Școala meaGoogle Page Rank

Școala meaȘcoala mea


Blog destinat depozitării proiectelor și materialelor didactice!
RSS posts

Societate


Comenteaza

Copilul dvs. și disciplina
Impunerea disciplinei constă în îndrumarea și învățarea copilului cum să-și mențină autocontrolul. Pentru a fi eficientă, această acțiune presupune stabilizarea echilibrului fragil dintre necesitatea de independență a copilului și necesitatea impunerii unor limite. Reducând controlul extern, îi oferim copilului șansa să-și impună propriile norme de comportament, îi dăm de înțeles că avem încredere în el și în capacitățile sale. Astfel, copilul devine încrezător și își cultivă respectul de sine. Când copilul este satisfăcut de propria persoană și de relațiile cu cei care îl înconjoară, el este mai predispus să asculte și să învețe.
Strategii recomandate în cazul nerespectării regulilor
Copiii învață în permanență să identifice limitele impuse. Este imposibil să nu apară deloc probleme. Mai devreme sau mai târziu, … More
Stabilirea regulilor și limitelor: recomandări utile
Comportamentul inadecvat al copilului vă oferă ocazia să-l învățați. Când copilul se poartă inadecvat, nu o face intenționat - deși uneori vă pare că anume așa este! El încearcă să învețe ceva nou despre lumea din jur și să înțeleagă în ce mod comportamentul duce la diferite consecințe. Sarcina dvs. este să-l învățați ce comportament nu va fi tolerat. Stabilind limite stricte și clare acum, îl veți ajuta să-și stabilească propriile limite în viitor. În acest sens vă oferim în continuare câteva sugestii.
Cele mai rele șapte lucruri pe care le puți spune copilului
Modul nostru de a vorbi cu copiii și cuvintele pe care le folosim pentru a comunica cu ei sunt deosebit de importante pentru încrederea în sine, sănătatea emoțională și puterea copiilor noștri. Este o legătură de netăgăduit între cuvintele pe care noi le folosim, atitudinea și rezultatele pe care le vor avea în viață. Sunt cuvinte care dau putere și cuvinte care rănesc. Cuvinte care pot educa sau rușina, încuraja sau dojeni, pot ridica sau coborî moralul unui copil.
Citiți-i copilului!
Cititul la o vârstă timpurie contribuie nu doar la alfabetizarea în particular ci și la dezvoltarea intelectuală a copilului dvs în general.
Jucați-vă cu copilul
Copilul dvs se joacă pentru ca să se distreze. Ca rezultat micuțul se dezvoltă fizic, social, emoțional și intelectual.
Vorbiţi cu copilul
Cum, când şi de ce să vorbesc cu copilul? Oricum nu mă înţelege!
Îmbrățișați și mângâiați copilul
Este demonstrat ștințiific că îmbrățișarea este un important mijloc de comunicare, de susținere și încurajare a copilului.
Colaj din frunze – Puișor
Un colaj din frunze pentru copii de vârstă școlară mică și preadolescenți.
Colaj din frunze – leu
Colaj de toamnă care va trezi interesul copiilor!

Generat în 0.216 secunde. Thumbnail Screenshots by Thumbshots