plop andreiGoogle Page Rank

 plop andrei plop andrei


My name is Andrei Plop and I am from Moldova and Romania. I graduated from the Faculty of International Relations (ULIM) , I studied at the Romanian - American University, the Faculty of Law. Also, I graduated from the Faculty of International Relations a master student of the SNSPA,. I was nominated to take part in the parliament elections in 2009( RM). I am fully supporting and sharing ideas of democracy, freedom of thought and expression willing to devote my life and carrier to promote them around the world and particularly in my country
RSS posts

Administratie locala


Comenteaza

TOP 20 bloguri din Moldova – iunie 2019


Vara întotdeauna începe minunat și continuă la fel de bine. Luna iunie a venit cu multe noutăți frumoase de la autorii din țara noastră. În cele ce urmează îți vei da seama de asta. Îți prezentăm topul celor mai populare bloguri din Moldova în luna iunie. Doar nu credeai că suntem în vacanță?În luna monitorizată, în bătălia Blogtop au intrat 299 autori, care au publicat 696 articole. Subiectele virale ale lunii au fost prezentate anterior în Blogtop Overview.Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea blogurilor în luna iunie 2019. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină.___1. Talina SamoilaTalina menține un blog despre gătit unde are o bucătărie virtuală. Jurnalul ei e despre gătitul acasă, în familie alături de cei dragi, despre ingrediente proaspăt culese din grădină, despre gusturi și arome din călătorii, despre lucrurile simple ale vieții. Talina se află pentru prima dată în fruntea clasamentului Blogtop.

2. Elena RobuElena Robu este jurnalistă cu o experiență de 15 ani în domeniu, deținătoarea premiului „Cel mai bun jurnalist al anului” în 2011. Din 2016, atunci când și-a lansat propriul blog, jurnalista scrie, analizează, oferă soluții la cele mai importante evenimente ce se întâmplă zilnic în societatea din Moldova și nu doar. Este, de asemenea, fidelă valorilor naționale, adevărului, responsabilității civice și echidistanței.

3. Svetlana VizitiuDupă cum ne-am obișnuit, blogul Svetlanei Vizitiu se menține în primele locuri în topul celor mai populare bloguri din Moldova. Fiind fondatoarea Clubului ”Impresii din viață și cărți”, bloggerița anului 2016 și 2017 (TeleCompania RadioTV Moldova1), Svetlana scrie cu pasiune lăuntrică despre oameni, destine, istorii din viață, dragoste, carte și lectura. Organizează de câțiva ani întâlniri cu oameni de succes din țară, care de multe ori sunt și eroii articolelor de pe blog.

4. Dia’s KitchenDia’s Kitchen este un blog dedicat simțurilor gustative și nu doar. Diana, autoarea blogului gătește zilnic, dar spre deosebire de alte gospodine, ea împarte experiența rețetelor inedite cu cititorii săi. A început să scrie din aprilie 2016 și de atunci este un blog de nișă, adresat pasionaților de gătit și celor pentru care o rețetă de pe internet nu ajunge sa fie doar un text copiat dintr-o carte de bucate, ci trebuie să devină o experiență culinară.

5. TeotitudeT E O T I T U D E este un site despre femei curajoase, subiecte tabuizate, soluții creative și căi nebătătorite pe care poate întoarce orice femeie în căutarea identității sale. Diana Guja, autoarea blogului, creează o comunitate a tuturor femeilor,  în care valorile după care se conduc sunt compasiunea, înțelegerea, ascultarea cu gura închisă, susținerea și respectarea granițelor. Diana a urcat 13 poziții în luna iunie.

6. Marina PînzaruMarina Pînzaru este jurnalistă de profesie. O moldoveancă stabilită peste hotare, căreia îi face plăcere să scrie și să abordeze subiecte diverse. De la păreri despre filme și concerte, până la istoriile reale, oportunitățile și distracțiile unei moldovence din diasporă.

7. Eugenia CrețuLicurici de suflet este blogul Eugeniei, după cum spune și ea, blogul unei fete cu un nume obișnuit. Ceea ce o deosebește pe Eugenia de alţi oameni este faptul că la un moment dat ea a simțit să transmită ceea ce crede, gândește și simte. Spune că blogul e casa ei, un loc unde este ea însăși, fără artificii sau zâmbete false. În casa ei, în care nu există uși, a lăsat pe toți doritorii de a afla despre bunătate, armonie, respect și buna cuviință. Eugenia zice că fiecare om este un licurici.

8. Andrei PlopÎn topul nostru se află și Andrei Plop, un cunoscut blogger politic. Andrei este scrie despre politica moldovenească, dar și despre cea din străinătate și cum aceasta se raportează la țara noastră. Pe blog, acesta interpretează și analizează ultimele evenimente, dar și vine cu o părere proprie despre realitatea social-politică din societatea din Moldova.

9. Sanda DiviriceanSanda Divircean este renumita autoare a blogului ”Sanda’s life”, și totodată, un cunoscut psiholog, psihoterapeut și trainer. De șase ani organizează un festival internațional de muzică clasică, de asemenea, se implică în evenimente și proiecte sociale, care au impact pozitiv asupra oamenilor. Peste 34 de mii de fani îi urmăresc pagina de Facebook.

10. Ștefan SecăreanuPe blogul său, jurnalistului și omul politic din Moldova, Ștefan Secăreanu comentează ultimele evenimente, dar vine și cu o părere proprie despre realitatea social-politică din societatea moldovenească, dar și de peste hotarele ei.

11. Stela BotezNu e de mirare că „Fii popular” se regăsește din nou în topul celor mai populare bloguri din Moldova. Autoarea blogului, Stela Botez, a absolvit Academia de Muzica, Teatru și Arte Plastice din Chişinău fiind pasionată de muzică mai mult decât altcineva, în deosebi de cea populară. Pe blog promovează autenticitatea portul popular, oamenii și tradițiile existente în spațiul nostru etno-folcloric.

12. Fine WineUn alt blog din topul Blogtop este ”Fine Wine”, unul dintre cele mai cunoscute bloguri de vinuri de la noi. Andrei Cibotaru, care este și autorul bloggului, ne ține la curent cu ultimele noutăți din domeniul vinicol. ”Blogul vinurilor bune” include recenziile autorului despre vinuri, locuri sau istorii care pun pe primul plan – vinul. Fine Wine a rămas pe aceeași poziție ca și luna precedentă.

13. Anna Casian-Musteață„Sunt mama” e titlul blogului unde regăsim o mămică pe nume Anna. Prima postare pe blog Anna a scris-o încă în 2013, atunci când a aflat că va deveni mamă. Pe blog scrie ce simte și atunci când simte că vrea să transmită celorlalți gândurile, experiențele prin care trece și unele detalii din viața copiilor săi, pe care ar vrea să le recitească împreună cu ei atunci când aceștia vor crește mari.

14. Alexandru LeahuCine îl cunoaște pe Alexandru Leahu știe că acesta este un cunoscut blogger. Puțini știu că el e și profesor de matematică la un liceu din Drochia. Este pasionat și de scris, iar spațiul unde creează texte și unde îi găsim gândurile este bloggul ”Suflet din boabe de cafea”. Pe blog scrie articole cu caracter personal, inspirate din viața de zi cu zi, scrise într-o manieră unică și artistică. Alexandru a urcat o poziție în luna aceeasta.

15. Nikolai AndreevNicolai Andreev este autorul unei serii de articole ale rubricii Blog, a portalului basarabia.md. Originar din Fălești, autorul se simte nevoit să scrie sub un pseudonim, deoarece în anii de muncă în instituțiile de forță, în diferite contexte, a avut ocazia să cunoască mai mulți reprezentanți ai puterii actuale, nu în cele mai plăcute circumstanțe.16. Anastasia PagodinaAnastasia Pagodina este o altă autoare a blogului Basarabia.md. Acolo își expune părerea despre evenimentele din Republica Moldova. Pentru autoare blogul ”este o platformă pentru exprimarea liberă, prin care îmi expun gândurile, ideile, inițiativele și argumentele”. Autoarea scrie în limba rusă despre evenimentele politice și sociale de la noi din țară și de peste hotare.17. Elena MocanPasionată de tot ce înseamnă artă, călătorii, cărți și frumos, Elena Mocan întreține bloggul intitulat #FROMMOLDOVA. Scrie despre practici de frumusețe, alimentație sănătoasă, personalități și opere citite. ”Cu un pic de umor, easy-going attitude și o ceașcă de ceai”, așa prinde viață blogul Elenei Mocan.

18. Anna SmolnițchiAnna Smolnitchi este jurnalistă de meserie. Pe bloggul ei Apostrof.md scrie despre alimentație și sănătate, despre călătorii și oameni, și mai nou de când este mămică, descrie maternitatea și copiii. Deseori este întrebată ce e de făcut la noi în țară, cum poate fi ”omorât” timpul liber calitativ și vesel. Le răspunde la toți prin articolele publicate pe blogul ei.

19. Valeriu SaharneanuActualitatea politică din Republica Moldova: tendințe politice interne și geopolitice, actori politici, instituții ale statului, partide, lideri și problema de integritate sau de moralitate în politică. Despre toate astea și despre mai multe veți citi pe blogul jurnalistului Valeriu Saharneanu.

20. Nistor LazărNistor Lazăr este un tânăr, dar și un blogger foarte activ. Jurnalismul, voluntariatul și proiectele în sfera tineret sunt domeniile în care se regăsește cel mai mult. Spune că este fericit atunci când știe că este util. Pe blog scrie despre experiențe plăcute, despre activitățile din timpul liber, sau despre locurile interesante pe care le vizitează. Încearcă să se concentreze pe lucrurile frumoase care îl înconjoară, și vrea ca bloggul său să emane optimism.

—Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent dar și pentru a oferi publicului o serie de resurse și analize relevante. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.sursa - https://blog.blogtop.md/top-20-bloguri-din-moldova-iunie-2019/
VIDEO/#Brazil vs #Peru! #CopaAmerica 2019! Festival péruvien de #Montréal/Festival #peruano de #Montreal,
#Brazil vs #Peru! #CopaAmerica 2019! Festival péruvien de #Montréal/Festival #peruano de #Montreal,
Garry Kasparov, mesaj pentru cei care au votat în favoarea Rusiei la APCE: Fuck you


Garry Kasparov, mesaj pentru cei care au votat în favoarea Rusiei la APCE: Fuck you!Garry Kasparov a scris pe Twitter:  „În numele societății civile ruse, forțată să trăiască în străinante, duce-ți-vă naibii. A-i face pe plac unui dictator și a răsplăti agresiunea doar va înrăutăți lucrurile, ca întotdeauna”, On behalf of Russian civil society forced to live abroad, fuck you. Appeasing a dictator and rewarding aggression will make things worse, it always has. https://t.co/LIRLZio6BN— Garry Kasparov (@Kasparov63) June 25, 2019

SUA nu este de acord cu votul în sprijinul Moscovei în cadul APCE al deputatului PPDA Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea.Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, cadrul emisiunii „În Profunzime” la ProTv a declarat : „Ceea ce pot să vă spun eu, e că Guvernul SUA a susținut propunerea ucrainenilor de a nu face nicio schimbare să zicem, să nu fie acceptată Rusia, în timp ce situația cu încercarea de anexare a Crimeei rămâne a fi o problemă, respectiv pot să vă spun că noi nu am fost satisfăcuți de rezultatele acestui vot"Din delegația Parlamentului Republicii Moldova la APCE, în favoarea Rusiei au votat deputații Andrei Năstase și Vlad Batrîncea. Deputatul Mihail Popșoi, însă, a votat împotriva acestei decizii.Rusia a fost admisă la „masa” APCE în noaptea de luni cu 118 voturi pentru, 62 împotrivă și 10 abțineri. La luarea acestei decizii au participat și trei deputați de la Chișinău Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea au votat ca Rusia să fie acceptată din nou în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.  Deputatul PAS Mihai Popșoi a votat împotrivă.

Consiliul Europei a restabilit dreptul de vot al Federației Ruse la Adunarea Parlamentară, după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după ocuparea Crimeei.Rusia a fost admisă la „masa” APCE în noaptea de luni cu 118 voturi pentru, 62 împotrivă și 10 abțineri. La luarea acestei decizii au participat și trei deputați de la Chișinău Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea au votat ca Rusia să fie acceptată din nou în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.  Deputatul PAS Mihai Popșoi a votat împotrivă.Mihai Popșoi  a scris  pe Facebook.: „Am votat împotriva pentru a susține vecinii noștri ucraineni. Am fost rugat insistent de partenerii noștri de la Kiev să îi susțin în cadrul acestui exercițiu de vot. Despre ceilalți colegi, unii dintre care nici nu s-au prezentat, nu sunt în măsura sa comentez”,Maria Ciobanu : ,,Vreţi adevărul, eu nu aş fi votat, dar când se întoarce domnul Andrei Năstase, întrebaţi-l pe dumnealui”, În comunicatul prim-ministrului, Maia Sandu scrie: „Eu răspund pentru votul colegului meu Mihai Popșoi. Cu domnul Năstase o să discutați dumneavoastră”,.Împotriva revenirii Federației Ruse au votat - Ucraina, Polonia, Marea Britanie, Georgia, Lituania, Suedia, Letonia și Estonia. Un lucru care mi se pare straniu că nu găsesc în această listă scurtă și România!  De ce deputații românii nu a fost solidari cu vecinii ucraineni?! Cred că este o întrebare bună și pentru partenerii americani! Când rușii trec de ,,linia roșie,, în Marea Neagră apelăm la ajutorul americanilor însă când vine de vorba de acțiuni împotriva rușilor unii cedează foarte ușor! Să fie vorba de corupție sau de lașitate?!Georgia și Ucraina au părăsit, ȋn semn de protest, sala.  Delegația ucraineană a spus că își suspendă lucrările la APCE în semn de protest față de anularea pedepsei aplicate Rusiei în 2014. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat „dezamăgirea”, spunând că pedepsirea Rusiei nu trebuia anulată câtă vreme Moscova nu respectă drepturile omului.Eu nu înțeleg cum cei de la Platforma DA să facă jocul rușilor și mai au tupeul  să se declare pro-europeni!  Dacă cei de la Blocul ACUM își fac iluzii că vor putea să mintă pe polonezi, ucraineni, englezi, georgieni, suedezi și pe cei din Țările Baltice își fac iluzii! Pot să vă asigur că ei vor fi foarte reticenți în a vă susține proiectele voastre! Fiecare acțiune a celor din Blocul ACUM este analizată și când te uiți la toate acțiunile îți apare o imagine de ansamblu de parte cui voi sunte-ți!Mesajul pentru Blocul ACUM: nu mai discreditați imaginea Uniunii Europene cu acțiuni în favoarea Rusiei!  Iar pentru cei care vor veni iar cu atacuri la persoană și cu acuzații nefondate că aș fi troll sau fac jocul unora le recomand să citească articolele de mai jos!Subsemnatul, Plop Andrei vreau să îmi cer scuze de la ucraineni  și vreau să vă asigur că majoritatea moldovenilor suntem solidari alături de voi împotriva rușilor!"Glory to Ukraine! Glory to the Heroes!"

Să începem mai întâi de toate cu niște precizări despre plecarea lui Plahotniuc din Moldova!Andrei Nastase a declarat că: ,,Plahotniuc a părăsit Republica Moldova pe data de 14 iunie, cu un automobil de marcă Mercedes, prin Transnistria, a ajuns în Ucraina, în unul dintre orașele din Ucraina, a luat un avion, până într-un alt oraș din Ucraina, iar de acolo a plecat la Londra” deasemenea Andrei Nastase în cadrul unui interviu pentru DW  a declarat : Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova. Igor Dodon a declarat  că deţine informaţia precum că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, şi preşedintele Partidului Şor, Ilan Şor, au părăsit împreună Republica Moldova, prin Transnistria, înainte ca democraţii să anunţe că se retrag de la guvernare. În convorbirea cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon  confirmă că a primit, lunar, din Rusia, de la 600-700 de mii de dolari, până la un milion de dolari, dar că de la 1 aprilie finanțarea a fost oprită.Conflictul dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc după cum susțin cei de la PDM ar fi apărut din cauza că socialiștii doreau  federalizarea Republicii Moldova. În Primul mesaj al lui Vlad Plahotniuc după ce a părăsit Republica Moldova declară:  Moldova nu este o tara sigura, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care îți doresc să o preia cu forța".Întrebarea logică care apare: de ce Plaha a  ales să plece prin Transnistria știind că este dat în urmărire generală în Federația Rusă și dacă Moldova este o țară nesigură  de ce ai ales să pleci din  printr-o zonă separatistă controlată de ruși fiind și  una din cele mai nesigure zone din Europa. Dacă stai și te uiți la felul cum au funcționat serviciile secrete rusești în cazul lui Litvinenko și Skripal pe teritoriul Marei Britaniei iar tu te hotărăști să pleci prin Transnistria, o zonă controlată în totalitate de serviciile secrete rusești și cu forțe de ocupație a Armatei 14 (GOTR) și cel mai straniu că nu i se întâmplă nimic! Pentru că din moment ce tu ești împotriva federalizării și ești declarat inamic al  Federației Ruse, ești dat în căutare de ruși  și mai vii și cu declarații că au încercat să te răpească de către un serviciu străin ( presupun că tot de ruși). Dacă ei au încercat să te răpească de ce te duci într-o zonă controlată în totalitate de ruși! Din punct de vedere legal înțelegem   că Vladimir Plahotniuc, fiind deputat în Parlamentul R.Moldova, beneficiază de imunitate și nu-i poate fi restricționată ieșirea din țară însă de ce te temi să pleci din Aeroportul Internațional Chișinău și te duci prin Transnistria? În mâinile rușilor! Un alt lucru care mi se pare straniu este faptl că blocul  ACUM și PSRM au blocat proiectul de constituire a unei comisii parlamentare de anchetă privind finanțarea președintelui Dodon și a PSRM. DIn imaginile publicate pe net sunt clare dovezile că Dodon a primit finanțare de la ruși!Pe lângă faptul că cei de la Blocul ACUM și-au încălcat propriul angajament că nu vor face alianță cu PDM, PSRM, Partidul ȘOR și Partidul Nostru! Că au votat-o pe Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului. Faptul că Igor Dodon a recunoscut Crimea ca parte a Federației Ruse și se duce la Moscova aproape lunar după cunsultații la Kremlin, cei de la Blocul ACUM au cedat  controlul asupra SIS și SPPS preşedintelui Dodon!  ACUM şi  PSRM au votat pentru revenirea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în subordinea şefului statului, Igor Dodon deasemenea potrivit noilor modificări  a Legii nr. 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat  se va subordona preşedintelui Republicii Moldova (Igor Dodon)  care va avea dreptul de a numi directorul instituţiei şi adjunctul acestuia. Ministrul Apărării Pavel Voicu  a fost consilierul lui Igor Dodon pentru misiuni speciale. și s-a remarcat prin afirmația că îl admiră pe președintele rus, Vladimir Putin.Republica Moldova cu această coliție dintre Blocul ACUM și PSRM nu are nici o șansă de a adera la NATO și de a se integra în UE. Moldova este vulnerabilă în fața rușilor și la prima dorință a lui Putin acest guvern va cădea!  Iar pentru cei care vor veni din nou cu acuzații că sunt troll, angajatul lui Plaha  le recomand să citească și articolul de mai jos! De ce nu am încăput în avionul lui Plaha?

Am scris niște articole în care veneam cu critici la adresa Blocului ACUM și în special la faptul că și-au încălcat propiul angajament de a nu vota cu PSRM! Că au votat-o pe Greceanîi ( fostă comunistă azi socialistă) Speaker al Parlamentului! Că au cedat Ministerul Apărării socialiștilor! Și că s-a început cumătrismul prin guverne! Venirea și eliberarea lui Usatîi! Și despre faptul că dacă Kovesi ar ajunge Procuror General al RM,  primele persoane care ar fi trebuit arestate sunt Sandu și Năstase pentru conflicte de interese! Am scris deasemenea în postări că mă aflu în prezent în Montreal/ Canada și că de 9 ani nu am fost în Republica Moldova (din 2010)! Și acum pentru toti cei care m-au criticat că sunt troll PD-ist! Denumirea titlului este unul dintre comentariile pe care le-am primit după criticile aduse Blocului ACUM!-Cum poți să scrii că nu ai încăput în avionul lui Plaha din moment ce am scris că nu am fost în RM de 9 ani! Și întrebarea este de ce nu m-am întors din 2010 în RM? - Se știe că odată ce Voronin a pierdut puterea și negocierile care au avut loc între liderii AIE, procuratura i-a revenit lui Plaha! Iar odată cu arestarea lui Filat, practic Plaha controla totul în RM! Și acuma întrebarea logică pentru cei care m-au tot numit troll PD-ist:  dacă Plaha controla totul de ce eu nu m-am întors în RM!? Cum poți să fii trolul/angajatul  lui Plaha și totodată să te temi să te întorci  în Republica Moldova? Dacă nu cunoașteți istoria mea ar fi mai bine să nu aruncați cu gunoi! Și pentru cei care nu au înțeles ce am scris până acuma le scriu încă odată: nu am fost niciodată trolul sau angajat al lui Plaha! Și nu am urcat în avionul lui Plaha pentru că din 2010 eu nu am mai pășit în Republica Moldova! În Canada sunt din decembrie 2017 și de atunci eu nu am mai părăsit această țară! Din 2012 pînă în 2016 eu am studiat Dreptul la Universitatea Româno-Americană și masterul la Analiza și Soluționarea Conflictelor la SNPSA (2013-2015/  București)  Pentru cei care nu cunosc, România e țară vecină cu Moldova)  și întrebarea logică pentru toți cei care au aruncat cu noroi în mine: îți trebuie câteva ore ca să ajungi cu autocarul din București în Chisinau și de ce nu m-am întors!? Atunci când nu dispui de informații și nu îmi cunoști istoria de ce naiba vii cu atacuri nefondate! În cei 4 ani de studenție la drept mă duceam aproape săptămânal la Curtea de Apel  București ca să văd cum funcționează justiția în România, iar un interes aparte erau procesele Direcției Naționale Anticorupție! Iar la televiziunile române vedeai în fiecare zi arestări a funționarilor publici! Dacă cineva din  guvernul Maiei Sandu își face iluzii că o să comită infracțiuni și că va rămâne nepedepsit își face iluzii!  Am să postez materialul integral mai jos în care unii au fost arestați de DNA pentru  Doi pui, o mămăligă, trei peşti, o sticlă de whisky, mâncare pentru câini sau 15 fripturi sunt câteva dintre produsele pretinse sau primite drept mită de poliţiştii intraţi  în vizorul DNA, în timp ce decanul de la Medicină Iaşi a favorizat un candidat pentru o tavă şi un ceainic.Rolul Mass Mediei este de a fi câinele de pază al societății și de a aduce publicului larg abuzurile comise de funcționarii publici!Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a anunțat de la Washington D.C,  că se desparte de șeful său de cabinet, Andrei Popov, care ar fi și nașul său de cununie. Am văzut că și Maia Sandu a făcut azi niște declarații precum  că Andrei Năstase ar putea rămâne fără cumătru la IGP iar Gheorghe Balan a recunoscut că este cumătrul lui Andrei Năstase. Dacă nu s-ar fi pus presiune pe noii guvernanți despre relațiile de cumătrism/ conflict de interse ar fi ei procedat astfel?! Deschide.md (sursa) scrie pe site că Andrei Năstase, noul ministru al Afacerilor Interne, împreună cu bodyguardul său, veteranul de război Ion Caraman, ar fi stopat și percheziționat în plină stradă automobilul de serviciu al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolai Chitoroagă. Sursele Deschide.MD ne-au comunicat că faptul ar fi avut loc în data de 15 iunie, în jurul orei 20:00, în Chișinău și că că aceste acțiuni se califică conform art.328 alin.(3) Cod Penal „Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu” săvârșite de o persoană publică, care conform legislației în vigoare se pedepsesc cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. Iar pe 16 iunie  Renato Usatîi a fost arestat de poliție  la frontieră și a fost eliberat de procurorii PCCOCS.Pe 15 iunie unii stopează și percheziționează în plină stradă automobilul de serviciu al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) iar pe 16 iunie Renato Usatîi a  fost eliberat de procurorii PCCOCS. Vreau să cred totuși că este o coencidență și nimic altceva!LASTS POSTS!

DACĂ KOVESI AJUNGE PROCUROR GENERAL AL R. MOLDOVA, PRIMELE PERSOANE CARE VOR FI ARESTATE SUNT MAIA SANDU ȘI ANDREI NĂSTASE PENTRU CONFLICTE DE INTERESE!Maia Sandu la investirea sa în funcția...Jun 17 2019 | Read moreNo Comments

ELIBERAREA LUI USATÎI ȘI CUMĂTRISMUL DIN GUVERNUL MAIEI SANDUDacă în 2009 criticai Alianța pentru...Jun 16 2019 | Read moreNo Comments

VIDEO/ ÎL VA ARESTA NĂSTASE PE USATÎI? Știripesurse.ro un site de...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

TOP 20 BLOGURI DIN MOLDOVA – MAI 2019Să vedem care au fost cei mai buni...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

ANDREI NĂSTASE ȘI MAIA SANDU: „MARȘUL POPORULUI” A FOST ANULAT: SĂ LĂSĂM UN RĂGAZ POLIȚIȘTILORAndrei Năstase și Maia Sandu: „Marșul...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

VA FI ELIBERAT GHEORGHE PETIC? SE VOR UNI CORUPȚII DIN MOLDOVA ÎMPOTRIVA LAUREI CODRUȚA KOVESI AȘA CUM AU FĂCUT ȘI ÎN ROMÂNIA? IAR CU CAVCALIUC CUM RĂMÂNE?După ce Cavcaliuc  l-a slujit pe...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

ÎNTREBĂRI LA CARE EU NU AM RĂSPUNSURI! LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM!?Pe 10 iunie am scris un articol...Jun 14 2019 | Read moreNo CommentsâMită pentru poliţiştii intraţi recent în vizorul DNA: Doi pui, mămăligă, trei peşti, whisky sau mâncare pentru câini

Doi pui, o mămăligă, trei peşti, o sticlă de whisky, mâncare pentru câini sau 15 fripturi sunt câteva dintre produsele pretinse sau primite drept mită de poliţiştii intraţi recent în vizorul DNA, în timp ce decanul de la Medicină Iaşi a favorizat un candidat pentru o tavă şi un ceainic.Ultimul caz din Poliţie ajuns în atenţia procurorilor anticorupţie este cel de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman.Şeful Poliţiei Rutiere Teleorman, comisarul Dănuţ Dobre, a fost arestat joi seară, de Curtea de Apel Bucureşti pentru trafic de influenţă (10 infracţiuni), luare de mită (patru infracţiuni), complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la infracţiunea de favorizarea făptuitorului (două infracţiuni).Pastramă şi ţuică, dar şi mămăligă şi mâncare pentru câini, primite mită la TeleormanComisarul Dănuţ Dobre este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că primea mită pentru a facilita obţinerea de permise auto şi pentru a determina poliţişti să aplice sancţiuni mai blânde unor şoferi. În referatul cu propunere de arestare preventivă, procurorii precizează că pentru intervenţiile făcute şeful Poliţiei Rutiere Teleerman a primit mită pastramă de oaie, hrană pentru câini, doi pui şi o mămăligă, ţuică, dar şi bani.Conform anchetatorilor, pe 10 iulie, comisarul i-a cerut unui subordonat să-i aplice o sancţiune mai blândă unui şofer care a depăşit viteza legală. În schimb, persoana pentru care a intervenit Dănuţ Dobre s-a întâlnit cu acesta, în 8 septembrie, în zona Stadionului din Alexandria şi i-a dat mită aproximativ şapte kilograme de pastramă de oaie, "evaluată de mituitor la 140 de lei".Pe 21 iulie 2015, comisarul Dobre i-a promis unui bărbat că îi va ajuta fiul să fie declarat „admis” la proba practică a examenului pentru obţinerea carnetului de conducere. În schimb, şeful Poliţiei Rutiere judeţene a primit diverse bunuri, printre care şi aproximativ 45 de kilograme hrană pentru câini.Anchetatorii mai spun că ofiţerul a primit de la Ilie Ivancea, la sediul Poliţiei Rutiere, doi pui şi o mămăligă, după ce ar fi intervenit pe lângă subalternii săi ca să nu-l sancţioneze contravenţional pe un şofer, prieten cu Ivancea.De asemenea, în luna iulie, Dănuţ Dobre a convins doi poliţişti de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere şi Examinări, să intervină pentru ca un alt bărbat să fie admis la examenul pentru obţinerea permisului de conducere categoriile ”C” şi ”E”, mai arată sursele citate. În schimbul acestei intervenţii, în 31 iulie, bărbatul respectiv i-a dat lui Dobre, chiar în biroul său, bani şi doi litri de ţuică.În acelaşi dosar a fost arestat preventiv şi procurorul Ovidiu Toma, care este suspectat de favorizarea unor poliţişti de la IPJ Teleorman acuzaţi de agresarea unei persoane şi a unora acuzaţi de acte de corupţie.Peşte şi whisky - mită pentru Poliţia de FrontierăÎn atenţia procurorilor anticorupţie au ajuns şi trei poliţişti de frontieră, între care un şef din Poliţia de Frontieră Giurgiu şi adjunctul Poliţiei de Frontieră Calafat, primii doi fiind acuzaţi că au făcut ”o cercetare administrativă formală” în cazul celui de-al treilea, primind în schimb trei peşti şi o sticlă cu whisky.Procurorii arată că, în toamna acestui an, Costel Simion, în calitate de adjunct al şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, i-a solicitat lui Ionuţ Damian, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din ITPF Giurgiu (şef ierarhic al celor doi), să efectueze o cercetare administrativă formală în cazul activităţii de serviciu a agentului de poliţie Ovidiu Cotoi, de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Calafat (subaltern al lui Simion Costel).În urma efectuării “cercetării” respective, lui Ovidiu Florinel Cotoi i-a fost dată o sancţiune simbolică, ”deşi faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată”.De asemenea, în 11 noiembrie, pentru a “recompensa” activitatea desfăşurată de şeful lor, Costel Simion i-a solicitat, în mod direct, agentului de poliţie să-i remită unele bunuri pentru a le da lui Ionuţ Damian, ”cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu”.”Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că inculpatul Simion Costel i-a solicitat inculpatului Cotoi Ovidiu Florinel să-i remită produse alimentare (peşte), pentru a le transmite, la rândul său mai departe, către şeful lor, aspect cu care agentul de poliţie a fost de acord. Totodată, în acelaşi scop, acesta din urmă i-a remis inculpatului Simion Costel, odată cu cei trei peşti, şi o sticlă de whisky 0,7 litri”, mai arată DNA, într-un comunicat de presă din 12 noiembrie.Pe de altă parte, Costel Simion i-a promis şi oferit lui Ionuţ Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul şef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Calafat şi ”posibil şi alte aspecte privind propria carieră”.Pe 12 noiembrie, anchetatorii DNA au găsit în maşina lui Simion bunuri alimentare şi băuturi care urmau să fie predate lui Damian, în zona Sectorului de Poliţie de Frontieră Vedea, conform unei înţelegerii verbale dintre ei.Cei trei poliţişti de frontieră au fost reţinuţi de DNA, pe 12 noiembrie, respectiv Ionuţ Damian, comisar şef de poliţie, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, de DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă, Costel Simion, comisar şef de poliţie, adjunct al şefului Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Calafat, pentru instigare la abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită şi cumpărare de influenţă, şi Ovidiu Cotoi, agent de poliţie la Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, pentru dare de mită. Tribunalul Dolj a decis, pe 13 noiembrie, arestarea celor trei poliţişti pentru 30 de zile, decizie menţinută, pe 18 noiembrie, de Curtea de Apel Craiova, care le-a respins contestaţiile.15 fripturi, cu vin şi apă minerală, pentru o soluţie favorabilăComisarul şef Mirel Mişu Mindinică, de la Secţia 11 Poliţie din Bucureşti, a fost reţinut de DNA, pe 12 noiembrie, după ce a fost prins luând mită 190 de lei de la un suspect de furt calificat, de la care anterior ceruse un bax de vin, un bax de apă minerală şi 15 fripturi, pentru a-i soluţiona favorabil dosarul."Întrucât nu avea banii necesari cumpărării acelor produse, martorul denunţător i-a înmânat inculpatului suma de 200 lei, urmând ca peste câteva zile să-i mai remită 500 lei", au scris procurorii DNA în documentul citat.Comisarul şef Mirel Mindinică a fost prins, pe 11 noiembrie, în timp ce primea 190 de lei de la persoana pe care trebuia să o cerceteze pentru furt calificat. Poliţistul a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti pentru luare de mită, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, care, pe 19 noiembrie, i-a respins contestaţia.O carcasă de oaie pentru şeful Arestului de la IPJ NeamţDe asemenea, procurorii DNA au mai instrumentat în acest an alte dosare în care cei vizaţi de anchetă au cerut mită diverse bunuri sau sume de bani.Astfel, Ioan Catană, şeful Centrului de Arest Preventiv din IPJ Neamţ, la data faptelor, a ajunst în atenţia procurorilor anticorupţie, în luna martie, după ce ar fi luat mită, în două rânduri, 900 de euro, o carcasă de oaie şi produse alimentare de 300 de lei.În cursul lunii noiembrie 2014, susţin procurorii DNA, Ioan Catană ar fi pretins şi primit de la o femeie, cea care a şi făcut ulteriorul denunţul, suma de 500 de euro şi o carcasă de oaie pentru ca soţul acesteia, aflat în arest preventiv la Poliţia Neamţ, să beneficieze de un tratament preferenţial în cursul executării măsurii dispuse de către instanţă.În aceeaşi perioadă, Vasile Brînzei, şef de tură în cadrul Centrului de Arest Preventiv, ar fi primit de la aceeaşi persoană suma totală de 400 de lei şi produse alimentare în valoare de 90 de lei pentru ca, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, să faciliteze comunicarea femeii cu soţul acesteia."În zilele de 6, 18 şi 24 martie 2015, inculpatul Ioan Catană a primit de la aceeaşi persoană denunţătoare suma totală de 400 de euro şi produse alimentare în valoare totală de 300 de lei pentru ca, atât în temeiul atribuţiilor sale de serviciu, cât şi prin încălcarea acestora, să îi asigure condiţii de deţinere mai favorabile soţului denunţătoarei şi să-i permită comunicarea de mesaje către alte persoane. În zilele de 12 şi 16 martie 2015, inculpatul Vasile Brînzei a primit de la aceeaşi persoană denunţătoare suma totală de 150 de lei pentru ca, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, să-i faciliteze comunicarea cu soţul, arestat preventiv în cadrul Centrului, să-i transmită persoanei arestate alimente contrar normelor legale şi pentru a se interesa de declaraţiile date în faţa organelor judiciare de către o altă persoană”, susţineau anchetatorii DNA Bacău.Decan acuzat că a pirmit mită tavă din cupru, argintată, şi un ceainicDoina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi, a fost trimisă în judecată, în iunie, de DNA Iaşi pentru că ar fi înscris ilegal la facultate un cetăţean marocan, primind în schimb o tavă din cupru, argintată, şi un ceainic. În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată prodecanul aceleiaşi facultăţi, Ionela Lăcrămioara Şerban, precum şi alte trei persoane - un medic ieşean şi doi cetăţeni străini.Doina Azoicăi şi Ionela Lăcrămioara Şerban sunt judecate pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, pe 22 noiembrie 2014, decanul Facultăţii de Medicină Iaşi, Doina Azoicăi, a primit de la cetăţeanul marocan Haizoun El Houssine, ajutat de Agha Romeen, o tavă confecţionată din cupru, argintată, în greutate de 1.359 grame (valoare de piaţă minimă 800 lei) şi un ceainic argintat, confecţionat din alamă, cupru şi zinc (valoare de piaţă minimă 100 lei), pentru a accepta înscrierea la facultate, în mod nelegal, a fiului lui Haizoun El Houssine.În 20 noiembrie 2014, decanul Doina Azoicăi a aprobat înscrierea la studii a fiului lui Haizoun El Houssine, direct in anul II, deşi, pe baza documentelor depuse anterior şi conform scrisorii de acceptare emise de Ministerul Educaţiei si Cercetării Ştiinţifice, tânărul nu putea fi înscris la studii decât în anul I. Procurorii DNA susţin că bugetul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa” Iaşi a fost prejudiciat cu suma de 5.000 euro, reprezentând taxa de şcolarizare pe care instituţia de învăţământ ar fi trebuit să o încaseze pentru anul I de studii.Totodată, medicul ieşean Ligia Nicoleta Buhuş, trimisă în judecată în acelaşi dosar pentru fals intelectual, este acuzat că a emis o adeverinţă din care rezultă că fiul lui Haizoun El Houssine se află în evidenţele cabinetului său medical şi că este sănătos, documentul fiind necesar pentru dosarul de înscriere la UMF Iaşi. Potrivit procurorilor, tânărul originar din Maroc nu se afla în momentul respectiv în România. Haizoun El Houssine şi Agha Romeen vor fi judecaţi sub control judiciar, cei doi fiind acuzaţi de dare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.Procesul decanului UMF Iaşi se judecă la Tribunalul Iaşi, iar următorul termen este pe 7 decembrie.Luarea de mită este reglementată de articolul 289 din Codul Penal, care prevede la alineatul 1, că "Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta".De asemenea, acelaşi articol prevede că valorile sau orice alte bunuri primite sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent.Conform articolului 7 din Legea 78/200 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie: "Faptele de luare de mită sau trafic de influenţă săvârşite de o persoană care:a) exercită o funcţie de demnitate publică; b) este judecător sau procuror;c) este organ de cercetare penală sau are atribuţii de constatare ori de sancţionare a contravenţiilor;d) este una dintre persoanele prevăzute la art. 293 din Codul penal se sancţionează cu pedeapsa prevăzută la art. 289 sau 291 din Codul penal, ale cărei limite se majorează cu o treime".
Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA in Republica Moldova despre votul lui Năstase la APCE în favoarea Rusiei : Nu am fost satisfăcuți de rezultat


SUA nu este de acord cu votul în sprijinul Moscovei în cadul APCE al deputatului PPDA Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea.Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, cadrul emisiunii „În Profunzime” la ProTv a declarat : „Ceea ce pot să vă spun eu, e că Guvernul SUA a susținut propunerea ucrainenilor de a nu face nicio schimbare să zicem, să nu fie acceptată Rusia, în timp ce situația cu încercarea de anexare a Crimeei rămâne a fi o problemă, respectiv pot să vă spun că noi nu am fost satisfăcuți de rezultatele acestui vot"Din delegația Parlamentului Republicii Moldova la APCE, în favoarea Rusiei au votat deputații Andrei Năstase și Vlad Batrîncea. Deputatul Mihail Popșoi, însă, a votat împotriva acestei decizii.Rusia a fost admisă la „masa” APCE în noaptea de luni cu 118 voturi pentru, 62 împotrivă și 10 abțineri. La luarea acestei decizii au participat și trei deputați de la Chișinău Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea au votat ca Rusia să fie acceptată din nou în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.  Deputatul PAS Mihai Popșoi a votat împotrivă.

Garry Kasparov, mesaj pentru cei care au votat în favoarea Rusiei la APCE: Fuck you!Garry Kasparov a scris pe Twitter:  „În numele societății civile ruse, forțată să trăiască în străinante, duce-ți-vă naibii. A-i face pe plac unui dictator și a răsplăti agresiunea doar va înrăutăți lucrurile, ca întotdeauna”, On behalf of Russian civil society forced to live abroad, fuck you. Appeasing a dictator and rewarding aggression will make things worse, it always has. https://t.co/LIRLZio6BN— Garry Kasparov (@Kasparov63) June 25, 2019

Consiliul Europei a restabilit dreptul de vot al Federației Ruse la Adunarea Parlamentară, după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după ocuparea Crimeei.Rusia a fost admisă la „masa” APCE în noaptea de luni cu 118 voturi pentru, 62 împotrivă și 10 abțineri. La luarea acestei decizii au participat și trei deputați de la Chișinău Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea au votat ca Rusia să fie acceptată din nou în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.  Deputatul PAS Mihai Popșoi a votat împotrivă.Mihai Popșoi  a scris  pe Facebook.: „Am votat împotriva pentru a susține vecinii noștri ucraineni. Am fost rugat insistent de partenerii noștri de la Kiev să îi susțin în cadrul acestui exercițiu de vot. Despre ceilalți colegi, unii dintre care nici nu s-au prezentat, nu sunt în măsura sa comentez”,Maria Ciobanu : ,,Vreţi adevărul, eu nu aş fi votat, dar când se întoarce domnul Andrei Năstase, întrebaţi-l pe dumnealui”, În comunicatul prim-ministrului, Maia Sandu scrie: „Eu răspund pentru votul colegului meu Mihai Popșoi. Cu domnul Năstase o să discutați dumneavoastră”,.Împotriva revenirii Federației Ruse au votat - Ucraina, Polonia, Marea Britanie, Georgia, Lituania, Suedia, Letonia și Estonia. Un lucru care mi se pare straniu că nu găsesc în această listă scurtă și România!  De ce deputații românii nu a fost solidari cu vecinii ucraineni?! Cred că este o întrebare bună și pentru partenerii americani! Când rușii trec de ,,linia roșie,, în Marea Neagră apelăm la ajutorul americanilor însă când vine de vorba de acțiuni împotriva rușilor unii cedează foarte ușor! Să fie vorba de corupție sau de lașitate?!Georgia și Ucraina au părăsit, ȋn semn de protest, sala.  Delegația ucraineană a spus că își suspendă lucrările la APCE în semn de protest față de anularea pedepsei aplicate Rusiei în 2014. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat „dezamăgirea”, spunând că pedepsirea Rusiei nu trebuia anulată câtă vreme Moscova nu respectă drepturile omului.Eu nu înțeleg cum cei de la Platforma DA să facă jocul rușilor și mai au tupeul  să se declare pro-europeni!  Dacă cei de la Blocul ACUM își fac iluzii că vor putea să mintă pe polonezi, ucraineni, englezi, georgieni, suedezi și pe cei din Țările Baltice își fac iluzii! Pot să vă asigur că ei vor fi foarte reticenți în a vă susține proiectele voastre! Fiecare acțiune a celor din Blocul ACUM este analizată și când te uiți la toate acțiunile îți apare o imagine de ansamblu de parte cui voi sunte-ți!Mesajul pentru Blocul ACUM: nu mai discreditați imaginea Uniunii Europene cu acțiuni în favoarea Rusiei!  Iar pentru cei care vor veni iar cu atacuri la persoană și cu acuzații nefondate că aș fi troll sau fac jocul unora le recomand să citească articolele de mai jos!Subsemnatul, Plop Andrei vreau să îmi cer scuze de la ucraineni  și vreau să vă asigur că majoritatea moldovenilor suntem solidari alături de voi împotriva rușilor!"Glory to Ukraine! Glory to the Heroes!"

Să începem mai întâi de toate cu niște precizări despre plecarea lui Plahotniuc din Moldova!Andrei Nastase a declarat că: ,,Plahotniuc a părăsit Republica Moldova pe data de 14 iunie, cu un automobil de marcă Mercedes, prin Transnistria, a ajuns în Ucraina, în unul dintre orașele din Ucraina, a luat un avion, până într-un alt oraș din Ucraina, iar de acolo a plecat la Londra” deasemenea Andrei Nastase în cadrul unui interviu pentru DW  a declarat : Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova. Igor Dodon a declarat  că deţine informaţia precum că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, şi preşedintele Partidului Şor, Ilan Şor, au părăsit împreună Republica Moldova, prin Transnistria, înainte ca democraţii să anunţe că se retrag de la guvernare. În convorbirea cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon  confirmă că a primit, lunar, din Rusia, de la 600-700 de mii de dolari, până la un milion de dolari, dar că de la 1 aprilie finanțarea a fost oprită.Conflictul dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc după cum susțin cei de la PDM ar fi apărut din cauza că socialiștii doreau  federalizarea Republicii Moldova. În Primul mesaj al lui Vlad Plahotniuc după ce a părăsit Republica Moldova declară:  Moldova nu este o tara sigura, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care îți doresc să o preia cu forța".Întrebarea logică care apare: de ce Plaha a  ales să plece prin Transnistria știind că este dat în urmărire generală în Federația Rusă și dacă Moldova este o țară nesigură  de ce ai ales să pleci din  printr-o zonă separatistă controlată de ruși fiind și  una din cele mai nesigure zone din Europa. Dacă stai și te uiți la felul cum au funcționat serviciile secrete rusești în cazul lui Litvinenko și Skripal pe teritoriul Marei Britaniei iar tu te hotărăști să pleci prin Transnistria, o zonă controlată în totalitate de serviciile secrete rusești și cu forțe de ocupație a Armatei 14 (GOTR) și cel mai straniu că nu i se întâmplă nimic! Pentru că din moment ce tu ești împotriva federalizării și ești declarat inamic al  Federației Ruse, ești dat în căutare de ruși  și mai vii și cu declarații că au încercat să te răpească de către un serviciu străin ( presupun că tot de ruși). Dacă ei au încercat să te răpească de ce te duci într-o zonă controlată în totalitate de ruși! Din punct de vedere legal înțelegem   că Vladimir Plahotniuc, fiind deputat în Parlamentul R.Moldova, beneficiază de imunitate și nu-i poate fi restricționată ieșirea din țară însă de ce te temi să pleci din Aeroportul Internațional Chișinău și te duci prin Transnistria? În mâinile rușilor! Un alt lucru care mi se pare straniu este faptl că blocul  ACUM și PSRM au blocat proiectul de constituire a unei comisii parlamentare de anchetă privind finanțarea președintelui Dodon și a PSRM. DIn imaginile publicate pe net sunt clare dovezile că Dodon a primit finanțare de la ruși!Pe lângă faptul că cei de la Blocul ACUM și-au încălcat propriul angajament că nu vor face alianță cu PDM, PSRM, Partidul ȘOR și Partidul Nostru! Că au votat-o pe Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului. Faptul că Igor Dodon a recunoscut Crimea ca parte a Federației Ruse și se duce la Moscova aproape lunar după cunsultații la Kremlin, cei de la Blocul ACUM au cedat  controlul asupra SIS și SPPS preşedintelui Dodon!  ACUM şi  PSRM au votat pentru revenirea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în subordinea şefului statului, Igor Dodon deasemenea potrivit noilor modificări  a Legii nr. 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat  se va subordona preşedintelui Republicii Moldova (Igor Dodon)  care va avea dreptul de a numi directorul instituţiei şi adjunctul acestuia. Ministrul Apărării Pavel Voicu  a fost consilierul lui Igor Dodon pentru misiuni speciale. și s-a remarcat prin afirmația că îl admiră pe președintele rus, Vladimir Putin.Republica Moldova cu această coliție dintre Blocul ACUM și PSRM nu are nici o șansă de a adera la NATO și de a se integra în UE. Moldova este vulnerabilă în fața rușilor și la prima dorință a lui Putin acest guvern va cădea!  Iar pentru cei care vor veni din nou cu acuzații că sunt troll, angajatul lui Plaha  le recomand să citească și articolul de mai jos! De ce nu am încăput în avionul lui Plaha?

Am scris niște articole în care veneam cu critici la adresa Blocului ACUM și în special la faptul că și-au încălcat propiul angajament de a nu vota cu PSRM! Că au votat-o pe Greceanîi ( fostă comunistă azi socialistă) Speaker al Parlamentului! Că au cedat Ministerul Apărării socialiștilor! Și că s-a început cumătrismul prin guverne! Venirea și eliberarea lui Usatîi! Și despre faptul că dacă Kovesi ar ajunge Procuror General al RM,  primele persoane care ar fi trebuit arestate sunt Sandu și Năstase pentru conflicte de interese! Am scris deasemenea în postări că mă aflu în prezent în Montreal/ Canada și că de 9 ani nu am fost în Republica Moldova (din 2010)! Și acum pentru toti cei care m-au criticat că sunt troll PD-ist! Denumirea titlului este unul dintre comentariile pe care le-am primit după criticile aduse Blocului ACUM!-Cum poți să scrii că nu ai încăput în avionul lui Plaha din moment ce am scris că nu am fost în RM de 9 ani! Și întrebarea este de ce nu m-am întors din 2010 în RM? - Se știe că odată ce Voronin a pierdut puterea și negocierile care au avut loc între liderii AIE, procuratura i-a revenit lui Plaha! Iar odată cu arestarea lui Filat, practic Plaha controla totul în RM! Și acuma întrebarea logică pentru cei care m-au tot numit troll PD-ist:  dacă Plaha controla totul de ce eu nu m-am întors în RM!? Cum poți să fii trolul/angajatul  lui Plaha și totodată să te temi să te întorci  în Republica Moldova? Dacă nu cunoașteți istoria mea ar fi mai bine să nu aruncați cu gunoi! Și pentru cei care nu au înțeles ce am scris până acuma le scriu încă odată: nu am fost niciodată trolul sau angajat al lui Plaha! Și nu am urcat în avionul lui Plaha pentru că din 2010 eu nu am mai pășit în Republica Moldova! În Canada sunt din decembrie 2017 și de atunci eu nu am mai părăsit această țară! Din 2012 pînă în 2016 eu am studiat Dreptul la Universitatea Româno-Americană și masterul la Analiza și Soluționarea Conflictelor la SNPSA (2013-2015/  București)  Pentru cei care nu cunosc, România e țară vecină cu Moldova)  și întrebarea logică pentru toți cei care au aruncat cu noroi în mine: îți trebuie câteva ore ca să ajungi cu autocarul din București în Chisinau și de ce nu m-am întors!? Atunci când nu dispui de informații și nu îmi cunoști istoria de ce naiba vii cu atacuri nefondate! În cei 4 ani de studenție la drept mă duceam aproape săptămânal la Curtea de Apel  București ca să văd cum funcționează justiția în România, iar un interes aparte erau procesele Direcției Naționale Anticorupție! Iar la televiziunile române vedeai în fiecare zi arestări a funționarilor publici! Dacă cineva din  guvernul Maiei Sandu își face iluzii că o să comită infracțiuni și că va rămâne nepedepsit își face iluzii!  Am să postez materialul integral mai jos în care unii au fost arestați de DNA pentru  Doi pui, o mămăligă, trei peşti, o sticlă de whisky, mâncare pentru câini sau 15 fripturi sunt câteva dintre produsele pretinse sau primite drept mită de poliţiştii intraţi  în vizorul DNA, în timp ce decanul de la Medicină Iaşi a favorizat un candidat pentru o tavă şi un ceainic.Rolul Mass Mediei este de a fi câinele de pază al societății și de a aduce publicului larg abuzurile comise de funcționarii publici!Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a anunțat de la Washington D.C,  că se desparte de șeful său de cabinet, Andrei Popov, care ar fi și nașul său de cununie. Am văzut că și Maia Sandu a făcut azi niște declarații precum  că Andrei Năstase ar putea rămâne fără cumătru la IGP iar Gheorghe Balan a recunoscut că este cumătrul lui Andrei Năstase. Dacă nu s-ar fi pus presiune pe noii guvernanți despre relațiile de cumătrism/ conflict de interse ar fi ei procedat astfel?! Deschide.md (sursa) scrie pe site că Andrei Năstase, noul ministru al Afacerilor Interne, împreună cu bodyguardul său, veteranul de război Ion Caraman, ar fi stopat și percheziționat în plină stradă automobilul de serviciu al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolai Chitoroagă. Sursele Deschide.MD ne-au comunicat că faptul ar fi avut loc în data de 15 iunie, în jurul orei 20:00, în Chișinău și că că aceste acțiuni se califică conform art.328 alin.(3) Cod Penal „Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu” săvârșite de o persoană publică, care conform legislației în vigoare se pedepsesc cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. Iar pe 16 iunie  Renato Usatîi a fost arestat de poliție  la frontieră și a fost eliberat de procurorii PCCOCS.Pe 15 iunie unii stopează și percheziționează în plină stradă automobilul de serviciu al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) iar pe 16 iunie Renato Usatîi a  fost eliberat de procurorii PCCOCS. Vreau să cred totuși că este o coencidență și nimic altceva!LASTS POSTS!

DACĂ KOVESI AJUNGE PROCUROR GENERAL AL R. MOLDOVA, PRIMELE PERSOANE CARE VOR FI ARESTATE SUNT MAIA SANDU ȘI ANDREI NĂSTASE PENTRU CONFLICTE DE INTERESE!Maia Sandu la investirea sa în funcția...Jun 17 2019 | Read moreNo Comments

ELIBERAREA LUI USATÎI ȘI CUMĂTRISMUL DIN GUVERNUL MAIEI SANDUDacă în 2009 criticai Alianța pentru...Jun 16 2019 | Read moreNo Comments

VIDEO/ ÎL VA ARESTA NĂSTASE PE USATÎI? Știripesurse.ro un site de...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

TOP 20 BLOGURI DIN MOLDOVA – MAI 2019Să vedem care au fost cei mai buni...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

ANDREI NĂSTASE ȘI MAIA SANDU: „MARȘUL POPORULUI” A FOST ANULAT: SĂ LĂSĂM UN RĂGAZ POLIȚIȘTILORAndrei Năstase și Maia Sandu: „Marșul...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

VA FI ELIBERAT GHEORGHE PETIC? SE VOR UNI CORUPȚII DIN MOLDOVA ÎMPOTRIVA LAUREI CODRUȚA KOVESI AȘA CUM AU FĂCUT ȘI ÎN ROMÂNIA? IAR CU CAVCALIUC CUM RĂMÂNE?După ce Cavcaliuc  l-a slujit pe...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

ÎNTREBĂRI LA CARE EU NU AM 
Village Québécois d'Antan
Village Québécois d'Antan
"Glory to Ukraine! Glory to the Heroes!" / "Слава Україні! – Героям слава!"


Consiliul Europei a restabilit dreptul de vot al Federației Ruse la Adunarea Parlamentară, după ce Moscova nu a mai putut vota în această structură din 2014, după ocuparea Crimeei.Rusia a fost admisă la „masa” APCE în noaptea de luni cu 118 voturi pentru, 62 împotrivă și 10 abțineri. La luarea acestei decizii au participat și trei deputați de la Chișinău Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea au votat ca Rusia să fie acceptată din nou în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.  Deputatul PAS Mihai Popșoi a votat împotrivă.Mihai Popșoi  a scris  pe Facebook.: „Am votat împotriva pentru a susține vecinii noștri ucraineni. Am fost rugat insistent de partenerii noștri de la Kiev să îi susțin în cadrul acestui exercițiu de vot. Despre ceilalți colegi, unii dintre care nici nu s-au prezentat, nu sunt în măsura sa comentez”,Maria Ciobanu : ,,Vreţi adevărul, eu nu aş fi votat, dar când se întoarce domnul Andrei Năstase, întrebaţi-l pe dumnealui”, În comunicatul prim-ministrului, Maia Sandu scrie: „Eu răspund pentru votul colegului meu Mihai Popșoi. Cu domnul Năstase o să discutați dumneavoastră”,.Împotriva revenirii Federației Ruse au votat - Ucraina, Polonia, Marea Britanie, Georgia, Lituania, Suedia, Letonia și Estonia. Un lucru care mi se pare straniu că nu găsesc în această listă scurtă și România!  De ce deputații românii nu a fost solidari cu vecinii ucraineni?! Cred că este o întrebare bună și pentru partenerii americani! Când rușii trec de ,,linia roșie,, în Marea Neagră apelăm la ajutorul americanilor însă când vine de vorba de acțiuni împotriva rușilor unii cedează foarte ușor! Să fie vorba de corupție sau de lașitate?!Georgia și Ucraina au părăsit, ȋn semn de protest, sala.  Delegația ucraineană a spus că își suspendă lucrările la APCE în semn de protest față de anularea pedepsei aplicate Rusiei în 2014. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat „dezamăgirea”, spunând că pedepsirea Rusiei nu trebuia anulată câtă vreme Moscova nu respectă drepturile omului.Eu nu înțeleg cum cei de la Platforma DA să facă jocul rușilor și mai au tupeul  să se declare pro-europeni!  Dacă cei de la Blocul ACUM își fac iluzii că vor putea să mintă pe polonezi, ucraineni, englezi, georgieni, suedezi și pe cei din Țările Baltice își fac iluzii! Pot să vă asigur că ei vor fi foarte reticenți în a vă susține proiectele voastre! Fiecare acțiune a celor din Blocul ACUM este analizată și când te uiți la toate acțiunile îți apare o imagine de ansamblu de parte cui voi sunte-ți!Mesajul pentru Blocul ACUM: nu mai discreditați imaginea Uniunii Europene cu acțiuni în favoarea Rusiei!  Iar pentru cei care vor veni iar cu atacuri la persoană și cu acuzații nefondate că aș fi troll sau fac jocul unora le recomand să citească articolele de mai jos!Subsemnatul, Plop Andrei vreau să îmi cer scuze de la ucraineni  și vreau să vă asigur că majoritatea moldovenilor suntem solidari alături de voi împotriva rușilor!"Glory to Ukraine! Glory to the Heroes!"

Să începem mai întâi de toate cu niște precizări despre plecarea lui Plahotniuc din Moldova!Andrei Nastase a declarat că: ,,Plahotniuc a părăsit Republica Moldova pe data de 14 iunie, cu un automobil de marcă Mercedes, prin Transnistria, a ajuns în Ucraina, în unul dintre orașele din Ucraina, a luat un avion, până într-un alt oraș din Ucraina, iar de acolo a plecat la Londra” deasemenea Andrei Nastase în cadrul unui interviu pentru DW  a declarat : Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova. Igor Dodon a declarat  că deţine informaţia precum că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, şi preşedintele Partidului Şor, Ilan Şor, au părăsit împreună Republica Moldova, prin Transnistria, înainte ca democraţii să anunţe că se retrag de la guvernare. În convorbirea cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon  confirmă că a primit, lunar, din Rusia, de la 600-700 de mii de dolari, până la un milion de dolari, dar că de la 1 aprilie finanțarea a fost oprită.Conflictul dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc după cum susțin cei de la PDM ar fi apărut din cauza că socialiștii doreau  federalizarea Republicii Moldova. În Primul mesaj al lui Vlad Plahotniuc după ce a părăsit Republica Moldova declară:  Moldova nu este o tara sigura, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care îți doresc să o preia cu forța".Întrebarea logică care apare: de ce Plaha a  ales să plece prin Transnistria știind că este dat în urmărire generală în Federația Rusă și dacă Moldova este o țară nesigură  de ce ai ales să pleci din  printr-o zonă separatistă controlată de ruși fiind și  una din cele mai nesigure zone din Europa. Dacă stai și te uiți la felul cum au funcționat serviciile secrete rusești în cazul lui Litvinenko și Skripal pe teritoriul Marei Britaniei iar tu te hotărăști să pleci prin Transnistria, o zonă controlată în totalitate de serviciile secrete rusești și cu forțe de ocupație a Armatei 14 (GOTR) și cel mai straniu că nu i se întâmplă nimic! Pentru că din moment ce tu ești împotriva federalizării și ești declarat inamic al  Federației Ruse, ești dat în căutare de ruși  și mai vii și cu declarații că au încercat să te răpească de către un serviciu străin ( presupun că tot de ruși). Dacă ei au încercat să te răpească de ce te duci într-o zonă controlată în totalitate de ruși! Din punct de vedere legal înțelegem   că Vladimir Plahotniuc, fiind deputat în Parlamentul R.Moldova, beneficiază de imunitate și nu-i poate fi restricționată ieșirea din țară însă de ce te temi să pleci din Aeroportul Internațional Chișinău și te duci prin Transnistria? În mâinile rușilor! Un alt lucru care mi se pare straniu este faptl că blocul  ACUM și PSRM au blocat proiectul de constituire a unei comisii parlamentare de anchetă privind finanțarea președintelui Dodon și a PSRM. DIn imaginile publicate pe net sunt clare dovezile că Dodon a primit finanțare de la ruși!Pe lângă faptul că cei de la Blocul ACUM și-au încălcat propriul angajament că nu vor face alianță cu PDM, PSRM, Partidul ȘOR și Partidul Nostru! Că au votat-o pe Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului. Faptul că Igor Dodon a recunoscut Crimea ca parte a Federației Ruse și se duce la Moscova aproape lunar după cunsultații la Kremlin, cei de la Blocul ACUM au cedat  controlul asupra SIS și SPPS preşedintelui Dodon!  ACUM şi  PSRM au votat pentru revenirea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în subordinea şefului statului, Igor Dodon deasemenea potrivit noilor modificări  a Legii nr. 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat  se va subordona preşedintelui Republicii Moldova (Igor Dodon)  care va avea dreptul de a numi directorul instituţiei şi adjunctul acestuia. Ministrul Apărării Pavel Voicu  a fost consilierul lui Igor Dodon pentru misiuni speciale. și s-a remarcat prin afirmația că îl admiră pe președintele rus, Vladimir Putin.Republica Moldova cu această coliție dintre Blocul ACUM și PSRM nu are nici o șansă de a adera la NATO și de a se integra în UE. Moldova este vulnerabilă în fața rușilor și la prima dorință a lui Putin acest guvern va cădea!  Iar pentru cei care vor veni din nou cu acuzații că sunt troll, angajatul lui Plaha  le recomand să citească și articolul de mai jos! De ce nu am încăput în avionul lui Plaha?

Am scris niște articole în care veneam cu critici la adresa Blocului ACUM și în special la faptul că și-au încălcat propiul angajament de a nu vota cu PSRM! Că au votat-o pe Greceanîi ( fostă comunistă azi socialistă) Speaker al Parlamentului! Că au cedat Ministerul Apărării socialiștilor! Și că s-a început cumătrismul prin guverne! Venirea și eliberarea lui Usatîi! Și despre faptul că dacă Kovesi ar ajunge Procuror General al RM,  primele persoane care ar fi trebuit arestate sunt Sandu și Năstase pentru conflicte de interese! Am scris deasemenea în postări că mă aflu în prezent în Montreal/ Canada și că de 9 ani nu am fost în Republica Moldova (din 2010)! Și acum pentru toti cei care m-au criticat că sunt troll PD-ist! Denumirea titlului este unul dintre comentariile pe care le-am primit după criticile aduse Blocului ACUM!-Cum poți să scrii că nu ai încăput în avionul lui Plaha din moment ce am scris că nu am fost în RM de 9 ani! Și întrebarea este de ce nu m-am întors din 2010 în RM? - Se știe că odată ce Voronin a pierdut puterea și negocierile care au avut loc între liderii AIE, procuratura i-a revenit lui Plaha! Iar odată cu arestarea lui Filat, practic Plaha controla totul în RM! Și acuma întrebarea logică pentru cei care m-au tot numit troll PD-ist:  dacă Plaha controla totul de ce eu nu m-am întors în RM!? Cum poți să fii trolul/angajatul  lui Plaha și totodată să te temi să te întorci  în Republica Moldova? Dacă nu cunoașteți istoria mea ar fi mai bine să nu aruncați cu gunoi! Și pentru cei care nu au înțeles ce am scris până acuma le scriu încă odată: nu am fost niciodată trolul sau angajat al lui Plaha! Și nu am urcat în avionul lui Plaha pentru că din 2010 eu nu am mai pășit în Republica Moldova! În Canada sunt din decembrie 2017 și de atunci eu nu am mai părăsit această țară! Din 2012 pînă în 2016 eu am studiat Dreptul la Universitatea Româno-Americană și masterul la Analiza și Soluționarea Conflictelor la SNPSA (2013-2015/  București)  Pentru cei care nu cunosc, România e țară vecină cu Moldova)  și întrebarea logică pentru toți cei care au aruncat cu noroi în mine: îți trebuie câteva ore ca să ajungi cu autocarul din București în Chisinau și de ce nu m-am întors!? Atunci când nu dispui de informații și nu îmi cunoști istoria de ce naiba vii cu atacuri nefondate! În cei 4 ani de studenție la drept mă duceam aproape săptămânal la Curtea de Apel  București ca să văd cum funcționează justiția în România, iar un interes aparte erau procesele Direcției Naționale Anticorupție! Iar la televiziunile române vedeai în fiecare zi arestări a funționarilor publici! Dacă cineva din  guvernul Maiei Sandu își face iluzii că o să comită infracțiuni și că va rămâne nepedepsit își face iluzii!  Am să postez materialul integral mai jos în care unii au fost arestați de DNA pentru  Doi pui, o mămăligă, trei peşti, o sticlă de whisky, mâncare pentru câini sau 15 fripturi sunt câteva dintre produsele pretinse sau primite drept mită de poliţiştii intraţi  în vizorul DNA, în timp ce decanul de la Medicină Iaşi a favorizat un candidat pentru o tavă şi un ceainic.Rolul Mass Mediei este de a fi câinele de pază al societății și de a aduce publicului larg abuzurile comise de funcționarii publici!Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a anunțat de la Washington D.C,  că se desparte de șeful său de cabinet, Andrei Popov, care ar fi și nașul său de cununie. Am văzut că și Maia Sandu a făcut azi niște declarații precum  că Andrei Năstase ar putea rămâne fără cumătru la IGP iar Gheorghe Balan a recunoscut că este cumătrul lui Andrei Năstase. Dacă nu s-ar fi pus presiune pe noii guvernanți despre relațiile de cumătrism/ conflict de interse ar fi ei procedat astfel?! Deschide.md (sursa) scrie pe site că Andrei Năstase, noul ministru al Afacerilor Interne, împreună cu bodyguardul său, veteranul de război Ion Caraman, ar fi stopat și percheziționat în plină stradă automobilul de serviciu al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolai Chitoroagă. Sursele Deschide.MD ne-au comunicat că faptul ar fi avut loc în data de 15 iunie, în jurul orei 20:00, în Chișinău și că că aceste acțiuni se califică conform art.328 alin.(3) Cod Penal „Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu” săvârșite de o persoană publică, care conform legislației în vigoare se pedepsesc cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. Iar pe 16 iunie  Renato Usatîi a fost arestat de poliție  la frontieră și a fost eliberat de procurorii PCCOCS.Pe 15 iunie unii stopează și percheziționează în plină stradă automobilul de serviciu al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) iar pe 16 iunie Renato Usatîi a  fost eliberat de procurorii PCCOCS. Vreau să cred totuși că este o coencidență și nimic altceva!LASTS POSTS!

DACĂ KOVESI AJUNGE PROCUROR GENERAL AL R. MOLDOVA, PRIMELE PERSOANE CARE VOR FI ARESTATE SUNT MAIA SANDU ȘI ANDREI NĂSTASE PENTRU CONFLICTE DE INTERESE!Maia Sandu la investirea sa în funcția...Jun 17 2019 | Read moreNo Comments

ELIBERAREA LUI USATÎI ȘI CUMĂTRISMUL DIN GUVERNUL MAIEI SANDUDacă în 2009 criticai Alianța pentru...Jun 16 2019 | Read moreNo Comments

VIDEO/ ÎL VA ARESTA NĂSTASE PE USATÎI? Știripesurse.ro un site de...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

TOP 20 BLOGURI DIN MOLDOVA – MAI 2019Să vedem care au fost cei mai buni...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

ANDREI NĂSTASE ȘI MAIA SANDU: „MARȘUL POPORULUI” A FOST ANULAT: SĂ LĂSĂM UN RĂGAZ POLIȚIȘTILORAndrei Năstase și Maia Sandu: „Marșul...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

VA FI ELIBERAT GHEORGHE PETIC? SE VOR UNI CORUPȚII DIN MOLDOVA ÎMPOTRIVA LAUREI CODRUȚA KOVESI AȘA CUM AU FĂCUT ȘI ÎN ROMÂNIA? IAR CU CAVCALIUC CUM RĂMÂNE?După ce Cavcaliuc  l-a slujit pe...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

ÎNTREBĂRI LA CARE EU NU AM RĂSPUNSURI! LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM!?Pe 10 iunie am scris un articol...Jun 14 2019 | Read moreNo CommentsâMită pentru poliţiştii intraţi recent în vizorul DNA: Doi pui, mămăligă, trei peşti, whisky sau mâncare pentru câini

Doi pui, o mămăligă, trei peşti, o sticlă de whisky, mâncare pentru câini sau 15 fripturi sunt câteva dintre produsele pretinse sau primite drept mită de poliţiştii intraţi recent în vizorul DNA, în timp ce decanul de la Medicină Iaşi a favorizat un candidat pentru o tavă şi un ceainic.Ultimul caz din Poliţie ajuns în atenţia procurorilor anticorupţie este cel de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman.Şeful Poliţiei Rutiere Teleorman, comisarul Dănuţ Dobre, a fost arestat joi seară, de Curtea de Apel Bucureşti pentru trafic de influenţă (10 infracţiuni), luare de mită (patru infracţiuni), complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la infracţiunea de favorizarea făptuitorului (două infracţiuni).Pastramă şi ţuică, dar şi mămăligă şi mâncare pentru câini, primite mită la TeleormanComisarul Dănuţ Dobre este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că primea mită pentru a facilita obţinerea de permise auto şi pentru a determina poliţişti să aplice sancţiuni mai blânde unor şoferi. În referatul cu propunere de arestare preventivă, procurorii precizează că pentru intervenţiile făcute şeful Poliţiei Rutiere Teleerman a primit mită pastramă de oaie, hrană pentru câini, doi pui şi o mămăligă, ţuică, dar şi bani.Conform anchetatorilor, pe 10 iulie, comisarul i-a cerut unui subordonat să-i aplice o sancţiune mai blândă unui şofer care a depăşit viteza legală. În schimb, persoana pentru care a intervenit Dănuţ Dobre s-a întâlnit cu acesta, în 8 septembrie, în zona Stadionului din Alexandria şi i-a dat mită aproximativ şapte kilograme de pastramă de oaie, "evaluată de mituitor la 140 de lei".Pe 21 iulie 2015, comisarul Dobre i-a promis unui bărbat că îi va ajuta fiul să fie declarat „admis” la proba practică a examenului pentru obţinerea carnetului de conducere. În schimb, şeful Poliţiei Rutiere judeţene a primit diverse bunuri, printre care şi aproximativ 45 de kilograme hrană pentru câini.Anchetatorii mai spun că ofiţerul a primit de la Ilie Ivancea, la sediul Poliţiei Rutiere, doi pui şi o mămăligă, după ce ar fi intervenit pe lângă subalternii săi ca să nu-l sancţioneze contravenţional pe un şofer, prieten cu Ivancea.De asemenea, în luna iulie, Dănuţ Dobre a convins doi poliţişti de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere şi Examinări, să intervină pentru ca un alt bărbat să fie admis la examenul pentru obţinerea permisului de conducere categoriile ”C” şi ”E”, mai arată sursele citate. În schimbul acestei intervenţii, în 31 iulie, bărbatul respectiv i-a dat lui Dobre, chiar în biroul său, bani şi doi litri de ţuică.În acelaşi dosar a fost arestat preventiv şi procurorul Ovidiu Toma, care este suspectat de favorizarea unor poliţişti de la IPJ Teleorman acuzaţi de agresarea unei persoane şi a unora acuzaţi de acte de corupţie.Peşte şi whisky - mită pentru Poliţia de FrontierăÎn atenţia procurorilor anticorupţie au ajuns şi trei poliţişti de frontieră, între care un şef din Poliţia de Frontieră Giurgiu şi adjunctul Poliţiei de Frontieră Calafat, primii doi fiind acuzaţi că au făcut ”o cercetare administrativă formală” în cazul celui de-al treilea, primind în schimb trei peşti şi o sticlă cu whisky.Procurorii arată că, în toamna acestui an, Costel Simion, în calitate de adjunct al şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, i-a solicitat lui Ionuţ Damian, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din ITPF Giurgiu (şef ierarhic al celor doi), să efectueze o cercetare administrativă formală în cazul activităţii de serviciu a agentului de poliţie Ovidiu Cotoi, de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Calafat (subaltern al lui Simion Costel).În urma efectuării “cercetării” respective, lui Ovidiu Florinel Cotoi i-a fost dată o sancţiune simbolică, ”deşi faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată”.De asemenea, în 11 noiembrie, pentru a “recompensa” activitatea desfăşurată de şeful lor, Costel Simion i-a solicitat, în mod direct, agentului de poliţie să-i remită unele bunuri pentru a le da lui Ionuţ Damian, ”cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu”.”Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că inculpatul Simion Costel i-a solicitat inculpatului Cotoi Ovidiu Florinel să-i remită produse alimentare (peşte), pentru a le transmite, la rândul său mai departe, către şeful lor, aspect cu care agentul de poliţie a fost de acord. Totodată, în acelaşi scop, acesta din urmă i-a remis inculpatului Simion Costel, odată cu cei trei peşti, şi o sticlă de whisky 0,7 litri”, mai arată DNA, într-un comunicat de presă din 12 noiembrie.Pe de altă parte, Costel Simion i-a promis şi oferit lui Ionuţ Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul şef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Calafat şi ”posibil şi alte aspecte privind propria carieră”.Pe 12 noiembrie, anchetatorii DNA au găsit în maşina lui Simion bunuri alimentare şi băuturi care urmau să fie predate lui Damian, în zona Sectorului de Poliţie de Frontieră Vedea, conform unei înţelegerii verbale dintre ei.Cei trei poliţişti de frontieră au fost reţinuţi de DNA, pe 12 noiembrie, respectiv Ionuţ Damian, comisar şef de poliţie, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, de DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă, Costel Simion, comisar şef de poliţie, adjunct al şefului Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Calafat, pentru instigare la abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită şi cumpărare de influenţă, şi Ovidiu Cotoi, agent de poliţie la Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, pentru dare de mită. Tribunalul Dolj a decis, pe 13 noiembrie, arestarea celor trei poliţişti pentru 30 de zile, decizie menţinută, pe 18 noiembrie, de Curtea de Apel Craiova, care le-a respins contestaţiile.15 fripturi, cu vin şi apă minerală, pentru o soluţie favorabilăComisarul şef Mirel Mişu Mindinică, de la Secţia 11 Poliţie din Bucureşti, a fost reţinut de DNA, pe 12 noiembrie, după ce a fost prins luând mită 190 de lei de la un suspect de furt calificat, de la care anterior ceruse un bax de vin, un bax de apă minerală şi 15 fripturi, pentru a-i soluţiona favorabil dosarul."Întrucât nu avea banii necesari cumpărării acelor produse, martorul denunţător i-a înmânat inculpatului suma de 200 lei, urmând ca peste câteva zile să-i mai remită 500 lei", au scris procurorii DNA în documentul citat.Comisarul şef Mirel Mindinică a fost prins, pe 11 noiembrie, în timp ce primea 190 de lei de la persoana pe care trebuia să o cerceteze pentru furt calificat. Poliţistul a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti pentru luare de mită, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, care, pe 19 noiembrie, i-a respins contestaţia.O carcasă de oaie pentru şeful Arestului de la IPJ NeamţDe asemenea, procurorii DNA au mai instrumentat în acest an alte dosare în care cei vizaţi de anchetă au cerut mită diverse bunuri sau sume de bani.Astfel, Ioan Catană, şeful Centrului de Arest Preventiv din IPJ Neamţ, la data faptelor, a ajunst în atenţia procurorilor anticorupţie, în luna martie, după ce ar fi luat mită, în două rânduri, 900 de euro, o carcasă de oaie şi produse alimentare de 300 de lei.În cursul lunii noiembrie 2014, susţin procurorii DNA, Ioan Catană ar fi pretins şi primit de la o femeie, cea care a şi făcut ulteriorul denunţul, suma de 500 de euro şi o carcasă de oaie pentru ca soţul acesteia, aflat în arest preventiv la Poliţia Neamţ, să beneficieze de un tratament preferenţial în cursul executării măsurii dispuse de către instanţă.În aceeaşi perioadă, Vasile Brînzei, şef de tură în cadrul Centrului de Arest Preventiv, ar fi primit de la aceeaşi persoană suma totală de 400 de lei şi produse alimentare în valoare de 90 de lei pentru ca, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, să faciliteze comunicarea femeii cu soţul acesteia."În zilele de 6, 18 şi 24 martie 2015, inculpatul Ioan Catană a primit de la aceeaşi persoană denunţătoare suma totală de 400 de euro şi produse alimentare în valoare totală de 300 de lei pentru ca, atât în temeiul atribuţiilor sale de serviciu, cât şi prin încălcarea acestora, să îi asigure condiţii de deţinere mai favorabile soţului denunţătoarei şi să-i permită comunicarea de mesaje către alte persoane. În zilele de 12 şi 16 martie 2015, inculpatul Vasile Brînzei a primit de la aceeaşi persoană denunţătoare suma totală de 150 de lei pentru ca, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, să-i faciliteze comunicarea cu soţul, arestat preventiv în cadrul Centrului, să-i transmită persoanei arestate alimente contrar normelor legale şi pentru a se interesa de declaraţiile date în faţa organelor judiciare de către o altă persoană”, susţineau anchetatorii DNA Bacău.Decan acuzat că a pirmit mită tavă din cupru, argintată, şi un ceainicDoina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi, a fost trimisă în judecată, în iunie, de DNA Iaşi pentru că ar fi înscris ilegal la facultate un cetăţean marocan, primind în schimb o tavă din cupru, argintată, şi un ceainic. În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată prodecanul aceleiaşi facultăţi, Ionela Lăcrămioara Şerban, precum şi alte trei persoane - un medic ieşean şi doi cetăţeni străini.Doina Azoicăi şi Ionela Lăcrămioara Şerban sunt judecate pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, pe 22 noiembrie 2014, decanul Facultăţii de Medicină Iaşi, Doina Azoicăi, a primit de la cetăţeanul marocan Haizoun El Houssine, ajutat de Agha Romeen, o tavă confecţionată din cupru, argintată, în greutate de 1.359 grame (valoare de piaţă minimă 800 lei) şi un ceainic argintat, confecţionat din alamă, cupru şi zinc (valoare de piaţă minimă 100 lei), pentru a accepta înscrierea la facultate, în mod nelegal, a fiului lui Haizoun El Houssine.În 20 noiembrie 2014, decanul Doina Azoicăi a aprobat înscrierea la studii a fiului lui Haizoun El Houssine, direct in anul II, deşi, pe baza documentelor depuse anterior şi conform scrisorii de acceptare emise de Ministerul Educaţiei si Cercetării Ştiinţifice, tânărul nu putea fi înscris la studii decât în anul I. Procurorii DNA susţin că bugetul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa” Iaşi a fost prejudiciat cu suma de 5.000 euro, reprezentând taxa de şcolarizare pe care instituţia de învăţământ ar fi trebuit să o încaseze pentru anul I de studii.Totodată, medicul ieşean Ligia Nicoleta Buhuş, trimisă în judecată în acelaşi dosar pentru fals intelectual, este acuzat că a emis o adeverinţă din care rezultă că fiul lui Haizoun El Houssine se află în evidenţele cabinetului său medical şi că este sănătos, documentul fiind necesar pentru dosarul de înscriere la UMF Iaşi. Potrivit procurorilor, tânărul originar din Maroc nu se afla în momentul respectiv în România. Haizoun El Houssine şi Agha Romeen vor fi judecaţi sub control judiciar, cei doi fiind acuzaţi de dare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.Procesul decanului UMF Iaşi se judecă la Tribunalul Iaşi, iar următorul termen este pe 7 decembrie.Luarea de mită este reglementată de articolul 289 din Codul Penal, care prevede la alineatul 1, că "Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta".De asemenea, acelaşi articol prevede că valorile sau orice alte bunuri primite sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent.Conform articolului 7 din Legea 78/200 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie: "Faptele de luare de mită sau trafic de influenţă săvârşite de o persoană care:a) exercită o funcţie de demnitate publică; b) este judecător sau procuror;c) este organ de cercetare penală sau are atribuţii de constatare ori de sancţionare a contravenţiilor;d) este una dintre persoanele prevăzute la art. 293 din Codul penal se sancţionează cu pedeapsa prevăzută la art. 289 sau 291 din Codul penal, ale cărei limite se majorează cu o treime".
Rușii nu au nevoie să atace Moldova pentru că omuleții verzi stau deja în Parlament și în Președenția Republicii Moldova!


Să începem mai întâi de toate cu niște precizări despre plecarea lui Plahotniuc din Moldova!Andrei Nastase a declarat că: ,,Plahotniuc a părăsit Republica Moldova pe data de 14 iunie, cu un automobil de marcă Mercedes, prin Transnistria, a ajuns în Ucraina, în unul dintre orașele din Ucraina, a luat un avion, până într-un alt oraș din Ucraina, iar de acolo a plecat la Londra” deasemenea Andrei Nastase în cadrul unui interviu pentru DW  a declarat : Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova. Igor Dodon a declarat  că deţine informaţia precum că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, şi preşedintele Partidului Şor, Ilan Şor, au părăsit împreună Republica Moldova, prin Transnistria, înainte ca democraţii să anunţe că se retrag de la guvernare. În convorbirea cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon  confirmă că a primit, lunar, din Rusia, de la 600-700 de mii de dolari, până la un milion de dolari, dar că de la 1 aprilie finanțarea a fost oprită.Conflictul dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc după cum susțin cei de la PDM ar fi apărut din cauza că socialiștii doreau  federalizarea Republicii Moldova. În Primul mesaj al lui Vlad Plahotniuc după ce a părăsit Republica Moldova declară:  Moldova nu este o tara sigura, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care îți doresc să o preia cu forța".Întrebarea logică care apare: de ce Plaha a  ales să plece prin Transnistria știind că este dat în urmărire generală în Federația Rusă și dacă Moldova este o țară nesigură  de ce ai ales să pleci din  printr-o zonă separatistă controlată de ruși fiind și  una din cele mai nesigure zone din Europa. Dacă stai și te uiți la felul cum au funcționat serviciile secrete rusești în cazul lui Litvinenko și Skripal pe teritoriul Marei Britaniei iar tu te hotărăști să pleci prin Transnistria, o zonă controlată în totalitate de serviciile secrete rusești și cu forțe de ocupație a Armatei 14 (GOTR) și cel mai straniu că nu i se întâmplă nimic! Pentru că din moment ce tu ești împotriva federalizării și ești declarat inamic al  Federației Ruse, ești dat în căutare de ruși  și mai vii și cu declarații că au încercat să te răpească de către un serviciu străin ( presupun că tot de ruși). Dacă ei au încercat să te răpească de ce te duci într-o zonă controlată în totalitate de ruși! Din punct de vedere legal înțelegem   că Vladimir Plahotniuc, fiind deputat în Parlamentul R.Moldova, beneficiază de imunitate și nu-i poate fi restricționată ieșirea din țară însă de ce te temi să pleci din Aeroportul Internațional Chișinău și te duci prin Transnistria? În mâinile rușilor! Un alt lucru care mi se pare straniu este faptl că blocul  ACUM și PSRM au blocat proiectul de constituire a unei comisii parlamentare de anchetă privind finanțarea președintelui Dodon și a PSRM. DIn imaginile publicate pe net sunt clare dovezile că Dodon a primit finanțare de la ruși!Pe lângă faptul că cei de la Blocul ACUM și-au încălcat propriul angajament că nu vor face alianță cu PDM, PSRM, Partidul ȘOR și Partidul Nostru! Că au votat-o pe Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului. Faptul că Igor Dodon a recunoscut Crimea ca parte a Federației Ruse și se duce la Moscova aproape lunar după cunsultații la Kremlin, cei de la Blocul ACUM au cedat  controlul asupra SIS și SPPS preşedintelui Dodon!  ACUM şi  PSRM au votat pentru revenirea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în subordinea şefului statului, Igor Dodon deasemenea potrivit noilor modificări  a Legii nr. 134/2008 cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat  se va subordona preşedintelui Republicii Moldova (Igor Dodon)  care va avea dreptul de a numi directorul instituţiei şi adjunctul acestuia. Ministrul Apărării Pavel Voicu  a fost consilierul lui Igor Dodon pentru misiuni speciale. și s-a remarcat prin afirmația că îl admiră pe președintele rus, Vladimir Putin.Republica Moldova cu această coliție dintre Blocul ACUM și PSRM nu are nici o șansă de a adera la NATO și de a se integra în UE. Moldova este vulnerabilă în fața rușilor și la prima dorință a lui Putin acest guvern va cădea!  Iar pentru cei care vor veni din nou cu acuzații că sunt troll, angajatul lui Plaha  le recomand să citească și articolul de mai jos! De ce nu am încăput în avionul lui Plaha?

Am scris niște articole în care veneam cu critici la adresa Blocului ACUM și în special la faptul că și-au încălcat propiul angajament de a nu vota cu PSRM! Că au votat-o pe Greceanîi ( fostă comunistă azi socialistă) Speaker al Parlamentului! Că au cedat Ministerul Apărării socialiștilor! Și că s-a început cumătrismul prin guverne! Venirea și eliberarea lui Usatîi! Și despre faptul că dacă Kovesi ar ajunge Procuror General al RM,  primele persoane care ar fi trebuit arestate sunt Sandu și Năstase pentru conflicte de interese! Am scris deasemenea în postări că mă aflu în prezent în Montreal/ Canada și că de 9 ani nu am fost în Republica Moldova (din 2010)! Și acum pentru toti cei care m-au criticat că sunt troll PD-ist! Denumirea titlului este unul dintre comentariile pe care le-am primit după criticile aduse Blocului ACUM!-Cum poți să scrii că nu ai încăput în avionul lui Plaha din moment ce am scris că nu am fost în RM de 9 ani! Și întrebarea este de ce nu m-am întors din 2010 în RM? - Se știe că odată ce Voronin a pierdut puterea și negocierile care au avut loc între liderii AIE, procuratura i-a revenit lui Plaha! Iar odată cu arestarea lui Filat, practic Plaha controla totul în RM! Și acuma întrebarea logică pentru cei care m-au tot numit troll PD-ist:  dacă Plaha controla totul de ce eu nu m-am întors în RM!? Cum poți să fii trolul/angajatul  lui Plaha și totodată să te temi să te întorci  în Republica Moldova? Dacă nu cunoașteți istoria mea ar fi mai bine să nu aruncați cu gunoi! Și pentru cei care nu au înțeles ce am scris până acuma le scriu încă odată: nu am fost niciodată trolul sau angajat al lui Plaha! Și nu am urcat în avionul lui Plaha pentru că din 2010 eu nu am mai pășit în Republica Moldova! În Canada sunt din decembrie 2017 și de atunci eu nu am mai părăsit această țară! Din 2012 pînă în 2016 eu am studiat Dreptul la Universitatea Româno-Americană și masterul la Analiza și Soluționarea Conflictelor la SNPSA (2013-2015/  București)  Pentru cei care nu cunosc, România e țară vecină cu Moldova)  și întrebarea logică pentru toți cei care au aruncat cu noroi în mine: îți trebuie câteva ore ca să ajungi cu autocarul din București în Chisinau și de ce nu m-am întors!? Atunci când nu dispui de informații și nu îmi cunoști istoria de ce naiba vii cu atacuri nefondate! În cei 4 ani de studenție la drept mă duceam aproape săptămânal la Curtea de Apel  București ca să văd cum funcționează justiția în România, iar un interes aparte erau procesele Direcției Naționale Anticorupție! Iar la televiziunile române vedeai în fiecare zi arestări a funționarilor publici! Dacă cineva din  guvernul Maiei Sandu își face iluzii că o să comită infracțiuni și că va rămâne nepedepsit își face iluzii!  Am să postez materialul integral mai jos în care unii au fost arestați de DNA pentru  Doi pui, o mămăligă, trei peşti, o sticlă de whisky, mâncare pentru câini sau 15 fripturi sunt câteva dintre produsele pretinse sau primite drept mită de poliţiştii intraţi  în vizorul DNA, în timp ce decanul de la Medicină Iaşi a favorizat un candidat pentru o tavă şi un ceainic.Rolul Mass Mediei este de a fi câinele de pază al societății și de a aduce publicului larg abuzurile comise de funcționarii publici!Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a anunțat de la Washington D.C,  că se desparte de șeful său de cabinet, Andrei Popov, care ar fi și nașul său de cununie. Am văzut că și Maia Sandu a făcut azi niște declarații precum  că Andrei Năstase ar putea rămâne fără cumătru la IGP iar Gheorghe Balan a recunoscut că este cumătrul lui Andrei Năstase. Dacă nu s-ar fi pus presiune pe noii guvernanți despre relațiile de cumătrism/ conflict de interse ar fi ei procedat astfel?! Deschide.md (sursa) scrie pe site că Andrei Năstase, noul ministru al Afacerilor Interne, împreună cu bodyguardul său, veteranul de război Ion Caraman, ar fi stopat și percheziționat în plină stradă automobilul de serviciu al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolai Chitoroagă. Sursele Deschide.MD ne-au comunicat că faptul ar fi avut loc în data de 15 iunie, în jurul orei 20:00, în Chișinău și că că aceste acțiuni se califică conform art.328 alin.(3) Cod Penal „Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu” săvârșite de o persoană publică, care conform legislației în vigoare se pedepsesc cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. Iar pe 16 iunie  Renato Usatîi a fost arestat de poliție  la frontieră și a fost eliberat de procurorii PCCOCS.Pe 15 iunie unii stopează și percheziționează în plină stradă automobilul de serviciu al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) iar pe 16 iunie Renato Usatîi a  fost eliberat de procurorii PCCOCS. Vreau să cred totuși că este o coencidență și nimic altceva!LASTS POSTS!

DACĂ KOVESI AJUNGE PROCUROR GENERAL AL R. MOLDOVA, PRIMELE PERSOANE CARE VOR FI ARESTATE SUNT MAIA SANDU ȘI ANDREI NĂSTASE PENTRU CONFLICTE DE INTERESE!Maia Sandu la investirea sa în funcția...Jun 17 2019 | Read moreNo Comments

ELIBERAREA LUI USATÎI ȘI CUMĂTRISMUL DIN GUVERNUL MAIEI SANDUDacă în 2009 criticai Alianța pentru...Jun 16 2019 | Read moreNo Comments

VIDEO/ ÎL VA ARESTA NĂSTASE PE USATÎI? Știripesurse.ro un site de...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

TOP 20 BLOGURI DIN MOLDOVA – MAI 2019Să vedem care au fost cei mai buni...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

ANDREI NĂSTASE ȘI MAIA SANDU: „MARȘUL POPORULUI” A FOST ANULAT: SĂ LĂSĂM UN RĂGAZ POLIȚIȘTILORAndrei Năstase și Maia Sandu: „Marșul...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

VA FI ELIBERAT GHEORGHE PETIC? SE VOR UNI CORUPȚII DIN MOLDOVA ÎMPOTRIVA LAUREI CODRUȚA KOVESI AȘA CUM AU FĂCUT ȘI ÎN ROMÂNIA? IAR CU CAVCALIUC CUM RĂMÂNE?După ce Cavcaliuc  l-a slujit pe...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

ÎNTREBĂRI LA CARE EU NU AM RĂSPUNSURI! LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM!?Pe 10 iunie am scris un articol...Jun 14 2019 | Read moreNo CommentsâMită pentru poliţiştii intraţi recent în vizorul DNA: Doi pui, mămăligă, trei peşti, whisky sau mâncare pentru câini

Doi pui, o mămăligă, trei peşti, o sticlă de whisky, mâncare pentru câini sau 15 fripturi sunt câteva dintre produsele pretinse sau primite drept mită de poliţiştii intraţi recent în vizorul DNA, în timp ce decanul de la Medicină Iaşi a favorizat un candidat pentru o tavă şi un ceainic.Ultimul caz din Poliţie ajuns în atenţia procurorilor anticorupţie este cel de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman.Şeful Poliţiei Rutiere Teleorman, comisarul Dănuţ Dobre, a fost arestat joi seară, de Curtea de Apel Bucureşti pentru trafic de influenţă (10 infracţiuni), luare de mită (patru infracţiuni), complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la infracţiunea de favorizarea făptuitorului (două infracţiuni).Pastramă şi ţuică, dar şi mămăligă şi mâncare pentru câini, primite mită la TeleormanComisarul Dănuţ Dobre este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că primea mită pentru a facilita obţinerea de permise auto şi pentru a determina poliţişti să aplice sancţiuni mai blânde unor şoferi. În referatul cu propunere de arestare preventivă, procurorii precizează că pentru intervenţiile făcute şeful Poliţiei Rutiere Teleerman a primit mită pastramă de oaie, hrană pentru câini, doi pui şi o mămăligă, ţuică, dar şi bani.Conform anchetatorilor, pe 10 iulie, comisarul i-a cerut unui subordonat să-i aplice o sancţiune mai blândă unui şofer care a depăşit viteza legală. În schimb, persoana pentru care a intervenit Dănuţ Dobre s-a întâlnit cu acesta, în 8 septembrie, în zona Stadionului din Alexandria şi i-a dat mită aproximativ şapte kilograme de pastramă de oaie, "evaluată de mituitor la 140 de lei".Pe 21 iulie 2015, comisarul Dobre i-a promis unui bărbat că îi va ajuta fiul să fie declarat „admis” la proba practică a examenului pentru obţinerea carnetului de conducere. În schimb, şeful Poliţiei Rutiere judeţene a primit diverse bunuri, printre care şi aproximativ 45 de kilograme hrană pentru câini.Anchetatorii mai spun că ofiţerul a primit de la Ilie Ivancea, la sediul Poliţiei Rutiere, doi pui şi o mămăligă, după ce ar fi intervenit pe lângă subalternii săi ca să nu-l sancţioneze contravenţional pe un şofer, prieten cu Ivancea.De asemenea, în luna iulie, Dănuţ Dobre a convins doi poliţişti de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere şi Examinări, să intervină pentru ca un alt bărbat să fie admis la examenul pentru obţinerea permisului de conducere categoriile ”C” şi ”E”, mai arată sursele citate. În schimbul acestei intervenţii, în 31 iulie, bărbatul respectiv i-a dat lui Dobre, chiar în biroul său, bani şi doi litri de ţuică.În acelaşi dosar a fost arestat preventiv şi procurorul Ovidiu Toma, care este suspectat de favorizarea unor poliţişti de la IPJ Teleorman acuzaţi de agresarea unei persoane şi a unora acuzaţi de acte de corupţie.Peşte şi whisky - mită pentru Poliţia de FrontierăÎn atenţia procurorilor anticorupţie au ajuns şi trei poliţişti de frontieră, între care un şef din Poliţia de Frontieră Giurgiu şi adjunctul Poliţiei de Frontieră Calafat, primii doi fiind acuzaţi că au făcut ”o cercetare administrativă formală” în cazul celui de-al treilea, primind în schimb trei peşti şi o sticlă cu whisky.Procurorii arată că, în toamna acestui an, Costel Simion, în calitate de adjunct al şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, i-a solicitat lui Ionuţ Damian, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din ITPF Giurgiu (şef ierarhic al celor doi), să efectueze o cercetare administrativă formală în cazul activităţii de serviciu a agentului de poliţie Ovidiu Cotoi, de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Calafat (subaltern al lui Simion Costel).În urma efectuării “cercetării” respective, lui Ovidiu Florinel Cotoi i-a fost dată o sancţiune simbolică, ”deşi faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată”.De asemenea, în 11 noiembrie, pentru a “recompensa” activitatea desfăşurată de şeful lor, Costel Simion i-a solicitat, în mod direct, agentului de poliţie să-i remită unele bunuri pentru a le da lui Ionuţ Damian, ”cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu”.”Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că inculpatul Simion Costel i-a solicitat inculpatului Cotoi Ovidiu Florinel să-i remită produse alimentare (peşte), pentru a le transmite, la rândul său mai departe, către şeful lor, aspect cu care agentul de poliţie a fost de acord. Totodată, în acelaşi scop, acesta din urmă i-a remis inculpatului Simion Costel, odată cu cei trei peşti, şi o sticlă de whisky 0,7 litri”, mai arată DNA, într-un comunicat de presă din 12 noiembrie.Pe de altă parte, Costel Simion i-a promis şi oferit lui Ionuţ Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul şef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Calafat şi ”posibil şi alte aspecte privind propria carieră”.Pe 12 noiembrie, anchetatorii DNA au găsit în maşina lui Simion bunuri alimentare şi băuturi care urmau să fie predate lui Damian, în zona Sectorului de Poliţie de Frontieră Vedea, conform unei înţelegerii verbale dintre ei.Cei trei poliţişti de frontieră au fost reţinuţi de DNA, pe 12 noiembrie, respectiv Ionuţ Damian, comisar şef de poliţie, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, de DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă, Costel Simion, comisar şef de poliţie, adjunct al şefului Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Calafat, pentru instigare la abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită şi cumpărare de influenţă, şi Ovidiu Cotoi, agent de poliţie la Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, pentru dare de mită. Tribunalul Dolj a decis, pe 13 noiembrie, arestarea celor trei poliţişti pentru 30 de zile, decizie menţinută, pe 18 noiembrie, de Curtea de Apel Craiova, care le-a respins contestaţiile.15 fripturi, cu vin şi apă minerală, pentru o soluţie favorabilăComisarul şef Mirel Mişu Mindinică, de la Secţia 11 Poliţie din Bucureşti, a fost reţinut de DNA, pe 12 noiembrie, după ce a fost prins luând mită 190 de lei de la un suspect de furt calificat, de la care anterior ceruse un bax de vin, un bax de apă minerală şi 15 fripturi, pentru a-i soluţiona favorabil dosarul."Întrucât nu avea banii necesari cumpărării acelor produse, martorul denunţător i-a înmânat inculpatului suma de 200 lei, urmând ca peste câteva zile să-i mai remită 500 lei", au scris procurorii DNA în documentul citat.Comisarul şef Mirel Mindinică a fost prins, pe 11 noiembrie, în timp ce primea 190 de lei de la persoana pe care trebuia să o cerceteze pentru furt calificat. Poliţistul a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti pentru luare de mită, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, care, pe 19 noiembrie, i-a respins contestaţia.O carcasă de oaie pentru şeful Arestului de la IPJ NeamţDe asemenea, procurorii DNA au mai instrumentat în acest an alte dosare în care cei vizaţi de anchetă au cerut mită diverse bunuri sau sume de bani.Astfel, Ioan Catană, şeful Centrului de Arest Preventiv din IPJ Neamţ, la data faptelor, a ajunst în atenţia procurorilor anticorupţie, în luna martie, după ce ar fi luat mită, în două rânduri, 900 de euro, o carcasă de oaie şi produse alimentare de 300 de lei.În cursul lunii noiembrie 2014, susţin procurorii DNA, Ioan Catană ar fi pretins şi primit de la o femeie, cea care a şi făcut ulteriorul denunţul, suma de 500 de euro şi o carcasă de oaie pentru ca soţul acesteia, aflat în arest preventiv la Poliţia Neamţ, să beneficieze de un tratament preferenţial în cursul executării măsurii dispuse de către instanţă.În aceeaşi perioadă, Vasile Brînzei, şef de tură în cadrul Centrului de Arest Preventiv, ar fi primit de la aceeaşi persoană suma totală de 400 de lei şi produse alimentare în valoare de 90 de lei pentru ca, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, să faciliteze comunicarea femeii cu soţul acesteia."În zilele de 6, 18 şi 24 martie 2015, inculpatul Ioan Catană a primit de la aceeaşi persoană denunţătoare suma totală de 400 de euro şi produse alimentare în valoare totală de 300 de lei pentru ca, atât în temeiul atribuţiilor sale de serviciu, cât şi prin încălcarea acestora, să îi asigure condiţii de deţinere mai favorabile soţului denunţătoarei şi să-i permită comunicarea de mesaje către alte persoane. În zilele de 12 şi 16 martie 2015, inculpatul Vasile Brînzei a primit de la aceeaşi persoană denunţătoare suma totală de 150 de lei pentru ca, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, să-i faciliteze comunicarea cu soţul, arestat preventiv în cadrul Centrului, să-i transmită persoanei arestate alimente contrar normelor legale şi pentru a se interesa de declaraţiile date în faţa organelor judiciare de către o altă persoană”, susţineau anchetatorii DNA Bacău.Decan acuzat că a pirmit mită tavă din cupru, argintată, şi un ceainicDoina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi, a fost trimisă în judecată, în iunie, de DNA Iaşi pentru că ar fi înscris ilegal la facultate un cetăţean marocan, primind în schimb o tavă din cupru, argintată, şi un ceainic. În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată prodecanul aceleiaşi facultăţi, Ionela Lăcrămioara Şerban, precum şi alte trei persoane - un medic ieşean şi doi cetăţeni străini.Doina Azoicăi şi Ionela Lăcrămioara Şerban sunt judecate pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, pe 22 noiembrie 2014, decanul Facultăţii de Medicină Iaşi, Doina Azoicăi, a primit de la cetăţeanul marocan Haizoun El Houssine, ajutat de Agha Romeen, o tavă confecţionată din cupru, argintată, în greutate de 1.359 grame (valoare de piaţă minimă 800 lei) şi un ceainic argintat, confecţionat din alamă, cupru şi zinc (valoare de piaţă minimă 100 lei), pentru a accepta înscrierea la facultate, în mod nelegal, a fiului lui Haizoun El Houssine.În 20 noiembrie 2014, decanul Doina Azoicăi a aprobat înscrierea la studii a fiului lui Haizoun El Houssine, direct in anul II, deşi, pe baza documentelor depuse anterior şi conform scrisorii de acceptare emise de Ministerul Educaţiei si Cercetării Ştiinţifice, tânărul nu putea fi înscris la studii decât în anul I. Procurorii DNA susţin că bugetul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa” Iaşi a fost prejudiciat cu suma de 5.000 euro, reprezentând taxa de şcolarizare pe care instituţia de învăţământ ar fi trebuit să o încaseze pentru anul I de studii.Totodată, medicul ieşean Ligia Nicoleta Buhuş, trimisă în judecată în acelaşi dosar pentru fals intelectual, este acuzat că a emis o adeverinţă din care rezultă că fiul lui Haizoun El Houssine se află în evidenţele cabinetului său medical şi că este sănătos, documentul fiind necesar pentru dosarul de înscriere la UMF Iaşi. Potrivit procurorilor, tânărul originar din Maroc nu se afla în momentul respectiv în România. Haizoun El Houssine şi Agha Romeen vor fi judecaţi sub control judiciar, cei doi fiind acuzaţi de dare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.Procesul decanului UMF Iaşi se judecă la Tribunalul Iaşi, iar următorul termen este pe 7 decembrie.Luarea de mită este reglementată de articolul 289 din Codul Penal, care prevede la alineatul 1, că "Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta".De asemenea, acelaşi articol prevede că valorile sau orice alte bunuri primite sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent.Conform articolului 7 din Legea 78/200 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie: "Faptele de luare de mită sau trafic de influenţă săvârşite de o persoană care:a) exercită o funcţie de demnitate publică; b) este judecător sau procuror;c) este organ de cercetare penală sau are atribuţii de constatare ori de sancţionare a contravenţiilor;d) este una dintre persoanele prevăzute la art. 293 din Codul penal se sancţionează cu pedeapsa prevăzută la art. 289 sau 291 din Codul penal, ale cărei limite se majorează cu o treime".
Olga Nicolenco: NU mi-a plăcut că nu s-a votat investigarea finanțării externe a PSRM! Nemulțumirea mea de azi este o acută dezamăgire de ACUM!


Ce se întâmplă, doctore?În ultimele zile primesc multe mesaje de nedumerire din partea persoanelor, cărora înainte le plăceau postările mele. Nu prea am înțeles de ce: adică, dacă eu îi criticam ba pe Voronin, ba pe Filat, ba pe Plahotniuc, ba pe Dodon – era O.K., dar dacă acum eu critic ACUM – deja nu-i O.K., și lumea-i derutată – Ce se întâmplă, doctore?, zic oamenii.Explic: eu nu critic partide sau leaderi de partide – eu critic guvernarea și leaderul/ii partidului/lor de la guvernare. Asta-i poziția mea civică, neschimbată de mulți ani. Nu văd rostul să critic opoziția. Ea nu deține controlul banilor publici, nu are majoritartea la votarea legilor, nu are puterea semnării deciziilor și hotărârilor...De aceea azi, eu voi critica ACUM și PSRM. Cu riscul ca oamenii să nu mă înțeleagă (pentru asta îmi va părea rău, dar не смертельно), să nu am like-uri (asta chiar mi-i absolut параллельно), să pierd pe cineva din lista de prieteni (regretabil, dar nu tare). Eu nu sunt politiciană – deci îmi pot permite două luxuri majore: 1) să nu plac și 2) să nu-mi trădez crezul și valorile. Dacă ACUM a cedat atât de mult - eu aștept de la ei, cel puțin, un joc politic mai dinamic, cu care să-l țină în tonus pe “partenerul” de coaliție. Da, azi nu mi-a plăcut că nu s-a votat investigarea finanțării externe a PSRM. Eu înțeleg, că ei nu pot vota așa ceva la moment, dar MĂCAR 1-2 deputați au putut demonstra ambiție (că voturi au de ajuns)? Dar s-a creat impresia că ACUM s-a culcat, o desfăcut chișioarele și... s-a lăsat moale. Mai fâțâite oleacă, să fie clar că nu chiar tot din ce se întâmplă – îți place. Mai un cot în coaste, mai un genunchi în ouă... Arată că ești viu, că ceva îți place, ceva – nu! Înțeleg, lor le pare că ei adorm vigilența lui Dodon. Sunt naivi, dacă cred așa – au uitat cu cine au intrat în horă. Nemulțumirea mea de azi este o acută dezamăgire de ACUM, care sper să nu devină una cronică de apoi. Deputatul Popșoi a folosit azi o metaforă foarte frumoasă, că săptămâna trecută a zburat un glonte pe lângă tâmpla Moldovei (ceea ce este foarte adevărat). Frică mi-e, că dacă la Moldova el a trecut pe lângă tâmplă, atunci la ACUM glontele nu a ratat ținta, cunoscându-l pe Dodon.P.S.: Rare ori când îmi doresc atât de mult să greșesc.P.P.S.: Cei nemulțumiți, nu uităm - ușa FB uneori poate fi închisă pentru a veni, dar întotdeauna larg dechisă pentru a pleca... sursa Plop Andrei: Pentru cei care au venit cu tot felul de acuzații nefondate la adresa mea! Înainte de a mă ataca rog mai întâi să citiți acest articol: LASTS POSTS!

DE CE NU AM ÎNCĂPUT ÎN AVIONUL LUI PLAHA?Am scris niște articole în care veneam...Jun 17 2019 | Read moreNo Comments
De ce nu am încăput în avionul lui Plaha?


Am scris niște articole în care veneam cu critici la adresa Blocului ACUM și în special la faptul că și-au încălcat propiul angajament de a nu vota cu PSRM! Că au votat-o pe Greceanîi ( fostă comunistă azi socialistă) Speaker al Parlamentului! Că au cedat Ministerul Apărării socialiștilor! Și că s-a început cumătrismul prin guverne! Venirea și eliberarea lui Usatîi! Și despre faptul că dacă Kovesi ar ajunge Procuror General al RM,  primele persoane care ar fi trebuit arestate sunt Sandu și Năstase pentru conflicte de interese! Am scris deasemenea în postări că mă aflu în prezent în Montreal/ Canada și că de 9 ani nu am fost în Republica Moldova (din 2010)! Și acum pentru toti cei care m-au criticat că sunt troll PD-ist! Denumirea titlului este unul dintre comentariile pe care le-am primit după criticile aduse Blocului ACUM!-Cum poți să scrii că nu ai încăput în avionul lui Plaha din moment ce am scris că nu am fost în RM de 9 ani! Și întrebarea este de ce nu m-am întors din 2010 în RM? - Se știe că odată ce Voronin a pierdut puterea și negocierile care au avut loc între liderii AIE, procuratura i-a revenit lui Plaha! Iar odată cu arestarea lui Filat, practic Plaha controla totul în RM! Și acuma întrebarea logică pentru cei care m-au tot numit troll PD-ist:  dacă Plaha controla totul de ce eu nu m-am întors în RM!? Cum poți să fii trolul/angajatul  lui Plaha și totodată să te temi să te întorci  în Republica Moldova? Dacă nu cunoașteți istoria mea ar fi mai bine să nu aruncați cu gunoi! Și pentru cei care nu au înțeles ce am scris până acuma le scriu încă odată: nu am fost niciodată trolul sau angajat al lui Plaha! Și nu am urcat în avionul lui Plaha pentru că din 2010 eu nu am mai pășit în Republica Moldova! În Canada sunt din decembrie 2017 și de atunci eu nu am mai părăsit această țară! Din 2012 pînă în 2016 eu am studiat Dreptul la Universitatea Româno-Americană și masterul la Analiza și Soluționarea Conflictelor la SNPSA (2013-2015/  București)  Pentru cei care nu cunosc, România e țară vecină cu Moldova)  și întrebarea logică pentru toți cei care au aruncat cu noroi în mine: îți trebuie câteva ore ca să ajungi cu autocarul din București în Chisinau și de ce nu m-am întors!? Atunci când nu dispui de informații și nu îmi cunoști istoria de ce naiba vii cu atacuri nefondate! În cei 4 ani de studenție la drept mă duceam aproape săptămânal la Curtea de Apel  București ca să văd cum funcționează justiția în România, iar un interes aparte erau procesele Direcției Naționale Anticorupție! Iar la televiziunile române vedeai în fiecare zi arestări a funționarilor publici! Dacă cineva din  guvernul Maiei Sandu își face iluzii că o să comită infracțiuni și că va rămâne nepedepsit își face iluzii!  Am să postez materialul integral mai jos în care unii au fost arestați de DNA pentru  Doi pui, o mămăligă, trei peşti, o sticlă de whisky, mâncare pentru câini sau 15 fripturi sunt câteva dintre produsele pretinse sau primite drept mită de poliţiştii intraţi  în vizorul DNA, în timp ce decanul de la Medicină Iaşi a favorizat un candidat pentru o tavă şi un ceainic.Rolul Mass Mediei este de a fi câinele de pază al societății și de a aduce publicului larg abuzurile comise de funcționarii publici!Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a anunțat de la Washington D.C,  că se desparte de șeful său de cabinet, Andrei Popov, care ar fi și nașul său de cununie. Am văzut că și Maia Sandu a făcut azi niște declarații precum  că Andrei Năstase ar putea rămâne fără cumătru la IGP iar Gheorghe Balan a recunoscut că este cumătrul lui Andrei Năstase. Dacă nu s-ar fi pus presiune pe noii guvernanți despre relațiile de cumătrism/ conflict de interse ar fi ei procedat astfel?! Deschide.md (sursa) scrie pe site că Andrei Năstase, noul ministru al Afacerilor Interne, împreună cu bodyguardul său, veteranul de război Ion Caraman, ar fi stopat și percheziționat în plină stradă automobilul de serviciu al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Nicolai Chitoroagă. Sursele Deschide.MD ne-au comunicat că faptul ar fi avut loc în data de 15 iunie, în jurul orei 20:00, în Chișinău și că că aceste acțiuni se califică conform art.328 alin.(3) Cod Penal „Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu” săvârșite de o persoană publică, care conform legislației în vigoare se pedepsesc cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. Iar pe 16 iunie  Renato Usatîi a fost arestat de poliție  la frontieră și a fost eliberat de procurorii PCCOCS.Pe 15 iunie unii stopează și percheziționează în plină stradă automobilul de serviciu al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) iar pe 16 iunie Renato Usatîi a  fost eliberat de procurorii PCCOCS. Vreau să cred totuși că este o coencidență și nimic altceva!LASTS POSTS!

DACĂ KOVESI AJUNGE PROCUROR GENERAL AL R. MOLDOVA, PRIMELE PERSOANE CARE VOR FI ARESTATE SUNT MAIA SANDU ȘI ANDREI NĂSTASE PENTRU CONFLICTE DE INTERESE!Maia Sandu la investirea sa în funcția...Jun 17 2019 | Read moreNo Comments

ELIBERAREA LUI USATÎI ȘI CUMĂTRISMUL DIN GUVERNUL MAIEI SANDUDacă în 2009 criticai Alianța pentru...Jun 16 2019 | Read moreNo Comments

VIDEO/ ÎL VA ARESTA NĂSTASE PE USATÎI? Știripesurse.ro un site de...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

TOP 20 BLOGURI DIN MOLDOVA – MAI 2019Să vedem care au fost cei mai buni...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

ANDREI NĂSTASE ȘI MAIA SANDU: „MARȘUL POPORULUI” A FOST ANULAT: SĂ LĂSĂM UN RĂGAZ POLIȚIȘTILORAndrei Năstase și Maia Sandu: „Marșul...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

VA FI ELIBERAT GHEORGHE PETIC? SE VOR UNI CORUPȚII DIN MOLDOVA ÎMPOTRIVA LAUREI CODRUȚA KOVESI AȘA CUM AU FĂCUT ȘI ÎN ROMÂNIA? IAR CU CAVCALIUC CUM RĂMÂNE?După ce Cavcaliuc  l-a slujit pe...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

ÎNTREBĂRI LA CARE EU NU AM RĂSPUNSURI! LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM!?Pe 10 iunie am scris un articol...Jun 14 2019 | Read moreNo CommentsâMită pentru poliţiştii intraţi recent în vizorul DNA: Doi pui, mămăligă, trei peşti, whisky sau mâncare pentru câini

Doi pui, o mămăligă, trei peşti, o sticlă de whisky, mâncare pentru câini sau 15 fripturi sunt câteva dintre produsele pretinse sau primite drept mită de poliţiştii intraţi recent în vizorul DNA, în timp ce decanul de la Medicină Iaşi a favorizat un candidat pentru o tavă şi un ceainic.Ultimul caz din Poliţie ajuns în atenţia procurorilor anticorupţie este cel de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman.Şeful Poliţiei Rutiere Teleorman, comisarul Dănuţ Dobre, a fost arestat joi seară, de Curtea de Apel Bucureşti pentru trafic de influenţă (10 infracţiuni), luare de mită (patru infracţiuni), complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la infracţiunea de favorizarea făptuitorului (două infracţiuni).Pastramă şi ţuică, dar şi mămăligă şi mâncare pentru câini, primite mită la TeleormanComisarul Dănuţ Dobre este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că primea mită pentru a facilita obţinerea de permise auto şi pentru a determina poliţişti să aplice sancţiuni mai blânde unor şoferi. În referatul cu propunere de arestare preventivă, procurorii precizează că pentru intervenţiile făcute şeful Poliţiei Rutiere Teleerman a primit mită pastramă de oaie, hrană pentru câini, doi pui şi o mămăligă, ţuică, dar şi bani.Conform anchetatorilor, pe 10 iulie, comisarul i-a cerut unui subordonat să-i aplice o sancţiune mai blândă unui şofer care a depăşit viteza legală. În schimb, persoana pentru care a intervenit Dănuţ Dobre s-a întâlnit cu acesta, în 8 septembrie, în zona Stadionului din Alexandria şi i-a dat mită aproximativ şapte kilograme de pastramă de oaie, "evaluată de mituitor la 140 de lei".Pe 21 iulie 2015, comisarul Dobre i-a promis unui bărbat că îi va ajuta fiul să fie declarat „admis” la proba practică a examenului pentru obţinerea carnetului de conducere. În schimb, şeful Poliţiei Rutiere judeţene a primit diverse bunuri, printre care şi aproximativ 45 de kilograme hrană pentru câini.Anchetatorii mai spun că ofiţerul a primit de la Ilie Ivancea, la sediul Poliţiei Rutiere, doi pui şi o mămăligă, după ce ar fi intervenit pe lângă subalternii săi ca să nu-l sancţioneze contravenţional pe un şofer, prieten cu Ivancea.De asemenea, în luna iulie, Dănuţ Dobre a convins doi poliţişti de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere şi Examinări, să intervină pentru ca un alt bărbat să fie admis la examenul pentru obţinerea permisului de conducere categoriile ”C” şi ”E”, mai arată sursele citate. În schimbul acestei intervenţii, în 31 iulie, bărbatul respectiv i-a dat lui Dobre, chiar în biroul său, bani şi doi litri de ţuică.În acelaşi dosar a fost arestat preventiv şi procurorul Ovidiu Toma, care este suspectat de favorizarea unor poliţişti de la IPJ Teleorman acuzaţi de agresarea unei persoane şi a unora acuzaţi de acte de corupţie.Peşte şi whisky - mită pentru Poliţia de FrontierăÎn atenţia procurorilor anticorupţie au ajuns şi trei poliţişti de frontieră, între care un şef din Poliţia de Frontieră Giurgiu şi adjunctul Poliţiei de Frontieră Calafat, primii doi fiind acuzaţi că au făcut ”o cercetare administrativă formală” în cazul celui de-al treilea, primind în schimb trei peşti şi o sticlă cu whisky.Procurorii arată că, în toamna acestui an, Costel Simion, în calitate de adjunct al şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, i-a solicitat lui Ionuţ Damian, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din ITPF Giurgiu (şef ierarhic al celor doi), să efectueze o cercetare administrativă formală în cazul activităţii de serviciu a agentului de poliţie Ovidiu Cotoi, de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Calafat (subaltern al lui Simion Costel).În urma efectuării “cercetării” respective, lui Ovidiu Florinel Cotoi i-a fost dată o sancţiune simbolică, ”deşi faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată”.De asemenea, în 11 noiembrie, pentru a “recompensa” activitatea desfăşurată de şeful lor, Costel Simion i-a solicitat, în mod direct, agentului de poliţie să-i remită unele bunuri pentru a le da lui Ionuţ Damian, ”cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu”.”Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că inculpatul Simion Costel i-a solicitat inculpatului Cotoi Ovidiu Florinel să-i remită produse alimentare (peşte), pentru a le transmite, la rândul său mai departe, către şeful lor, aspect cu care agentul de poliţie a fost de acord. Totodată, în acelaşi scop, acesta din urmă i-a remis inculpatului Simion Costel, odată cu cei trei peşti, şi o sticlă de whisky 0,7 litri”, mai arată DNA, într-un comunicat de presă din 12 noiembrie.Pe de altă parte, Costel Simion i-a promis şi oferit lui Ionuţ Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul şef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Calafat şi ”posibil şi alte aspecte privind propria carieră”.Pe 12 noiembrie, anchetatorii DNA au găsit în maşina lui Simion bunuri alimentare şi băuturi care urmau să fie predate lui Damian, în zona Sectorului de Poliţie de Frontieră Vedea, conform unei înţelegerii verbale dintre ei.Cei trei poliţişti de frontieră au fost reţinuţi de DNA, pe 12 noiembrie, respectiv Ionuţ Damian, comisar şef de poliţie, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, de DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă, Costel Simion, comisar şef de poliţie, adjunct al şefului Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Calafat, pentru instigare la abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită şi cumpărare de influenţă, şi Ovidiu Cotoi, agent de poliţie la Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, pentru dare de mită. Tribunalul Dolj a decis, pe 13 noiembrie, arestarea celor trei poliţişti pentru 30 de zile, decizie menţinută, pe 18 noiembrie, de Curtea de Apel Craiova, care le-a respins contestaţiile.15 fripturi, cu vin şi apă minerală, pentru o soluţie favorabilăComisarul şef Mirel Mişu Mindinică, de la Secţia 11 Poliţie din Bucureşti, a fost reţinut de DNA, pe 12 noiembrie, după ce a fost prins luând mită 190 de lei de la un suspect de furt calificat, de la care anterior ceruse un bax de vin, un bax de apă minerală şi 15 fripturi, pentru a-i soluţiona favorabil dosarul."Întrucât nu avea banii necesari cumpărării acelor produse, martorul denunţător i-a înmânat inculpatului suma de 200 lei, urmând ca peste câteva zile să-i mai remită 500 lei", au scris procurorii DNA în documentul citat.Comisarul şef Mirel Mindinică a fost prins, pe 11 noiembrie, în timp ce primea 190 de lei de la persoana pe care trebuia să o cerceteze pentru furt calificat. Poliţistul a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti pentru luare de mită, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, care, pe 19 noiembrie, i-a respins contestaţia.O carcasă de oaie pentru şeful Arestului de la IPJ NeamţDe asemenea, procurorii DNA au mai instrumentat în acest an alte dosare în care cei vizaţi de anchetă au cerut mită diverse bunuri sau sume de bani.Astfel, Ioan Catană, şeful Centrului de Arest Preventiv din IPJ Neamţ, la data faptelor, a ajunst în atenţia procurorilor anticorupţie, în luna martie, după ce ar fi luat mită, în două rânduri, 900 de euro, o carcasă de oaie şi produse alimentare de 300 de lei.În cursul lunii noiembrie 2014, susţin procurorii DNA, Ioan Catană ar fi pretins şi primit de la o femeie, cea care a şi făcut ulteriorul denunţul, suma de 500 de euro şi o carcasă de oaie pentru ca soţul acesteia, aflat în arest preventiv la Poliţia Neamţ, să beneficieze de un tratament preferenţial în cursul executării măsurii dispuse de către instanţă.În aceeaşi perioadă, Vasile Brînzei, şef de tură în cadrul Centrului de Arest Preventiv, ar fi primit de la aceeaşi persoană suma totală de 400 de lei şi produse alimentare în valoare de 90 de lei pentru ca, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, să faciliteze comunicarea femeii cu soţul acesteia."În zilele de 6, 18 şi 24 martie 2015, inculpatul Ioan Catană a primit de la aceeaşi persoană denunţătoare suma totală de 400 de euro şi produse alimentare în valoare totală de 300 de lei pentru ca, atât în temeiul atribuţiilor sale de serviciu, cât şi prin încălcarea acestora, să îi asigure condiţii de deţinere mai favorabile soţului denunţătoarei şi să-i permită comunicarea de mesaje către alte persoane. În zilele de 12 şi 16 martie 2015, inculpatul Vasile Brînzei a primit de la aceeaşi persoană denunţătoare suma totală de 150 de lei pentru ca, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, să-i faciliteze comunicarea cu soţul, arestat preventiv în cadrul Centrului, să-i transmită persoanei arestate alimente contrar normelor legale şi pentru a se interesa de declaraţiile date în faţa organelor judiciare de către o altă persoană”, susţineau anchetatorii DNA Bacău.Decan acuzat că a pirmit mită tavă din cupru, argintată, şi un ceainicDoina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi, a fost trimisă în judecată, în iunie, de DNA Iaşi pentru că ar fi înscris ilegal la facultate un cetăţean marocan, primind în schimb o tavă din cupru, argintată, şi un ceainic. În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată prodecanul aceleiaşi facultăţi, Ionela Lăcrămioara Şerban, precum şi alte trei persoane - un medic ieşean şi doi cetăţeni străini.Doina Azoicăi şi Ionela Lăcrămioara Şerban sunt judecate pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, pe 22 noiembrie 2014, decanul Facultăţii de Medicină Iaşi, Doina Azoicăi, a primit de la cetăţeanul marocan Haizoun El Houssine, ajutat de Agha Romeen, o tavă confecţionată din cupru, argintată, în greutate de 1.359 grame (valoare de piaţă minimă 800 lei) şi un ceainic argintat, confecţionat din alamă, cupru şi zinc (valoare de piaţă minimă 100 lei), pentru a accepta înscrierea la facultate, în mod nelegal, a fiului lui Haizoun El Houssine.În 20 noiembrie 2014, decanul Doina Azoicăi a aprobat înscrierea la studii a fiului lui Haizoun El Houssine, direct in anul II, deşi, pe baza documentelor depuse anterior şi conform scrisorii de acceptare emise de Ministerul Educaţiei si Cercetării Ştiinţifice, tânărul nu putea fi înscris la studii decât în anul I. Procurorii DNA susţin că bugetul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa” Iaşi a fost prejudiciat cu suma de 5.000 euro, reprezentând taxa de şcolarizare pe care instituţia de învăţământ ar fi trebuit să o încaseze pentru anul I de studii.Totodată, medicul ieşean Ligia Nicoleta Buhuş, trimisă în judecată în acelaşi dosar pentru fals intelectual, este acuzat că a emis o adeverinţă din care rezultă că fiul lui Haizoun El Houssine se află în evidenţele cabinetului său medical şi că este sănătos, documentul fiind necesar pentru dosarul de înscriere la UMF Iaşi. Potrivit procurorilor, tânărul originar din Maroc nu se afla în momentul respectiv în România. Haizoun El Houssine şi Agha Romeen vor fi judecaţi sub control judiciar, cei doi fiind acuzaţi de dare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.Procesul decanului UMF Iaşi se judecă la Tribunalul Iaşi, iar următorul termen este pe 7 decembrie.Luarea de mită este reglementată de articolul 289 din Codul Penal, care prevede la alineatul 1, că "Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta".De asemenea, acelaşi articol prevede că valorile sau orice alte bunuri primite sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent.Conform articolului 7 din Legea 78/200 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie: "Faptele de luare de mită sau trafic de influenţă săvârşite de o persoană care:a) exercită o funcţie de demnitate publică; b) este judecător sau procuror;c) este organ de cercetare penală sau are atribuţii de constatare ori de sancţionare a contravenţiilor;d) este una dintre persoanele prevăzute la art. 293 din Codul penal se sancţionează cu pedeapsa prevăzută la art. 289 sau 291 din Codul penal, ale cărei limite se majorează cu o treime".
Dacă Kovesi ajunge procuror general al R. Moldova, primele persoane care vor fi arestate sunt Maia Sandu și Andrei Năstase pentru conflicte de interese!


Maia Sandu la investirea sa în funcția de Prim-ministru a anunțat trei priorități pentru activitatea Guvernului:Eliberarea statului din captivitate și votarea pachetului de legi antioligarhice.Scoaterea țării din izolare internațională și relansarea economică. „Vom readuce finanțarea externă pentru a asigura investiții în toate domeniile economice. Vom elimina schemele și cumătrismul”Crearea condițiilor pentru creșterea calității vieții, servicii bune în educație și sănătate și eliminarea corupției în aceste domenii.Funcţionarii publici care și-au  angajat rudele vor trebui arestați pentru de conflicte de interese! În România parlamentari care au ignorat legea, şi-au angajat rudele au fost condamnaţi definitiv. deasemenea aleşii români în Parlamentul European au transferat destul de repede la Bruxelles tarele politicii româneşti. Primul lucru dus peste mări şi ţări: nepotismul.Europarlamentarii români şi-au angajat nepoţii, finii, naşii şi alte neamuri la cabinetele de la Bruxelles. Un europarlamentar are la dispoziţie sume importante pentru constituirea biroului său şi angajarea de oameni pe post de asistenţi acreditaţi şi asistenţi locali, şi, cum criterii de eligibilitate nu sunt, neamurile din România conduc Bruxelles-ul.Blocul ACUM a semnat un angajament că nu va face alianţă cu PDM, PSRM, PŞ şi PN. Cel care va încălca angajamentul îşi va depune mandatul de deputat! După ce și-au încălcat propriul angajament și nu și-au depus mandatul de deputat Maia Sandu a încălcat încă o promisiune atunci când i s-a dat vot de încredere!Subliniez din nou că Maia Sandu  a declarat: Vom elimina schemele și cumătrismul”.Andrei Năstase după ce a fost numit în funcţia de ministru de Interne  l-a desemnat pe cumătrul său, fostul judecător demis pentru abateri disciplinare, Gheorghe Bălan, în fotoliul de șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).Nicu Popescu  ministrul de Externe  l-a făcut pe nașul său de cununie, Andrei Popov, șef de cabinet. Laura Codruța Kovesi a ajuns renumită pentru faptul că i-a băgat la pușcărie pe toți care au încălcat legea! Și dacă Năstase sau Sandu crede că vor comite unfracțiuni fără să fie trași la răspundere în fața justiției își fac iluzii!Vreau să aduc doar câteva exemple cum funcționează justiția în România și cine sunt deputații care au fost închiși pentru conflicte de interese!  Definiţia conflictului de interese e că participarea sau luare unei decizii în favoarea unei persoane cu care ai o anumită relaţie de serviciu, de muncă, rudenie prin care s-a realizat un folos pentru persoana respectivă.LEGE nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilorARTICOLUL 38 (11) Membrii familiei deputatului sau senatorului ori rudele/afinii acestuia până la gradul al III-lea nu pot fi angajaţi la respectivul birou parlamentar.Art. 301 Noul Cod Penal Conflictul de interese Infracţiuni de serviciuCAPITOLUL II / Infracţiuni de serviciuArt. 301Conflictul de interese(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.(2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-301Potrivit dispoziţiilor art. 308 NCP, subiect activai infracţiunii examinate poate fi şi persoana care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice, situaţie în care limitele speciale ale pedepsei se reduc cu o treime.Sub aspectul sancţiunilor penale prevăzute în textul de incriminare, se observă că, la fel ca în reglementarea anterioară, alături de pedeapsa principală a închisorii (a cărei limită minimă a suferit o modificare) este prevăzută şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică, cu deosebirea că, în noua lege penală, nu se mai prevede că se aplică pe durata maximă, fiind astfel lăsat în sarcina judecătorului să stabilească durata pentru care aplică pedeapsa complementară.în privinţa pedepsei complementare a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică, se impune a evidenţia faptul că, potrivit art. 66 alin. (2) NCP, aplicarea ei atrage şi interzicerea exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dispoziţie pe care nu o regăsim în vechea lege penală generală.Prin urmare Nicu Popescu  ministrul de Externe care  l-a făcut pe nașul său de cununie, Andrei Popov, șef de cabinet ar trebui demis din funcția de Ministru de Externe cât și pe Andrei Popov iar   Gheorghe Bălan care a fost numit  șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP). Începeți să dați voi un exemplu ca să vadă și poliția, procurori, judecătorii că voi sunteți diferiți și sunt sigur că și ei vor începe să respecte legea!Dacă Andrei Năstase și-a numit un cumătru la IGP cine poate să ne asigure că Gheorghe Bălan nu își va numi un alt cumătru în subordinea sa! Dar dacă vreun cumătru de-al lui Gheorghe Bălan va comite vre-o infracțiunie va  fi tras acesta la raspundere! Eu am mari suspiciuni rezonabile că nu! La fel și cu Popov care sunt sigur că își va numi și el prietenii, rudele cumătrii în posturi cheie la MAEIE.Cine sunt parlamentarii care şi-au angajat singuri rudele la Parlament - sursa 1. Aledin Amet, fost deputat reprezentant al minorităţii tătare în legislatura 2008-2012: acuzat că şi-a angajat soţia în funcţia de consilier în cadrul biroului său parlamentar, aceasta câştigând suma de 1.143 de lei.2. Gheorghe Ana, fost deputat PSD în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat cumnata în funcţia de şef de cabinet în cadrul biroului său parlamentar. Cumnata sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 9.691 de lei.3. Ştefan Vasile Beres, fost deputat UDMR în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat două contracte civile prin care şi-a angajat sora în funcţia de consilier şi pe fiul său în funcţia de referent la biroul parlamentar. Sora sa a obţinut venituri salariale de 37.646 de lei, iar fiul său de 26.203 lei.4. William Gabriel Brînză, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat fratele în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Fratele său a obţinut venituri salariale de 23.393 de lei.5. Viorel Vasile Buda, fost deputat PNL în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat fiica în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Fiica sa a obţinut venituri salariale de 19.517 de lei.6. Sorin Gheorghe Buta, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat fiica în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Fiica sa a obţinut venituri salariale de 29.139 de lei.7. Mihăiţă Calimente, deputat PNL: acuzat că a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care şi-a angajat fiul în funcţia de referent la biroul său parlamentar. Fiul său a obţinut venituri salariale de 33.258 lei.8. Petru Călian, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat soţia în funcţia de consilier în cadrul biroului său parlamentar. Soţia sa a obţinut venituri salariale de 61.512 lei.9. Viorel Cărare, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat două contracte civile şi un contract individual de muncă prin care şi-a angajat cumnatul şi soţia la biroul său parlamentar. Soţia acestuia a beneficiat de venituri salariale de 31.933 de lei, iar cumnatul său de venituri salariale de 12.768 de lei. De asemenea, în cazul fostului deputat, ANI a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese.10. Liviu Bogdan Ciucă, deputat PC: acuzat că a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care şi-a angajat sora în funcţia de referent în cadrul propriului birou parlamentar. Sora sa a obţinut venituri salariale de 40.956 de lei.11. Radu Eugeniu Coclici, fost deputat PSD în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat mama în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Mama sa a obţinut venituri salariale de 32.576 de lei.12. Cătălin Croitoru, senator PSD: acuzat că pe când era deputat, în 2008-2012, a încheiat două contracte civile prin care şi-a angajat fiul în funcţia de consilier juridic şi nora în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Fiul său a obţinut venituri salariale de 55.038 de lei, iar nora a avut venituri salariale de 37.399 de lei. În cazul lui Croitoru, ANI a sesizat şi Parchetul de pe lângă instanţa supremă, pentru a verifica existenţa conflictului de interese penal.13. Relu Fenechiu, fost deputat PNL: acuzat că a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care şi-a angajat fratele în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Fratele a obţinut venituri salariale de 4.051 de lei. Cei doi fraţi Fenechiu sunt condamnaţi la 5 ani de închisoare pentru corupţie, în dosarul „Transformatorul”.14. Gheorghe Firczak, deputat reprezentant al minorităţii rutene: acuzat că a încheiat un contract individual de muncă prin care şi-a angajat fiul în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Fiul acestuia a obţinut venituri salariale de 62.580 de lei.15. Gheorghe Gabor, fost deputat PNL în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat două contracte civile prin care şi-a angajat fiul şi soţia în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Fiul acestuia a obţinut venituri salariale de 19.265 de lei, iar soţia sa a avut venituri salariale de 21.911 lei.16. Mircia Giurgiu, fost deputat PDL, apoi PSD în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat fratele în funcţia de şofer la biroul său parlamentar. Acesta a obţinut venituri salariale de 13.975 de lei.17. Pavel Horj, fost deputat PNL în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat soţia în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Soţia sa a obţinut venituri salariale de 26.515 lei.18. Iulian Iancu, deputat PSD: acuzat că a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care şi-a angajat fratele în funcţia de subinginer în cadrul biroului său parlamentar. Acesta a obţinut venituri salariale de 23.460 de lei.19. Miron Ignat, deputat reprezentant al minorităţii lipovenilor: acuzat că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat cumnata în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Cumnata sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 35.899 de lei.20. George Ionescu, deputat PNL (PDL): acuzat că a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care şi-a angajat fiul în funcţia de referent la biroul său parlamentar. Fiul său a obţinut venituri salariale de 35.991 de lei.21. Kelemen Atilla Bela Laszlo, deputat UDMR: acuzat că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat soţia în funcţia de referent la biroul său parlamentar, aceasta obţinând venituri salariale de 27.248 de lei.22. Doru Braşoan Leşe, fost deputat PDL, apoi PNL în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat fratele în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Fratele său a obţinut venituri salariale în cuantum total de 92.443 de lei.23. Ion Mocioalcă, deputat PSD: acuzat că a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care şi-a angajat fiica în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Aceasta a obţinut venituri salariale de 892 de lei.24. Iuliu Nosa, deputat PSD: acuzat că a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil şi un contract individual de muncă prin care şi-a angajat fiul în funcţia de consilier la biroul parlamentar. Fiul a obţinut venituri salariale de 35.971 de lei, la care se adaugă indemnizaţia pentru creşterea copilului pe care a primit-o timp de un an, începând din 20 martie 2012.25. Laurenţiu Nistor, deputat PSD: acuzat că a încheiat, în legislatura 2008-2012, două contracte civile prin care şi-a angajat fiica şi ginerele în funcţia de expert în cadrul biroului său parlamentar. Fiica sa a obţinut venituri salariale de 34.171 de lei, iar ginerele a avut venituri salariale de 45.771 de lei.26. Vasile Daniel Oajdea, deputat PP-DD: acuzat că a încheiat, în legislatura 2008-2012, pe când era la PDL, un contract civil prin care şi-a angajat soţia în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Soţia a obţinut venituri salariale de 32.970 de lei.27. Corneliu Olar, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat fiica în funcţia de referent la biroul său parlamentar. Fiica a obţinut venituri salariale de 29.139 de lei.28. Neculai Răţoi, deputat PSD: acuzat că a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care şi-a angajat nepotul în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Nepotul a obţinut venituri salariale în cuantum total de 26.336 de lei.29. Ion Stan, deputat PSD: acuzat că a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care şi-a angajat fiica în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Fiica a obţinut astfel venituri salariale de 6.594 de lei.30. Mădălin Voicu, deputat PSD: acuzat că a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care şi-a angajat nora în funcţia de consilier la biroul său parlamentar. Nora a obţinut venituri salariale de 3.302 de lei.31. Sorin Zamfirescu, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat trei contracte civile prin care şi-a angajat fiul în funcţiile de şofer, referent şi consilier în cadrul biroului său parlamentar. Fiul său a obţinut venituri salariale în cuantum total de 28.893 de lei. În cazul lui Zamfirescu, ANI a sesizat şi Parchetul instanţei supreme, pentru posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese penal.32. Dan Radu Zătreanu, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012: acuzat că a încheiat un contract civil prin care şi-a angajat fiica în funcţia de consilier în cadrul propriului birou parlamentar. Aceasta a obţinut astfel venituri salariale de 3.249 de lei. În cazul lui Zătreanu, ANI a sesizat Parchetul instanţei supreme, pentru posibila existenţă a conflictului de interese penal.33. Csilla Maria Petö, fost deputat UDMR în legislatura 2008-2012: condamnată definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat la biroul parlamentar din Bihor pe fiica sa, Dalma Csilla Petö, aceasta câştigând 34.333 lei, adică peste 8.000 de euro.34. Árpád Pál, fost deputat UDMR în legislatura 2008-2012: condamnat la 3 luni cu suspendare pentru conflict de interese, sentinţa a fost atacată de fostul deputat. El a fost acuzat că şi-a angajat la biroul parlamentar din Harghita pe fiica sa, Katalin, aceasta câştigând 33.939 lei, adică peste 8.000 de euro.35. Mihai Radan, fost deputat reprezentant al minorităţii croate în legislatura 2008-2012: condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat fiul, pe Liubomir Mile Radan, şi pe soţia sa Elena Radan, la biroul parlamentar din Caraş-Severin.36. Stelică Iacob Strugaru, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012: condamnat la 1 un an de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, sentinţa fiind atacată. Strugaru este acuzat că şi-a angajat fiul, pe Radu Iacob Strugaru, în biroul parlamentar din Botoşani.37. Luminiţa Iordache, fost deputat PSD în legislatura 2008-2012: condamnată definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat fiica în funcţia de referent la biroul parlamentar din Iaşi, aceasta câştigând 19.078 lei.38. Mircea Grosaru, fost deputat reprezentant al minorităţii italienilor, a decedat: a fost acuzat că şi-a angajat soţia la biroul parlamentar din Botoşani, aceasta câştigând 66.745 lei.39. Ioan Cindrea, fost deputat PSD în legislatura 2008-2012: condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, sentinţa este în discuţie la completul de 5 judecători ai instanţei supreme. Cindrea este acuzat că şi-a angajat soţia, pe Amalia Cindrea, la biroul electoral din Sibiu, aceasta câştigând peste 35.000 lei, adică peste 8.000 euro.40. Stelian Ghiţă-Eftemie, fost deputat PDL în legislatura 2008-2012: condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, prin acord de recunoaştere a vinovăţiei. Fostul deputat a fost acuzat că şi-a angajat afinul de gradul I, Mihai-Daniel Buruiană, la biroul parlamentar, acesta câştigând 55.526 lei.41. Sonia Maria Drăghici, deputat PSD: condamnată la plata unei amenzi penale de 2.000 de lei, după ce Parchetul instanţei supreme a trimis-o în judecată, la sesizarea ANI, pentru conflict de interese. Ea a fost acuzată că şi-a angajat fiul la cabinetul de parlamentar, acesta obţinând venituri de peste 48.000 lei.42. Vasile Gliga, deputat PSD: condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia, pe Elena Gliga, la cabinetul de parlamentar din Mureş. Soţia a câştigat 27.095 lei, adică peste 6.400 de euro.43. Kerekes Károly, deputat UDMR: condamnat definitiv la 1 an şi 6 luni pentru conflict de interese, la sesizarea ANI, pentru că şi-a angajat soţia şi fiul la cabinetul parlamentar, aceştia obţinând 56.000 de lei.44. Ghervazen Longher, deputat minoritatea poloneză: condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat fratele şi sora la cabinetul parlamentar. Fratele Iosif Longher a obţinut venituri de 31.402 lei, adică peste 7.400 euro.45. Máté András Levente, deputat UDMR: condamnat definitiv la 6 luni cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar, aceasta câştigând 5.500 lei.46. Adrian Merka, deputat minoritatea slovacilor şi cehilor: condamnat definitiv la 1 an şi 6 luni cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat părinţii la biroul parlamentar, aceştia câştigând peste 39.000 de lei.47. Niculae Mircovici, deputat minoritatea bulgară: condamnat definitiv la 6 luni cu suspendare pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar, aceasta câştigând peste 20.000 de lei.48. Marian Neacşu, deputat PSD: condamnat definitiv la plata unei amenzi penale de 2.000 de lei, pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat fiica la cabinetul parlamentar, aceasta câştigând aproape 4.000 de euro, conform ANI.49. Oana Niculescu Mizil, fost deputat PSD: condamnată definitiv la 3 ani cu suspendare pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat mama, pe Lidia Mizil, la cabinetul parlamentar.50. Florin Pâslaru, deputat PSD: amendat penal cu 2.000 de lei pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat fiul, pe Florin Alexandru Ioan Pâslaru, la cabinetul parlamentar, acesta câştigând peste 5.000 de euro.51. Cornel Cristian Resmeriţă, deputat PSD: acuzat de incompatibilitate de ANI, după ce şi-a angajat fratele la cabinetul parlamentar, acesta câştigând peste 12.000 de euro. ANI a sesizat şi Parchetul General în acest caz. A pierdut procesul în primă instanţă, se judecă la ÎCCJ.52. Anghel Stanciu, deputat PSD: trimis în judecată de Parchetul General, la sesizarea ANI – conflict de interese penal, şi-a angajat fiul şi nora la cabinetul de parlamentar, aceştia câştigând peste 12.500 euro conform ANI. În prezent, procesul se judecă la ÎCCJ, deputatul fiind condamnat iniţial la 6 luni de închisoare suspendare.53. Sorin Lazăr, senator PSD: condamnat definitiv la 6 luni cu suspendare pentru conflict de interese, după ce ANI l-a acuzat că şi-a angajat fiul la cabinetul de parlamentar, acesta câştigând peste 6.000 de lei. Dosarul a ajuns la Parchetul General, iar Lazăr a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. ANI l-a acuzat şi de de conflict de interese administrativ, raportul rămânând definitiv prin decizia instanţei supreme.LASTS POSTS!

ELIBERAREA LUI USATÎI ȘI CUMĂTRISMUL DIN GUVERNUL MAIEI SANDUDacă în 2009 criticai Alianța pentru...Jun 16 2019 | Read more No Comments

VIDEO/ ÎL VA ARESTA NĂSTASE PE USATÎI? Știripesurse.ro un site de...Jun 15 2019 | Read more No Comments

TOP 20 BLOGURI DIN MOLDOVA – MAI 2019Să vedem care au fost cei mai buni...Jun 15 2019 | Read more No Comments

ANDREI NĂSTASE ȘI MAIA SANDU: „MARȘUL POPORULUI” A FOST ANULAT: SĂ LĂSĂM UN RĂGAZ POLIȚIȘTILORAndrei Năstase și Maia Sandu: „Marșul...Jun 15 2019 | Read more No Comments

VA FI ELIBERAT GHEORGHE PETIC? SE VOR UNI CORUPȚII DIN MOLDOVA ÎMPOTRIVA LAUREI CODRUȚA KOVESI AȘA CUM AU FĂCUT ȘI ÎN ROMÂNIA? IAR CU CAVCALIUC CUM RĂMÂNE?După ce Cavcaliuc  l-a slujit pe...Jun 15 2019 | Read more No Comments

ÎNTREBĂRI LA CARE EU NU AM RĂSPUNSURI! LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM!?Pe 10 iunie am scris un articol...Jun 14 2019 | Read more No Comments
Eliberarea lui Usatîi și cumătrismul din Guvernul Maiei Sandu


Dacă în 2009 criticai Alianța pentru Integrare Europeană erai imediat catalogat ca comunist! Suntem în anul 2019 și se pare că după ce ne-am fript cu așa numita AIE ar trebuie să învățăm minte și să nu mai repetăm greșelile! Crede-ți că e posibil ca moldovenii să învețe din greșeli?  Se pare că după 10 ani nu  am învățat nimic și repetâm din nou greșelile! Dacă îi critici pe cei din Blocul ACUM sunt catalogat ca un troll PD-ist! Nu am fost niciodată membru PD  și nu am lucrat niciodată pentru PLAHA! Iar dacă intri pe blogul meu personal plopandrew.blogspot.com o să vezi doar postări despre și în favoarea Blocului ACUM! Cât despre Plaha sunt postări despre activitatea lui de proxenet! Eram simpatizant al Blocului ACUM până în momentul în care s-au dus la întâlnirea secretă cu Kozak iar ultima picătură a fost votarea Zinaidei Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului! Despre cedarea Ministerului Apărării socialiștilor nici nu mai vorbesc! Cât despre SIS presupun că rușii nici nu trebuie să le cedeze această instituție că ea oricum este o filială a FSB-ului în Republica Moldova!O fi printre angajații SIS și persoane cumsecade! Probabil! Însă după ce Dodon recunoaște lui Plaha că a primit până la un milion de USD lunar din partea rușilor, eu nu pot să înțeleg de ce cei de la SIS nu a informat publicul larg mai devreme! Putea să ia exemplul altor servicii și  să facă scurgeri în presă și acum Dodon numai stătea în funcția de președinte și era arestat! Însă pe de altă parte dacă te uiți la video-urile postate pe toate posturile lui Plaha unde Dodon recunoaște că primește banii de la ruși iar Maia Sandu și Andrei Năstase se prefac că nu văd! Păi atunci ce să faci dacă ai doar politruci în politică!  Însă un lucru este cert pentru toți că rușii fac jocul în Republica Moldova! După ce Usatîii a recunoscut în documentarul făcut de RISE Project că este omul rușilor și să mai ai tupeul să treci vama din România în Moldova! Și culmea este că a fost eliberat! La fel ca Dodon, Usatîi va apăra interesele rușilor în Moldova și ambii reprezintă un pericol pentru Moldova!În Republica Moldova indiferent de cine vine la guvernare li se pare că l-au apucat pe Dumnezeu de barbă și în loc să facă reforme se începe din nou aceeași istorie! Fiecare își pune cumătrul, nănașu etc pe la funcții! Andrei Năstase după ce a fost numit în funcţia de ministru de Interne  l-a desemnat pe cumătrul său, fostul judecător demis pentru abateri disciplinare, Gheorghe Bălan, în fotoliul de șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP).Nicu Popescu  ministrul de Externe  l-a făcut pe nașul său de cununie, Andrei Popov, șef de cabinet.Cum se zice pe la noi: peștele de la cap se strică! Dacă voi vă permiteți astfel de abateri de ce nu ar putea să își permită și alții! Nu voi a-ți spus că sunteți diferit de cei care au fost până acuma! Demonstra-ți acest lucru și demite-ți pe indivizii respectivi care vă sunt cumătrii sau nănași! Pentru că cei de la procuratură, poliție, judecători văd și ei gestul vostru  și dacă voi vă permiteți de ce nu ar putea să își permită și ei! LASTS POSTS!

VIDEO/ ÎL VA ARESTA NĂSTASE PE USATÎI? Știripesurse.ro un site de...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

TOP 20 BLOGURI DIN MOLDOVA – MAI 2019Să vedem care au fost cei mai buni...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

ANDREI NĂSTASE ȘI MAIA SANDU: „MARȘUL POPORULUI” A FOST ANULAT: SĂ LĂSĂM UN RĂGAZ POLIȚIȘTILORAndrei Năstase și Maia Sandu: „Marșul...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

VA FI ELIBERAT GHEORGHE PETIC? SE VOR UNI CORUPȚII DIN MOLDOVA ÎMPOTRIVA LAUREI CODRUȚA KOVESI AȘA CUM AU FĂCUT ȘI ÎN ROMÂNIA? IAR CU CAVCALIUC CUM RĂMÂNE?După ce Cavcaliuc  l-a slujit pe...Jun 15 2019 | Read moreNo Comments

ÎNTREBĂRI LA CARE EU NU AM RĂSPUNSURI! LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM!?Pe 10 iunie am scris un articol...Jun 14 2019 | Read moreNo Comments
Video/ Îl va aresta Năstase pe Usatîi?


 Știripesurse.ro un site de știri românesc scrie că: Renato Usatîi din Republica Moldova, om de afaceri controversat, a fost scos din cursa electorală din ţara vecină  cu doar câteva zile înainte de alegeri. Un documentar RISE Project dezvăluie legăturile pe care Usatîi le are cu lumea interlopă din Moldova, Rusia şi Transnistria. Acesta ar fi agent FSB, serviciul secret al Federaţiei Ruse, succesor al KGB-ului. După ultimile evenimente care s-a petrecut in Republica Moldova și dezgustul care  mi l-a provocat cei din Blocul ACUM atunci când au votat-o pe Zinaida Greceanîi  la funcția de speaker! Pe lângă faptul că cei de la Blocul ACUM  au mers la negocieri cu Kozak, că au mers la o alianță cu PSRM-ul,  însă dacă și acest individ  pe nume Usatîi va fi lăsat în libertate ar fi prea de tot! Nu am văzut nici o reacție din partea Blocului ACUM la materialele video apărute în presă în care Igor Dodon recunoaște că a primit până la un milion de USD lunar din partea Kremlinului. Avem deasemenea investigația celora de la RISE Project despre Usatîi. Dovezile sunt foarte clare!  Trebuie să existe o reacție!  Nu este un secret pentru nimeni  faptul că Usatîi este un om al rușilor și dacă tu de declari pro-european însă faci alianțe cu partide pro-ruse, îi lași pe agenții Kremlinului să se primble liber pe la Chișinău. Întrebarea pe care mi-o pun eu: dacă Năstase îl va aresta pe Usatîi? Dacă acest individ va fi lăsat în libertate de către Blocul ACUM? Pentru că Andrei Năstase este Ministru al Afacerilor Interne! Usatîi în video live-ul făcut pe facebook a declarat  că se află în Germania, și că pe 16 iunie va trece frontiera prin postul vamal Sculeni. Întrebarea pe care mi-o pun de ce România nu vine cu o reacție adecvată asupra acestui individ! Cei din România au o ocazie foarte bună de a-l aresta pe Usatîi și să-l întrebe de unde a obținut materialele secrete despre Filat! Pentru că Usatîi însuși a recunoscut în conferința de presă că le-a primit din România! UPDATE: Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a revenit duminică, 16 iunie, în Moldova, după ce timp de trei ani s-a aflat la Moscova, fiind dat în urmărire naţională în cadrul unui dosar penal. Imediat ce a ajuns la frontieră, la punctul vamal Sculeni, unde a fost întâmpinat de sute de simpatizanţi, politicianul a fost reţinut şi escortat la sediul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PPCOCS).
TOP 20 bloguri din Moldova – mai 2019


Să vedem care au fost cei mai buni autori de bloguri din Moldova în ultima lună de primăvară. În luna monitorizată, în bătălia Blogtop au intrat 298 autori, care au publicat 695 articole. Subiectele virale ale lunii au fost prezentate anterior în Blogtop Overview.Reamintim că topul bloggerilor este generat în baza algoritmului Blogtop și se referă exclusiv la activitatea blogurilor în luna aprilie 2019. Acesta poate fi diferit de topul bloggerilor la ora actuală. Dacă dețineți un blog sau urmăriți un blogger, îl puteți adăuga cu ușurință utilizând formularul de adăugare de pe prima pagină.___1. Svetlana VizitiuLiderul clasamentului din mai este Svetlana Vizitiu, fondatoarea Clubului ”Impresii din viață și cărți”, participanții căruia se întâlnesc periodic pentru a împărtăși cu povestea de viață. Autoarea scrie despre lectură, oameni, destine și istorii de viață. Svetlana a revenit pe prima poziție în topul Blogtop după o perioadă de 6 luni.

2. Elena RobuCu o poziție mai jos o găsim pe jurnalista Elena Robu, care în ciuda faptului că este stabilită peste hotarele țării, rămâne fidelă meseriei și continuă să analizeze cele mai importante evenimente din Moldova.

3. Talina SamoilaTalina Samoila ține un blog culinar condimentat cu dragoste, unul cu rețete ușoare, efectuate pas cu pas, scrise în limbile română și rusă. În acest blog culinar, împărtășește tuturor dragostea față de bucate și gătit, oferind o diversitate de rețete, toate pentru fiecare gust.

4. Marina PînzaruMarina Pînzaru este o jurnalistă de televiziune pentru care dorința de a schimba ceva a hotărât-o să se mute în Portugalia. Temele abordate sunt diverse. Aici vei descoperi istoriile reale ale unei moldovence plecate peste hotare. Intră pe blog și te convinge.

5. Andrei PlopAndrei Plop este un blogger politic din Moldova. Pe blog comentează ultimele evenimente, dar și vine cu o părere proprie despre realitatea social-politică din societatea moldovenească, dar și de peste hotarele ei.

6. Georgeta BabinBlog destinat profesorilor de biologie. Materiale didactice, proiecte de lecție și alte lucruri utile cadrului didactic vei găsi pe paginile blogului.

7. Elena MocanElena, autoarea blogului afirmă că e pasionată de tot ce este artă, călătorii, cărți și frumos. ”Cu un pic de umor, easy-going attitude și o ceașcă de ceai”, așa prinde viață blogul Elenei Mocan.

8. Dia’s KitchenDia’s kitchen este un blog pentru toate gusturile, la propriu. De la diverse gustări, până la cele mai complexe rețete, sfaturi în bucătărie, toate acestea le găsiți la Dia’s Kitchen, blogul care îți va înlocui, desigur, caietul cu rețete tradițional.

9. Severe Weather MoldovaSevere Weather Moldova este un blog despre vreme al unui pasionat de meteorologie, care apare pentru prima dată în topul Blogtop. Pentru cei care vor să știe cum va fi vremea, recomandăm cu drag acest blog.

10. Eugenia Crețu”Cuvintele sunt magice, ele creează și distrug punţi, ziduri, destine, relaţii, tăcerii. Ecoul cuvintelor deseori dăinuie zile, luni, ani pe buzele, în ochii, în lacrimile, amintirile și sufletele noastre”, așa își descrie Eugenia Crețu blogul său, unde încearcă să ne transmită ceea ce gândește și simte. Dacă v-am făcut curioși, abonați-vă la blogul ei de viață.

11. Fine Wine”Fine Wine” este blogul lui Andrei Cibotaru, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri din domeniul vinicol. Cunoaște mai multe despre consumul de vin, află ultimele despre noutățile din acest domeniu și citește recenziile autorului despre vinuri pe ”Blogul vinurilor bune”.

12. Rețete din bucătăria DanieleiBlogul Danielei Diaconu este locul unde împărtășește micile secrete din bucătăria ei. Își surprinde cititorii cu bucate atât simple, cât și mai sofisticate, dar mereu gustoase. Îi place să experimenteze, să-și personalizeze rețetele și să le adapteze condițiilor de casă, astfel încât fiecare gospodină să le poată încerca.

13. Gheorghe ErizanuAutorul blogului, scriitorul, dar și fondatorul Editurii Cartier, Gheorghe Erizanu, ține de câțiva ani un blog despre lectură, în care sunt publicate recenzii, texte din cărți, dar și diverse articole captivante din lumea cărților.

14. Leahu AlexandruAlexandru este un tânăr profesor de matematică, care mai e pasionat și de scris. Blogul său a prins popularitate și pe rețelele de socializare, fiind apreciat de peste 85.700 de fani pe Facebook.

15. Sanda DiviriceanSanda Diviricean completează topul cei mai populari autori din Moldova. Este psiholog, psihoterapeut, trainer și nu în ultimul rând, președintele Fundației Culturale J.S. Bach, care de șase ani organizează un festival internațional de muzică clasică.”Sanda’s life” este locul unde vei citi despre proiectele sale de suflet.

16. Anastasia PagodinaAnastasia Pagodina este una dintre autoarele portalului Basarabia.md. Acolo își expune părerea despre evenimentele din Republica Moldova. Pentru autoare blogul ”este o platformă pentru exprimarea liberă, prin care îmi expun gândurile, ideile, inițiativele și argumentele.”17. Anna SmolnițchiAnna Smolnițchi este o jurnalistă din Moldova. Este mama a doi copii, iar pe blog scrie despre oameni, călătorii, alimentație și copiii săi. Te invităm să descoperi povestea de viață a Annei Smolnițchi și tot ce are de spus pe blogul ei.

18. TeotitudePe blogul Dianei Guja, cunoscuta susținătoare a drepturilor femeilor o să găsești nu doar istoriile personale ale autoarei, dar și poveștile de viață a multor femei curajoase, care vor să fie auzite.

19. Aurelia ObrejaUn blog unde ”majoritatea textelor se scriu singure, dintr-o răsuflare, sau poate din două”. Așa își descrie blogul autoarea lui. Un blog despre oameni și cărțile de pe raft ale Aureliei Obreja, dar și despre călătorii.

20. Nata BodiuExperiența acumulată pe parcursul 35 de ani a facut-o să tragă unele concluzii. A creat blogul într-o euforie și naivitate în 2010, dar spune ”că abia acum am suficientă putere și destule cuvinte ca să pot împărtăși din emoții, experiențe și chiar din greșeli.”

—Blogtop.md este un proiect social, necomercial și apolitic care a fost creat pentru a susține și promova creatorii de conţinut online independent dar și pentru a oferi publicului o serie de resurse și analize relevante. Blogtop.md este dedicat bloggerilor, vloggerilor şi jurnaliştilor independenţi, indiferent de etapele la care se află, şi vine să-i conecteze pe aceştia într-o comunitate online activă, oferind totodată un instrument prin care își pot testa impactul vlogurilor/articolelor publicate.sursa - https://blog.blogtop.md/top-20-bloguri-din-moldova-mai-2019/
Va fi eliberat Gheorghe Petic? Se vor uni corupții din Moldova împotriva Laurei Codruța Kovesi așa cum au făcut și în România? Iar cu Cavcaliuc cum rămâne?


După ce Cavcaliuc  l-a slujit pe Plaha și a fost complice la toate crimele săvârșite alături de Pînzari și Iachimov mai are tupeul să declare că intenționează să se implice în politică și să-și creeze propriul partid!  De fiecare dată  când Năstase organiza un protest împotriva lui Plaha, rolul lui Cavcaliuc era de a organiza contramanifestații și tot felul de provocări  împotriva Blocului ACUM. Ori că individul nu conștientizează ce se întâmplă ori că încearcă repede de a aduna pe toți indivizii care au slujit  lui Plaha în cadrul unui proiect nou! Un lucru este clar la toți că toți cei care au slujit lui Plaha nu ar trebui să i se dea timp pentru a ,, respira" sau să se regrupeze! Maximul la ce pot spera ei este să li se scadă câțiva ani din pedeapsă și asta numai în cazul în care vor colabora cu noile organe și să pună la dispoziția organelor de urmărire penală toate documentele pe care le-au salvat pentru ,,zile negre"! Însă să speri că vei fi lăsat în libertate și încă să mai apari pe la televiziune în calitate de lider a unui proiect politic chiar mi se pare că individul a pierdut simțul realității!Dacă tot vine vorba de  înscenări, provocări și dosare fabricate la comandă nu ar trebui să uităm și de dosarul fabricat la comandă împotriva lui Gheorghe Petic. Persoanale care au fabricat acest dosar ar trebui trași la răspundere iar Gheorghe Petic ar trebui eliberat din închisoare! Faptul că nu a cedat nici un moment în fața regimului  este un gest de apreciat! Publicasem ieri o postare pe facebook.com/plopandrew că unii indivizi care au slujit lui Plaha se plâng acuma că au fost hărțuiți de Partidul Democrat!  Ți se face greață când te uiți la tipi respectivi care se primblau în mașini de lux și își permiteau să comită abuzuri de fiecare dată crezând că Plaha va fi veșnic și că nu vor fi trași la răspundere niciodată!  Cel puțin ar trebui să existe un dispreț public față de aceste persoane! Dacă vor exista, iar eu sunt sigur că vor exista persoane de la Partidul Democrat care au comis abuzuri să scape nepedepsiți trecând dintr-o tabără în alta. Voi publica pe blog pe fiecare  individ care a slujit pe Plaha și care va rămâne nepedepsit! Te uiți la gestul lui Gheorghe Petic și te uiți la indivizii care l-au slujit pe Plaha și vezi diferența enormă dintre aceste două categorii de persoane! Un alt subiect care a apărut în presă si mi s-a părut interesant  este ca Laura Codruța Kovesi să fie numită  în funcția de Procuror  General al Moldovei! Cred că ar trebui să începem mai întâi de toate că Codul Penal și Codul de Procedură Penală din România sunt total diferite de Codul Penal și Codul de Procedură Penală din Moldova însă eu cred că Laura Codruța Kovesi se va adapta foarte repede la legislația din Republica Moldova iar întrebarea pe care mi-o pun care va fi reacția socialiștilor la numirea unui procuror român la funcția de Procuror General al Moldovei!? Presupun că și socialiști își dau seama că dacă nu  vor face nimic ca să o împiedice pe Laura Codruța Kovesi,  ei (socialisti) vor împărți aceeași celulă cu cei de la Partidul Democrat! Se vor uni criminalii din Moldova împotriva Laurei Codruța Kovesi așa cum s-a întâmplat și în Romania! Presupun că da! Atunci când vine vorba de bani și de a scăpa de închisoare peste tot se reacționează la fel! Presupun că majoritatea moldovenilor îl doresc pe proxenetul Plaha să fie închis mai întâi de toate pentru Traficul de Fiinţe Umane. Nimic nu se compară cu distrugerea unor ființe nevinovate iar moldovenii ar trebui să procedeze cu Plaha cum au procedat și evreii cu naziștii! Aduși în Republica Moldova și sancționați conform legii în vigoare! 
Întrebări la care eu nu am răspunsuri! La ce să ne așteptăm!?


Pe 10 iunie am scris un articol , Alegeri anticipate înseamnă sinucidere politică pentru Blocul ACUM! Recunoașterea guvernului Sandu de către Plaha înseamnă închisoare pentru el!S-a întâmplat prea multe evenimente în ultima săptămână și apar tot felul de întrebări și e greu de spus ce ne așteaptă după ultimele evenimente din RM! În 2009 Zinaida Greceanîi (membru comunist) a fost prim-minitru, iar Igor Dodon (membru comunist) era vice-prim-ministru și la 10 ani în 2019 îl avem pe Igor Dodon (acuma e socialist)  președinte al Moldovei iar Zinaida Greceanîi ( și ea este tot socialist acuma) este în funcția de speaker al Parlamentului! Două din cele trei mai importante funcții din Republica Moldova sunt ocupate de socialiști ( foști comuniști) iar funcția de prim-ministru este ocupată de Maia Sandu! Mă deranjează câteva lucruri pe care eu nu pot să le trec cu vederea!- Maia Sandu și Igor Dodon se cunosc din 2005, atunci când Maia Sandu era în subordinea lui Igor Dodon ocupând funcția de viceministru al Economiei și un alt lucru care mă deranjează este că se preface că nu vede colaborarea lui Dodon cu Kremlinul după video-urile publicate în presă în care Dodon recunoaște lui Plahotniuc că a primit 700 000 USD lunar din partea Rusiei După astfel de declarațiii trebuie să se întâmple ceva cu Dodon! NU poți să te prefaci până la alegerile prezidențiale preconizate pentru anul 2020 ca și cum nimic nu s-a întâmplat! Dacă va încerca să-l pună sub invinuire pe Dodon ar însemna să înceteze coaliția temporară dintre PSRM și Blocul ACUM! Dar dacă va înceta această alianță dintre PSRM s-ar putea să se coalizeze cu deputații de la PDM! Ori se va merge până când îi distrug pe toți din PDM și pe urmă te apuci să lovești în PSRM! Toți sunt interesați ca Plaha să fie distrus însă întrebarea pe care mi-o pun eu:este interesat PSRM-ul ca deputații PDMsă fie distrușii și ei, s-au va trece dintr-o barcă în alta ceea ce nu ar fi o noutate pe scena politică de la Chișinău! Să nu uităm totuși că cei de la BLOCUL ACUM au doar 26 de mandate și conform legislației Republicii Moldova atât Maia Sandu (prim-minstru al RM) cât și Andrei Năstase ( vice-prim-minstru al RM) vor fi nevoiți să renunțe la mandatul de deputat pentru că funcția de prim-ministru și cea de vice-prim-minstru este incompatibilă cu mandatul de parlamentar!Insă în termen de 30 de zile (presupun că începând cu 8 iunie) atât Andrei Năstase cât și Maia Sandu vor fi nevoiți să renunțe la funcția de deputat! Presupun că Plaha, Șor, Tauber, Filip, Candu dacă nu vor pleca, vor fi arestați sau dacă vor reuși să scape unii din ei oricum vom ,, avea locuri vacante" pentru funcția de deputat cât și parlamentarii care au fost nominalizați pentru funcții în guvernul Moldovei! Și aici iar apar întrebări ce se va întâmpla în momentul când Maia Sandu și Năstase Andrei vor renunța la mandatul de deputat iar socialiștii vor crea o alianță cu PDM-ul ( sau ce-o să mai rămână din ei!?) O să ne trezim cu Maia Sandu și Andrei Năstase demiși? Că vor fi simpli cetățeni cu fără mandat de deputat și nici prim-ministru? S-ar putea! Însă mi se pare că Kremlinul a luat în calcul acest scenariu și că vom avea  pe lângă funcția de Președinte al RM și Speaker al RM ar putea ca socialiștii să mai aibă și funcția de prim-minstru! Pentru că cei de la PDM din frica de a scăpa de dosare penale o să facă totul pentru a scăpa de închisoare iar luând în considerare că o parte de la PDM sunt transfugi comuniști am putea vedea o resetare a clasei politice și ne vom trezi că după 10 ani de la revoluția TWITTER vom avea un speaker comunist ( azi socialist) un președinte comunist (azi socialist) și un prim-minstru socialist (probabil fost comunist) .   Rușii au luat în calcul orice scenariu și nu văd entuziasmul unora atunci când rușii zic că vor democrație din moment ce Aleksei Navalnîi împreună cu alți protestari au fost arestați la Moscova de către regimul lui Putin!  Dacă PD-ul se prefăcea că este pro-european și făcea jocul Moscovei atunci PSRM-ul nici nu se prefac pro-europeni! Ei se declară deschiși  pro-ruși! Să nu uităm că Dodon a recunoscut Crimeea ca parte a Rusiei și că el este permanent în vizite la Moscova!  Atitudinea lui Dodon față de România este cunoscută iar ucrainenilor le este cunoscută poziția lui Dodon asupra Crimeei! Mi se pare că unii s-au bucurat prea repede și vom avea o situație și mai jenantă! Mai sunt scenarii pe care eu le analizez însă toate sunt sumbre pentru Blocul ACUM!  Voi revenii în weekend  cu un alt articol în care voi încerca să analizez și alte scenarii! Cu stimă și respect Plop Andrei!

ALEGERI ANTICIPATE ÎNSEAMNĂ SINUCIDERE POLITICĂ PENTRU BLOCUL ACUM! RECUNOAȘTEREA GUVERNULUI SANDU DE CĂTRE PLAHA ÎNSEAMNĂ ÎNCHISOARE PENTRU EL!

TOTI LUPTA ACUMA PENTRU MATERIALELE COMPROMITATOARE PE CARE LE DETINE PLAHA!Si totusi am avut dreptate!Plaha si...Jun 10 2019 | Read more 

IAR CEI CARE SUNTEM ÎMPOTRIVA LUI PLAHA ȘI SOCIALIȘTILOR CE FACEM?M-am uitat la live-ul făcut ieri de...Jun 08 2019 | Read more 
Alegeri anticipate înseamnă sinucidere politică pentru Blocul ACUM! Recunoașterea guvernului Sandu de către Plaha înseamnă închisoare pentru el!


Discutăm doar aceste două scenarii așa că să se luăm pe rând: - Alegeri anticipateAlegeri anticipate înseamnă sinucidere politică pentru Blocul ACUM și în special pentru PSRM. Indiferent cine o să râmână la guvernare cred că ar trebui să existe o poziție comună și aceea trebuie să fie arestarea lui Dodon! Dacă se va ajunge la alegerile anticipate PSRM ar trebui de scos din ecuație iar liderii acestora ar trebui arestați pentru trădare națională! Chiar dacă sunt în MAI, Ministerul Apărării, SIS persoane care îl urăsc pe Plaha aceștia vor fi nevoiți să îl susțină pe Plaha din simplul motiv  că în această coaliție temporară dintre Blocul ACUM și PSRM sunt actori cu simpatii pro-ruse! Și PDM are simpatii pro-ruse însă cei de la PSRM le declară deschis! Întrebarea pe care mi-o pun eu: de ce s-a așteptat până în ultimul moment ca să se facă o coaliție!? Au avut la dispoziție 3 luni și au lăsat totuși la limită! Atunci cand PSRM venea cu condiții greu de acceptat și într-un final cei de la Blocul ACUM le acceptau cei de la PSRM venea cu condiții și mai greu de acceptat! Nu se dorește oare vădit destabilizarea situației în Republica Moldova!?  În articolul de pe 19 martie îî avertizam pe cei de la Blocul ACUM că : rușii au luat cu 75% la alegerile parlamentare și pur și simplu ar putea să facă o majoritate parlamentară însă pentru ei e nevoie să distrugă și ultima formă de rezistență din Moldova!! Păcat totuși că am  avut lideri precum Maia Sandu/ Andrei Năstatse cu capacitate de gândire limitată! Indiferent de circumstanțe imaginea lor a fost șiofonată în momemtul când au făcut alianță cu PSRM! Că sunt persoane care îl susțin? Desigur că sunt! La fel cum sunt și persoane dezamăgite de de această coaliție! Nici nu vreau să mă gândesc că dacă vor merge în anticipate și Maia Sandu va candida din nou pentru un mandat de deputat în Parlamentul Moldovei din partea diasporei la fel cum și Dumitru Alaiba care a votat pentru pentru coaliție cu PSRM și pentru candidatura Zinaidei Greceanîi la fel nu va fi primit cu brațele deschise pe continentul american! Pute-ți să-i prostiți pe cei de acasă însă nu și pe cei din diasporă! Un lucru este clar pentru toți că rezultatele în caz de anticipate vor fi diferite de cele din 24 februarie!- Recunoașterea guvernului Sandu de către Plaha!Ar însemna pușcărie pentru Plaha și pentru toți aliații lui! Asta înțeleg și cei din aturajul lui Plaha! Că nimeni nu va scăpa de închisoare în momentul în care vă cădea Plaha! Indiferent unde nu ar încerca să se ascundă Plaha, nu va avea nici o scăpare din momemntul ce va pierde puterea! Sunt doar câteva state dictatoriale care ar putea să-l accepte pe Plaha însă nu cred că vor risca să meargă la un conflict diplomatic cu Republica Moldova/România/Uniunea Europeană!El ar trebui să îi dea ceva în schimb pentru a  se proteja însă cunoscând profilul lui psihologic cred că ar putea pune pe masă toate materialele compromițătoare pe care le are Plaha împotriva liderilor politici și în special cei din România! Ar fi un risc major ca informațiile respective să ajungă pe mâna unui dictator care ar putea să amenințe toată securitatea României! De aceea am și scris în articolul anterior că ar trebui să se deplaseze o echipă al FBI-ului în Moldova care nu intrat în contact până acuma cu oficiali din Republica Moldova/ România! Tipul respectiv este în stare să se vândă oricui și dacă materialele compromițătoare ar ajunge pe mâna americanilor ar însemna de facto să facă curățenie în SRI/SIE în parlamentul/ guvernul României! Să nu uităm totuși că România este membru NATO și să nu uităm de bazele militare  Deveselu și Kogălniceanu și cel mai important de scutul antirachetă de la Deveselu care după părerea unor analiști nici nu mai reprezintă un pericol pentru ruși! Dacă Plaha o să cedeze puterea o să fie pur și simplu lichidat, iar acest lucru îl înțelege destul de bine și el este în stare să facă orice pentru a râmane la putere, inclusiv să recurgă la vărsare de sânge!  Avem o situație al naibii de nașpa, pentru că Maia Sandu poate să emită decrete pe care nimeni nu le va pune în aplicare, iar pe de altă parte sunt persoanele din anturajul lui Plaha care îi răman loiale și înțeleg  că dacă șeful cade, cădem și noi! Susținerea României este un sprijin moral puternic pentru Plaha! Sunt doi factori care au dus la susținerea României pentru Plaha:- daca ajunge materialele compromițătoare pe care le are Plaha în mâinile unor persoane  se alege praful din ...!- nu poți să cedezi apărarea Republicii Moldova oficial în mâinile rușilor! nu poți să susții nici un fel de  coaliție cu un partid pro-rus.Indiferent de scenarii trebuie să se evite orice formă de ciocnire pentru că în caz contrar se va duce la vărsare de sânge! Știu că Plaha nu va ceda! Știu deasemenea că și cei de la Blocul ACUM tot nu vor să cedeze! Să mergi în continuu cu două guverne deasemenea este imposibil. Va trece MAI, Ministerul Apărării, Procuratura Generală/ SIS-ul de partea Maiei Sandu? Este o întrebare foarte bună! Dintre două rele vor fi nevoiți să aleagă răul cel mai mic! Cu stimă și respect Plop Andrei!

TOTI LUPTA ACUMA PENTRU MATERIALELE COMPROMITATOARE PE CARE LE DETINE PLAHA!Si totusi am avut dreptate!Plaha si...Jun 10 2019 | Read moreNo Comments

IAR CEI CARE SUNTEM ÎMPOTRIVA LUI PLAHA ȘI SOCIALIȘTILOR CE FACEM?M-am uitat la live-ul făcut ieri de...Jun 08 2019 | Read moreNo Comments
Toti lupta acuma pentru materialele compromitatoare pe care le detine Plaha!


Si totusi am avut dreptate!Plaha si Dodon joaca in aceeasi liga!Video-urile aparute in presa cu camera ascunsa confirma urmatoarele:Dodon confirma ca primeste bani de la rusi si ca Kozak l-a rugat sa ceara bani de la Plaha! Plaha stiind  ca il filmeaza pe Dodon se preface ca nu stie! Insa cu toti stim felul cum l-a ajutat Plaha pe Dodon la  alegerile prezidentiale din toamna anului 2016.Acuma toti lupta pentru materialele compromitatoare pe care le dispune Plaha, iar cei mai interesati de acest lucru sunt politicenii(RO) si securistii din SRI/SIE! Nu stiu daca FBI si-a trimis vreo echipa in Moldova care nu a avut pina acuma nici o tangenta  cu Moldova/Romania insa daca nu au facut-o ar trebui sa o faca! Pentru ca daca va ajunge materialele respective in mana celora din SIE/ SRI ele pur si simplu vor fi distruse! Iar daca materialele respective vor ajunge pe mana americanilor vor putea afla toata rezidentura rusa din Romania/Moldova!  De ce o ochipa care nu a avut nici o tangenta cu RO/MD? Foarte simplu! Ca s-ar putea ca  prin acele materiale sa fie si ...!RECOMAND SA CITITI SI ACEST ARTICOL

IAR CEI CARE SUNTEM ÎMPOTRIVA LUI PLAHA ȘI SOCIALIȘTILOR CE FACEM?M-am uitat la live-ul făcut ieri de...Jun 08 2019 | Read more 
Iar cei care suntem împotriva lui Plaha și socialiștilor ce facem?


M-am uitat la live-ul făcut ieri de Andrei Năstase din fața Parlamentului în care declara că tinerii din fața Parlamentului sunt aceeași vagabonzi ca și tinerii veniți pe 7 aprilie 2009! M-am uitat și la live-urile  unor activiști care mergeau printre tineri și întrebau pentru ce a-ți venit și ei nu știau să răspundă la întrebări elementare! Majoritatea din acești tineri aveau între vârsta de 18-23 de ani și la un simplu calcul în care faci o scădere din 2019-2009=10, rezultă că tinerii respectivi veniți ieri aveau în 2009  vârsta între 8 - 13 ani!(“Elementary, my dear Watson,”)  Domnule Năstase! Cei care au particpat la protestul de pe 7 aprilie 2009 au vârsta între 28-35 ani(poate și 40) și majoritatea din ei sunt plecați peste hotare din cauza că s-au dezamăgit de așa numita Alianța pentru Integrare Europeană și mai târziu din cauza incompetenței voastre! În același video, Dumneavoastră Domnule Năstase declarați că va trebui să sa facă o anchetă asupra evenimentelor de pe 7 aprilie 2009! Sunt de acord! Însă persoanele care va trebui să răspundă pentru acele evenimente sunt Voronin și Zinaida Greceanîi! In special Zinaida Greceanîi pentru că ea era atunci Prim-Minstru iar Ministerul Afacerilor Interne este un minister care i se subordonează și controlat de Prim-Ministru, pe care voi votat-o azi la funcția de Speaker! Să știi Domnule Năstase că tinerii care au participat la protestul de pe 7 aprilie, majoritatea din ei sunt diasporă azi iar noi nu uităm amenințările Zinaidei Greceanîi de pe 7 aprilie 2009 că va folosi armele împotriva tinerilor care au ieșit la protest de pe 6-7 aprilie! Toți tinerii care au ieșit pe 6-7 aprilie din 2009 știau pentru ce au venit! Noi știam pe cine trebuie să-l dăm jos! Noi știam că nu mai vrem încă 4 ani de conducere comunistă! Pentru că noi doream atunci și în prezent ca Republica Moldova să fie membru al Uniunii Europene, ca Moldova să fie membru NATO! Și dacă venea vreun reporter și întreba pentru ce au ieșit? Vă asigur Domnule Năstase că în proporție de 99 % știau pentru ce au venit! Întrebarea mea pentru Dumneavoastră Domnule Năstase: Ce a-ți făcut Dumneavoastră pe 7 aprilie 2009! Atunci pe 7 aprilie au fost arestați foarte mulți tineri iar Dumneavoastră în calitate de avocat a-ți apărat vreun tânăr care a fost arestat atunci! A-ți organizat vreun protest după arestările tinerilor de pe 7 aprilie 2009 ca să cereți eliberarea lor? Vă rog să faceți un live și să ne spuneți ce a-ți făcut pe 7 aprilie 2009 și după acele proteste! Pentru că eu sunt sigur că a-ți ,,stat ascuns în popușoi" ! Știți de ce sunt sigur de acest lucru Domnule Năstatse!  Pentru că Dumneavoastră aveți licență de avocat și nici măcar pe Gheroghe Petic nu l-ați apărat! Cu toate că putea-ți să o faceți! Pentru că atunci cand Gheorghe Petic a fost arestat eu mă așteptam ca să mobilizați pe toți  care îi cunoașteți ca sa organizați proteste de amploare pentru apărarea lui Gheorghe Petic! Tot ajutorul vostru s-a limitat la o sumă simbolică pentru familia Petic pe care nici măcar nu putea să plătească un avocat!  Tot ajutorul vostru s-a limitat doar la niște live-uri din fața închisorilor în scopuri electorale și la niște colete de sărbători pentru Gheorghe Petic!  Rușine să vă fie! Domnule Năstase! Tu nici proprii membri nu îî aperi da pe tinerii care au fost arestați pe 7 aprilie nici nu mai zic! Presupun că este cunoscut la majoritatea cetățenilor că ,,Toate revoluţiile sunt concepute de idealişti, implementate de fanatici, iar roadele lor sunt furate de ticăloşi.,,Este valabil și pentru Republica Moldova, numai că acea revoluție anticomunistă a fost implementată de ticăloșii din Alianța de Integrare Europeană și s-a folosit de ea escrocul de Plahotniuc! Dacă am fi avut niște lideri de opoziție cu caracter și s-ar fi dus la Voronin cu mesajul ,, Aveți 24/48 de ore ca să cedați puterea în mâinile noastre! Pot să vă asigur Domnule Năstase că  atât Voronin, Dodon, Greceanîi erau să fie azi anchiși și nu deputați iar unii încă votați la funcția de Președinte al Republicii Moldova iar Zinaida Greceanîi să fie votată de Dumneavoastră  azi la funcția de președinte al Parlamentului! Din cauza că atunci, pe 7 aprilie am fi dorit să avem ,,Rottweileri" însă am  avut niște lideri de opoziție care au stat ca niște ,,țânci" în fața lui Voronin! Nu poți să zici că Plahotniuc a stat în spatele acelei revoluții pentru că majoritatea poliștilor cei care au arestat și torturat tinerii pe 7 aprilie îl slujesc azi pe Plahotniuc ]n MAI precum Jizdan sau la fimele lui private!! Ei l-au protejat pe Plaha, Voronin, Dodon, Greceanîi de protestarii veniți pe ca să protesteze împotriva regimului  comunist!Mă adresez către toți! Nu mai insultați tinerii care au ieșit să protesteze împotriva regimului comunist și nu  mai faceți conexiuni cu titușkile lui Plaha! Este o diferență enormă!  Tinerii care au fost uciși în acea revoluție merită fiecare câte un monument iar pentru Valeriu Boboc, Ion Ţâbuleac şi Eugen Ţap merită ca fiecare oraș din Moldova să poarte nume de străzi cu acești eroi ai neamului! Cu aceste victime ale regimului comunist! Eroii nu mor niciodată! Pe data de 19 martie am publicat un articol ,,Maia Sandu primar si Andrei Nastase Presedinte?! (pentru mai multe informații accesați acest link") În care avertizam despre posibilele scenarii insclusiv despre faptul că Plaha va încerca să utlizeze panaramele de la Curtea Constituțională! Era un mesaj de alarmă ce se va întâmpla dacă se va merge la coaliție cu PSRM! La postarea respectivă am primit 1500 de like/share pe rețelele de socializare! (se putea și mai mult) Pe data  de 12 aprilie am publicat articolul ,, AVERTISMENT PENTRU BLOCUL ACUM! DACA VETI FACE COALITIE CU PRSM! NOI, CEI DIN DIASPORA NE REZERVAM DREPTUL DE A FACE UN PARTID AL DIASPOREI! - era un avertisment pentru cei de la blocul ACUM ca ar putea să  existe consecințe dacă vor vota cu PSRM și de apariția unui nou proiect ( acccesați acest link) pe 13 aprilie am publicat articolul ,,Video/ De ce sunt impotriva unei coaliti a blocului ACUM cu PSRM"  iar pe 16 aprilie am publicat un articol ,, Dupa vizita celor 35 de deputati la Moscova mai exista persoane care sustin o colaborare/ alianta/ grup de lucru/ coalitie cu Blocul ACUM?" ( recomand să citiți toate articolele menționate mai sus!Domnule Năstase, Dumnevoastră nu a-ți înțeles un lucru: Dodon și  Plaha lucrează în aceeași ligă iar vizita lui Kozak a avut doar un singur scop! De a vă distruge ca să nu mai rămână nimic pro-european în Moldova și să fiți lipsiți de orice formă de susținere din exterior! Presupun că întalnirea și tot ce s-a discutat în cadrul acelei întâlniri  dintre NĂSTASE și SANDU cu invitatul special de la Moscova, le este cunoscut diplomaților americani și Servicilor Secrete din România! După această întâlnire și votul vostru în Parlament pentru Zinaida Greceanîi pot să vă asigur că PLAHA va rămâne unicul aliat al americanilor in RM! După ce a-ți ignorat avertismentul lui  Johannes Hahn de a nu vă duce la întâlnirea cu Kozak, pot să vă asigur că el nu va rămane indiferent! Din propria experiență cu austriceii/germanii ei nu prea recunosc propriile greșeli însă când vine vorba ca ei să aibă dreptate și tu să ignori pot să te asigur că va avea o altă atidudine! I-ați băgat într-o situație al naibii de proaste pe cei de la The European People's Party  chiar și dacă vor veni unii cu mesaje de susținere majoritatea din ei o să vă evite să se întâlnească cu voi după ce veți merge în anticipate!Domnule Năstase, Dodon și Plaha te-au tras iar pe sfoară, așa cu te-au tras pe sfoară și în 2015/2016 iar vizita lui Kozak nu a fost  decât un ,, garant" ca să te convingă pe tine și pe Maia Sandu ca să mergeți împreună cu Dodon pentru că toți știu că Dodon prin natura sa este o nulitate și că vorbele acestuia nu sunt altceva decât ...! Niște mesaje din partea rușilor precum: că vrem să îl distrugem pe Plaha, că i-am deschis dosare penale nu sunt altceva decât niște cadouri pentru PLAHA! Îți explic și de ce! Domnule Nsatse! Rușii îți cunosc foarte bine profilul tău psihologic și ei erau siguri că o să te lauzi în presă din cauza lipsei de înțelegere a tot ce se întamplă și că vei cădea în capcana lor! De ce sunt cadouri pentru PLAHA!? Este foarte simplu! Pentru că PLAHA va rămâne unicul partner de încredere al americanilor iar lobby-ști lui PLAHA vor striga în gura mare că ești ... a rusiei! (“Elementary, my dear Watson,”) Așa cum în orice stat exista mai multe grupuri și mai multe pareri, în cadrul Departamentului de Stat American exista mai multe opinii despre ceea ce se întmplă în Republica Moldova, iar americanii care te mai susțineau s-au convins și ei că ești o ... care cedează ușor în fața Rusiei  și vor juca cartea lobby-știlor lui PLAHA, lucru pe care noi cei din diaspora nu ne permitem! Nu ne permitem ca PLAHA să rămână unicul aliat al americanilor în Moldova! Noi nu ne permitem ca un proxenet să  rămână unica alternativa pentru americani și pentru cei Uniunea Europeană! Faptul că vom avea un Ping  Pong între Dodon și Plaha pentru a crea haos în Republica Moldova nici nu se discută! Că vei fi și tu folosit în acest ping pong sunt aproape sigur! Precum și sesizarea lui Dodon de la Curtea Constituțională era bine cunoscută din timp decizia respectivă! Domnule Năstase  Nu a-ți înțeles nici acum de ce s-a tras de timp până în ultimul moment! De ce Dodon a venit cu niște cerințe greu de acceptat iar când le aceptai venea cu cerințe și mai mari ca să nu vă încadrați în ,, termenul legal" privind creearea unei majorități! Nimeni nu neagă că această Curte Constituțională este formată din panarame loiale lui PLAHA însă deciizile Curții Constituționale sunt definitive și irevocabile și nu pot fi atacate iar Dumneavoastră care a-ți studiat dreptul cunoașteți despre acest lucru! Mesajul meu este adresat Departamentului de Stat American cât și Guvernului Canadian! Eu, Plop Andrei am fost la Ambasada SUA din București pe 7 mai 2016 pentru a discuta direct cu voi și fără intermediari  ca să ne ajuta-ți la alegerile prezedințiale din toamna anului 2016 pentru că în caz contrar va câștiga Dodon! Eu, Plop Andrei am venit în Canada în decembrie 2017 pentru a discuta direct și fără intermediari cu autoritățile Canadiene ca să ne ajuta-ți la alegerile parlamentare din Republica Moldova pentru că în caz contrar alegerile respective vor fi câștigate de către partide pro-ruse! Nici o persoana, indiferent de relație  nu are dreptul să vorbească în numele meu, nu are semnatura mea de vorbi în numele meu sau să semneze în numele meu! Dacă cineva zice că are semnătura mea sau că are acordul de a vorbi  în numele meu puneți-mă față în faâă cu acel individ și vom afla foarte repede cine spune adevarul! Dacă individ  zice că am milioane în conturi puneti-mă cu acel individ față în față și vom afla foarte repede adevarul! E destul să te uiți la suma indicată în Brown Paper și totul devine foarte clar! E destul să te uiți la ,, averea,, din cele două conturi bancare canadiene și totul devine foarte clar! E destul să te uiți la declarația mea de venituri pentru Revenu de Quebec și totul devine foarte clar!  Puneti-mă la aceeași masă cu reprezentanții ai autorităților /activiști români/moldoveni și vom afla foarte repede adevarul!   Lobby-ști lui Plaha sunt aici doar cu un sigur scop! De a mă discredita, restul sunt povești! Eu sunt aici în Canada, pe continentul american pentru a discuta direct și fără intermediari!   Este timpul ca voi, americanii și canadienii să reacționați odată! E timpul ca flacăra democrației să ajungă și în Republica Moldova! Tot ce cer este să ne dați o șansă ca să integrăm Moldova în structurile Euro-Atlantice! Nimic mai mult! Pentru că există Moldoveni care sunt împotriva lui Plaha și împotriva Socialiștilor!Cu stimă și respect din Montreal/Canada Plop Andrei! Pe data de 19 martie am publicat un articol Maia Sandu primar si Andrei Nastase Presedinte?!

Ca sa distrugi regimul lui Plaha trebuie sa  detii toate fotoliile ( Presedinte, De Prim-Ministru, de Presedinte al Parlamentului , sa iti pui oamenii  tai la conducerea SIS-ului, MAI, Procuratura Generala). Daca nu dispui de resursele respective va fi foarte  greu sa distrugi regimul lui Plaha! Ca sa distrugi caracatita lui Plaha trebuie sa fii cel putin 3 luni la guvernare!  citeste mai departe 
Video/ Greceanîi a trecut de filtrul PAS-DA! Zinaida Greceanii, despre evenimentele din 7 aprilie 2009 !Angajamentul ...


Zinaida Greceanii, despre evenimentele din 7 aprilie 2009 !Angajamentul semnat de către ACUM  că nu vor face alianță cu PDM, PSRM, Partidul ȘOR și Partidul Nostru!

Înainte de a venii cu tot felul de acuzatii la adresa mea vreau sa va aduc la cunostinta ca fiecare material din aceasta postare are cate un link . Eu nu am inventat nimic si puteti sa verificati singur accesand link-ul pentru fiecare postare! Eu nu voi accepta niciodata o colaborare dintre PSRM si blocul ACUM! Este pozitia mea si nu voi renunta la ea! Sa renunti la Ministerul Apararii, MAI, SIS si MAEIE in favoarea rusilor mi sa pare tradare nationala! Cum de altfel sunt si impotriva lui Plaha! Sunt intr-o pozitie al naiibi de proasta pentru ca avem un bloc care a tradat si avem un Plaha care se va primbla pe la Bucuresti/ Bruxelles/ Washington ca unicul luptator impotriva rusilor! Ceea ce fac blocul ACUM este sinucidere politica iar noua nu ne ramane decat sa ne uitam cu se sinucid politic in fata intregii Moldovei! Cei care nu agreeaza parerile mele si sustin ca Moldova sa le fie cedata rusilor am sa va rog sa imi faceti o favoare si sa ma stergeti din lista de prieteni! Nu ne ramane ca persoanele care doresc un alt viitor pentru RM sa se asocieze si sa faca un nou proiect! Plop Andrei Zinaida Greceanîi Prim-ministru al Republicii Moldova (31 martie 2008 – 10 iunie 2009).Igor Dodon - 31 martie 2008 – 11 septembrie 2009 - Prim-viceprim-ministru, Ministru al economiei şi comerţului; Preşedinte al Consiliului de Administrare al Casei Naţionale de Asigurări Sociale;

la 7 aprilie 2009 Zinaida Greceanîi atunci când deținea funcția de prim-ministru  a declarat , că vor fi utilizate armele împotriva tinerilor, ieșiți la protestul anticomunist! În urma protestului anticomunist au fost uciși 3 tineri de catre regimul lui Voronin!Într-un articol postat pe europalibera.org  pe 11 octombrie 2016  scrie ca: Socialistul Igor Dodon, fostul şef al Maiei Sandu în 2005-2006 la Ministerul Economiei, consideră că „sunt multe întrebări care ne fac să fim sceptici cu privire la integritatea ei de moralistă sfântă pe care și-o atribuie”. El i-a reamintit Maiei Sandu că a lucrat în cabinetele ex-premierilor Vasile Tarlev şi Zinaida Grecianâi, în diferite proiecte, după care a stat „alături de Plahotniuc şi Filat”, „iar acum se dă mare reformistă”.sursa europalibera.orgDodon: Maia Sandu a făcut parte dintr-o echipă tehnocrată şi profesionistăpublicat pe 2 noiembrie 2016 „Maia Sandu a făcut parte dintr-o echipă tehnocrată şi profesionistă din Guvernul RM, în care am activat şi eu”.Declaraţia a fost făcută de socialistul Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, în iulie 2015, când Maia Sandu a fost propusă la funcţia de premier.„Trebuie să o felicităm. Pentru cariera Maiei Sandu - propunerea la funcţia de premier este un succes. A făcut un pas înainte, un pas important pentru CV. Pe Maia Sandu o cunosc. A fost în subordinea mea. În perioada când lucram la Ministerul Economiei, a fost în subordinea mea în anul 2005, când eram în funcţia de viceministru al Economiei. Mai târziu am activat împreună în Guvern. O felicit pentru că e un nou nivel în cariera profesională, dar şi o compătimesc”, a declarat Igor Dodon. „Ea va înțelege că nu poate face față lucrurilor pentru că nu are susținerea din partea partidelor politice din Parlament și va trânti ușa, și o va face foarte tare, sau va fi demisă la sfârșitul acestui an în urma unor probleme sociale”, a subliniat Dodon anul trecut.Dodon a precizat că Maia Sandu nu va fi premier prea mult timp, deoarece nu va acccepta condițiile liderilor politici.sursa point.mdCariera în serviciul public Maiei Sandu Pe 1 iulie 1994, la scurt timp după ce a absolvit Academia de Studii Economice, Maia Sandu a fost angajată la Ministerul Economiei în funcția de specialist principal în Secția cooperare cu Uniunea Europeană și Țările bazinului Mării Negre, Departamentul relații economice externe. În iunie 1996, ea a fost transferată pe postul de consultant în cadrul Direcției principale colaborare cu organizațiile economice internaționale.În perioada 20 noiembrie 1997 – 6 martie 1998, potrivit Ministerului Economiei, Maia Sandu a deținut funcția de adjunct interimar al Direcției principale colaborare cu organizațiile economice internaționale. Deși a asigurat doar interimatul acestui post, în CV-ul oficial președinta PAS a indicat funcția de “șef adjunct de direcție”. Detalii, AICIMaia Sandu a revenit la Ministerul Economiei șapte ani mai târziu, pe 17 august 2005, ca director al Direcției generale politici macroeconomice și programe de dezvoltare. A demisionat însă după mai puțin de un an, pe 30 iunie 2006.sursa rise.mdÎntr-un articol publicat pe 25 iulie 2012 Vicepreședintele Partidului Acțiunea Democratică, Corneliu Gurin, susține că numirea noului ministru al Educației, este rezultatul unor târguri dintre guvernare și Igor Dodon, candidatura pentru această funcție fiind un rezultat al participării ”grupului Abramciuc” la votarea Președintelui Moldovei, Nicolae Timofti.sursa Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate, unde Gurin a insistat că schimbarea ministrului Educației este ”rezultatul unui târg”. ”Eu am o probă. Maia Sandu a lucrat în ministerul Economiei exact în momentul când Igor Dodon a devenit viceministru al Economiei. Exact în 2005-2006 și chiar îmi pare că în subordinea directă a domnului Dodon. Că se cunosc este 100 la 100”, a spus Gurin, adăugând că acest fapt îi permite să presupună că Igor Dodon a negociat participarea sa la alegerea Președintelui, prin implicarea formațiunii pe care o conduce în actul de guvernare.sursa În mai 2005, Igor Dodon este numit în funcția de viceministru al economiei și comerțului din Republica Moldova. Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.764-IV din 18 septembrie 2006, Igor Dodon este numit în funcția de ministru al economiei și comerțului.În noul guvern format de Zinaida Greceanîi la data de 31 martie 2008 (prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.1592-IV), Igor Dodon a fost numit în funcția de prim-viceprim-ministru și ministru al economiei și comerțului.Ca urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare din Republica Moldova din 29 iulie 2009, la 2 septembrie 2009 Igor Dodon își depune demisia.sursa - wikipediaCarieră și traseism politicAngajat în câmpul muncii din 1997, Igor Dodon a schimbat timp de opt ani, până când a ajuns în Guvern, mai multe funcții în cadrul Băncii de Valori a Moldovei și a Comisiei Naționale de Valori Mobiliare. Din 2005, Dodon a intrat în politica mare,  fiind numit mai întâi viceministru al Economiei, iar peste un an se mută în fotoliul de ministru al Economiei și Comerțului. Păstrează funcția până în 2009, când devine deputat pe listele comuniștilor, partid care l-a promovat în toți acești ani. În 2011 candidează pentru funcția de primar al Chișinăului, dar pierde în fața lui Dorin Chirtoacă. În 2011, Dodon părăsește Partidul Comunist, refugiindu-se în Partidul Socialiștilor, pus la dispoziție de vicepreședinta partidului Veronica Abramciuc. Peste doar un an, exclusă din partid, aceasta avea să declare că Dodon a preluat formațiunea urmare a unui atac raider. Critic vehement al alianțelor aflate la guvernare din 2009 încoace, Dodon a reușit totuși să salveze Alianța pentru Integrare Europeană 2 într-un moment de cumpănă, acceptând să își dea votul pentru alegerea președintelui republicii, Nicolae Timofti.sursa - linx.crji.org
TRĂDARE! S-a decis! Maia Sandu o va vota pe pe candidata PSRM Zinaida Grecianîi la funcția de Președinte a Parlamentului
Partidul Acțiune și SolidaritateAstăzi, Consiliul Politic Național al PAS, cu 46 de voturi „Pentru” și 1 „Împotrivă” din 47 de membri prezenți, și-a asumat o decizie dificilă prin care să putem debloca situația politică actuală și oferi Moldovei un guvern legitim și democratic. CPN al PAS a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM. Decizia nu se bazează pe încredere și parteneriat cu socialiștii, decizia este unica fezabilă să oprească dictatorul să pună stăpânire pe țară pentru următorii 10 ani, cel puțin.Sperăm că această decizie va fi împărtășită de partenerii noștri din blocul ACUM, Platforma DA. Reiterăm că toate deciziile pe care le vom lua vor fi doar în interesul eliberării cetățenilor de teroare și mizerie.Video/ ACUM vrea ca Andrei Năstase să fie speaker, iar PSRM insistă pe candidatura Zinaidei Greceanîi. 

Blocul ACUM vrea ca Andrei Năstase să fie speaker, iar PSRM insistă pe candidatura Zinaidei Greceanîi. Negocierile s-au terminat fără declarațiile liderilor PAS și PPDA.Zinaida Greceanîi. - „Pozițiile au rămas aceeași, inclusiv și la Blocul ACUM. Maia Sandu și Andrei Năstase vor ca noi să votăm Prim-ministrul lor, dar și Președintele Parlamentului din partea blocului ACUM, tot pachetul lor de legi, și pe urmă mai vedem. Vă dați foarte bine seama că noi ca o forță politică cu cei mai mulți deputați în Parlament, desigur că nu putem accepta aceste lucruri. Noi am consultat fracțiunea și noi desigur că nu putem să cedăm funcția de speaker a Parlamentului. Așa e normal într-o țară parlamentară ca partidul cu cele mai multe voturi să obțină ceva, iar noi le-am propus ca funcția de Președinte al Parlamentului să fie din partea PSRM. Ei au rămas să se gândească. Noi nu avem ce ne gândi, iar poziția noastră este clară.”, a Va recomand sa cititi si acest articol

Siegfried Mureșan: O guvernare între blocul ACUM și PSRM ar însemna poate un risc de stagnare la nivelul Republicii Moldova !In ultima saptamana am fost foarte des criticat pentru avertismentele   mele la adresa Blocului ACUM!  Din start eram impotriva oricaror negocieri intre Blocul ACUM si PSRM si am venit cu propria analiza cum poate fi solutionata aceasta criza, deasemenea in articolul de pe 19 martie ii avertizam pe cei din Blocul ACUM ca in caz ca veti face o alianta, coalitie, grup de lucru cel mai probabil ca cei din PNL Romania  se vor dezice in a sustine Platforma DA si PAS! Pentru ca o alianta intre PSRM si Blocul ACUM iar pune intr-o situatie foarte jenanta! Si atunci am venit cu un avertisment catre Blocul ACUM ca daca veti face coalitie cu PSRM, diaspora isi rezerva dreptul de a face un partid!   Comentariile cu critici si cu injurii imi veneau constant la adresa mea!  Accept criticiile atunci cand ele sunt argumentate insa nu voi tolera ca sa vina cineva cu injuri sau cu atac la persoana! Siegfried Muresan, in cadrul unui interviu pentru codianul.md a declarat ca: O guvernare intre Blocul ACUM si PSRM  ar insemna  poate un risc de stagnare la nivelul Republicii Moldova si ca PSRM este un partid pro-rus iar acest lucru este cunoscut la Bruxelles! Din punctul meu de  vedere  este un mesaj destul de clar pentru liderii blocului ACUM ! Si sper foarte mult ca vor termina orice forma de negocieri cu PSRM! Pot sa va asigur ca aceeasi opinie exista si in Washington! Uniunea Europeana nu te forteaza insa iti dau semnale clare cum ar trebui sa procedezi in caz contrar tu vei deveni ,,persona non-grata!'' Eu am sustinut si sustin in continuare pe cei din Blocul ACUM insa mentionez din nou in momentul in care vor face coalitie cu PSRM, UE si SUA vor renunta sa-i mai sprijine!  Deasemenea atat la Bruxelles cat si la Washington cunosc cine este Plahotniuc si individul respectiv deja este pe lista neagra!  Si atunci vor aparea in fata celor din UE si SUA ca nu au cu cine discuta in Moldova si riscam sa disparem de pe agenda UE si SUA! Iar unica solutie ar fi ca sa apara o alternativa care din punctul meu de vedere doar diaspora poate sa o dea! Pentru ca am vazut panaramele din societatea civila din Moldova care au insistat pentru o colaborare a blocului ACUM si PSRM si pot sa va asigur  ca indivizii respectivi nu au cum sa creeze un proiect european! Presupun ca  dupa semnalele care au venit de la Bruxelles cei din blocul ACUM au inteles mesajul! Eu am sustinut si sustin in continuare Blocul ACUM insa daca veti face coalitie/ grup de lucru/ alianta cu PSRM foarte multe persoane care va sustin acuma se vor dezice de voi! In medicina  nu exista termenul ca  sunt insarcinat putin, sau putin mort, sau putin viu! Ori esti insarcinat sau nu! Ori esti mort sau viu! Ori esti pro-european sau nu!  Le urez Succes la alegerile locale celor din Blocul ACUM si sunt sigur ca veti castiga primaria din nou! Salutari din Montreal, Canada!Uniunea Europeana nu va tolera o alianta intre Blocul ACUM si PSRM Siegfried MureșanAfiliere politică în Parlamentul European Grupul Partidului Popular European (Creștin-Democrat)Vice-Presedinte Comisia pentru Bugete a Parlamentului EuropeanPurtător de cuvântPartidul Popular EuropeanMembruDelegația la Comisia parlamentară de cooperare UE – Republica MoldovaDelegaţia la Adunarea Parlamentară EuronestMembru Supleant Comisia pentru Afaceri Economice și MonetareComisia de anchetă privind măsurarea emisiilor în sectorul autovehiculelorDelegația pentru relațiile cu India

BiografieSiegfried Mureșan s-a născut pe 20 Septembrie 1981 la Hunedoara. În 2004 a absolvit studiile de licență ale Facultății de Studii Economice cu predare în limba germană din cadrul Academiei de Studii Economice din București, iar apoi a urmat programul de master în Științe Economice și Management la Universitatea „Humboldt” din Berlin, Germania.În 2006 a devenit bursier în cadrul programului internațional de stagii al Parlamentului Federal al Germaniei. Între 2006 și 2009 a fost consilier al președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Federal al Germaniei, Gunther Krichbaum. În 2011 a obținut, prin concurs, postul de consilier politic pentru Probleme economice și sociale în cadrul Partidului Popular European (PPE), iar în 2014 a fost numit consilier politic principal al PPE; începând cu anul 2015, Siegfried Mureșan deține și funcția de purtător de cuvânt al Partidului Popular European.În mai 2014 este ales membru al Parlamentului European pentru un mandat de cinci ani Dupa vizita celor 35 de deputati la Moscova mai exista persoane care sustin o colaborare/ alianta/ grup de lucru/ coalitie cu Blocul ACUM?

Probabil cu toti am citit balada Miorita si pe mine cel mai mult ma deranja faptul ca  in aceasta balada  moldoveanul stia ca o sa fie ucis insa nu a intreprins nimic ca sa se apere si ca se jaluia la o oaie! Inteleg ca este doar o balada insa caracterele se creeaza si prin educatia pe care o primim scoala. Insa acest articol nu este despre balada miorita! Acest articol este despre viitorul Republicii Moldova!Daca si dupa vizita celor 35 de deputati la Moscova vor mai exista persoane din societatea civila sau din Blocul ACUM sa insiste  pentru o colaborare cu PSRM atunci vor aparea suspiciuni rezonabile de ...Am publicat un articol in care avertizam pe cei de la Blocul ACUM ca daca vor face alianta/ colaitie cu PSRM atunci diaspora isi rezerva dreptul de a face un partid al diasporei!E si normal ca am primit foarte multe critici si dupa aceasta postare s-ar putea sa mai apara unele critici la adresa mea. Unii s-au mai linistit cand le-am trimis cerintele socialistilor!  Este dreptul vostru de a critica ideile insa nu pot sa accept atunci cand se trece cu atac la persoana.Vreau sa mentionez ca eu am sustinut si sustin in continuare pe cei din Blocul ACUM insa in momentul cand vor face o coalitie/ colaborare/ alianta cu cei de la PSRM voi renunta public in ai sustine! Eu cred in continuare ca Andrei Nastase este ultima piedica in fata lui PLAHA insa daca va face o alianta  cu PSRM pot sa va asigur ca Blocul ACUM va disparea de pe scena politica si nu cred ca moldovenii vor putea suporta din nou o tradare! Prea multi tradatori am avut pentru  o tara asa de mica insa cred ca de data aceasta va fi mai mult din cauza prostiei. Moldovenii urasc tradatorii si indiferent ce  argumente nu ar zice individul care a tradat el oricum va avea stampilat pe fata cuvantul tradator! Astfel de personaje nu vor mai avea credibilitate iar blocul ACUM va fi un proiect esuat! In momentul in care va disparea de pe scena politica si Blocul ACUM va trebui sa apara o alta forta cu oameni noi care nu au fost implicati pina in prezent in toata mizeria din RMMa uit la societatea civila din RM si in special la cei care insista pe o alianta a Blocului ACUM cu PSRM ( colaborare cu PSRM inseamna sinucidere politica cu fara sanse de supravietuire) inteleg ca in Moldova nu mai exista resurse pentru a distruge regimul lui Plaha si care doresc cu adevarat ca RM sa adere la NATO si sa se integreze in UE. In momentul cand se vor sinucide politic cei de la blocul ACUM,  oamenii de afaceri care detin un bussines nu vor mai finanta proiecte noi pentru ca sa nu piarda propriile afaceri iar ceilalti se vor adapta la noile circumstante pentru a nu deveni un alt Gheorghe Petic. Chiar si daca vor aparea proiecte vor fi niste proiecte controlate de catre Plaha.Sunt pro-american si consider ca Statele Unite este unica tara care poate sa ajute RM. Dupa deschiderea pe care a avut-o Filat si felul cum acest individ s-a comportat le-a creat atat americanilor cat si celor din UE o impresie atat de proasta despre RM incat ei sunt al  naibii de rezervati atunci cand vine vorba despre Moldova. Avem ,, niste frati'' peste Prut care presteaza servicii contra-cost pentru Plaha. Iar rolul lor este de ai discredita pe oricine care este impotriva regimului lui Plaha. In momentul in care cei din Blocul ACUM vor vota cu PSRM-ul, PLAHA va ramane unicul partener de incredere al SUA si unicul lider din RM care lupta cu tancurile rusesti! Chiar daca exista americani care nu il suporta pe Plaha, in urma colaborarii a blocului ACUM si PSRM  ei vor fi nevoiti sa il sprijine pe Plaha ca fiind unica forta care lupta cu rusii! Cu toate ca toti intelegem ca Plaha, Dodon si Sor joaca in aceeasi liga. Si atunci, toate persoanele care suntem impotriva rusilor si impotriva regimului mafiot ( cer scuze pentru pleonasm)  ce facem?Sa renuntam la lupta si sa le dam Moldova pe tava rusilor?! Sa renuntam la faptul ca RM sa devina un membru NATO si UE? Sa asteptam ca in balada miorita sa vina niste indivizi si sa ne distruga fara ca sa reactionam!? Pe naiba! Trebuie sa avem o reactie adecvata! Sa gasim parteneri care sa ne ajute pentru a lupta cu inamicul!  Iar SUA este un partener prin care putem sa le dam niste lovituri puternice rusilor! Cei din SUA trebuie sa cunoasca ca exista alternativa pentru regimul lui Plaha! Cei din SUA trebuie sa aiba de ales intre proxenetul Plaha si tineri scoliti in UE.   Tineri care doresc ca RM sa devina membru NATO si UE! Avem o  generatie noua de tineri! O generatie de tineri care nu sunt gata  sa se predea in fata inamicului! Avem o generatie tineri care sunt utili si sunt respectati in alte tari si este de datoria noastra de a ne mobiliza pentru a veni in ajutorul Republicii Moldova. Recunosc ca am cerut de mai multe ori ajutorul SUA pentru ca sa intervina in RM insa au existat indivizi la Bucuresti si la Chisinau ( inclusiv din Blocul ACUM si ca sa fiu mai exact din societatea civila) care au declarat ca se pot descurca si singuri fara ajutorul SUA. Ce sa intamplat si cine au castigat la alegerile prezidentiale din 2016 si cele de pe 24 februarie  2019  cunoasteti si voi destul de bine!Vreau sa cred ca exista totusi minti lucide si dupa gestul celor 35 de deputati socialisti, cei din Blocul ACUM nu vor merge intr-o alianta/ colaborare/ grup de lucru/ coalitie cu PSRM. Pentru ca in caz contrar vom pierde inca 4 ani si cu greu vor suporta moldovenii inca o dezamagire.  Se apropie alegerile locale si primaria Chisinaului ar trebui sa fie tinta celor din Blocul ACUM! Unul dintre cei doi lideri va trebui sa candideze pentru functia de primar al municipiului Chisinau! Castigati capitala Republicii Moldova! Cautati lideri locali prin sate, orase pentru a va intari in teritoriu! Nu pierdeti timpul cu discutii inutile si care va discrediteaza in fata partenerilor din vest cat si a cetatenilor RM  care cred in voi! Mai sunt 2-3 luni pina la alegerile locale! Nu inteleg de ce se tem unii de alegeri anticipate! Daca Plaha  sau Dodon este pregatit pentru alegeri anticipate din toamna nu inteleg de ce  n-ar putea cei din Blocul ACUM cu primarul  ( care va fi si motorul campaniei electorale) si cu majoritatea in consiliul  Chisinaului sa mearga in alegeri anticipate din toamna. Daca o sa se faca o alianta intre PSRM si blocul ACUM pina la alegerile locale s-ar putea sa pierdeti atat pe cele locale cat si pe cele anticipate. Trebuie sa fii al naibii de tampit ca dupa ce au plecat la Moscova cei 35 de deputati socialisti sa mai porti negocieri/ dialoguri cu PSRM! Am scris si in articolul anterior ca Kremlinul il sacrifica pe Dodon pentru al salva pe Plaha si partenerii lui de la Bucuresti.  Pentru ca unii din Bucuresti care l-au promovat pe Plaha la Washington si la Bruxelles au inceput sa transpire! Iar o alianta intre Dodon si Nastase/Sandu ar veni pentru ei ca un colac de salvare! Pentru cei din vest nu este o noutate ca Dodon este pro-rus si un pro-putin!  Daca Blocul ACUM vor face o coalitie/ alianta/ colaborare cu PSRM eu voi renunta in a sustine pe Nastase si Sandu! Presupun ca acelasi lucru vor face si cei din UE/ SUA.   Primaria municipiului Chisinau ar trebui sa fie tinta principala a Blocului ACUM!  April 13, 2019Video/ De ce sunt impotriva unei coaliti a blocului ACUM cu PSRM

Se apropie alegerile locale si  unu dintre cei doi lideri ai blocului ACUM va trebui sa candideze pentru functia de primar al municipiului Chisinau. Bocul ACUM se bucura de sprijin in centrul Modovei iar Primaria Municipiului Chisinau ar trebui sa fie tinta principala pentru urmatoarele alegeri! Cei care pledeaza pentru coalitie cu PSRM ar trebui sa citeasca mai intai cerintele lui Dodon! Care recent a fost la Moscova.Sa nu uitam ca Dodon este pro-rus, pro-putinPartidul Socialiștilor din Republica Moldova a prezentat  condițiile fracțiunii pentru crearea unei alianțe.Blocul I:1. Anularea legii care pune pe umerii cătățenii recuperarea miliardului furat. Creare unei comisii parlamentare privind investigarea fraudei bancare și tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovați.2. politica socială pro-activă prin adoptarea legislației: - de indexare a pensiilor de 2 ori pe an; - de instituire a capitalului matern ca suport esențial pentru familiile din Republica Moldova.3. Politica echilibrată în domeniul relațiilor interetnice. Anularea legii numite „Combaterea propagandei” prin care au fost interzise retransmirerea posturilor rusești de televiziune.4. Ratificarea Cartei Europene a limbilor minoritare sau regionale pe care R. Moldova a semnat-o în 2002.5. Adoptarea în redacție nouă a legii cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul R. Moldova. Limba rusă să aibă statut de limbă de comunicare interetnică în RM.6. Adoptarea pachetului de legi cu privire la statutul UTA Găgăuzia.Blocul II: Consolidarea instituțiilor statuluiReîmputernicirea președintelui statului, atribuțiile care au fost în vigoare la 1 octombrie 2016. Revenirea SIS-ului în subordinea președintelui. Blocul IIIFucția de speaker al Legislativului să revină PSRM. Pentru această funție, partidul o va înainta pe Zinaida Greceanîi.Totodată, în cadrul următorului Guvern, PSRM va insista să îi revină domeniile politicii externe și apărării (inclusiv ministerele de resort), în primul rând pentru a permite președintelui țării să exercite atribuțiile funcționale pe deplin conform prevederilor Constituției Republicii Moldova, se arată în declarația PSRM.April 12, 2019AVERTISMENT PENTRU BLOCUL ACUM! DACA VETI FACE COALITIE CU PRSM! NOI, CEI DIN DIASPORA NE REZERVAM DREPTUL DE A FACE UN PARTID AL DIASPOREI!

 Postarea cu titlu ,,Maia Sandu primar si Andrei Nastase Presedinte?!,, a adunat peste 1500 de like/share, ea fost postata pe toate grupurile care apartin Platformei DA si PAS! Pur si simplu aparitia la consultari cu PSRM deja ii discrediteaza in fata partenerilor Americani pe cei din blocul ACUM, si pe urma apare intrebari de genul de ce americanii ii sustine pe Plaha. Recomand ca cei din blocul ACUM sa citeasca acest articol de atatea ori pina cand o sa inteleaga! Sa nu ziceti pe urma, dupa ce o sa fiti distrusi de Plaha ca nu ati stiut! Sa nu va faceti iluzii ca cei din UE/SUA  vor trece cu vederea proiectul vostru de dezoligarhizare  [coalitie voalata) cu PSRM.Nu pot sa vorbesc in numele diasporei, insa presupun ca Diaspora va renunta in a va sustine! Inchidem ochii la foarte mute greseli pe care voi le faceti insa nu vom tolera  coalitie cu PSRM. In caz contrar diaspora isi va face partid! Diaspora este inteligenta, diaspora este pro- UE/NATO iar noi nu vom tolera  coalitie cu PSRM! Mai bine mergeti in anticipate decat sa votati cu PSRM! Noi, cei din diaspora nu il sustinem pe Plaha, insa nici  colaborare cu a celora din BLOCUL ACUM cu PSRM nu vom tolera! Am sa postez mai jos pstarea de pe 19 martie si va rog sa  cititi atent din nou! Mi se face greata de fiecare data cand vad pe cei din Blocul ACUM ca mergeti a negocieri cu PSRM! Daca veti face coalitie  cu PSRM, o sa pierdeti si alegerile locale cat si pe cele prezedintiale! Nu stiu care va fi reactia celor de peste un milion de moldoveni din diaspora insa va pot spune care va fi reactia mea! daca veti face  coalitie cu PSRM: AM SA VA TRIMIT LA PLIMBARE PE TOTI CEI DIN BLOCUL ACUM!La noi cu tusonka nu merge si nici cu teorii de genuL ca  coalizam CU PSRM  si pe urma ne despartim! Ori esti pe pozitii si mergi pina la capat ori veti fi lipsit de orice sprijin din exterior! Puteti sa o primiti ca pe o amenintare/ avertisment sau ca un sfat bun! Insa daca veti merge la o coalitie cu PSRM  sub diferitele ei forme) Noi, cei din diaspora ne rezervam dreptul de a face un partid  pro UE/NATOAm sa incerc din nou sa explic care sunt planurile Kreminului:  vor sa va discrediteze in fata partenerilor externi iar pentru asta voi veti fi vinovat! Din cauza prostiei voastre! Cred ca a devenit clar pentru toti ca Kreminul il sacrfica pe Dodon pentru al salva pe Plaha!Plaha are relatii la Bucuresti si in urma prostiei voastre isi va intari relatiie si cu partenerii americani iar noi, cei din diaspora care v-am sustinut pur si simpu o sa fim distrusi, pentru ca voi nu ati avut inteligenta necesara de a vedea cu citiva pasi inainte ce se intampa!Toate proectele voastre care vor fi votate cu PSRM, vor fi pur si simpu anulate de catre Curtea Constitutionala si pe urma vom merge in anticipate! Plaha va castiga mai multe voturi decat la alegerile anterioare! O parte din voi veti fi distrusi, [  unii nu vor ajunge deputati, unii din voi va devenii diaspora, iar restul le vor fi deschise dosare penale, iar de data aceasta Plaha va avea acceptul partenerilor din vest! Intrebarea pe care mi-o pun acuma daca Plaha mai are nevoie sa va deschida dosare penale din moment ce voi veti fi discreditati  in fata partenerior externi  si a populatiei RM]Pentru alegerie anticipate va fi foarte tarziu de a face un partid insa va promitem ca daca veti face  coalitie cu PSRM, noi, cei din diaspora vom participa a alegerile  parlamentare urmatoare[2023) cu un Partid a diasporei!De alegerea voastra depinde care va fi atitudinea diasporei  fata de Platforma DA si PAS!Domnule Andrei Nastase va trasmit salutari din Montreal, Canada!Cu stima si respect Plop Andrei!   articol de pe 19 martieMaia Sandu primar si Andrei Nastase Presedinte?!

Ca sa distrugi regimul lui Plaha trebuie sa  detii toate fotoliile ( Presedinte, De Prim-Ministru, de Presedinte al Parlamentului , sa iti pui oamenii  tai la conducerea SIS-ului, MAI, Procuratura Generala). Daca nu dispui de resursele respective va fi foarte  greu sa distrugi regimul lui Plaha! Ca sa distrugi caracatita lui Plaha trebuie sa fii cel putin 3 luni la guvernare! Sa incepem a analiza  Pachetul de legi și acte legislative pentru dezoligarhizarea statului, propus de Blocul ACUM ( Vezi mai jos toate punctele)! La etapa actuala  ca sa pui in plan toate punctele respective inseamna sa faci o coalitie cu PSRM. Orice coalitie cu PSRM pentru mine este inacceptabil chiar si sub forma mai voalata de a distruge regimul lui Plaha! Pentru ca sa pui in aplicare planul respectiv inseamna ca va trebui de cel putin odata sa votezi cu PSRM! Din moment ce veti incerca sa va puneti planul in aplicare Pachetul de legi și acte legislative pentru dezoligarhizarea statului veti avea nevoie nu doar odata de votul socialistilor! Iar votand de mai multe ori impreuna cu socialisti ar insemna de fapt ca exista o coalitie intre Blocul ACUM si PSRM! E destul ca sa se voteze odata cu PSRM-ul si toti lobby-stii lui Plaha vor sari la gatul lui Andrei Nastase! Presupun ca cei de la DESCHIDE.MD vor fi primii care vor veni cu tot felul de acuzatii conspiorationiste la adresa celora din Blocul ACUM. Mai ales dupa ce Igor Dodon si Zinaida Greceanîi  au fost la Moscova imediat dupa alegeri! Presupun ca majoritatea televiziunilor din Romania vor mediatiza acest gest facut de Blocul ACUM! Cei mai ,,bucuRUȘI" de acest lucru vor fi cei de la PSD ( Se apropie alegerile Europarlamentare iar cei de la PSD vor sustine in cadrul discutiilor cu PNL ca voi ( Blocul ACUM)  ati votat impreuna cu rusii! Sa nu uitam ca Romania deține Președinția Consiliului UE  pe care o va asigura până pe 30 iunie 2019. (Nu stiu daca alegerile locale vor fi pina pe 30 iunie sau dupa!)  Veti pierde sprijinul celora de la PNL si cine credeti ca vor fi mai convingatori la Bruxelles?! E destul ca odata sa se voteze impreuna cu PSRM si cei de la Blocul ACUM vor fi lipsiti de orice sprijin din partea cetatenilor din RM. ( de diaspora nici nu mai zic). Pentru ca majoritatea moldovenilor vor vedea aceasta actiune ca pe o tradare!  ,,Scopul scuza mijlocale" nu va functiona in acest caz! Pentru mine va fi greu de acceptat orice vot a celora din Blocul ACUM alaturi de PSRM si presupun ca de-al de mine mai sunt inca persoane! Nu inteleg de ce unii  formatori de opinie care au venit cu ideea de a face o alianta temporara a celora de la Blocul ACUM cu PSRM mai au tupeul sa deschida gura! E destul ca sa se voteze odata cu PSRM-ul si Plaha va pune in actiune toata masinaria  pe care o dispune! Dosarele sunt pe raft si persoanele (deputatii PSRM)  care au schelete in dulap imediat se vor linisti sau vor lucra dupa scenariu! Nici nu mai conteaza ce  pretexte vor gasi cei de la PSRM pentru a nu vota a doua oara cu cei de la Blocul ACUM,  ca ele (pretextele) daca nu exista acum oricum vor fi inventate! Si ne vom  trezi cu imaginea sifonata a celora din Blocul ACUM si lipsirea de orice sprijin din exterior. Care sunt solutiile pentru a distruge acest regim?! In vara anului 2019 sunt preconizate alegeri locale ( inclusiv pentru primaria orasului Chisinau) iar in toamna anului 2020 vom avea alegeri prezidentiale! In 2016 la functia de presedinte a candidat Maia Sandu iar in 2018 la functia de primar al orasului Chisinau a candidat  Andrei Nastase!  Din punctul meu de vedere mi s-ar parea corect ca de data aceasta sa candideze la functia de primar Maia Sandu si la alegerile prezidentiale  sa candideze Andrei Nastase.  (Sunt mai multe puncte de vedere despre care voi scrie un articol aparte!) Presupun ca majoritatea in consiliul municipal vor  fi castigate de catre cei de la Blocul ACUM.  Avand acces la documente din primaria Chisinaului ar insemna sa fie scoase la evidenta toate ilegalitatile comise de catre fosta conducere a primariei! Iar pentru asta exista JURNALTV! Alegerile pentru primaria Chsinau au fost castigate de Andrei Nastase in 2018 si anulate la comanda lui Plaha! Nu cred ca vor fi anulate alegerile de doua ori! Iar daca vor fi castigate de Maia Sandu si anulate din nou cred ca de data aceasta ar trebui sa se pregateasca din timp pentru proteste impotriva regimului! In 2020 vom avea alegeri pentru functia de presedinte! Andrei Nastase este deja deputat si cred ca ar fi candidatura ideala pentru functia de presedinte! Pe 16 februarie 2018  Dorin Chirtoaca a demisionat, la doua zile am postat un video ( Andrei Nastase : Primar sau Prim-ministru?)  pe pagina mea de Facebook si pe Youtube in care vorbeam ca Andrei Nastase  trebuie sa candideze la functia de primar! Video/ Andrei Nastase : Primar sau Prim-ministru? Postat pe Youtube pe 18 Feb 2018Pe 13 martie 2018 postasem un video  in care vorbeam ca Andrei trebuie sa se pregateasca pentru proteste.   Pe 7 mai 2016 am fost la Ambasada SUA din Bucuresti in care am cerut ajutorul Statelor Unite pentru a interveni la alegerile prezidentiale din toamna! Iar in decembrie 2017 am cerut ajutorul autoritatilor Canadiene!( Pentru mai multe detalii vizionati video-ul de mai jos. Este un interviu acordat pentru Jurnal in cadrul emisiunii Cealaltă Basarabie realizata de Leanca Grițcan ). Domnule Nastase! Probabil ca a-ti vazut si Dumneavoastra cum unii care va sustineau  au cedat rand pe rand! Lobby-sti  lui Plaha ( in special fratii de peste Prut)  sunt foarte puternici in Canada! Fiecare zi pentru mine este o zi de supravietuire!  Chiar daca o sa  votati in corpore impreuna cu PSRM Pachetul de legi și acte legislative oricum acest proiect va esua din simplu motiv ca va fi anulat de catre Curtea Constituțională sau Dodon va fi suspendat din nou! E destul ca sa votati odata cu PSRM si toti cei din diaspora care inca va mai sustin pur si simplu vor fi distrusi! Pentru ca le va fi greu de inteles gestul vostru pentru cei de la  Washington,  si cei de peste Ocean ii va da mâna liberă lui Plaha de a va distruge complet!  Politica Moldovei se vede cu alti ochi de peste ocean!Dupa alegerile  prezidentiale din 2020 il vom avea presedinte pe Andrei Nastase iar Maia Sandu Prim-ministru! Cum se poate de organizat?! Este imposibil!?  Este  subiect de discutie pe  care il vom discuta in privat peste ocean iar cei din Moldova care au pledat pina acuma la Washington si Bruxelles ( de la fosti ambasadori pina la oameni de afaceri) ca se pot descurca si singuri in fata rusilor fara ajutorul partenerilor externi din vest  ii rog frumos sa faca ciocul mic!  Pentru ca la alegerile parlamentare din februarie 2019 au demonstrat ca rusii au fost fara concurenta in RM! Nu sunteti capabili sa faceti schimbarea cel putin nu incurcati pe alti! Domnule Nastase, voi sunteti ultima piedica in fata lui Plaha!Partidele pro-ruse ( PDM, PSRM si Sor)  ar putea  pur si simplu sa creeze o coalitie majoritara pentru ca au impreuna 75% insa Moscova nu doarme niciodata si de decizia voastra depinde daca veti fi distrusi sau nu! Domnule Andrei Nastase va trasmit salutari din Montreal, Canada!Cu stima si respect Plop Andrei!  Video/ Interviul acordat pentru Jurnal in cadrul emisiunii Cealaltă Basarabie realizata de Leanca Grițcan ).  Video/ Interviul acordat pentru Jurnal in cadrul emisiunii Cealaltă Basarabie realizata de Leanca Grițcan ). Pachetul de legi și acte legislative pentru dezoligarhizarea statului, propus de Blocul ACUM, include:Adoptarea Declarației Parlamentului cu privire la caracterul capturat al instituțiilor statului.Ajustarea cadrului normativ necesar pentru:Demiterea Procurorului general și identificarea unui procuror independent, de preferință european, și numirea acestuia în funcție.Demiterea conducerii Serviciului Informații și Securitate.Demiterea membrilor Comisiei Electorale Centrale.Demiterea conducerii Centrului Național Anticorupție.Demiterea membrilor Consiliului Audiovizualului.Demiterea conducerii Autorității Naționale de Integritate.Demiterea conducerii Curții Supreme de Justiție, precum și conducerii altor instituții de stat.Anularea sistemului electoral mixt.Crearea a 3 comisii parlamentare de anchetă cu privire la:Investigarea furtului miliardului, cu obligarea prezentării de către BNM a raportului Kroll 2;Consecințele implementării legii privind amnistia capitalului;Anchetarea operațiunilor de spălare a banilor (laundromat).Adoptarea Legii Magnitsky. Plop Andrei
Câți din angajații Andy's Pizza/ La Plăcinte sunt gata să iasă la un protest împotriva atacului raider!?


Cand eram student la specialitatea Relații Internaționale de la ULIM  era un obicei in cadrul facultații: ca după fiecare examen pe care îl susțineam să ne ducem cu toți împreună la Andy's Pizza sau  La Plăcinte. Iar dacă venea cineva din străinătate la mine în ospeție îl duceam La Plăcinte!  Pentru ultima dată eu am fost în Republica Moldova pe 28 septembrie 2010, iar ziua de 28 septembrie este ziua mea de naștere și ultima zi în Moldova eu am sărbătorit-o la Andy's Pizza/ La Plăcinte lângă gara feroviară din Chișinău! Am doar amintiri plăcute legate de Andy's Pizza/ La Plăcinte și înțeleg deasemenea că multe lucruri s-au schimbat în Moldova. Pe lângă universitatea din Moldova am studiat și dreptul în Romania și deasemenea masterul de Analiza și Soluționarea Conflictelor iar acuzațiile care i se aduc patronului acestuia mi se par nefondate. Cu toți înțelegem că toate acuzațiile care i se aduc, nu sunt altceva decât tentative de discreditare a patronului Andrei Tranga și metode agresive de preluare a businessului Andy's Pizza/ La PlăcinteÎnsă pe mine mă deranjează câteva lucruri pe care eu nu pot să le trec cu vederea! Nu se mediatizează suficient și angajații în cadrul restaurantelor Andy's Pizza/ La Plăcinte nu întreprind măsuri pentru ași apăra interesele prin proteste!În cadrul resturantelor Andy's Pizza/ La Plăcinte sunt peste 4000 de angajați și dacă fiecare angajat și-ar aduce la protest soția/prietena sau un prieten am putea zice că s-ar aduna imediat peste 8000 de persoane! Sunt foarte multe localuri în Chișinău și dacă în fiecare local s-ar lipi postere în care să invite lumea la protest și chelnerii să le mai dea câte un fluturaș la fiecare client în care să scrie: vă invităm să participați la protestul de pe 9 iunie, ora 11 în PMAN ( este doar un exemplu) pentru a ne susține pe noi, pentru a-l susține pe Andrei Tranga și pentru a proteja un brand național de care sunt mândrii toți moldovenii! S-ar putea ca din varii motive ca  unii angajați să nu poată participa la protest însă la un simplu calcul ar trebui să se adune peste 15 000 de persoane! Eu nu cred că în Moldova să existe persoane care să nu fi auzit de Andy's Pizza/ La Plăcinte și nu vor fi solidari cu angajații care prepară niște bucate delicioase!Reacția unei jurnaliste în care vorbea că nu vrea să mediatizeze arestul lui Tranga și cine stau in spatele acestui arest din cauza că nu i-a dat bani, mi-a creat doar dezgust! Rolul unui jurnalist este de fi câinele de pază al societății și de a aduce la cunoștința publicului de fiecare dată atunci când se comit abuzuri de către puterea Legislativă/ Executivă/Judecătorească! Prin astfel de declarații nu face decât să demonstreze că ești o nulitate de jurnalist și că lucrezi doar pentru acele persoane care te platesc! Și atunci care  este diferența dintre un post controlat de Plaha și un post controlat de către alt oligarh care controlează precum TV8! Prin astfel de gesturi precum că nu vreau să mediatizez doar din simplul fapt că nu mi-au dat bani denotă că ești o persoană de cea mai joasă speță!Dacă vroiai cu adevarat să câștigi respectul tuturor oamenilor de afaceri trebuia să scoți la iveală toate neregulile care s-au făcut în acest caz și faptul că nu ți-au dat bani denotă ca Tranga a avut dreptate!Există resurse alternative de mediatizare precum ar fi rețele de socializare! A fost creat o pagină de facebook FreeAndys  însă la resursele administrative pe care le are Andy's Pizza/ La Plăcinte eu aș fi vrut să ducă o campanie mai activă pe rețelele de socializare.!Vreau să cred că angajații Andy's Pizza/ La Plăcinte vor fi solidari cu patronul lor! Vreau să cred că va exista o mobilizare și vor ieși cu toții la un protest pentru a-și apăra locurile de muncă, pentru a apăra un brand național!Vreau să cred că angajații Andy's Pizza/ La Plăcinte gândesc la fel ca mine și vor da cel puțin un share la această postare!Eu am doar amintiri plăcute despre Andy's Pizza/ La Plăcinte și în momentul când mă voi întorce în Moldova, primul lucru pe care îl voi face, voi merge la un local Andy's Pizza/ La Plăcinte!Eu cred că dacă voi o să vă mobilizați o să vină foarte multă lume să vă sprijine! Pentru că nu sunteți unicii care sunt forțați prin metode criminale de a renunța la afaceri, iar cei care au fost cel puțin o dată in Andy's Pizza/ La Plăcinte vor fi solidari cu voi!Va trasmit salutări din Montreal/ Canada!Cu stimă și respect pentru toți angajații Andy's Pizza/ La Plăcinte!Vă iubesc Enorm!Din suflet. Restul sunt doar ingrediente!Video/ Francisation-admission et inscription! Cours de français gratuits pour immigrants.


« Apprendre le français, c'est gratuit et c'est gagnant! »Centre Yves-Thériault - CSDMhttps://centre-yves-theriault.csdm.ca/Centre William-Hingstonhttp://centre-william-hingston.csdm.ca/english/Centre Pauline-Julienhttp://centre-pauline-julien.csdm.ca/english/L’inscription est-elle gratuite ?Les cours sont gratuits. Par contre il y a des frais complémentaires :40 $ payables deux fois par année (session de juillet à décembre et session de janvier à juin)10 $ par session pour le matériel didactique5 $ par année sont exigés pour la carte étudiante.Les cours du samedi sont gratuits avec les documents requis.Comment s’inscrire ?Pour se présenter durant la période d’inscription, il faut absolument prendre rendez-vous en téléphonant au 514 596-7110 ou en cliquant sur le lien qui vous concerne au bas de cette page (cours de jour ou cours de soir).Présentez-vous à l’heure de votre rendez-vous avec les documents originaux suivants :Citoyen canadien :Acte de naissance de la province d’origine ou preuve de citoyennetéet (carte d’assurance maladie ou permis de conduire du Québec ou preuve de résidence au Québec).Immigrant reçu :IMM1000 (document de résidence) ou carte de résident permanent ou confirmation de résidence permanenteet (carte d’assurance maladie ou permis de conduire du Québec ou preuve de résidence au Québec).Réfugié accepté :Certificat de sélection du Québec, permis d’études et lettre de « Citoyenneté et Immigration Canada » selon votre catégorie.Demandeur d’asile : Document du demandeur d’asile et programme fédéral de santé intérimaire exigé si la date de signature du document du demandeur d’asile excède 3 ans.Permis de travail: Accepté si le nom de l’employeur est inscrit sur le permis.De jour, temps partielPour les élèves inscrits à 20 heures par semaine :·         Lundi au vendredi de 8 h 15 à 12 h 40De jour, temps pleinPour les élèves inscrits à 30 heures par semaine :·         Lundi au vendredi de 8 h 15 à 15 h 30De soir :9 heures par semaine :·         Lundi au mercredi de 18 h à 21 h 10 Au moment de l’inscription, vous ferez un test de classement qui déterminera le niveau du cours où vous serez admis.AIEM: Accueilhttp://aiemont.com/PROMIShttps://promis.qc.ca/en/La Maisonnéehttps://www.lamaisonnee.org/Francisation – temps partielCe type de formation s’adresse aux:Résidents permanents.Personnes ayant obtenu l’asile.Revendicateurs du statut de réfugié.Personnes autorisées à soumettre sur place une demande de résidence.Citoyens canadiens naturalisés.Étudiants étrangers avec certificat de sélection du Québec.Travailleurs temporaires avec certificat de sélection du Québec.Personnes titulaires d’un permis de séjour en vue d’obtenir la résidence.Aides familiales résidantes.Membres du corps consulaire et des organisations internationales.Pour vous inscrire, veuillez-vous présenter à la réception de notre organisme avec les documents suivants :La carte de résidence permanente, à défaut, la confirmation de résidence.L’avis de décision pour personnes ayant obtenu l’asile.L’avis de revendication du statut de réfugié.Le permis d’étudiant avec certificat de sélection du Québec.Le permis de travail avec certificat de sélection du Québec.La carte de citoyenneté canadienne.La fiche de visiteur avec lettre CIC (autorisation de soumettre sur place une demande de résidence).Francisation-admission et inscription! Cours de français gratuits pour immigrants.(Montreal) Francisation-admission et inscription! Cours de français gratuits pour immigrants. https://plopandrew.blogspot.com/2019/06/video-francisation-admission-et.html « Apprendre le français, c'est gratuit et c'est gagnant! » https://www.youtube.com/watch?v=HsHadGl2Itg #love #instagood #photooftheday #tbt #cute #beautiful #me #followme #happy #follow #fashion #selfie #picoftheday #like4like #girl #tagsforlikes #instadaily #friends #summer #fun #smile #igers #instalike #likeforlike #repost #food #instamood #follow4follow #artPosted by Andrei Plop on Sunday, June 2, 2019

Generat în 0.327 secunde. Thumbnail Screenshots by Thumbshots