ACUM ÎN UCRAINAGoogle Page Rank

 ACUM ÎN UCRAINA ACUM ÎN UCRAINA


Informaţia actuală despre situaţia din Ucraina
RSS postsRSS comments

Mass-media


Comenteaza

CPI intenționează să finalizeze în curând analiza crimelor de război din Crimeea și Donbass
Procuratura Curții Penale Internaționale (Tribunalul de la Haga, Țările de Jos) intenționează să finalizeze în viitorul apropiat analiza crimelor de război din Crimeea și Donbass și să decidă asupra admisibilității cazului spre examinare. Despre acest lucru informează canalul "112 Ucraina" cu referire la raportul anual al procurorului de instanță Fatu Bensuda.procurorul Fatu Bensuda

procurorul Fatu Bensuda, fotografie din surse deschise"În viitorul apropiat, oficiul procurorului intenționează să finalizeze analiza a subiectului de jurisdicție în ceea ce privește situația atât în Crimeea, cât și în estul Ucrainei, pentru a ajunge la o concluzie adecvată cu privire la acceptabilitatea jurisdicției instanței", se spune în raport.De asemenea se arată că din cauza aceasta, oficiul procurorului va continua să colecteze informațiile disponibile privind procedurile judiciare la nivelul legislației naționale, precum și să coopereze cu autoritățile Ucrainei, societatea civilă și alte părți interesate."Având în vedere că Ucraina a recunoscut jurisdicția CPI pe o perioadă nedeterminată, procuratura va continua, de asemenea, să înregistreze acuzațiile de crime comise în Ucraina, în măsura în care acestea se află sub jurisdicția instanței", se mai adaugă în raport.În același timp, documentul notează că în acest an, procuratura a continuat să colecteze dovezi referitoare la conflictele din Crimeea și Donbass.În special, sa stabilit că situația din Crimeea este o ocupație și se încadrează în caracteristicile unui conflict armat internațional.În ceea ce privește situația din Donbass, s-a decis să se aplice legea conflictelor internaționale, deoarece din 14 iulie 2014, în această regiune s-au înregistrat confruntări directe între forțele armate ale Rusiei și Ucrainei.În prezent, procuratura a înregistrat 1200 de cazuri infracționale în Donbass, au fost stabilite 2737 de victime și aproximativ 9000 de persoane au fost rănite.În același timp, este înregistrată o vărsare de sânge deosebită în bătăliile pentru Ilovaisk. Potrivit CPI, aproximativ 1 mie de soldați ucraineni au murit în ele.De asemenea, oficiul procurorului a înregistrat astfel de infracțiuni precum pregătirea soldaților-copii de către militanții din Donbass, execuțiile extrajudiciare și violența sexuală.În ceea ce privește Crimeea, aici sunt înregistrate fapte de recrutare ilegală a cetățenilor în armata țării-ocupantului, judecări ilegale ale ucrainenilor și tătarilor din Crimeea și răpirea persoanelor care nu sunt de acord cu autoritățile ocupaționale.Anterior, partea ucraineană a insistat ca Curtea Penală Internațională să își deschidă biroul în Ucraina pentru a investiga crimele de război comise de înalții oficiali ai Federației Ruse și autoritățile ocupaționale din Crimeea.Raportul anului trecut privind situația din Ucraina poate fi găsit aici.
Cine a provocat atacul forțelor rusești asupra navelor militare ucrainene?
Rusia a anexat Crimeea, Ucraina nu recunoaște ocupația. Rusia a organizat blocada a porturilor ucrainene, Ucraina a creat un precedent pentru ruperea blocadei maritime. Acum, Federația Rusă a încălcat Tratatul  referitor la statutul Mării Azov și dreptul maritim internațional (sursa - Censor.net).Cronica evenimentelor:1. Rusia anexat Crimeea și a preluat controlul asupra ambelor maluri ale strâmtorii Kerci, a construit un pod și crede că de la Rusia ar trebui să se ceară permisiunea de a intra în Marea Azov. Înainte de ocupație, navele militare și navele comerciale ucrainene treceau strâmtoarea, în conformitate cu dreptul internațional și Tratatul referitor la statutul Mării Azov din 2003, Ucraina nu ar trebui să ceară nicio autorizație.2. Ucraina nu recunoaște ocupația. La 25 martie, grănicerii ucraineni au reținut în Marea Azov nava "Nord", capturată de Federația Rusă în Crimeea, iar în legătură cu această "încălcare" Federația Rusă a început blocarea a porturilor ucrainene. Toate navele la rând sunt întârziate, se efectuează inspecții durabile pentru a crește costul transportului de marfă și pentru a provoca daune economiei noastre.Cine a provocat atacul forțelor rusești asupra navelor militare ucrainene?

Nava "Nord" în portul ucrainean3. Ucraina nu a luat măsuri de retorsiune împotriva reținerii navelor de către navele militare rusești. Cu toate acestea, pentru a consolida ambarcațiunile de frontieră Forțele Navale au trimis în Marea Azov navele sale. Pe 23 septembrie, navele Forțelor Navale "Donbass" și "Koreț", fără permisiunea FSB a Federației Ruse, au trecut strâmtoarea Kerci. Ucraina a stabilit un precedent pentru ruperea blocadei navale.Cine a provocat atacul forțelor rusești asupra navelor militare ucrainene?

"Donbass" și "Koreț" trec strâmtoarea Kerci4. La 25 noiembrie, un alt detașament alcătuit din trei nave militare a Forțelor Navale au fost din nou trimise să treacă prin strâmtoarea Kerci. Însă de data aceasta, navele de frontieră rusești nu au permis trecerea prin strâmtoarea Kerci. Astfel, a fost creat un precedent pentru încălcarea Tratatului de la Marea Azov și a dreptului maritim internațional. Dar aceasta nu a fost totul.5. După ce navele miliare ucrainene s-au îndepărtat de strâmtoare, ele au fost urmărite de un detașament de ambarcațiuni de frontieră al FSB al Federației Ruse. Pe parcursul celor 10 ore de urmărire în apele internaționale, navele rusești au încercat în mod repetat să oprească navele militare ucrainene și să le rețină, dezactiveze, deși oprirea navelor militare în conformitate cu dreptul internațional este inacceptabilă. Atunci navele rusești au săvârșit atacul. Asupra navelor militare ucrainene a fost tras focul, una dintre ele a suferit daune și a fost dezactivată, navele s-au oprit și au fost reținute de inamic. Aceasta s-a întâmplat în apele internaționale.Cine a provocat atacul forțelor rusești asupra navelor militare ucrainene?

Navele militare ucrainene reținute de FSB în portul ocupat Kerci6. Astfel, conducerea rusă a decis să captureze navele militare ucrainene nu în mod spontan , a existat destul timp pentru a lua o decizie. Cu toate acestea, Federația Rusă a decis să atace și să arate că nu va permite trecerea strâmtoarei Kerci fără permisiune. De fapt, Rusia a anunțat ocuparea Mării Azov.7. Provocarea în Marea Azov a fost creată de Federația Rusă ca urmare a ocupării reale și a pirateriei în zona strâmtorii Kerci. Primul grup de nave militare ucrainene a trecut strâmtoarea fără probleme și în deplină conformitate cu dreptul internațional, de aceea Rusia nu a avut nici un motiv să atace al doilea grup de nave. Astfel, toată vina pentru atac cade în întregime pe conducerea Federației Ruse.8. Nu există nici o provocare în aceea, că navele ucrainene, urmând în apele internaționale, sunt trimise de la unul din porturile noastre către altul. Deci, nu cred în declarațiile "au fost trădate", "acest lucru este planificat pentru a amâna alegerile". Provocarea este creată de Rusia, Putin ar fi putut face o astfel de confiscare mai înainte. Dar au făcut-o acum, doar pentru a arăta că Marea Azov este complet blocată, iar Ucraina va trebui să accepte și să recunoască anexarea Crimeii și incapacitatea de a controla apele strâmtoarei și apropiate ei.9. Cele mai bune dovezi ale vinovăției Federației Ruse în atac sunt înregistrările video prezentate de către FSB a atacului intenționat asupra navelor militare ucrainene, care n-au opus rezistență. Video-ul  cu cuvintele "Push!" cel mai bine îi demască pe ruși. De asemenea, serviciile de informații ucrainene au interceptat comenzile comandamentului FSB asupra comandanților ambarcațiunilor Federației Ruse de a reține navele ucrainene. Atacul asupra marinarilor ucraineni nu a avut loc la inițiativa comandanților locali, ci prin ordin direct de la Moscova.10. Capturarea navelor noastre nu afectează statutul juridic al strâmtorii Kerci. De aceea, comunitatea mondială sprijină Ucraina în această chestiune, nicio țară nu a susținut poziția rușilor. Autor: Iurie Butusov "Censor.net"
Atacul Federației Ruse asupra navelor ucrainene: convorbirile ofițerilor serviciilor operative a Forțelor Navale ruse cu personalul navelor militare
Sursa: STATUL MAJOR AL FORTELOR ARMATE UCRAINENE***- Locotenent-colonel Șarapov.- Acum, transmit receptorul comandantului, acesta este Don.- Șatohin, da, Mihailovici.- Deci, a doua oară l-am lovit, l-am rupt puțin, la pupă. Există gânduri, înjurătură, de nimicit pe cele militare, nu remorcherul. Atunci se vor opri exact. Militarele sunt manevrabile, au început să manevreze rapid.***Mihailovici, ordin de la conducerea serviciului de frontieră de nimicit astfel, în scurt de atacat, pentru a distruge totul.***Sunt grupa operativa, căpitan Basov, Moscova precizează, cine a atacat nava?  - PSCR Don (navă rusă de frontieră - Ed.).- Împotriva cui?- A047.- Acceptat. Indicați punctul în care a fost făcut atacul și punctul în care vă aflați acum.- Primul atac 4456 0 3630 8.- Ora?- Ora 7.35.- Al doilea atac 4456 și 6 3630 și 5.- Ora?- Ora 7.44.- Mai multe n-au fost?- Încă nu?- Poate că noi patru lovim pe unul, și apoi celălalt.- Încerc, dar el manevrează. El și-a dat seama că e manevrabil și cum mă apropii - elpleca. Pebord se întoarce și apoi pleacă.- Trebuie să le lovim. Trebuie să le lovim înjurătură ***. Medvedev strigă deja într-o astfel de panică. Se pare că acolo președintele înjurătură **  controlează toată această înjurătură **.- Știu, înțeleg. Încercăm.- La dracu înjurătură **, în propulsor undeva ceva delovit înjurătură ***. N-ai încercat să-l loveșticu prova?- Am încercat, nu ne lasă.- Cu tunul de apă aiîncercat să-l torni?- Nu, elela noi, nu funcționează.- Avem o confruntare cu "Izumrudul". Gravă.- Între voi sau ce?- Da.- O să nimerim în toate rapoartele.- Și acum, cine va spune că nu ne vor elibera din funcție?***- Mihailovici, uite, acum acolo merg zece băieți cu abilități minunatede pregătire.- Ugu.- Acum vin la mine pe sus, probabil după 50 de minute. Peste o oră.- Ugu.- Putem să-i scoatemde pe Zavetnoe, de undeva cu ambarcațiunea ta.- Nu, apa este puțin adâncă.***- Șarapov, ce ordine ați primit acum, mai devreme?- Șein s-a legat cu mine. Sincer aș dori să clarific. Să le blocăm? A spus, cel puțin de blocat remorcherul. Dar acum stauși măgândindesc, să le blochez la nord? Sau spre sud,nu ar trebui să iesedin apele teritoriale?- La ieșire.- La ieșire.. Wow.- Ei bine, înseamnă că acum mergem mai repede, să-i ajungem. Au trecut la șapte noduri, noi îi ajungem.***- Mihailovici, ai făcut o treabă minunată. Videoclipul pe care l-ai făcut este superb înjurătură ***. Și emoțiile tale sunt atât de reale. Deja pe televizor te afișează.- Ei las-o.- Vorbesc serios cu tine.- N-ați văzut ce daune avem. Înjurătură ***.***- Lucrez cu remorcherul. Remorcherul s-a oprit, dar oamenii stau cu mitralierele.- Gata, remorcherul s-a oprit. Oamenii cu mitraliere.- Exact.- Acceptat.***- Kerci. Căpitan Basov, grupa operativă. Spune-ți, cine a folosit arma, focul de avertizare?- PSCR "Izumrud" (navă ruseascăde patrulare a frontierei - ed.).- "Izumrud", da.***- Nu pot să iau legătura cu "Izumrud". Acolo suntnebunii în legături. Acolo aceștia strigă. Ucrainenii se îneacă, sau ce se întâmplă cu ei.- El  ce a tras focul pentru nimicire? Wow.- Da, allo. Acum, o secundă.- Am ințeles.

Deteriorarea navei ucrainene dupa atacul navei rusesti
Unul dintre cele mai interesante rapoarte din cadrul Adunării Parlamentare a NATO – raportul Lordului Jopling "Combaterea amenințărilor hibride ale Rusiei"
La începutul sesiunii de toamnă a Adunării Parlamentare a NATO din Halifax, NATO Parliamentary Assembly / Assemblée parlementaire de l'OTAN a fost prezentat unul dintre cele mai interesante și fundamentale rapoarte ale Lordului Jopling "Lupta împotriva amenințărilor hibride ale Rusiei", despre aceasta a declarat Irina Friz, membră a delegației ucrainene. Raportul este susținut în unanimitate de Comitetul pentru dimensiunea civilă și securitate a AP al NATO și, pe baza lui, va fi adoptată o rezoluție a Adunării.rapoarte ale Lordului Jopling "Lupta împotriva amenințărilor hibride ale Rusiei"

Lordul Jopling / foto: facebook Irina FrizAcest raport cuprinzător este prima încercare de a analiza toate direcțiile a războiului hibrid impus de Kremlin lumii democratice. Exemple specifice de diferite amestecuri în SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Suedia, Norvegia, Grecia, Belgia, Finlanda, Ucraina, Georgia, Moldova și altele. Lordul Jopling a propus o serie de propuneri concrete de consolidare a răspunsului comunității euro-atlantice la operațiunile hibride a  Kremlinului, în special:- Aliații ar trebui să își revizuiască politicile educaționale astfel încât școala să promoveze o discuție reală, și gândire critică. Noile generații care sunt utilizatori activi ai rețelelor sociale, ar trebui să fie încurajate să nu cadă în bulele virtuale și să fie capabili să identifice caracteristicile a trolilor și boților. Forțele militare joacă un rol de sprijin în războiul hibrid, dar existența societății educate, patriotice și durabile este prima noastră linie de apărare.- Un răspuns eficient la amenințările hibride depinde de munca permanentă în echipă în diferite domenii. Este nevoie de o mai mare coerență și coordonare în cadrul NATO, în special prin unirea a resurselor civile și militare existente.- Este necesar de a ridica nivelul conștientizării strategice. Statele membre ar trebui să poată evalua rapid și în unanimitate evenimentele la fața locului pentru a răspunde în mod eficient la amenințările hibride ale Rusiei. Aceste eforturi necesită un schimb mai mare de experiență, consolidarea legăturilor dintre agențiile interne și o discuție actualizată a rolului forțelor speciale în coordonarea asistenței militare între țările NATO și țările partenere. Unii comentatori propun crearea unui "Centru de Est" al NATO, similar cu "Centrul de Sud" din Napoli, Italia. Cu toate acestea, Lordul Jopling consideră că ar trebui acordată prioritatea utilizării în deplin a structurilor existente, cum ar fi Forța comună NATO, Comandamentul cărei se află în Brunssum, Olanda.- Membrii NATO care nu au desemnat încă unitățile guvernamentale specifice care au fost însărcinate să acționeze non-stop împotriva știrilor false și propaganda ostilă a faptelor, ar trebui să facă acest lucru. Capacitățile existente ale NATO și ale UE, cum ar fi Biroul de Diplomație Publică NATO-UE. Grupul special "East Stratcom" ar trebui să primească resurse financiare, tehnologice și umane suplimentare pentru a oferi mai repede răspunsuri fiabile la războiul hibrid cât mai des posibil.- Acordând o atenție deosebită stabilității interne, ar trebui să se continue aplicarea măsurilor restrictive, cum ar fi eliminarea fakenews, amendarea în cauza răspândirii  știrilor pentru incitare la ura, liste negre și înghețarea activelor a celor mai activi luptători-dezinformanți ruși. Membrii Consiliului ar trebui să ia în considerare în mod serios posibilitatea orientării înspre activele occidentale a elitelor ruse corupte.- Structurile electorale ar trebui definite ca infrastructuri strategice. Securitatea națională și instituțiile cibernetice ar trebui să asiste partidele politice și candidații în protecția datelor și a rețelelor lor.- Deși apărarea cibernetică crește în mod prioritar, avem nevoie de o gândire mai creativă și de o cooperare multilaterală în cadrul Alianței pentru a consolida securitatea rețelelor și sistemelor noastre. Aliații ar trebui să ia în considerare consolidarea capacităților lor în spațiul cibernetic, ceea ce ar permite NATO să ceară aliații să folosească capacitățile sale cibernetice ofensive, acolo unde este cazul, pentru a sprijini operațiunile NATO. Protecția cablurilor de comunicații submarine ar trebui să fie o prioritate.- Salutând progresele realizate în aprofundarea cooperării NATO-UE pentru combaterea amenințărilor hibride, se poate face mai mult în această direcție. Domnul Jopling recomandă celor două instituții să ia în considerare crearea unei platforme comune bruxelleze, pentru combaterea amenințărilor hibride. Organizațiile ar trebui să ia în considerare, de asemenea, stabilirea unor grupuri mici contra-hibride NATO-UE, sarcina cărora este de a apropia și analiza informația pentru a îmbunătăți conștientizarea situațională (Parlamentul European, 2017).- Trebuie să continue eforturile de diversificare a importurilor de energie și de promovare a eficienței energetice, inclusiv prin implementarea viziunii a Uniunii Europene Energetice. - Pentru a limita spațiul a războiul hibrid rusesc, este necesar să se rezolve problema "zonelor gri" din Europa de Est. Situația incertă a țărilor est-europene este motivul continuării agresiunii ruse și a relațiilor tensionate cu Occidentul. Georgia, Ucraina și Moldova, precum și țările din Balcanii de Vest, ar trebui să aibă o perspectivă clară referitor la aderarea atât la NATO, cât și UE. Afilierea lor ar trebui să se bazeze exclusiv prin introducerea a criteriilor de aderare.Un alt punct al raportului descrie importanța acordării Ucrainei Tomosului și atacurile hacker-ilor ruși asupra Patriarhiei Ecumenice. Oficialii religioși și de stat ai Rusiei fac tot posibilul pentru a preveni acordarea autocefaliei, deoarece aceasta va reduce, fără îndoială, influența Rusiei în Ucraina.În raportul Lordului Jopling au fost făcute modificări, care adaugă în lista amenințărilor hibride a Rusiei, încălcarea Convenției privind dreptul internațional maritim: obstrucția, întârzierea, verificarea selectivă a navelor străine și ucrainene, care se îndreaptă spre porturile ucrainene din Marea Azov, care, după construirea podului Kerci au devenit regulate. Din aprilie 2018, din partea rușilor au fost efectuate astfel de acțiuni în Marea Azov pentru mai mult de 200 de nave.
Rușii au vrut să schimbe Crimeea pe Donbass
Oficialii ruși din Grupul trilateral de contact de la Minsk propuneau repetat părții ucrainene să uite de Crimeea în schimb pe Donbass. Acest lucru a fost confirmat pe postul de televiziune "112" de politicianul și diplomatul Roman Bezsmertnyi (sursă - site-ul oficial al politicului).Rușii au vrut să schimbe Crimeea pe Donbass

"Aceste conversații au fost într-adevăr efectuate în cadrul Grupului de contact trilateral. Mai ales când participanții ieșeau să se relaxeze, această temă suna în mod constant. De obicei, partea rusă completa cu cuvintele "înțelegeți că problema Crimeii nu va mai fi luată în considerare". Și aceste cuvinte au fost repetate în mod constant și obsesiv. Este clar că reprezentanții părții ucrainene de la început  respingeau acest lucru. Și aceasta este poziția absolut corectă, pentru că nimeni nu vinde teritoriul, mai ales în situația actuală, mai ales reprezentanții ai Ucrainei ", a spus el.Potrivit lui, din partea Rusiei "nu este nimic nou și neașteptat aici", "este important ca partea ucraineană să răspundă corect". Pentru că "în tactica, mai ales, a serviciilor speciale sovietice, într-o conversație nevinovată omului se impune o anumită discuție, se înregistrează, atunci informațiile sunt compilate, și ca rezultat omul este prins într-un cârlig serios."„Trebuie să înțelegem că din partea rusă avem de-a face cu oameni foarte bine instruiți în plan diversionist, informațional și operativ, care au trecut școala actuală și cea KGBistă a serviciilor de informații sovietice. De aceea, aici trebuie să fim de două ori mai atenți și precauți în efectuarea unor astfel de conversații", - a spus politicianul.Răspunzând la întrebarea, dacă este necesar de creat platforme separate de negociere pentru Crimeea și Donbass, Bezsmertnyi a negat categoric acest lucru."Eu chiar de la început în Minsk am insistat pentru aceea că atunci când spunem cuvântul "Donbass ", trebuie să vorbim și "Crimeea". Se vedea atunci cum reprezentanții Rusiei ies din minți de la acest lucru. De aceea, în nici un caz nu trebuie împărțite aceste, din păcate, deja trei lucruri - Donbass, Crimeea și Azov", - a subliniat el.În același timp, Bezsmertnyi a remarcat că este necesar să se caute alte formate de rezolvare a problemei, pentru că "Minskul îngheață ca teren de negociere".Potrivit lui, o opțiune ar putea fi inițiativa de stabilire a unui sistem de securitate central-european, și în viitor „al securității europene sau posibil eurasiatice." "Aceasta înseamnă că Rusia va fi foarte interesată în desfășurarea unor astfel de discuții. Și atunci va fi posibil de discutat, inclusiv tema Donbassului, Crimeii și Azovului", - crede politicianul.În afară de aceasta, Bezsmertnyi a spus că este timpul să fie inițiat un nou model de securitate la nivel mondial, unde să se vorbească despre Crimeea, despre Nagorno-Karabah, despre Transnistria și Siria, pentru că „toate acestea – sunt consecințele politicii Federației Ruse." „În Minsk este strâns acestei probleme, acolo nu poate fi  rezolvată," - a conchis el.
Alexander Kwasniewski, fostul președinte al Poloniei: "Putin nu va putea juca mai mult decât potențialul său. Este ca și în poker"
Recent, în Varșovia a avut loc un forum de securitate, unul dintre oaspeți fiind Alexander Kwasniewski, președintele Poloniei în perioada 1995-2005.În culoarele forumului, el a împărtășit cu corespondentul Ukrinform gândurile sale privind rezolvarea conflictului din Marea Azov, posibilitățile de schimbare a politicii agresive a Rusiei, precum și modalitățile de îmbunătățire a relațiilor dintre Ucraina și Polonia în domeniul unui trecut istoric complex.Putin nu va putea juca mai mult decât potențialul său. Este ca și în poker

SITUAȚIA DIN MAREA AZOV POATE AFECTA ALEGERILE DIN UCRAINA- Domnule președinte, în Marea Azov se observă o situație tensionată: Rusia încearcă să blocheze mișcarea vaselor ucrainene, terorizează pescarii. Care, în opinia dvs., ar trebui să fie acțiunile Occidentului, în special NATO, referitor la contracararea acțiunilor agresive ale Rusiei?- În primul rând, reacția Occidentului și NATO după anexarea Crimeii și totului ce a făcut Rusia în Donețk și Lugansk, a fost corectă. Toate țările UE și NATO au decis împreună să impună sancțiuni Rusiei și urmează o politică foarte consistentă. Desigur, situația escaladează acum, și cred că e timpul în formatul Norman sau cel de la Minsk de a începe negocieri cu autoritățile ruse.Mă tem că această escaladare este legată de atmosfera politică înainte de alegerile din Ucraina. Și acest lucru de asemenea poate afecta tot ceea ce se va întâmpla în timpul alegerilor. De aceea, acum este un moment potrivit pentru ca liderii occidentali să discute rapid acest lucru cu Putin, deoarece fără dialog, situația s-ar putea înrăutăți.- Dar în Europa există un climat convenabil pentru a purta dialog cu Putin?- Sunt convins că Putin face o mare greșeală. Fiecare escaladare a situației în contextul politicii sale în Ucraina dă argumente celor care favorizează sancțiuni împotriva Rusiei și, prin urmare, situația se face mai dificilă pentru acei politicieni care ar dori să elimine sancțiunile împotriva Rusiei. Din cauza aceasta, este neproductiv din partea lui Putin, dar el așa face.Cu toate acestea, întrebarea este că trebuie să rezolvăm acest conflict, pentru că trebuie să avem grijă de persoanele care sunt acum expuse riscului vieții lor. De aceea, sper că Occidentul va lua rapid un pas corect spre o întâlnire și dialog cu Putin pentru a-i spune că o astfel de situație nu poate continua.RUSIA ESTE UN SPECIALIST FOARTE BUN ÎN ÎNGHEȚAREA CONFLICTELOR- În timpul Forumului de Securitate de la Varșovia, a fost declarată opinia că Putin joacă un joc care îi depășește posibilitățile…- Da, depășește potențialul Rusiei.- Dacă ținem cont de acest lucru, atunci în ce etapă această strategie nu reușește?- Aceasta este o întrebare foarte dificilă. Puterea lui Putin constă în faptul că are un sprijin considerabil din partea poporului rus. Desigur, atunci când merge vorba de poziția internațională a Rusiei, ea este slabă, de aceea că este dificil să fii "super power", fără o economie puternică și când vinzi pe piața internațională numai gaze și petrol. Agravarea situației din Ucraina poate fi explicată prin faptul că ratingul lui Putin a scăzut din cauza reformei sistemului de pensii din Federația Rusă. Și imediat ce Putin a început un război - cu Georgia, pentru Crimeea sau Donetsk, atunci ratingul său a crescut imediat. Aceasta este mentalitatea rusă: trebuie de sprijinit  liderul tău care se luptă. Poate că tocmai acesta este motivul agravării situației actuale.- Cum se poate schimba acest lucru?- Mi se pare că întrebarea este următoarea: dacă Putin va înțelege că țara sa are nevoie de o adevărată modernizare, va fi imposibil pentru el să joace mult timp peste potențialul său. Este ca și în poker: poți câștiga de mai multe ori, dar va veni o zi când cineva spune "verific" - și apoi aceasta nu va mai fi așa de plăcut. Cred că va fi un moment în care cei din împrejurimile lui Putin vor spune: trebuie să facem în cele din urmă modernizarea Rusiei, însă pentru aceasta avem nevoie de o bună cooperare cu Occidentul pentru că suntem necesari de bani, tehnologii, relații comerciale normale etc. Atunci, poate, această politică se va schimba, și Rusia va fi, de asemenea, pregătită să rezolve problema ucraineană.Dacă rușii nu vor dorea să pună în aplicare un program major de modernizare, atunci mă tem că tot ceea ce se întâmplă în Georgia și Ucraina poate deveni un conflict înghețat pe termen lung. Acesta este un scenariu foarte pesimist, dar ar putea fi, deoarece Rusia – este un specialist foarte bun în înghețarea conflictelor - Nagorno-Karabah, Transnistria, Osetia, Abhazia, Donbasul timp de patru ani.Așadar, scenariul optimist este acesta: când va veni momentul modernizării Rusiei, atunci va fi posibil să rezolvăm aceste probleme.ABSENȚA DIALOGULUI LA CEL MAI ÎNALT NIVEL VA FI ÎN FAVOARE  NAȚIONALIȘTILOR- Să trecem la relațiile dintre Ucraina și Polonia. În ultimii doi ani, au fost departe de a fi ideale. La Varșovia a avut loc întâlnirea dintre șefii ministerelor de externe a Ucrainei și Poloniei și ambii miniștri au vorbit despre rezultate pozitive. Ne putem aștepta la o îmbunătățire reală a relațiilor dintre Ucraina și Polonia în viitorul apropiat?- Aș dori să se îmbunătățească. Când am fost președinte, am semnat cu Leonid Kucima documente foarte importante privind reconcilierea dintre Ucraina și Polonia. Am făcut multe pentru această reconciliere, am fost împreună la aniversarea tragediei teribile din regiunea Volyn. Dă Doamne, ca miniștrii să se înțeleagă și facă așa, ca să nu rămâne numai cuvinte, ci acțiuni. Avem un interes comun. Interesul polonez este de a ajuta Ucraina să intre în structurile NATO și UE, deoarece este important și pentru securitatea noastră, pentru interesele noastre economice. Știți că mai mult de un milion de ucraineni lucrează în Polonia și suntem foarte mulțumiți de acest lucru.În ceea ce privește problemele istorice, nu trebuie să ne certăm, ci să desfășurăm un dialog substanțial al istoricilor: cum a fost totul, cum apreciem acest lucru. Am muncit pentru reconcilierea cu Ucraina și cu Germania. Acesta este un proces lung care nu se termină niciodată. Cel mai important lucru este să lucrezi cu oameni, studenți, să fie cărți bune pentru școli, să se lucreze la nivelul universităților, intelectualilor și jurnaliștilor. Și apoi va progresa treptat. Trebuie să ne cunoaștem istoria, dar să privim spre viitor.Sunt foarte nemulțumit de faptul că dialogul politic și istoric dintre țările noastre în ultimii doi-trei ani a fost atât de slab. Dacă acest dialog nu va exista la cel mai înalt nivel, atunci vom da aceste teme naționaliștilor din ambele părți. Iar între naționaliști, în primul rând, nu va exista nici un dialog și, în al doilea rând, ei ne pot crea o astfel atmosferă pentru noi, încât va fi absolut de dificil să rezolvăm orice problemă la acel moment.- Această istorie ar trebui să rămână pentru istorici ...- Nu numai. Dar este clar că cărțile de istorie trebuie să fie scrise de istorici, nu de politicieni. Este necesară munca istoricilor, dar avem nevoie de dialog, și acest lucru ar trebui să fie cunoscut. În zilele președinției mele, istoricii din Polonia și Germania au decis să creeze o carte pentru elevi de istorie polonă-germană, care a fost chiar mai tragică decât istoria Poloniei și Ucrainei. Acordul a fost următorul: în cazul în care există diferite estimări, atunci pe o parte va fi versiunea poloneză, pe de altă parte – cea germană. Inițial am crezut că cele mai multe pagini vor fi cu dublă interpretare a istoricilor. Dar, în cele din urmă cartea a fost, se pare, șapte sau opt pagini, cu estimări diferite. In schimb, undeva în 97-98% din carte a fost comună pentru istoricii polonezi și germani. Deci, în așa fel este nevoie de a lucra istoricilor polonezi și ucraineni.- Dacă ne distanțăm puțin de istorie, cum evaluați dialogul politic actual dintre Ucraina și Polonia?- Fără îndoială, sprijinul Poloniei pentru aderarea Ucrainei la UE și NATO este puternic. Actualul guvern polonez pentru acest lucru face tot posibilul. Neajunsul se referă la absența unui dialog activ la cel mai înalt nivel – a președinților, prim-miniștrilor. La acest nivel se poate face mult mai mult.Iurie Banahevici. Varșovia
Țările NATO pot învăța multe din experiența "hibridă" a Ucrainei - Missiroli
Centrul relațiilor dintre Ucraina și NATO este soluția amenințărilor hibride. Acest lucru a fost declarat de secretarul general adjunct al NATO pentru noile provocări în domeniul securității Antonio Missiroli, care a vorbit la conferința internațională "Lecții din decada hibridă: ce trebuie să știți pentru mișcare înainte reușită", potrivit lui Ukrinform.Antonio Missiroli

Foto: epthinktank.eu"Din 2014, am constatat că amenințările hibride reprezintă centrul relațiilor noastre dintre NATO și Ucraina. Noi în mod constant vorbim despre această problemă. Acum trebuie să înțelegem în mod clar că toate țările noastre se confruntă cu amenințări hibride și că geografia se extinde. Ucraina a primit cel ai puternic impact, din cauza războiul hibrid, dar și membrii alianței noastre au fost victime ale atacurilor hibride și pot învăța multe din experiența hibridă a Ucrainei. Trebuie să înțelegem, că acum este nevoia să tragem concluziile corecte din războiul hibrid care se desfășoară în Ucraina, trebuie să analizăm corect, să răspundem corect la aceste amenințări. Este mult mai eficient atunci, când lucrăm împreună și gândim împreună", a spus el.Missiroli a menționat că alianța, din partea sa, a depus eforturi pentru a respinge atacurile hibride pe teritoriul Ucrainei."Dacă Ucraina va arăta rezistența în această chestiune, atunci toți vom beneficia de la aceasta. Vom beneficia de la relația Ucraina-NATO", a adăugat reprezentantul al Alianței.Anterior, președintele Petro Poroșenko a vorbit la conferință și a declarat că Federația Rusă este gata să utilizeze metodele cele mai cinice și mai cruciale pentru a submina fundamentele ale unei lumi democratice.El a menționat, de asemenea, că Ucraina integrată în Europa, reușită din punct de vedere economic și militar puternică , rămâne principalul descurajator al planurilor agresive ale Kremlinului.
Bucătarul iubește mai iute
Numele omului de afaceri rus Yevgeny Prigozhin, poreclit "Bucătarul lui Putin", inclus în lista de sancțiuni a SUA pentru implicarea în alegeri, s-a dovedit a fi legat nu numai cu fabrica "Internet Troll", compania militară privată "PMC Wagner", ci și cu alte istorii criminale.fabrica "Internet Troll", compania militară privată "PMC Wagner"

Novaya Gazeta/Petru SarukhanovZiarul rus "Новая газета" (Novaya Gazeta) a găsit un bărbat, care a povestit despre modul în care a făcut "munca murdară", conform instrucțiunilor persoanelor, care au lucrat pentru Prigozhin, despre participarea în atacurile împotriva opoziționalilor și bloggerilor, în operațiunile speciale în Rusia și în străinătate.Acest om este cetățeanul al Federației Ruse Valery Amelchenko, are 61 de ani. Anterior a fost condamnat pentru jaf. A început să lucreze cu "echipa" lui Prigozhin  la sfârșitul anului 2012 - începutul lui 2013.InjectareaCunoștința ziarului Novaya Gazeta cu Amelchenko a început cu o investigație privind otrăvirea soțului lui Lyubov Sobol, avocatului la Fundația Anticorupție, fondată de opoziționalul rus Alexei Navalny.În seara zilei de 25 noiembrie 2016, soțul lui Sobol, Serghei Mokhov, se întorcea acasă. La intrarea în casă stătea un tânăr, care avea în mâinile sale un buchet de flori. Când Mokhov s-a îndreptat cu tânărul, el a primit o străpungere de la străin în coapsă, după care Mokhov a început să se zbată în convulsii, și apoi a pierdut conștiința. După acordarea asistenței medicale, victima a supraviețuit.Medicii au sugerat, că lui Mokhov i-a fost injectat un medicament psihotrop, sau neuroleptic, dar de determinat pe el a fost imposibil datorită descompunerii rapide a substanței. Medicii au remarcat, că este imposibil de precizat cu exactitate efectul unui astfel de medicament asupra corpului uman: cu o utilizare necontrolată, moartea din cauza sufocării este posibilă.Apoi, L. Sobol a sugerat, că otrăvirea ar fi putut comisă de oameni din structurile lui Yevgeny Prigozhin – anume investigării a activității lui, legată de obținerea a milioanelor de contracte pentru armată, a fost dedicată munca lui Sobol în cadrul Fundației Anticorupție din 2016. "Versiunea" lui L. Sobol a fost ulterior confirmată de Amelchenko însuși.Este de remarcat, că atacul a fost înregistrat de o cameră de supraveghere externă, și pe film putem vedea cu claritate fața "străinului cu buchet".AliațiiAtacatorul a fost identificat doi ani mai târziu. Sa dovedit, că merge vorba despre Oleg Simonov din regiunea Amur, care locuia în ultimul la Sankt Petersburg.Novaya Gazeta a reușit să găsească soția lui, care la identificat pe bărbatul cu buchet în mâinile sale pe video. Cu toate acestea, este deja imposibil să vorbim cu Simonov însuși. El a murit în circumstanțe misterioase: el a fost găsit mort în baie, cu o sticlă de alcool începută lângă el.Despre Simonov a devenit cunoscut faptul că la Blagoveshchensk el a absolvit cu succes colegiul farmaceutic și a lucrat în profilul său. În jurul anului 2014, s-a mutat la St. Petersburg, unde a obținut loc de muncă la una dintre farmacii.Odată cu apariția lui Simonov în "echipă", accentul a fost pus pe efectuarea operațiunilor cu folosirea preparatelor chimice.Amelchenko nu a povestit cu privire la natura medicamentelor utilizate în operațiuni, dar a descris mai detaliat dispozitivul de injecție (după cum se crede, a fost folosit un injector pentru animale).Atacul pe bloggeriDeci, una dintre acțiuni, conform lui Amelchenko, a avut loc în vara anului 2016 la Pskov. Ei au fost instruiți pentru a pedepsi un blogger local Tikhonov. După injecția făcută pe stradă, ambulanța nu i-a putut salva viața. Oficial Tikhonov a murit din cauza unui "atac de cord".Înainte de a apărea în "echipa" specialiștilor în injectare, Amelchenko îndeplinea sarcinile prin forță. Așa, în toamna a anului 2013, el "cu un prieten" a vizitat orașul Sochi pentru a "educa" bloggerul Anton Grishchenko, care "scria prost despre Putin". Apoi, ca rezultat al conversației, bloggerul și-a oprit activitatea în rețea, scăpând cu vânătăi.Tranzitul UcraineanÎn perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, Amelchenko a fost trimis la Maidanul din Kiev. Apoi, până în 2016, Amelchenko cu "echipa" sa practic "a trebuit să muncească" atât în republicile autoproclamatele "Republicile Populare Donetsk și Lugansk", cât și în restul Ucrainei.Amelchenko a menționat despre această parte a "lucrării" sale doar aceea, cum în Lugansk, la intrarea în casă, "echipa" a omorît un personaj important - "mâna dreaptă a lui Plotnițkii". Această descriere a lui Amelchenko coincide cu informațiile despre lichidarea asistentului șefului RPL, Dmitri Kargayev, al cărui cadavru cu răni de împușcături pe 16 martie 2016, a fost găsit pe scara etajului 2 la în blocul 12 de pe strada Sukhodolskaya din Lugansk.SiriaPovestea principală a lui Amelchenko – este cea Siriană. Potrivit acestuia, la 12 februarie 2017, un grup de 6 persoane a plecat în Siria, conform instrucțiunilor serviciului de securitate a lui Prigozhin. Sarcina grupului, conform lui Amelchenko, a fost testarea diferitelor medicamente asupra membrilor Statului Islamic și a altor militanți, capturați de armata siriană.La sosirea lor în Siria, s-a dovedit că pe ei nimeni nu îi aștepta acolo și că nu le va fi oferit nici un prizonier "pentru experiențe". Cu toate acestea, în ciuda dificultăților, "șeful" lor de la St. Petersburg a insistat ca "echipa"  să-și îndeplinească sarcina.Cineva din conducere a decis să se testeze medicamentele asupra membrilor așa-numitelor escadroane "ISIS Hunters", instruirea cărora se făcea de către instructorii ai "Grupului Wagner", la o distanță de aproximativ 80 de kilometri de orașul Homs.Ca urmare, membrii grupului au fost îmbrăcați în forma parchetului militar. Apoi, cu ajutorul unui translator, au început "interogările" miliției, care a refuzat să lupte. După primirea explicațiilor, respondenților li se înmâna câte o sticlă de suc, produsă în Siria. Potrivit lui Amelchenko, în suc se adăugau medicamente cu acțiune întârziată.Interviurile s-au desfășurat bine, dar după câteva ore grupul lui Amelchenko a fost dezarmat, arestat și apoi supus unor interogări îndelungate.Mai târziu a devenit cunoscut faptul că un ofițer de nivel înalt al contraspionajului Mukhabarata, care supraveghea "ISIS Hunters" a fost otrăvit fatal: dânsul fie a băut sucul dintr-o sticlă donată interogatorului, fie mai târziu a servit un ceai de pe masa pe care se gătea otrava.După mai multe ore de interogare, prizonierii au fost duși pe drumul care ducea de la Damasc la Homs, unde a fost cumpărat  "sucul otrăvitor " și, după o căutare nereușită a locului de cumpărare, au fost eliberați.După cum a devenit cunoscut mai târziu lui Amelchenko,  cinci militanți care au fost interogați, de asemenea s-au otrăvit, dar au scăpat doar cu vărsături și diaree. Amelchenko și alți membri ai grupului au avut aceleași simptome, dar toți s-au recuperat bine.După incidentul cu moartea ofițerului de contrainformații, operațiunea a fost oprită. Amelchenko, cu o mare parte a grupului, a venit înapoi la St. Petersburg."Novaya Gazeta" a primit informații despre această otrăvire mai devreme, în 2017, de la o altă sursă bine cunoscută cu situația în "Grupul Wagner".DispărutulAmelchenko s-a întâlnit ultima oară cu jurnalistul Novaya Gazeta în seara zilei de 2 octombrie 2018. După o conversație în jurul orii de opt seara, Amelchenko, după cum a stabilit mai târziu poliția, s-a îndreptat spre stația de metrou "Gostiny Dvor". La 21.22 el a sunat cu o frică în voce și a spus că este urmărit de doi: "unul într-un sacou alb, cu ochelari, cam douăzeci și cinci de ani, tânăr. Altul cu o pălărie pe cap".În curând apelul a fost întrerupt, iar telefonul lui Amelchenko a încetat să răspundă. O oră mai târziu, o persoană necunoscută a răspuns la telefonul lui Amelchenko, și a spus că pe pământ se află două telefoane și un pantof. Articolele găsite aparțineau lui Amelchenko.După acea seară nimeni nu la mai văzut pe Amelchenko - nici rudele, nici cunoscuții. În apartamentul său el nu a apărut.
Ucrainenii vor produce motoare cu plasmă ionică pentru sateliții spațiali
Pentru explorarea spațiului cosmic, lansarea sateliților pe orbită, zborurile către Lună și Marte se planifică utilizarea unor motoare avansate cu plasmă ionică. În lume există doar câteva companii care dezvoltă astfel de tehnologii, printre ele fiind și întreprinderi din orașul Harkov.expoziția "Arme, Securitate, AviaSvit"

Companiile ucrainene din cadrul cluster-ului aerospațial intenționează să lanseze producția de astfel de motoare în următorii câțiva ani, raportează Espreso.TV.Motorul cu plasmă ionică este de zece ori mai mic decât un motor-rachetă convențional cu lichid propulsor și, în același timp, este capabil să lucreze în spațiu deschis timp de decenii. Fabricarea unui prototip se află deja la o etapă finală.Investitorii din Canada au devenit deja interesați de acest proiect ucrainean promițător, a declarat Viktor Popov, șeful unui cluster aerospațial inovator, la expoziția "Arme, Securitate, AviaSvit", care a avut loc la Kiev.Până acum, pentrulansarea sateliților pe orbite geostationare, erau folosite motoarele cu propulsor lichid. Dar ele sunt grele, cântăresc otonă. Iar un motor cu plasmă ionică, în loc de o tonă, cântărește 100 kg, ceea ce inseamnă un raport de 1 la 10. Restul 900 kg vor fi înlocuite cu echipament", - a remarcat el.Compania a reușit inițial să câștige o licitație pentru furnizarea schimbătorului de căldură pentru satelitul unei companii franco- italiene. Suma contractului a fost de 2 milioane de euro. Anterior, un astfel de sistem de răcire a fost folosit doar la stațiile spațiale, iar ucrainenii au reușit să-l încadreze în dimensiunile unui satelit de telecomunicații, programat pentru lansare în primul trimestru al anului 2010.Acum, aceeași experți propun un alt proiect - motorul cu plasmă ionică."Ne-am stabilit scopul de a realiza în termen de 5 ani (maximum 5, altfel 3-4 ani) producția în serie a motoarelor cu plasmă ionică în Ucraina. Cu aceasta va începe  epoca utilizării unui șir întregde motoare-rachete electriceîn spațiu, eu așa aș fi spus", - asubliniat Popov. Pe lângă Franța, Italia și Canada, specialiștii din Harkov au reușit să stabilească contacte cu America de Sud și Coreea de Sud. Pentru cea din urmă, ei vor produce sisteme de gestionare a sateliților marfari.
Oferirea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOU) îl va lovi puternic pe președintelui rus. Pericolul momentului este sporit de faptul că toate acestea se întâmplă în contextul scăderii ratingului lui Putin.
După trei zile de activitate a Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol, liderul spiritual ortodox Patriarhul Bartolomeu a luat o decizie istorică: a promis că va oferi autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOU).Ca răspuns Biserica Ortodoxă Rusă a declarat că ar putea rupe relațiile cu Constantinopolul, care amenință potențial o despărțire, care este comparabilă în scara cu evenimentele din 1054, când sa întâmplat ceva asemănător între Bisericile Ortodoxă și Catolică.După cum se menționează în editorialul Financial Times, această împărțire între Ucraina și Rusia nu este numai religioasă, ci și cu caracter geopolitic. Aceasta reduce la zero încercările Moscovei de a menține Kievul pe orbita sa politică și de a-și restabili influența în spațiul post-sovietic, informează BBC. El lovește și conceptul "Lumea Rusă", care, conform planului lui Vladimir Putin, ar trebui să includă popoarele frățești ale Ucrainei și Belarusului, parțial legate de ortodoxie.autocefalia

Deși patriarhul Moscovei a primit dreptul de a numi pe Patriarhul Kievului în 1686, ziarul amintește că în anii 1990, după destrămarea URSS, Biserica Ortodoxă Ucraineană (Patriarhia Kievului) s-a despărțit de Moscova. Iar după 2014, când Biserica Ortodoxă Rusă a refuzat să marcheze vărsarea de sânge în estul Ucrainei, rândurile BOU au fost semnificativ completate.Acum, dacă, în noiembrie, Patriarhul Bartolomeu, după cum se așteaptă va dea autocefalia BOU, acest lucru va da un nou impuls susținătorilor independenței ucrainene. De asemenea, aceasta poate crește șansele de realegere a președintelui Petro Poroșenko, care sprijină în mod activ libertatea religioasă a Kievului.În acest caz, președintele rus va primi o lovitură puternică. Putin și-a ales Biserica Ortodoxă Rusă ca ajutor în încercarea de a restabili statutul Rusiei ca o mare putere. Pe măsură creșterii mișcărilor naționaliste și populiste în Europa, el a folosit biserica pentru a crea imaginea Rusiei ca un bastion al valorilor tradiționale.Iar pierderea patriarhiei ucrainene reduce ponderea Rusiei în lumea ortodoxă și îi oferă mai puține motive să pretindă la titlul celei de-a treia Roma. De asemenea, ea demonstrează clar la ce pot duce încercările sale de a bate un clin între ruși și ucraineni.Pericolul momentului se înrăutățește, din punctul de vedere Financial Times, de faptul că toate acestea au loc în contextul unei scăderi a ratingului lui Putin din cauza reformei nepopulare a pensiilor. La Kiev și în Occident, se tem că Kremlinul poate folosi forța militară pentru a lua sub protecția sa bisericile, care au rămas loiale Patriarhiei Moscovei și să împiedice intrarea lor sub jurisdicția Patriarhiei de la Kiev. În mod potențial, astfel de acțiuni pot aduce la o nouă vărsare de sânge.Popularitatea lui Putin a crescut brusc după anexarea Crimeii, reamintește ziarul, și slăbiciunea economiei rusești ar putea să-i împingă pe strategii de la Kremlin la o manevră similară.
"Eroul Rusiei" al lui Putin a fost acuzat de otrăvirea lui Skripal, dar patru ani înainte, el ar fi putut comanda una dintre atacurile-cheie asupra Ucrainei (presa mondială)
Ziarul britanic Independent  prezintă povestea unui jurnalist-martor a evenimentelor din Crimeea în primăvara anului 2014 despre aceea, că în aceste evenimente printre forțele speciale rusești a fost și „Bosirov" – după cum se crede, același agent GRU rus, care în această primăvară a încercat să-l otrăvească în Marea Britanie pe fostul spion rus Serghei Skripal.Belbek

"Eroul Rusiei" al lui Putin, a fost acuzat de otrăvirea lui Skripal, dar patru ani înainte, el ar fi putut comanda una dintre atacurile-cheie asupra Ucrainei. Iată ce sa întâmplat atunci". Sub această rubrică, ziarul britanic Independent scrie despre evenimentele din primăvara anului 2014 în Crimeea ucraineană."Acum patru ani, pe 23 martie, militari ruși cu vehiculele blindate au trecut prin pereții bazei aeriene ucrainene Belbek, după un asediu tensionat și aspru", - scrie jurnalistul Independent Kim Sengupta.Potrivit lui, dacă să credem datelor publicate de ziarul rus Novaia Gazeta, printre forțele speciale, care au participat la acele evenimente, au fost Anatolie Cepiga (Ruslan Bosirov) și Alexandru Popov.Sengupta povestește despre evenimentele care au avut loc patru ani înainte în Crimeea: "Eu am fost la o bază a unui grup de jurnaliști care informau despre operațiunea, în care, potrivit unor informații recente, a jucat un rol-cheie colonelul Anatolie Cepiga, unul dintre acuzați în otrăvirea cu "Novacioc" a fostului spion rus Serghei Skripal și fiica sa Iulia în orașul britanic Salisbury. Operațiunea de la baza aeriană Belbek a fost una dintre cele mai principale motive pentru care ofițerul GRU a primit prestigiosul premiu "Eroul Rusiei" sub ordinul direct a lui Vladimir Putin".Autorul articolului oferă o mulțime de detalii despre capturarea bazai aereine ucrainene Belbek și povestește despre acțiunile eroice ale colonelului ucrainean Iulie Mamciur și citează, de asemenea, un sergent rus anonim despre Mamciur: "El a fost foarte curajos - antrenamentul sovietic, înțelegeți".Autorul adaugă, că Novaia Gazeta a dezvăluit, că Cepiga și colonelul GRU Alexander Popov au participat, de asemenea, la dezarmarea brigăzii ucrainene de infanterie marină din Feodosia și ocupării clădirii a Consiliului de Miniștri al Crimeei din Simferopol.Sengupta spune: "Am putut vedea că în zonă soseau trupe rusești suplimentare, inclusiv forțe speciale, care au făcut o tabără pe câmpul adiacent. Ei nu vorbeau mult, dar și nu foarte ostili. Ei sfătuiau să stăm departe de bază. Doi dintre ei vorbeau bine în engleză."Cât despre coloneii Cepiga și Popov, este posibil ca la vremea aceea să ne întâlnim cu ei, fără să știm nimic despre ei? Am sunat la doi traducători din Crimeea, cu care am lucrat atunci și i-am întrebat. Unul, ca mine, nu știa dacă a fost așa. Altul credea că l-a recunoscut (probabil pe Cepiga) pe baza fotografiilor care au apărut săptămâna trecută. "Poate că a venit în Crimeea ca turist și, din întâmplare, a nimerit în acea situație", a zâmbit el," – spune autorul articolului de pe Independent.Kim Sengupta spune că: "Prezența Rusiei pe peninsula Crimeii a fost deschisă (spre deosebire de Donbass), președintele Putin a venit la celebrare după referendumul, pe care Kievul și Occidentul îl declară ilegal. Dar acesta a fost, de asemenea, unul dintre primele exemple ale secretului a războiului hibrid pe care GRU îl condcea pentru Moscova, războiului în care, împreună cu acțiunile militare deschise, propaganda și atacurile cibernetice au fost utilizate pe scară largă".Neue Zürcher Zeitung elvețiană scrie despre "nerușinarea aparatului autorităților rusești, care a ales calea minciunilor, și această strategie va influența rău asupra lor"."Guvernul rus surprinzător de bine iese din situații dificile, cu ajutorul minciunii celei mai pure. Dar amatorismul sincer al serviciilor de informații din ultimele săptămâni a ajuns, probabil, la limită", - scrie  în articolul "Mașinăria autorităților ruse se apropie de pragul nerușinării" autorul ediției elvețiene Nicolae Climeniuc. Un jurnalist care trăiește în Berlin și s-a născut Sevastopolul ucrainean."El a mințit, - Climeniuc a comentat cuvintele președintelui rus Putin despre aceea, că principalii suspecți în dosarul de otrăvire lui Serghei Skripal și fiica sa Iulia în orașul britanic Salisbury, sunt "civili nevinovați".  În prezent, mințirea guvernamentală în Rusia ajunge la atingerea unei calități noi, încă necunoscute. Nu mai este nevoie ca invenția să aibă cea mai mică nuanță de probabilitate, evident că nu trebuie să convingă pe nimeni deloc. În cele din urmă s-au transformat într-o acțiune rituală. Minciună pentru minciuni, pentru că nu există altă cale".„Dosarul Skripal se transformă în cel mai mare și cel mai infam eșec din istoria serviciilor secrete rusești și sovietice", - spune Climeniuc.„În momentul dat aparatul guvernamental rus a ajuns la limită, atunci când strategia de nerușinare îi iese rău - spune autorul. – Serviciile secrete sunt îngrijorate în mascarea agenților atât de puțin, cît și mașină de propagandă în posibilitatea minciunii sale"."Agresiunea deschisă, pe care statul rus, mai devreme sau mai târziu, o va recunoștea, va fi acceptată de către public în mod clar mai bine decât aceste eșecuri rușinoase" - conchide autorul. El citează rezultatele studiilor recente ale organizației non-guvernamentale ruse de cercetare „Levada-Centru", în care pe Putin, în ciuda controlului aproape total asupra mass-media rus, îl sprijină astăzi doar 58% dintre respondenți. "Pentru condițiile rusești, acesta este un indicator foarte scăzut", concluzionează Climeniuc.
Kurt Volker: "Răspunderea pentru catastrofa MH17 o poartă Federația Rusă din cauza invaziei sale și ocupării a unei părți a teritoriului Ucrainei"
Federația Rusă este responsabilă pentru prăbușirea aeronavei Boeing 777 Malaysian Airlines în 2014.Cu privire la chestiunea responsabilității Federației Ruse pentru doborârea Boeing-777 Malaysia Airlines în 2014, totul este destul de evident și ancheta a fost foarte amănunțită, foarte detaliată, a declarat reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA într-un interviu acordat pentru "Эхо Москвы".Putin, catastrofa MH17

"Sistemul de anti-aeronave, care a doborât avionul, a venit de la unitatea militară rusă. El a fost adus din Rusia în Ucraina, folosit pentru lansarea rachetei de pe teritoriul ucrainean, care a doborât aeronava civilă, și apoi acest sistemul de anti-aeronave a fost întors înapoi pe teritoriul rus la unitatea militară rusă. Și întrebarea exact cine a tastat pe butonul de lansare, dacă doriți, fie că a fost un rus etnic, un ucrainean de naționalitate, cetățean ucrainean din Donbass sau un ofițer al Forțelor Armate ale Rusiei, destul de sincer, este mai puțin importantă decât faptul că acesta este un echipament militar rus, transportat într-o altă țară suverană sub controlul Rusiei, folosit pentru lansarea rachetei, care au ucis toți acei civili, și apoi întors înapoi din Ucraina. Rusia poartă responsabilitatea din cauza invaziei și ocupației sale a părții acestea a Ucrainei."Volker a menționat, de asemenea, că conflictul din estul Ucrainei nu ar trebui să continue, în așa fel cum continuă zilnic, subliniind că "operațiunile militare au loc pe teritoriul Ucrainei și nu există operațiuni militare pe teritoriul Rusiei, luptele sunt numai pe teritoriul Ucrainei.""Luptele se desfășoară sub comanda și controlul rusesc, iar acestea aduc la moartea oamenilor, moartea civililor ucraineni. Dacă nu mă înșel, în acest an au fost uciși aproximativ 80 de civili ucraineni. Ca urmare a acestor lupte își pierd viața militarii ucraineni. Ei își apără țara, patria lor în același fel în care rușii își vor apăra patria. Ucrainenii își apără patria și, în același timp, își pierd un soldat în fiecare trei zile. Își pierd viața și rușii. Ei luptă pe teritoriul Ucrainei, militarii ruși sunt omorâți, militarii ruși sunt capturați și apoi întorși în Rusia, și acest lucru este inutil. Nu există motive rezonabile pentru continuarea acestor lupte".
Kurt Volker: "Rusia consideră că are dreptul de a decide soarta țărilor vecine și a altor națiuni"
Aceasta reflectă o diferență fundamentală de opinie, a declarat reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA într-un interviu acordat pentru "Эхо Москвы".Rusia consideră că are dreptul de a decide soarta țărilor vecine și a altor națiuni, fie că sunt ucraineni, fie moldoveni, fie georgieni, fie altcineva

"Rusia consideră că are dreptul de a decide soarta țărilor vecine și a altor națiuni, fie că sunt ucraineni, fie moldoveni, fie georgieni, fie altcineva. Statele Unite și Europa aderă la poziția stabilită în toate aceste baze juridice despre care am vorbit. Merge vorba despre faptul că acești oameni au dreptul singuri de a lua decizii. Fie ca ucrainenii să decidă soarta țării lor, fie ca georgienii să decidă soarta țării lor. Nu există nicio îndoială că în aceste țări există probleme, iar în Ucraina există probleme politice care trebuie rezolvate. În Georgia, trebuie rezolvate problemele etnice și politice, însă ele trebuie soluționate cu ajutorul mijloacelor constituționale legale ale acestor țări, nu prin amestecul extern și ocuparea teritoriului lor".
Kurt Volker: "Susținem ferm alegerile pe teritoriul republicilor autoproclamate separatiste"
Reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA într-un interviu pentru „Эхо Москвы" a spus, „trebuie să aibă loc alegeri legitime ale entităților care există  - primarul or. Lugansk, or. Donețk, administraților regionale. Așa-numitele Republici Populare nu au o legitimitate locală. Nu corespund acordurilor de la Minsk. Ele nu sunt în concordanță cu Constituția Ucrainei și au fost stabilite sub ocupație și lipsa de securitate în ansamblu. Acesta este un principiu mai larg al dreptului internațional potrivit căreia este imposibil să se organizeze alegeri„, a subliniat diplomatul.Susținem ferm alegerile pe teritoriul republicilor autoproclamate separatiste

„De exemplu, în aceste condiții, este imposibil de petrecut o campanie electorală de către persoanele care se opun existenței așa-numitelor Republici Populare, persoane cu diferite puncte de vedere, care doresc să-și desfășoare în condiții de siguranță campania electorală, pentru a avea libertate de mișcare, să se simtă în siguranță, să nu intră sub foc și să nu calce pe mine. Astfel, este o problemă fundamentală: este imposibil de a organiza alegerile a acestor subiecte în circumstanțele actuale, dar noi susținem cu tărie organizarea alegerilor locale într-un mediu sigur - alegerea structurilor de drept care fac parte din fundamentele constituționale ale Ucrainei„.În același timp, reprezentantul special al SUA a remarcat că „trebuie să negociem direct cu Rusia. În prezent, rușii controlează situația de securitate. Ei controlează forțele militare. Ei controlează structurile politice. Acest conflict are loc în întregime pe teritoriul Ucrainei. Doar cetățenii Ucrainei care trăiesc acolo își pierd casele și viața normală și doar ei sunt afectați de ceea ce se întâmplă. Trebuie adăugat că majoritatea acestor cetățeni ucraineni sunt vorbitori de limbă rusă, ei sunt victimele ale acestui conflict și merită posibilitatea de a-și restabili viața normală. De aceea eu subliniez că trebuie să negociem cu Rusia pentru a pune capăt sprijinului ei pentru această forță militară, oprindu-și sprijinul acestui conflict, astfel încât Rusia să permită restabilirea păcii și punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk„.Kurt Volker a mai afirmat că pentru desfășurarea alegerilor „este necesar să revenim la listele inițiale ale alegătorilor care au existat în Ucraina înainte de război. Este necesar să se determine cine are dreptul la vot. Este necesar să se creeze un proces de înregistrare, care posibil, să fie controlat de Organizația Națiunilor Unite sau de OSCE, una dintre aceste organizații, pentru înregistrarea alegătorilor și de a crea condiții pentru desfășurarea alegerilor legitime„.    
Kurt Volker: "Comandamentul rus controlează formațiunile armate ilegale de pe teritoriul regiunii Donbass"
Potrivit reprezentantului special al Departamentului de Stat al SUA, într-un interviu acordat pentru "Эхо Москвы", aceștia au "informații foarte bune despre comandanți, lanțul de comandă, tipurile de trupe, finanțarea lor, numărul de militari ruși, numărul unităților specializate" pe teritoriul regiunii Donbass, marea parte dintre care sunt soldați contractuali.Potrivit reprezentantului special al Departamentului de Stat al SUA, aceștia au "informații foarte bune despre comandanți, lanțul de comandă, tipurile de trupe, finanțarea lor, numărul de militari ruși, numărul unităților specializate" pe teritoriul regiunii Donbass, marea parte dintre care sunt soldați contractuali.

foto: mil.ru"Voi fi foarte sincer: Statele Unite au făcut același lucru în alte locuri în care am folosit contractori ca supliment la operațiile militare ale SUA și, în acest caz, este aceeași situație. Comandamentul direct și controlul rusesc se desfășoară printr-un lanț de comandă, inclusiv prin trupele regulate, ofițeri, dar majoritatea forțelor sunt contractuali plătiți de Rusia "."Unii dintre ei sunt cetățeni ai Ucrainei, de asemenea contractuali. Mulți dintre ei nu sunt ucraineni. Unii dintre aceștia sunt cetățeni ruși, unii sunt sârbi, unii din Belarus. După cum știți, ei provin de pretutindeni și sunt angajați și organizați de această companie. Dar, în final, acestea sunt formațiuni ilegale pe teritoriul Ucrainei. Deci, dacă vorbim de punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, în conformitate cu termenii acordurilor de la Minsk, aceste grupări armate ilegale trebuie să înceteze să existe ", a subliniat diplomatul.
Kurt Volker: "Suedia, Finlanda, Austria, Belarus, Serbia și Turcia sunt gata să trimită militarii de menținere a păcii în Donbass"
Potrivit reprezentantului special al Departamentului de Stat al SUA, acestea ar trebui să fie forțe complete de menținere a păcii, care vor controla situația de securitate, a declarat Volker într-un interviu pentru  "Эхо Москвы".Potrivit reprezentantului special al Departamentului de Stat al SUA, acestea ar trebui să fie forțe complete de menținere a păcii, care vor controla situația de securitate

"Nu avem o formulă rigidă aici. Ea pur și simplu trebuie să fie suficient de eficientă, ca pacificatorii să reușească să monitorizeze siguranța întregii zone, pentru a supraveghea retragerea armelor grele și în cele din urmă să controleze partea ucraineană a frontierei internaționale, astfel încât frontiera să nu fie utilizată ca un mijloc de transportare armelor și trupelor în ambele direcții. Un punct important aici este statutul așa-numitelor republici ale popoarelor. Acestea au fost create de Rusia în interiorul Ucrainei. Ele nu au legitimitate locală. Acestea sunt complet ilegitime în cadrul acordurilor de la Minsk", a spus diplomatul."Conform acordurilor de la Minsk, acest teritoriu trece sub controlul Ucrainei. În constituția Ucrainei nu este loc pentru aceste entități. Aceasta este o problemă dificilă și ne străduim să negociem cu Rusia, care în cele din urmă ia decizii în această privință, în căutarea unei soluții pentru a restabili securitatea și apoi a restabili ordinea constituțională", a subliniat diplomatul."În ceea ce privește la țări, mai multe state au declarat deja că vor fi gata să contribuie. Acest lucru a fost anunțat de Suedia, Finlanda, Austria, Belarus, Serbia și Turcia. În opinia mea, aceasta este o serie bună de țări, inclusiv câteva state care sunt privite în Rusia mai mult ca parte a Occidentului și câteva state care sunt considerate mai mult în Occident ca parte a spațiului CSI și eu cred că sentimentul de echilibru ar fi logic".Reprezentantul special a remarcat de asemenea că forțele de menținere a păcii ar trebui să se afle în zona de conflict, "pentru că anume acolo există forțe rusești și din acest motiv războiul se desfășoară". Dacă putem obține retragerea trupelor rusești din Ucraina, înainte ca Ucraina să-și trimită trupele militare pentru a întoarce teritoriul sub controlul său, forțele cu mandatul ONU vor ajunge acolo. Ele vor prelua controlul de la Rusia. Vor stabili securitatea, vor asigura ca oamenii să fie protejați și îngrijiți, iar apoi vom implementa acești pași politici în cadrul acordurilor de la Minsk".
Memoriile lui Hollande: "Vă voi zdrobi!" - a strigat Putin la Poroșenco
Despre înțelegerea și semnarea acordurilor de la Minsk, reamintește într-o nouă carte "Lecții de putere" fostul președinte francez, Francois Hollande.Despre înțelegerea și semnarea acordurilor de la Minsk, reamintește într-o nouă carte "Lecții de putere" fostul președinte francez, Francois Hollande.

Francois Hollande - primul din „Cvartetul Norman ", care s-a retras de la putere și, astfel, a câștigat libertatea deplină de a spune tot ce crede necesar, el nu va mai candida pentru postul șefului de stat. Memoriile sale sunt precise în detaliu și destul de sincer în judecăți. Pentru ucraineni amintirile prezidențiale sunt deosebit de interesante cu câteva pagini, care se referă la discuțiile de la Minsk, care au dus la semnarea unor acorduri.„Cum să nu amintesc noapte cea lungă de 11-12 februarie 2015, care a trecut în sala mare fără suflet al Palatului Independenței de la Minsk, în Belarus? - a scris fostul președinte al Franței. - A fost în mijlocul crizei cu care se confrunta atunci Ucraina după îndepărtarea de la putere a președintelui pro-rus Viktor Ianukovici, din cauza refuzului său de a semna Acordul de asociere cu UE "„Intențiile lui Vladimir Putin erau destul de evidente – scrie Hollande. – El voia să păstreze influența asupra regiunilor vorbitoare de limba rusa și să slăbească maximal puterea proeuropeană de la Kiev". După eșecul regimului de încetare a focului, luptele dintre armata ucraineană și detașamentele separatiste paramilitare s-au reluat cu o nouă putere". Negociatorii occidentali sperau să "oprească focul și să găsească un compromis care să păstreze integritatea teritorială a Ucrainei". Dar, potrivit lui Hollande, conferința de la primul etaj dura pentru totdeauna și a fost fără rezultat: aceasta era în conformitate cu obiectivele părții ruse."Mi-am dat seama imediat că Putin vrea să câștige timp și să amâne încetarea focului la cel mai scurt timp, pentru a permite separatiștilor să înconjoare armata ucraineană și să obțină poziții suplimentare", scrie François Hollande. - Împreună cu Angela Merkel, propunem să reluăm negocierile într-un format mai restrâns, să abandonăm cina și să ne grăbim să lucrăm cât mai curând posibil".Fostul lider francez a observat că cancelarul Germaniei nu se teme de Putin: "Îl cunoaște bine și-l știe de mult timp și cunoaște să vorbească cu el". În schimb, potrivit observațiilor lui Hollande, Putin, dimpotrivă, nu pierde niciodată posibilitatea de a speria pe Merkel, "amestecând amenințări, complimente și amintiri". La Soci, de exemplu, el a insistat să participe la întâlnire ... câinii lui, știind că Merkel nu le plăcea acele animale. "Ea este incredibil de răbdătoare, gătită pentru discuții pe termen lung și, de asemenea, pare incredibil - aproape că nu are nevoie de somn", împărtășește gândurile fostul președinte al Franței.Refuzul de cină a fost pentru Hollande  "un sacrificiu neplăcut, dar necesar". Negociatorii au fost așezați la o „masa rotundă neconvenabil de joasă" și hrăniți cu „sandviciuri foarte rele". Potrivit memoriilor, Merkel a scris primul proiect al viitorului acord de la Minsk. „Ea, nu a permis nimănui să formuleze articole acordului, chiar și consilierilor săi - spune Francois Hollande. - Acesta este temperamentul ei: este foarte serioasă, diligentă și atentă. Poroșenco și Putin ridicau constant vocea unul la celălalt. Președintele rus a fost atât de nervos încât a început să amenințe că va zdrobi complet armata vizaviului său. Acest lucru a arătat că trupele ruse sunt în estul Ucrainei. Putin și-a luat respirația și s-a luat în mâni.„Poroșenco a apărat necontenit suveranitatea țării sale, în timp ce Putin cerea autonomie pentru "provincia rebela" și a vrut să întârzie încetarea focului încă pe trei săptămâni. A fost atât de dur, încât nega legătură directă cu liderii teroriști, spunând că el nu poate decide pentru ei, a cerut chiar ca ei să fie consultați", - citim în amintiri.Este de remarcat că Francois Hollande, fără ezitare, determină vinovăția căderii avionului MH-17. "Cu câteva luni înainte de discuții", scrie el, "în iulie 2014, o rachetă lansată de militanți pro-ruși a doborât în mod  neintenționat în regiunea Donetsk avionul Malaysia Airlines, lăsând 298 de pasageri fără viața, dintre care 80 erau copii".Povestind despre parcursul negocierilor, fostul lider francez a subliniat că ele mergeau foarte lent, cu o grămadă de obiecții, pe care nu a fost ușor de rezolvat. „La șapte dimineața, după o noapte fără somn, Putin și apoi se agăța pentru a muta încetarea focului pentru cât mai târziu - spune Hollande. - Pentru a obține rezultate, am argumentat sancțiunile anti-rusești deja declarate. El se arăta că nu înțelege sau nu aude ceea ce spuneam. În cele din urmă a fost de acord că încetarea focului începe după patru zile, apoi - eliminarea armelor grele și schimbul de prizonieri. Autonomia provinciilor a fost respinsă. Dintr-o dată, Putin a declarat că este necesar de a se consulta cu liderii separatiști. Emisarii lor se află tot la Minsk. Unde anume? Într-un hotel sau într-o cameră lângă noi? Cel puțin nu i-am mai văzut.Liderul Kremlinului a plecat, iar Merkel, Hollande și Poroșenko au avut un pui de somn în scaune. La noua dimineață a devenit cunoscut faptul că înțelegerea separatiștilor nu le convine. Merkel și Hollande trebuiau să se grăbească, pentru că era timpul să se întoarcă la Bruxelles. "De data aceasta, răbdarea noastră s-a terminat, - recunoaște liderul francez. – Nici nu merge vorba despre înfrângere. Noi am insistat la o întâlnire imediată cu președintele Rusiei, și în timp ce noi am încercat cum am putut să dormim în camera de negocieri, am aflat ca Putin a dormit pe un pat într-un birou alăturat, pat care chiar părea confortabil …El s-a odihnit timp de două ore și părea mai odihnit decât noi... "."Angela Merkel, într-un ton înghețat, i-a promis lui Putin o izolare pe termen lung ", spune Hollande. – El s-a ezitat, dar totuși căuta să câștige timp ... Scopul lui - să slăbească Kievul, cu speranța de a vedea în cele din urmă, la putere o echipă cu interese proruse și mai departe de UE. În primul rând, el nu dorește ca Ucraina să adere la NATO și să obțină arme, care ar putea schimba echilibrul puterii. Putin iese să sune. Câteva minute mai târziu se întoarce și spune că separatiștii – tot aceia, despre care a spus el dimineața, că nu-i știe, - sunt de acord "Hollande remarcă faptul că războiul Rusiei cu Ucraina este definit de multe ori ca noul război rece dintre Rusia și Occident. "Nu este c-am așa ", susține fostul șef de stat. - Bineînțeles, Vladimir Putin încearcă să-și restabilească zona de influență pe teritoriile fostului imperiu sovietic. Dar nu mai vorbim despre confruntarea dintre sistemele sociale opuse radical. Merge vorba despre lupta intereselor naționale. Șeful Federației Ruse preferă să vadă fâșia de gheață a terenurilor cucerite în jurul țării sale. Tactica lui este de a încuraja prietenii să se lupte cu dușmanii săi, pentru ca apoi să înghețe aceste conflicte. Zona gri s-a format deja la granițele cu Ucraina, Georgia, Moldova și Azerbaidjan. Aceste țări sunt independente, dar slăbite".Francois Hollande nu a trădat atitudinea rece, distantă față de Putin, care a arătat-o în primele zile la Palatul Elysee. Spre deosebire de mulți alți președinți francezi, el a păstrat această critică până la finalizarea mandatului. Anume Hollande a refuzat să livreze Rusiei „Mistralele", în ciuda semnăturii de către predecesorul său a acordului și plății de avans. Înlăturându-se de marea politică, el face concluzia că: „Compromisurile adoptate sub mâna fierbinte, sunt necesare, dar nu rezolvă miezul problemei: pacea fragilă se stabilește, realele impuse de ruși devin normă. Războiul poate fi încetinit, dar dominația se înrădăcinește. Putin intimidează pentru a putea negocia mai bine. El nu cucerește, ci mușcă teritorii, înghițitură după înghițitură."
Informații despre rezultatele investigației a evenimentelor din apropierea orașului Ilovaisk în august 2014
traducere neoficialăParchetul principal militar continuă să efectueze investigații de pre-proces în dosarul războiului agresiv a Federației Ruse împotriva Ucrainei, care a provocat pierderi de vieți omenești și alte consecințe grave.

Foto: vybor.uaPentru completarea anchetei și evaluarea profesională a chestiunilor cu privire la aplicarea și interacțiunea a capacităților implicate pentru efectuarea operațiunii antiteroriste (ATO) în regiunile Donețk și Lugansk, validitatea deciziilor de management în planificarea și desfășurarea operațiunilor militare, inclusiv în luna august 2014 în apropierea orașului Ilovaisk regiunii Donețk, au fost realizate două expertize militare, în care au luat parte 31 de experți și specialiști cu experiență în sfera militară.Din dovezile și examinările culese a fost constatat, că între lunile mai și iulie a anului 2014 de către forțele ATO au fost efectuate o serie de operațiuni de succes pentru eliberarea orașelor din regiunile Donețk și Lugansk de la organizațiile teroriste „DNR" și „LNR".11 august 2014 conducerea ATO a emis un ordin, în temeiul căruia de către comandamentul Sectorului „B" a fost dezvoltat conceptul, una dintre sarcinile căruia a fost blocarea de către Forțele Armate ale Ucrainei și eliberarea de grupurile armate ilegale a orașului Ilovaisk. În operațiunea militară au fost implicate forțele batalioanelor de voluntariat.Conform ordinului și conceptului menționat, care au fost bine întemeiate, se planifica eliberarea orașului Ilovaisk împreună cu nordul orașului Makiivka, care avea să conducă la controlul rutelor de aprovizionare și, ulterior, să permită înconjurarea și eliberare orașul Donețk de teroriști.Având în vedere progresele semnificative a trupelor noastre, pentru a evita înfrângerea acestor organizații teroriste în a treia decadă a lunii august 2014, conducerea Forțelor Armate a Federației Ruse a organizat invazia directă a trupelor rusești pe teritoriul regiunii Donețk odată cu bombardamentul de artilerie ale Forțelor Armate ale Ucrainei de pe teritoriul Rusiei.Cea mai mare invazie a avut loc în noaptea de 23-24 august 2014. Forțele invaziei Forțelor Armate ale Rusiei au constat din nouă grupe de batalioane-tactice: 3500 militari; până la 60 de tancuri; până la 320 vehicule militare de infanterie (BMD,BMP); până la 60 tunuri; până la 45 mortare; 5 sisteme rachete antitanc.Pentru a duce în eroare și uciderea ostașilor ucraineni, de pe tehnica militară rusă au fost înlăturate în prealabil sau camuflate semnele tactice ruse și înlocuite cu semnele de identificare ale unităților ucrainene, ceea ce este interzis prin art. 37 din Protocolul adițional la Convenția de la Geneva din 12 august 1949 (Protocolul I) din 08.06.1977.Conform rezultatelor anchetei și datelor furnizate de Serviciul de Securitate al Ucrainei, proporția forțelor militare ale Ucrainei din raionul Ilovaisk cu subunitățile Forțelor Armate ale Rusiei și reprezentanții organizațiilor teroriste "DNR" și "LNR" au fost de: ;personal – 1:18; tancuri 1:11, vehicule blindate –1: 16; artilerie - 1:15; rachete  "Grad" - 1 :24.În același timp, gruparea Armatei a FR în partea estică a frontierei de stat a Ucrainei a reprezentat: 35 de grupuri și batalioane-tactice; nu mai puțin de 45100 militari; până la 160 de tancuri; 1360 BMP (BTR); 350 unități de artilerie; 130 unități de lansatoare de rachete multiple; 192 avioane de luptă; 137 elicoptere.Luând în considerare amenințarea reală a unei invazii de-a lungul frontierei ruso-ucrainene, forțele armate ale Ucrainei nu au avut destule puteri pentru a crește contingentul de trupe în direcția orașului Doneţk și, în același timp, să asigure apărarea altor părți ale frontierei de stat.Ca urmare a invaziei bruște a forțelor armate ruse din 24-25 august 2014 și marșul lor către orașul Ilovaisk, batalioanele Ministerului Afacerilor Interne ale Ucrainei "Dnipro-1", "Mirotvoreț", "Sviteaz", "Herson", "Ivano-Frankivsk" Donbas "și forțele sectorului" B "au fost înconjurate de către forțele inamice superioare numeric.Având în vedere situația critică, comandamentul ATO și-a propus ca sarcină principală păstrarea vieții soldaților ucraineni. În acest scop, au început discuțiile dintre șeful ATO V. Mujenko și reprezentanții Statului Major al forțelor armate ale Federației Ruse (șeful adjunct al Forțelor Armate al FR Bogdanovskii), precum și la nivelul conducerii sectorului "B" și a unităților Forțelor Armate ale Rusiei, privind asigurarea unor măsuri de siguranță  și garanția coridoarelor umanitare pentru ieșirea forțelor armate ale Ucrainei și al altor formațiuni militare.Ancheta a confirmat că în perioada 26-28 august 2014 au avut loc 12 conversații telefonice între șeful ATO V.Mujenko și șeful adjunct al Forțelor Armate din Federația Rusă, M. Bogdanovskii. Ca urmare, partea rusă a oferit garanții pentru eliberarea în siguranță a personalului militar ucrainean din încercuire pe un traseu coordonat.Garanția suplimentară pentru o ieșire sigură au fost cei trei parașutiști ruși capturați, care trebuiau să fie returnați Forțelor Armate ale Rusiei după eliberarea ostașilor ucraineni.În același timp, ancheta a stabilit că, în timpul discuțiilor, Forțele Armate ale Federației Ruse au întârziat în mod intenționat timpul pentru aranjarea pozițiilor focale avantajoase de-a lungul traseului forțelor ATO.La 29 august 2014, cu instrucțiunile directe și ordinele  Statului Major General al Forțelor Armate din Rusia, trupele ruse au împușcat trupele militare ucrainene, împreună cu cei trei parașutiști ruși, capturați mai înainte.În aceste condiții, a fost efectuată o crimă teribilă: au fost omorâți 366 de soldați ucraineni, 429 au fost răniți, 300 au fost capturați, forțele armate ale Ucrainei au suferit pierderi considerabile de arme și echipamente militare în valoare de aproape 300 de milioane de grivne.Cercetarea circumstanțelor a tragediei din apropierea orașului Ilovaisk, în general, este finalizată. Cu toate acestea, decizia finală de procedură în procesul penal va fi luată după asigurarea respectării art. 2 a Codului de procedură penală al Ucrainei cu privire la investigarea deplină (finalizarea interviurilor a fiecărui soldat ucrainean despre cunoscutele circumstanțe a tragediei, precum și crimele militare ale Forțelor Armate Ruse -  uciderea perfidă a militarilor ucraineni în timpul ieșirii lor din înconjurare, lipsa de îngrijire medicală a răniților, execuțiile a prizonierilor etc.), și de asemenea urmărirea penală a tuturor vinovaților.Conform opiniilor experților și a altor probe complexe obținute, singurul factor care a adus la tragedia din Ilovaisk, este agresiunea militară a Forțelor Armate ale Federației Ruse invadând direct Ucraina și comiterea în continuare a crimelor militare.În urma rezultatelor anchetei și probelor colectate, este suspectat în comiterea infracțiunilor penale șeful adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate Ruse M. Bogdanovskii în conformitate cu partea 3 art. 110 (atac asupra integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei), partea 2, art. 437 (efectuarea unui război agresiv), partea 2, art. 438 (încălcarea legilor și principiilor de război, combinate cu omor intenționat) a Codului penal al Ucrainei. Acest militar de rang înalt efectua și controla direct unitățile ale forțelor armate ruse în timpul invaziei lor în Ucraina, în august 2014 și împreună cu alții a organizat asasinarea soldaților ucraineni în apropierea orașului Ilovaisk.În afară de aceasta, în urma rezultatelor investigației războiului agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei, la acest moment au fost trași la răspundere penală pentru comiterea acestor infracțiuni 107 de persoane, inclusiv 68 de cetățeni ai Federației Ruse, dintre care 39 de persoane care ocupă posturi guvernamentale, inclusiv 11 persoane din rândul conducerii Forțelor Armate (ministrul Apărării S. Şoigu adjunctul său - șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse V. Gherasimov și încă nouă generali). Persoanele indicate au fost date în urmărire.Au fost aduse în fața instanțelor 44 de acuzații împotriva a 48 de persoane. Instanțele de judecată  ucrainene au condamnat deja 30 de persoane, inclusiv 11 cetățeni ruși, dintre care trei soldați ai Forțelor Armate Ruse.Ancheta a interogat mai mult de 1.700 de victime, peste de 2.500 de martori, au fost efectuate peste 1.870 de examinări de instanță (medico-legale, criminalistice,  militare, fonoscopice, lingvistice, etc.).Au fost dobândite și publicate mai mult de 100.000 de bucăți de dovezi fizice (inclusiv muniții și armament, capturate în timpul ATO, care au fost livrate teroriștilor de către FR).Capacitatea a procedurilor penale este de peste 1 150 de volume (din care peste 550 sunt "Secrete" și "Strict secrete").Oficiului Procurorului Curții Penale Internaționale pentru a începe procedura, de către Parchetul principal militar au fost transmise informații pe mai mult de 500 de pagini de probe colectate despre săvârșirea crimelor militare (inclusiv uciderea a personalului militar ucrainean din raionul orașului Ilovaisk). În plus, pentru a fi utilizate în Curtea Internațională de Justiție și Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în timpul susținerii procedurilor împotriva Federației Ruse la adresa Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Justiției al Ucrainei de către Parchetul principal militar au fost oferite dovezi despre războiul agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei și a finanțării terorismului (51 de volume).Conform rezultatelor anchetei și examinărilor medico-legale, au fost stabiliți următorii factori cheie din cauza cărora a fost efectuată invazia a Forțelor Armate Ruse și ocupația ulterioară a anumitor zone ale regiunilor Donețk și Lugansk:1. Nivelul scăzut de luptă și capacitatea de luptă a Forțelor Armate ale Ucrainei.2. Numeroase fapte de dezertare, abandonarea neautorizată a posturilor de serviciu militar și neîndeplinirea ordinilor șefilor militari în rândul personalului armatei ucrainene la vremea respectivă.3. Unele greșeli ale conducerii ATO în planificarea și desfășurarea operațiunilor militare, care nu sunt în legate direct de consecințele grave – decesele ale personalului militar ucrainean și pierderea armamentului și a echipamentului militar.Potrivit concluziilor experților, consecințele grave care s-au soldat cu moartea militarilor ucraineni și pierderea armamentului și tehnicii militare în raionul orașului Ilovaisk a regiunii Donețk, sunt legate direct cu activitățile a Forțelor Armate ale Federației Ruse, care pe 23-24 august au invadat teritoriile regiunii Donețk și au omorât militarii ucraineni.Parchetul principal militar continuă să colecteze probe și să stabilească toate persoanele implicate în desfășurarea războiului agresiv împotriva Ucrainei, comiterea crimelor militare pe teritoriul Ucrainei, inclusiv uciderea perfidă a militarilor ucraineni în apropierea orașului Ilovaisk, astfel încât fiecare persoană vinovată pentru comiterea acestor crime, împotriva integrității teritoriale a Ucrainei, pacea și dreptul internațional, să fie urmărită penal și să sufere o pedeapsă meritată, care va fi definită atât de instanțele ucrainene, cât și de Curtea Penală Internațională. Parchetul principal militar
În Crimeea sunt în vigoare mai mult de 130 de licențe ucrainene, pe care Federația Rusă s-a apucat să le anuleze
Pe teritoriul Crimeii anexate de către Rusia sunt în vigoare 131 de licențe ucrainene pentru utilizarea subsolurilor.Despre aceasta a spus ministrul ecologiei și resurselor naturale a Ucrainei, Ostap Semerak, pentru canalul de televiziune "112 Ucraina", comentând legea rusă, care se presupune că anulează permisele ucrainene.ministrul ecologiei și resurselor naturale a Ucrainei, Ostap Semerak

"În Crimeea, sunt valabile 131 de astfel de licențe: în apele Mării Azov sau pe șelful Mării Azov - 7 astfel de licențe, iar pe șelful Mării Negre - 16 astfel de licențe", a spus Semerak.El a subliniat că acțiunile autorităților ruse sunt o confiscare ilegală a proprietății ucrainene.Ministrul consideră, că Rusia nu a demonstrat nimic nou cu legea sa."Aceasta este o țară-agresoare, care a ocupat teritoriul ucrainean, care încearcă să ea proprietatea companiilor private, companiilor ucrainene de stat, Ucrainei ca stat și poporului ucrainean", a spus Semerak.El a subliniat că atât Ucraina, cât și organizațiile internaționale nu recunosc decizia Rusiei.„Știți, că sunt plângeri a Ucrainei în instanții internaționale, și sunt plângeri de puse de companii ucrainene, cum ar fi "Naftogaz Ucraina„ împotriva Rusiei pentru compensarea daunelor", - a spus ministrul, adăugând, că Ucraina va continua să susțină la această strategie.Semerak a adăugat că „fiecare astfel de pas", ca adoptarea acestei legi, „concretizează responsabilitatea" Rusiei atât ca stat și funcționarilor acesteia.Anterior a fost raportat, că în Rusia a început să funcționeze o lege care recunoaște licență ucraineană invalidă pentru utilizarea subsolurilor a Marii Negre și Marii Azov de pe peninsula anexată.Dreptul de a folosi subsolurile autoritatea ocupațională va acorda prin decizia guvernului rus, aprobată după rezultatele licitației.În 2016 Ucraina a inițiat disputa despre încălcarea de către Rusia a Convenției ONU privind dreptul mării: Kievul este gata pentru a dovedi în arbitraj, că Rusia încalcă drepturile suverane ale Ucrainei să folosească drepturile garantate în apele sale marine și platoul continental al zonelor maritime a Crimeii, inclusiv drepturile la resursele naturale ale platoului continental.În februarie 2018 Ucraina a prezentat la Tribunalul Internațional al ONU pentru dreptul mării Memorandumul despre încălcarea de către Rusia a Convenției ONU asupra dreptului mării.După deschiderea a „podului Kerci" din Rusia până în Crimeea anexată, Ministerul infrastructurii a evaluat, că pierderile Ucrainei din cauza construcției a podului ajung la aproximativ 500 de milioane de grivne pe an.
Autocefalia a Bisericii Ortodoxe Ucrainene: Filaret a spus despre consecințele pentru Rusia și biserica ei
Proclamarea autocefaliei a Bisericii Ortodoxe Ucrainene va afecta în mare măsură pozițiile Bisericii Ortodoxe Ruse și a Patriarhiei Moscovei din Ucraina. Biserica Rusă și Rusia vor trebui să își rescrie istoria. Acest lucru a fost spus într-un interviu acordat pentru "Pryamii" de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei de la Kiev, Filaret.Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei de la Kiev, Filaret

"Lovitura va fi puternică, foarte puternică. În primul rând, istoria bisericii ruse nu va începe cu botezul Rusiei Kievene, ci va începe în 1448. De atunci, când sa separat de Mitropolia de la Kiev. Și Moscova însăși a recunoscut acest lucru în 1948, când a sărbătorit cea de-a 500-a aniversare a autocefaliei bisericii rusești. Deci istoria bisericii ruse va începe din secolul al XV-lea. Aceasta este prima", a spus Filaret.De asemenea, clericul a explicat de ce Ucraina nu a fost niciodată parte a Rusiei."În al doilea rând, Ucraina nu a fost, nu este și nu va face parte din Rusia. Deoarece Rusia Kieveană exista, iar Rusia ca stat n-a fost. Și atunci, când statul a fost înființat, era numit Moscovia, și nu Rusia Kieveană. Rusia Kieveană este Ucraina. Chiar Crimeea, dacă o luați, Crimeea aparținea Rusiei Kievene. Pentru că cneazul Vladimir a învins armata bizantină în Crimeea. Și dacă a câștigat, Crimeea a început să aparțină Rusiei Kievene. Apoi a început să-i ceară împăratului bizantin să-și dea fiica sa Anna de soție lui Vladimir. Și împăratul bizantin nu a fost de acord să-și dea fiica sa creștină pentru păgânul Vladimir. Apoi, Vladimir a trebuit să se gândească la adoptarea creștinismului, nu numai pentru a intra în relații bune cu Imperiul Bizantin, ci în general cu Europa creștină. De aceea acum vrem să intrăm în Europa. Pentru Ucraina, acest lucru nu este nou ", a spus Filaret."... Și faptul că biserica rusă va trebui să își rescrie istoria și nu numai biserica, ci  și Rusia va trebui să își rescrie istoria - acest lucru este evident. Și de aceea este o luptă atât de frenetică. Pentru că atunci când, de exemplu, biserica poloneză a primit autocefalie de la același Patriarh Ecumenic în 1924, nu a existat o astfel de luptă. Dar pentru Ucraina există o luptă nebună ", a adăugat preotul.    
Ucraina a informat Organizația Maritimă Internațională (IMO) cu privire la invaliditatea documentelor eliberate marinarilor aflați pe teritoriul temporar ocupat al Republicii Autonome Crimeea și or. Sevastopol
Orice  documente (atât calificative, cât și certificate de marinar) eliberate după data de 15 iulie 2014 de către așa-numiții "căpitani ai porturilor maritime" pe teritoriul temporar ocupat a Crimeii și orașului Sevastopol sunt invalide, nu creează consecințe juridice și, după esența sa, ar trebui considerate false. Acest lucru este menționat în documentul ucrainean prezentat la cea de-a 5-a sesiune a Subcomisiei pentru factorii umani, pregătirea și organizarea ceasului IMO la Londra.Ucraina a informat Organizația Maritimă Internațională (IMO) cu privire la invaliditatea documentelor eliberate marinarilor aflați pe teritoriul temporar ocupat al Republicii Autonome Crimeea și or. Sevastopol

​În discursul său, reprezentantul Ucrainei a cerut statelor membre IMO să nu recunoască pretențiile Federației Ruse cu privire la punerea în aplicare a dreptului de implementare a convențiilor IMO, inclusiv Convenția internațională privind formarea și certificarea navigatorilor și efectuare a serviciului din 1978, pe teritoriul temporar ocupat al Ucrainei.În urma discuției delegațiile țărilor UE și reprezentantul al Comisiei Europene au susținut poziția părții ucrainene, au condamnat anexarea ilegală a Crimeii de către Federația Rusă, și încă o dată, au cerut statelor membre IMO să continue politica de nerecunoaștere a anexării a Republicii Autonome Crimeea și or. Sevastopol.18.07.2018Sursa: Ambasada Ucrainei în Marea Britanie
Miniștrii de externe ai G7 au făcut o declarație privind MH17
Miniștrii de externe ai G7 au cerut încă o dată Rusiei să coopereze cu bună credință cu Australia și Țările de Jos pentru a clarifica și rezolva toate problemele legate de BUK-ul rusesc, care, potrivit rezultatelor investigației a echipei Comune de investigație (JIT), a doborât boeingul malaysian. Despre aceasta merge vorba într-o declarație a miniștrilor de externe ai G7, înainte de aniversarea doborârii a avionului Malaysian Airlines MH17, transmite UNN.Miniștrii de externe ai G7 au făcut o declarație privind MH17

"Noi, miniștrii de externe ai țărilor G7: Canadei, Franței, Germaniei, Italiei, Japoniei, Regatului Unit, Statelor Unite ale Americii și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, suntem uniți, condamnând cât este posibil doborârea a Malaysian Airlines MH17, a avionului civil, care a plecat de la Amsterdam până la Kuala Lumpur în data de 17 iulie 2014 ", se arată în declarație.Miniștrii au reamintit că MH17 transporta 298 de oameni - membri ai echipajului și pasageri, cetățeni din Australia, Belgia, Canada, Germania, Indonezia, Irlanda, Israel, Italia, Malaezia, Olanda, Noua Zeelandă, Filipine, România, Africa de Sud, Vietnam, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.„Noi sprijinim pe deplin activitatea echipei Comune de investigații (JIT), ancheta penală independentă condusă de Olanda, Australia, Belgia, Malaezia și Ucraina. Constatările JIT privind rolul Rusiei în doborârea a MH17 sunt convingătoare, semnificative și foarte alarmante. Grupul G7 reamintește că Rezoluția 2166 a Consiliului de Securitate al ONU cere ca toate statele să coopereze pe deplin pentru stabilirea responsabilității. Suntem uniți în sprijinul nostru la adresa Australiei și Olandei, care îndemnă Rusia să răspundă pentru rolul său în acest caz și să coopereze în procesul de stabilire a adevărului și realizarea justiției pentru victimele și rudele MH17 „- declară miniștrii.15 iulie 2018Autor: UNN​
Ofițerul rus a povestit instanței despre evenimentele "... pe teritoriul țării adiacente, în care noi, cum ar fi nu am fost"
Ofițerul unității militare de pe lângă Moscova, Oleg Leontiev, acuzat pentru moartea a soldatului Ilia Gorbunov, în ultimul cuvânt a spus despre participarea sa la un eveniment pe teritoriul a unui stat vecin, unde "se presupune că nu au fost prezenți" militarii ruși."La decizia curții, zbor imediat acolo cu următoarea ruta. Aceasta va aduce un beneficiu statului. Am participat deja la un astfel de eveniment, dar a fost pe teritoriul unei țări vecine în care noi, cum ar fi nu am fost"

Acest lucru este raportat de Fundația "Dreptul mamei", care reprezenta interesele surorilor decedatului în instanță.În timpul ședinței Leontiev în ultimul cuvânt a cerut instanței un verdict, care îi va permite să continue să servească și să se alăture grupului trupelor militare rusești în Siria."La decizia curții, zbor imediat acolo cu următoarea ruta. Aceasta va aduce un beneficiu statului. Am participat deja la un astfel de eveniment, dar a fost pe teritoriul unei țări vecine în care noi, cum ar fi nu am fost", a afirmat Leontiev."Dreptul mamei" constată că aceasta este probabil prima declarație oficială a unui ofițer rus despre participarea militarilor în conflictul armat din Donbas.Locuitorul al regiunii Briansk din Federația Rusă Ilia Gorbunov a murit în data de 06 februarie 2017 în timpul serviciului militar în termen în Naro-Fominsk (Regimentul 13 de tancuri, unitatea militară 32010). Potrivit procuraturii, comandantul lui Gorbunov, Oleg Leontiev, ia ordonat să mute tancul, deși nu a trecut o pregătire corespunzătoare. Înainte de începerea procesului, rudele celui decedat  credeau că ar putea fi ucis de soldații săi din regiment, care apoi au înscenat moartea lui Gorbunov în tanc.Autoritățile ruse neagă participarea forțelor armatei sale în operațiunile militare pe teritoriul numai unei țări vecine - Ucrainei. Kremlinul susține că rușii merg acolo în mod voluntar, iar între ei există militari care au părăsit serviciul sau au plecat în concediu.04/07/2018Autor:  Dreptul mamei, comunicat de presă №: 59/1960
Procuratura Generală a emis un raport în care doi deputați ai Dumei de Stat rusești sunt suspicionați în finanțarea terorismului
Procuratura Generală a Ucrainei continuă să stabilească fapte care confirmă implicarea Federației Ruse în susținere, furnizare materială și tehnică a organizațiilor teroriste "LNR" și "DNR" și aducerea făptuitorilor la răspundere penală.organizațiilor teroriste "LNR" și "DNR"

Anchetatorii au stabilit că doi deputați ai Dumei de Stat, fiind pe teritoriul Moscovei, în martie -iunie 2014, cu scopul sprijinului material al organizațiilor teroriste "LNR" și "DNR", din cadrul într-un grup criminal organizat de Vladimir Jirinovski, din care, făceau parte de asemenea unii membri ai Dumei de Stat și membri ai partidului Liberal democrat din Rusia, inclusiv liderii și reprezentanții ai filialelor regionale ale partidului, acționând public, cu participarea reprezentanților „DNR“, în prezența mass-media, chemau cetățenii ruși de a strânge bani pentru susținerea materială a "LNR" și "DNR", și de asemenea au asigurat plasarea anunțurilor date pe site-urile partidului și deschiderea pe teritoriul Rusiei a punctelor de colectare a banilor.organizațiilor teroriste "LNR" și "DNR"

În plus, acești membri ai grupării au semnat un acord privind asigurarea materială a „DNR“ și au oferit membrilor organizației teroriste o locație în orașul Moscova pentru activitatea sa.De asemenea, prin fondurile colectate de către acești deputați conduși de Vladimir Jirinovski, care acționând, în special, la solicitarea șefului grupului terorist „Somali“ M.Tolstoi (callsign „Givi“) pe parcursul anilor 2014-2017 au livrat membrilor ai grupărilor criminale 6 vehicule rusești (off-road), unele dintre acestea au fost utilizate în timpul comiterii a actelor teroriste împotriva militarilor și colaboratorilor organelor de drept ale Ucrainei, inclusiv pe teritoriul aeroportului Donetsk .organizațiilor teroriste "LNR" și "DNR"

Pe aceste fapte de activități criminale a grupului organizat pe data de 27.06.2018 de către personalul a direcției de supraveghere asupra respectării legilor, care se ocupă cu combaterea crimei organizate din cadrul Procuraturii Generale a Ucrainei, au fost emise rapoarte în care doi deputați ai Dumei de Stat rusești sunt suspicionați în finanțarea terorismului (Articolul 258-5 din Codul penal al Ucrainei).Acești deputați ai Dumei de Stat pot fi condamnați în lipsă în Ucraina, pentru o perioadă de la zece până la doisprezece ani de închisoare.Trebuie remarcat faptul că la data de 12.09.2014, Uniunea Europeană a introdus sancțiuni economice împotriva Federației Ruse pentru destabilizarea situației din Ucraina și ocuparea Peninsulei Crimeea. Aceste sancțiuni includ, de asemenea, măsuri restrictive individuale, și anume interzicerea în obținerea a vizelor și înghețarea activelor persoanele, inclusiv referitor la V.Jirinovski și unul dintre deputații suspecți. Aceleași sancțiuni au fost introduse de Canada, Australia și Elveția (28.04.2014, 01.09.2014 și 12.11.2014).În iunie 2018, Uniunea Europeană a prelungit termenul de aplicare a sancțiunilor pentru încă șase luni.În plus, în ceea ce privește de Vladimir Jirinovski și alții, a fost emis decretul a președintelui Ucrainei din 15.05.2017 №133/2017 adoptat prin decizia Consiliului Suprem de apărare a țării din 28.04.2017 „Cu privire la utilizarea a măsurilor restrictive personale economice speciale și a altor măsuri (sancțiuni)“, care presupun refuzul de acordare a vizelor și anularea lor, aplicarea interdicțiilor privind intrarea în Ucraina; blocarea activelor și limitarea temporară a dreptului persoanelor fizice de a utiliza și de a-și dispune proprietatea. Apreciem că Procuratura Generală a Ucrainei continuă să ia măsuri cuprinzătoare pentru a stabili toate persoanele implicate în comiterea acestei și a altor crime împotriva Ucrainei și aducerea vinovaților la răspundere potrivit Codului penal al Ucrainei.02.07.2018Autor: Biroul de relații publice și mass-media a Procuraturii Generale a UcraineiSursa: Procuratura Generală a Ucrainei
NATO se poate ajuta, apropiindu-se mai mult de Ucraina
Ucraina corespunde, de fapt, statutului de cooperare cu NATO "Oportunități sporite de parteneriat"  (Enhanced Partnership Opportunities, EOP) datorită eforturilor pe care le depune în misiunile Alianței.Acest lucru a fost declarat de către fostul secretar general adjunct al NATO Alexander Vershbow într-un articol pentru Real Clear World.NATO se poate ajuta, apropiindu-se mai mult de Ucraina

AP Photo/Efrem Lukatsky„NATO a început EOP pentru dialog și cooperare în 2014. Scopul a fost de a consolida cooperarea între aliați și parteneri-cheie după încheierea misiunii din Afganistan. Statutul EOP este disponibil acelor parteneri care au contribuit în mod semnificativ misiunii NATO. Lista țărilor desemnate rămâne scăzută, inclusiv Australia, Finlanda , Georgia, Iordania și Suedia. Ucraina nu intră în ea, dar Kievul mai mult decât îndeplinește criteriile necesare pentru acest lucru„- a spus Vershbow.Ex-oficialul al Alianței a reamintit de asemenea despre contribuția Ucrainei în cooperare.„În primul rând, Ucraina contribuie puterea sa în misiunile NATO. Aceasta a crescut contribuția sa la misiunea de sprijin în formare, consultări și asistență pentru forțele și instituțiile afgane. Kievul este un membru important al operațiilor aliate din Balcani și în Marea Mediterană, și este una dintre cele patru țări fără apartenență, care a luat parte la pregătirea Forțelor de reacțiune a NATO, alături de Georgia, Finlanda și Suedia. Ucraina oferă 5% din produsul său intern brut pentru apărare -. mai mult decât orice aliat al NATO„.Vershbow, de asemenea, a spus că nimeni nu știe atât de bine Rusia, precum Ucraina, și nu are experiența practică împotriva agresiunii militare ruse, dezinformării, atacurilor cibernetice și altelor forme de război hibrid.„Patru ani de război împotriva forțelor armate ale Rusiei în Donbas au format forțele cele mai violente de pe continentul european și au întărit mult sectorul militar-industrial. Capacitățile ucrainene, cunoștințele tehnice și experții vor fi o valoare semnificativă pentru Alianță. Ucraina poate juca, de asemenea, un rol important în eforturile Alianței de a spori securitatea în Marea Neagră și pentru a proteja flancul sud-estic al NATO”, a adăugat fostul secretar general adjunct al Alianței.Statutul EOP prevede relații speciale și un nou nivel de parteneriat. Potrivit Vershbow, acest lucru va duce la o creștere a consultărilor politice cu NATO pe linia diplomatică și la nivel de lucru, va da Ucrainei acces mai mare la formare și pentru a spori schimbul de informații, de asemenea va îmbunătăți considerabil capabilitatea experților și competențele operaționale ale NATO.19 iunie 2018Autor: Alexander VershbowSursa: Real Clear WorldContact: info@realclearworld.com

Generat în 0.839 secunde. Thumbnail Screenshots by Thumbshots