Josanu Mihaela Ginduri scrise Google Page Rank

Josanu Mihaela Ginduri scrise Josanu Mihaela Ginduri scrise


Blog personal Josanu Mihaela Un blog plin de dragoste si pasiune, respect si afectiune, ginduri scrise https://www.facebook.com/ginduriscrise
RSS posts

Administratie locala


Comenteaza

10 citate din cartea INTUIȚIA de OSHO


Sunt o iubitoare de cărți bune, cel mai des motivaționale, așa cum este și această carte a lui OSHO, pe care o poți câștiga din concursul pe pagina blogului meu.Am citit INUIȚIA dintr-o răsuflare, e captivantă, dar uneori mă întorceam de două ori la aceeași frază ca s-o percep la justa valoare, pentru că a fi prieten cu subconștientul tău e mai complicat decât pare. Am zis să vă scriu câteva citate, care mi-au plăcut foarte mult.10 citate din cartea INTUIȚIA - Cunoașterea dincolo de logică de OSHOEnergia are un principiu fundamental: ea nu poate să rămână statică, trebuie să se miște.Omul nu cunoaște nimic. Esențialul rămâne inaccesibil pentru noi.Când mintea nu e ocupată de lucruri, de gânduri, atunci există ceea ce este. Iar ceea ce este e adevărul.Eul este punctul slab. Eul e un fel de somn în care poți să fii înfrânt.Omul este exact precum ceapa. Iar arta de a trăi constă în a curăța ceapa și a ajunge la inima ei.Toate simțurile noastre sunt corupte. N-am fost lăsați să fim naturali.Vedem numai ce vrem să vedem. Întregul nostru meganism este dereglat.Când vorbești din inimă n-ai nevoie de limbaj. Când vorbești din cap, numai limbajul poate spune ceva, altfel n-ai cum să-l spui.Odată ce intuiția începe să funcționeze, nu mai ai nevoie să te duci să ceri sfatul nici unui guru exterior.Dacă nu-ți rezolvi lupta lăuntrică dintre emisfera dreaptă și emisfera stângă, n-ai să fii împăcat în iubire.Am creat un concurs pe pagina de facebook și poți câștiga această carte urmând trei pași simpli, vezi Pagina MIHAELA JOSANU
Ce înseamnă pentru mine Orheiul și de ce #VisitOrhei


Sunt născută în raionul Orhei, iar asta înseamnă că-s și eu orheiancă (chiar dacă nu-s cu acte în regulă)!!!Pentru mine, Orhei a fost mereu ieșire în lume, bunica mă lua cu ea ca să-mi cumpere de școală, să vindem puținele fructe din grădină, brânză și smântână (că așa-i la sat), ori ca să tipărim fotografiile făcute pe peliculă, care erau gata timp de o săptămână. Acum nu mai mergem să le tipărim pentru că avem sute de fotografii în calculator și telefon, dar să vindem fructe și lactate ne mai ducem ))).Când am văzut evenimentul Plimbarea fotografică #VisitOrhei, mi-am amintit de toate aceste momente, care au o legătură foarte strânsă cu mine și mi-am dat seama că știu foarte puține despre Orhei.Ce-i drept nu am reușit niciodată să umblu brambura prin oraș, așa un pic prin centru, renumita piață, parcul Pușchin și iazul (pe când încă nu era renovat, trebuie și pe acolo să ajung).Svetlana m-a invitat la prima plimbare fotografică, dar nu am reușit să ajung, iar acum am zis că acum trebuie neapărat să merg. Plimbarea fotografică #VisitOrhei va fi pe 11 august, ora 18-21, unde vom privi și fotografia apusul și nu doar, pentru că Orheianca ne va ajuta să descoperim trecutul și prezentul Orheiului. Cine merge cu noi?Detaliile le găsiți în evenimentul de pe facebook.
Viața la sat nu-i așa cum o vezi la televizor prin mii de cadre decupate


Știți, viața la sat e altfel. Nu-i așa cum o vezi la televizor prin mii de cadre decupate. Viața la sate nu-i trecută prin filtrele de instagram, și deloc nu-i atât de colorată cum o vedeți în fotografiile de pe facebook. Pentru că în umbra acestor frumoase case, ogrăzi, garduri vopsite, animale și tot ce vedeți în ograda unui sătean - sunt rodul unei munci grele. Și când zic greu, nu-i vorba de stat în fața unui calculator, așa cum v-ați obișnuit, să stați în fotolii moi și să rezolvați problemele online. Nu, acești oameni sunt trudiți la propriu. Sunt chinuiți de soare și de vânturi. Muncesc din zi și până-n noapte ca să-și strângă mâncarea de pe ogoare. Să-și îngrijească calul, să aducă bostanii de pe ogor, să aibă grijă de porumb să nu-l calce în picioare mistreții, care-s prea mulți, să mulgă vaca seara și dimineața, zeci sau sute de păsări și animale.Iar noi ce facem? Ne ducem să-i fotografiem, și ne place să-i vedem cu frumoase case vechi și îngrijite. Că na, păstrează tradițiile, când, de fapt ei nu au cu ce să-și facă reparații, pentru că nu au posibilitate. Pensia nu ajunge, iar copii abia de-și văd de treburile lor, fie în Moldova sau peste hotare, unde spuneți voi că-i mai bine, însă doar ei știu cum e acolo.La sudul Moldovei piersicile se vând cu 2 lei, când în Chișinău sunt 8-12 lei. Cred că e clar de ce tinerii nu doresc să se întoarcă în sate, și de ce lumea nu dorește să investească în agricultură...
Satele Moldovei mele cu proiecte europene. Satul Talmaza, Raionul Ștefan Vodă


Talmaza e un sat din raionul Ștefan Vodă, cu peste 7000 locuitori, cu peste 11 mii de hectare de pământ, aproape 450 de persoane angajate oficial, o multitudine de colective populare și multe altele. Conducta de apă potabilă a fost recent renovată (aproape de la 0), o parte din drum a fost reparat și iluminarea stradală, toate acestea cu susținerea partenerilor din Europa.

Poate pentru unii banal, dar pe mine m-a impresionat casa de cultură, care este din 1967 și încă e activă. Biserica din centrul satului încă nu e gata, însă va arăta foarte bine, atunci când va fi finisată.În sat se găsesc farmacii, bancă, magazine alimentare sau de materiale de construcții și oameni simpli, care muncesc zi și noapte pentru o viață mai bună.

În cadrul întâlnirii noastre cu autoritățile locale, am discutat despre activități, probleme, oportunități pentru localnici ca să nu plece peste hotare (așa cum e tipic în orice localitate). Dar, cu părere de rău, localnicii încă nu sunt pregătiți să primească turiști, nu sunt pregătiți să deschidă afaceri. Primarul spune că se organizează ședințe pentru a discuta problemele și a găsi soluții, câteva instruiri pentru tineri ca să sporească lansarea în afaceri și alte proiecte, care le-ar permite localnicilor să-și creeaze viitorul acasă.În aceeași zi am ajuns la Lunca Nistrului, și anume la Nistrul Chior. Albia Nistrului în formă de potcoavă s-a format în urma cutremurului din 1838, acesta pe timp ce trece seacă, pentru al păstra trebuie să fie curățit, astfel e nevoie de 25 milioane de lei, dar și alte cheltuieli, mai multe detalii găsiți în articolul scris de Natalia Munteanu aici.Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Republica Moldova (AJMTEM), în parteneriat cu Societatea Ecologică „BIOTICA”, Asociația de Dezvoltare a Turismului din Moldova și Mișcarea Ecologistă Ștefan Vodă, au organizat un tur de presă în localitățile din Ștefan Vodă, beneficiare ale proiectelor finanțate din fondurile SGP - Programului de Granturi Mici GEF și ADA – Austrian Development Cooperation. 

Povestea Liliei Donos, cea care stă în spatele magazinului online Miss Fashion


Lilia este o fată foarte vesela, o tânără cu vise mari și cu zâmbetul mereu pe buze. Are 22 de ani, învață la Facultatea de Litere, viitoare profesoară de română și engleză. O cunosc de câteva zile, dar creează o impresie că o știu de câțiva ani. Mi-a povestit pe îndelete despre cum e să ai o afacere și să mai fii și gospodină pentru soț. Când ne-am întâlnit, mi-am notat mai multe întrebări, dar așa cum ea mi-a povestit totul dintr-o răsuflare, așa am să vă povestesc și eu.

A început să vândă câteva perechi de șorți pe grupurile de pe facebook și i-a reușit. Din motiv că facebook-ul îi bloca profilul pentru ca trimitea multe fotografii fetelor care doreau să cumpere, Lilia a decis să creeze o pagină de facebook, ulterior a apărut și un site de tip magazin online în care vindea hainele pe care le procura de peste hotare. A devenit preferata clientelor pentru ca aducea haine unice în 2-3 exemplare. Unicitatea a scos-o în evidență, iar acum se bucură de succes.Primii pași în afaceri mereu sunt dificili, cu înregistrări și multe hârtii, dar nu a fost imposibil spune ea. Miss Fashion a apărut oficial în 2015. Știind de faptul că moldovencele noastre nu prea le place să cumpere online, Lilia a deschis propriul magazin real, astfel clientele puteau veni sa probeze și să facă shopping la magazinul fizic.În această perioadă, Lilia experimentează, și-a mutat magazinul în Gemenii, acolo fiind un flux mai mare de cumpărători. Dacia va întrebați cine vinde în magazin, va spun, e Lilia în propia persoana. Ea vinde, iar împreună cu soțul distribuie hainele prin oraș sau prin alte regiuni ale Moldovei.Mediul online e puțin apreciat, spune ea, unele fete nu au încredere sau nu știu cum să facă o comandă online, de aceea offline-ul e binevenit. Totuși site-ul nu-l lasă, pentru că în viitor acesta va fi cel care va aduce venit, de aia singurică l-a creat, singurica-l întreține.

Nu se consideră mare afacerista, crede că încă nu-și merită acest titlu.A încercat sa angajeze o persoana ca să-i modereze pagina de facebook, dar i se pare că nu poate lasă acest lucru pentru alți oameni, de aceea face totul singură. Hainele le procura din Israel, România, Germania, Italia, Franța și alte țări. Unele le comanda online, atunci când sunt la reduceri sau prin contracte cu companii din țările respective.Nu se desparte niciodată de telefon, pentru că e aproape mereu online, pentru a răspunde fetelor la mesaje și comentarii.Și-ar dori mai mult timp pentru a face sport.Între clasic și casual - alege clasic la Universitate, după cum spune ea, e o profesoară în devenire, de aceia trebuie să arate bine, iar casual zi de zi.

Vestimentația preferată din magazinul său e o salopetă verde, pe care o ochește de ceva timp, dar încă nu a reușit s-o privatizeze).Lumea reală îi este cea mai dragă, iar visul cel mare e să deschidă un centru pentru copii străzii și pentru câinii vagabonzi, printre altele își dorește să deschidă un Mall. Eu cred că-i va reuși la cât de ambițioasă este!O găsiți oricând pe profilul de facebook sau pe pagina Miss Fashion.
Cum a fost la #instaparty?! Cei mai buni instagrammeri din Moldova si-au dat frau liber inspiratiei


Fost-am la #instaparty organizat de  Stela Roman, Evreyday Events&Projectssi, Victoria Ungureanu si partenerii VATRA, LUMO, Vinaria din Vale, Antos - Cosmetica Naturala si  Relaxa Aromaterapy. Cei mai buni instagrammeri si-au dat frau liber inspiratiei si au facut zeci de fotografii pe ca le puteti urmari pe conturile lor de instagram.Asa cum v-am obisnuit, la Vatra - tiroliana e una din cele mai iubite activitati, asa ca am inceput cu ea. Dupa care am mers sa facem placine, pardon - sa faca placinte! (mi-a placut mai mult sa privesc cum gatesc baietii decat sa ma implic) Instagrammerii au luat cu asalt aluatul si l-au intins, au adaugat umplutura si voila - placintele cu branza, cu varza, cu cartof, cu visine, cu mere in cateva minute au fost gata. Le-au asezat pe tava, le-au uns si le-au lasat pe mana gospodinelor, ca sa le coaca in cuptor.Noi ne-am dus sa vedem Sala Regala - o sala pentru evenimente regale, asta cat timp se coc placintele)Cel mai asteptat moment, asa cum zicea si Ion - "ce fel de petrecere fara vin? unde-i vinul ca mi se usuca gura?! :DVinaria din Vale ne-a pregatit vinul, iar Dumitru ne-a demonstrat cum se consuma si ne-a povestit istoria vinului rose, care e destul de intriganta, intrebati-l si o sa va povesteasca cu mare drag. Vinul alb mi-a placut foarte mult, iar la final am primit si o sticla cu mesaj personalizat.

Petrecerea noastra nu s-a finalizat aici, pentru ca partenerii evenimentului n-au uitat sa ne bucure cu produse naturale de la Antos - Cosmetica Naturala si  Relaxa Aromaterapy., care sunt deosebite, iar despre ele, cred ca voi face un articol mai tarziu.

Datorita celor de la LUMO noi am avut parte de multe beculete, unde am realizat foarte multe fotografii si care, sa le zic asa - inspira, sincer m-am simtit ca-n filmele americane)Am dansat, ne-am distrat, am privit rugul, si am mancat ciorba (se zice ca la rug trebuie sa mananci neaparat ciorba), si cam asa a fost la noi. Impresiile celorlalti instagrammeri le gasiti aici.Impresiile vizuale ale instagrammerilor de la #InstaParty


La #InstaParty cu instagrammerii Moldovei, am facut cunostinta cu persoane tare interesante, pe unii chiar ii urmaream, dar in viata reala abia acum ne-am cunoscut. Pai iata, ca sa intelegeti de ce zic eu ca-s faini, hai sa va arat ce fotografii au facut si sunt sigura ca o sa va placa.Fiecare fotografie e o impresie, asa ca hai sa vedem cate impresii s-au adunat de la #InstaParty. Le multumim din suflet organizatorilor Stela Roman, Evreyday Events&Projects si Victoria Ungureanu. Partenerilor VATRA, LUMO, Vinaria din Vale, Antos - Cosmetica Naturala si de la Relaxa Aromaterapy pentru cadourile oferite.Mai jos am adaugat toate fotografiile pana la ora actuala, sunt sigura ca o sa mai apara, iar eu am sa mai adaug. Apropo, mai multe impresii vizuale gasiti in story pe instagram la mine si la ceilalti, asa ca urmariti-ne )Detaliile evenimentului le gasiti in acest articol ;) Cele bune si descoperiti lumea din jurul vostru!@bezumiya taught me how #winestorms are being done. 🍷O postare distribuită de Ḿiro (@im.miroslaw) pe 23 Iul 2017 la 01:33 PDT - 2 kg după tiroliana cu obstacole 😂😂😂 #weekendfun #vatrafest #followme #saturday #instameet #crazy #ashadetare #localsmdO postare distribuită de Liacalatoria (@liaciutac) pe 22 Iul 2017 la 09:09 PDT Astazi suntem la un instameet, si ce credeti, iar la Vatra 😜😜😜 Teroliana cu obstacole de la vatra 😍 Mai multe fotografii in story ⬆ #vatrafest @vatrafest . . . . . #ashadetare #igmoldova #moldova #descoperamoldova #discovermoldova #travel #traveling #InstaTags4Likes #vacation #visiting #instatravel #instago #instagood #trip #holiday #photooftheday #fun #travelling #tourism #tourist #instapassport #instatraveling #mytravelgram #travelgram #travelingram #igtravelO postare distribuită de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 22 Iul 2017 la 09:49 PDT rustic detalies @vatrafest @lumo.md @vinaria.din.vale #vinariadinvale #rustic #lumo #vatrafest #enjoy #summertime #localsmd #ashadetare #plainatal #moldovaO postare distribuită de 🦄 (@bezumiya) pe 22 Iul 2017 la 10:18 PDT O postare distribuită de • die with memories • 20 • (@closer.to.paradise) pe 22 Iul 2017 la 10:48 PDT Azi particip la evenimentul pentru Instagrammeri la @vatrafest Avem parte de master-class de plăcinte, vin de la Nea Vasile și multe alte surprize. Urmăriți poveștile mele pentru mai multe detalii❤️ #vatrafest #nascutinmoldova #moldova #moldovamea #redlipsblondhair #blogger #influencer #placinteO postare distribuită de Cristina Romanschi💁🏼 (@redlipsblondhair) pe 22 Iul 2017 la 10:48 PDT Let's have a dinner with tales #vatrafest #weekendmood #saturday #liacalatoria #fairytale #instameet #instaparty #ashadetare #localsmdO postare distribuită de Liacalatoria (@liaciutac) pe 22 Iul 2017 la 10:49 PDT O seara deosebita alaturi de instagramerii Moldovei #instalover ❤ Multumiri organizatorilor @stela_roman @vittoriaungureanu si partenerilor @vinaria.din.vale @vatrafest #lumo #vatrafest #vinariadinvale Foto: @closer.to.paradiseO postare distribuită de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 22 Iul 2017 la 13:43 PDT Пели у костра...так душевно🎸скуривали последнюю закрутку под лирику 🚬 спасибо за душевную компанию 🙏🏻❤️ #rosewine #winelovers #winecountry #winestagram #plainatal #vinariadinvale #rosewine #vatrafest #lumo #localsmd #webstagram #iphonography #iphoneonly #enjoy #escape #rustic #fire #vsco #vscomoldova #vscodaily #vsconatureO postare distribuită de 🦄 (@bezumiya) pe 22 Iul 2017 la 16:58 PDT Nu m-am gindit niciodata ca voi fi invitata la o petrecere organizata pentru bloggeri din md! M-am simtit atit de bine alaturi de oameni interesanti, tineri, talentati si frumosi.💙Am muncit mult si imi pare bine ca cei 5 ani de fotograf dau roade🍑. Voi lucra inca mai mult, deoarece simt ca pot mai bine si SUNT oameni care apreciaza arta🖌Voi-dragii mei❤ #natura#lumo #love#sunflower#landscapes #Romania #russian#travel#relaxamd #vscorussia #photography#everydayjournalism #antoscosmeticanaturala #fitness#vatrafest #vinariadinvale#skinny#fashion #coutryside#мода#art#искусство#tattoo #italy#project#canonoes#canon6d#localsmd #Moldova @vatrafest @lumo @stela_romanO postare distribuită de A N A S E M I O N O V A (@aneasemionova) pe 22 Iul 2017 la 22:58 PDT traditional moldovan oven where the pies are baked 😋 having fun at @vatrafest @vinaria.din.vale #vatrafest #oven #traditional #visitmoldova #vscomoldova #amazingcountry #instaparty #instafest #localart #localmd #everydayjournalism #vscocam #vscodaily #instalife #instasizeO postare distribuită de • die with memories • 20 • (@closer.to.paradise) pe 23 Iul 2017 la 00:18 PDT есть такие вещи,которые словами не объяснить🌻 #vscomoldova #vsco #rustic #enjoy #vatra #vatrafest #vscomood #localsmd #ashadetare #instameet #moldova_mea #details #summertime #enjoy #iphoneonly #iphonography #webstagramO postare distribuită de 🦄 (@bezumiya) pe 23 Iul 2017 la 02:12 PDT În așteptare #webstagram #iphonography #iphoneonly #enjoy #summertime #rustic #rusticdecor #vatra #vatrafest #instameet #interiordesign #rusticdesign #folclor #localsmd #ashadetare #vsco #vscomood #vscomoldova #vscodaily #vscogalleryO postare distribuită de 🦄 (@bezumiya) pe 23 Iul 2017 la 02:21 PDT Вообще не очень практикую ночные фото но на удивление мне понравились вчерашние декорации и это всё конечно смотрится очень круто✨⭐️спасибо ребятам из @lumo.md за афигенную надпись ⚡️ конечно нашим организаторам @stela_roman и @vittoriaungureanu за очень интересную программу и душевную компанию 🙏🏻❤️ и всё не было на столько красочно без @vinaria.din.vale 🍷🍷🍷самое лучшее розе🌸 @vatrafest я обязательно вернусь 🤤мне очень понравилось у вас🌙атмосфера очень завораживает,всё как надо! На фото рука @im.miroslaw 😂👏🏻 #instameet #vatra #vatrafest #lumomd #enjoy #vscogallery #vscodaily #vscomoldova #vscomood #vsco #ashadetare #localsmd #moldova #moldova_mea #explorer #nightlights #lights #insta #rustic #rosewine #iphoneonly #iphonography #webstagram #rusticdesignO postare distribuită de 🦄 (@bezumiya) pe 23 Iul 2017 la 03:13 PDT Daca te uiti in ulcior imbatrinesti, asa mi-a zis stapanul beciului 😳😂😂😂 Apropo, borcanele din spatele meu se vand? E interesat cineva? Preturi pamantesti 💲😂 @vatrafest #instaparty #vatrafest #moldova #ashadetare #descoperamoldova #visitmoldova #madeinmoldova #weekend #passionpassport #discovermoldova #travel #traveling #InstaTags4Likes #vacation #visiting #instatravel #instago #instagood #trip #holiday #photooftheday #fun #travelling #tourism #tourist #instapassport #instatraveling #mytravelgram #travelgram #travelingram @descopera.moldova @visitmoldova @discover_moldova @ashadetare @insta.moldova @repostmd @trandafir_de_la_moldova @moldova_noastra @moldova_meaO postare distribuită de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 24 Iul 2017 la 05:40 PDT Sala regala e o adevarata istorie pastrata in timp ❤ #instaparty #vatrafest #moldova #ashadetare #descoperamoldova #visitmoldova #madeinmoldova #weekend #passionpassport #discovermoldova #travel #traveling #InstaTags4Likes #vacation #visiting #instatravel #instago #instagood #trip #holiday #photooftheday #fun #travelling #tourism #tourist #instapassport #instatraveling #mytravelgram #travelgram #travelingram @descopera.moldova @visitmoldova @discover_moldova @ashadetare @insta.moldova @repostmd @trandafir_de_la_moldova @moldova_noastra @moldova_mea @carpatsi @travelmoldova @natgeotravelO postare distribuită de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 24 Iul 2017 la 01:22 PDT What I've been taught this weekend is as follows "Once you've got dough and cottage cheese - you gotta make a pie" 🍴O postare distribuită de Ḿiro (@im.miroslaw) pe 23 Iul 2017 la 22:07 PDT Yesterday's perfect INSTA PARTY ❤️❤️❤️ mulțumesc pentru cea mai buna atmosfera @vatrafest #vatrafest @lumo #lumo și celui mai bun vin @vinaria.din.vale #vinariadinvale 🔥🔥❤️❤️❤️❤️foreverO postare distribuită de Gabi Photographer 📷 (@gabihadiev) pe 23 Iul 2017 la 04:10 PDT
Participa la eveniment si ajuta copii din familii social vulnerabile sa mearga la scoala


Se intampla de multe ori sa vezi copii, care au potential, dar nu au posibilitate financiara sa-si procure rechizite sau haine. Proiectul Psihologia Comunicarii vine in ajutor, iar pentru aceasta e nevoie sa mergi la un training, unde vor fi speakeri profesionisti si te vor ajuta sa intelegi mai bine psihologia comunicarii.Comunicarea este o componenta esentiala a vietii cotidiene, de aceea poate participa orice doritor pentru o buna doza de inspiratie si motivare.Speakerii evenimentului sunt Ilie Dercaci, Dontu Alla, Lilu (Lilia Ojovan), Doru Curoşu, Apostol Octavian si Dumitru Talmazan Pe unii din ei i-am ascultat, si vreau sa va spun ca acesti oameni chiar au ce va spune si la sigur o sa plecati de la seminar cu o doza buna de satisfactie.Biletele le gasiti pe iTicket: https://goo.gl/aUR1Hq.
Sa fii autentic in Moldova? Serios? | Ganduri scrise


A fi autentic e mai mult decat a nu fi ca ceilalti. A fi autentic inseamna sa suporti toate consecintele originalitatii tale, de ce oare? Ca doar o mare parte zic, fii tu insuti, iar atunci cand esti te critica pentru ca, tu doar esti ceea ce vrei si simti.Asa va mai place sa va bagati in ograda vecinului, sa analizati totul, sa dati sfaturi si multe altele. Da voi? La voi va uitati? De ce nu acceptati oamenii din jurul vostru asa cum sunt ei, nu asa cum vreti voi. De aici ii spui sa fie autentic, iar pe de alta  parte ii zici sa se uite la altii, ca na, ei is mai buni. Fiecare e bun la ceva, si incetati sa va tot analizati vecinii, mai treceti in ograda proprie si priviti-va in oglinda, cu ce te diferentiezi? Imi spui si mie?Mereu va uitati in jur si-i vedeti ca pe niste concurenti, si-i invidiati. Da' n-ar fi mai bine sa-ti stabilesti un tel si sa te focusezi pe el si nu pe succesele altora, munceste si nu te lamenta. Originalitatea e direct proportionala cu gandirea ta, vrei sa fii diferit? Gandeste diferit si lasa turma!
Cele mai frumoase usi din Chisinau. Unde le gasesti si ce istorii au


Am vazut mai multe proiecte cu usi vechi din Chisinau, iar astazi am gasit un cont de instagram unde sunt foarte multe fotografii cu usi din Chisinau. Astfel m-am gandit ca ar trebui sa spunem si altora despre ce proiecte frumoase si interesante avem la noi in Moldova. Vedeti contul de instagam cu multeee usi din capitala. Iar pe langa asta va spun mai jos ce am mai gasit interesant.Theese are sooo gorgeous 🚪!!!! . . #moldova #chisinau #молдова #кишинев #старыйгород #locals #localsmd #igmoldova #doors #olddoors #vintagedoors #doorsofinstagram #instadoors #doorsbeauty #doorproject #photoproject #doorlove #kirphotographyO postare distribuită de @kir_photography (@olddoors) pe 11 Iul 2017 la 19:35 PDT Asa deci, dupa cateva cautari am gasit si un blog in care gasesti mai multe istorioare despre usile de pe diferite strazi din capitala. Autorii proiectului #savechisinau au pornit o serie de articole Usile de pe strazile mele, iar acolo puteti gasi o frumoasa istorie a orasului Chisinau.Harta usilor din ChisinauAutorii proiectului au realizat o harta unde poti gasi usile, pe unele le cunoasteti si nici nu va dati seama pe langa ce istorie treceti. Gasiti harta aici.Foto: savechisinau.wordpress.com
Cinema sub stele. Cel mai mare festival de film din Romania revine la Chisinau


Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine pentru a doua oară în Republica Moldova. Timp de patru zile, cinefilii din țară vor putea viziona peste 20 de filme de ficțiune și documentare turnate recent și apreciate la nivel internațional. Cea de-a doua ediție TIFF Chișinău 2017 va avea loc în perioada 20-23 iulie, în trei spații speciale - Cinematograful Odeon, Cinematograful Buiucani și scuarul Liceului „Gheorghe Asachi”.Iata care este programul:

Cred ca voi merge la cinematograful de la Buiucani, care a fost recent renovat. Voi?
5 destinatii turistice din Moldova
FOTO. canal3.md

Moldova este considerata una din cele mai nevizitate tari din Europa. De aceea va propun o lista cu 5 destinatii turistice din Moldova, pe care trebuie sa le vizitati si sa le spuneti tuturor ca avem si in Moldova locuri frumoase.Pentru inceput va recomand ceea ce am vazut sau ceea ce au incercat alti bloggeri.1. Manuc BeyEste un conac pe care l-am indragit foarte mult pentru istoria sa, dar si pentru frumusetea intregului complex. Cand am fost la Manuc Bey am reusit sa-i vedem doar fatada, pentru ca interiorul nu era gata pentru vizitatori. Acum am vazut ca a fost deschis oficial, iar interiorul arata fenomenal (din ce am vazut pe instagram).This mirror is magic. Isn't it? 💎 . . . #magic #unique #original #mirror #palace #castle #art #design #interiordesign #manucbey #descoperamoldova #Moldova #descoperatinutulhincesti #hincestiguide #travel #travelbloggerO postare distribuită de Cris 💥 (@cristina_gurez) pe 14 Iun 2017 la 08:03 PDTO postare distribuită de Taniusa Bordeianu (@taniusabordeianu) pe 12 Iul 2017 la 22:21 PDT 2. Castel MIMIEste acel castel care te cucereste din prima privire, ce-i drept e unicul si chiar isi merita toate laudele. O priveliste de zici ca esti undeva in Europa si nicidecum in Moldova. Mai multe impresii am scris mai devreme cu multe impresii aici. Castel Mimi, Bulboaca v., Anenii Noi, Moldova #castelmimi #worldplaces #placestogoO postare distribuită de Castel Mimi (@castelmimiwinery) pe 26 Mai 2015 la 00:15 PDT3. Vinaria PurcariE una din preferate, pentru ca e oarecum diferita, are un stil si un rafinament aparte, despre care am scris cand am fost pe Drumul Vinului vedeti impresiile celor care au fost in acest articol. Cat l-am dus la gura si tot nu am reusit sa-l beau pe tot 😄😄😄 #purcari #purcariwines #DrumulVinului #DrumulVinului #usaidmoldova #ashadetare #descoperamoldova #localsmd #travelblogger #travelph #travel #instatravel #thebestvacation #thebest_capture #mylifestyle #discovertheworld #discovermoldova #winery #moldovamea #moldova #followme #followforfollow #bloggerlife #bloggerpost #blogger #followback #lifestyle #igersmoldova #igmoldova #igerseurope #ig_europeO postare distribuită de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 3 Oct 2016 la 12:19 PDT4.Sudul Moldovei - Rezervatia Stiintifica Prutul de JosEste o destinatie pe care inca n-am cucerit-o, insa foarte mult imi doresc, mai ales dupa ce am vazut impresiile Svetlanei Matvievici pe blog, vedeti pe orheianca.eu. 🌞 Keep calm and discover the world! 🌞❤ #DescoperaMoldova ❤O postare distribuită de Svetlana Matvievici (@orheianca) pe 6 Iul 2017 la 00:10 PDT Echilibru - cuvântul cheie al acestui weekend! Voi cum aţi petrecut timpul liber? #descoperamoldova #laculbeleu #VisitMoldova #moldovamea #moldova #igmoldova #imiplacemd #ashadetare #localsmd #discovermoldovaO postare distribuită de Svetlana Matvievici (@orheianca) pe 2 Iul 2017 la 09:43 PDT5. Pestera Emil RacovitaLa fel o destinatie care inca n-am reusit s-o pipai, insa colegii bloggeri au ajuns acolo si ne-au povestit. Vedeti mai jos un material video creat de Lucia Taut pentru iata aici materialul video. Vizionare placuta!Selfie cu Cenușăreasa peșterii.O postare distribuită de Grigorii Duca (@grigorii.duca) pe 10 Iun 2017 la 06:45 PDT Pa! Ne vedem deseară. :))O postare distribuită de Grigorii Duca (@grigorii.duca) pe 10 Iun 2017 la 00:46 PDT Va propun ca in fiecare saptamana sa facem un top 5 cu locurile interesante din toata tara.  Vreau sa descoperim Moldova si oamenii deosebit din aceasta tara, de aceea daca aveti fotografii sau persoane care merita apreciate, scrieti-mi aici, va raspund cu mare drag :)
Conturi de instagram din Moldova de la care poti sa te inspiri


Instagramul imi place tot mai mult, acolo urmaresc conturi sau hashtag-uri  de la care ma inspir, si asta-i tare fain. A fost realizat recent un top cu 100 de instagrameri, insa nu m-a incantat prea tare ce am vazut. Uneori popularitate nu inseamna - calitate.Asa ca in opinia mea e un pic alta, iata instagramerii care cred eu ca merita urmariti.Pe unii ii cunosc, dar altii i-am descoperit intamplator dupa hashtag-uri si tare-mi mai plac)Back in #localsmd #chisinau #descoperachisinaul #descoperamoldova #igmoldova #travel #passionpassport #mytinyatlas #timetravelO postare distribuită de Iris Cretu (@iris_cretu) pe 9 Iul 2017 la 07:24 PDT Morning love these moments • #topromaniaphoto #ig_romaniaO postare distribuită de Victor Stăvilă (@victorstavila) pe 24 Iun 2017 la 22:53 PDT Tot mai des descopăr că Moldova e frumoasă ❤O postare distribuită de Stela Roman (@stela_roman) pe 28 Iun 2017 la 03:27 PDT NOU!!!🤗👉 4 REȚETE DE APĂ DETOXIFIANTĂ I Rețetă + Video Bună ziua dragi pofticioși. Astăzi am pregătit 4 REȚETE DE APĂ DETOXIFIANTĂ. Totodată puteți jongla cu ingredientele în dependență de sezon. De asemenea puteți include și condimentele cum ar fi: scorțișoară, cuișoare, păstaie de vanilie ș.a. Astfel de apă îți potolește setea, ajută la detoxifierea organismului, iar pielea devine mai strălucitoare. Link-ul către rețetă îl găsiți în descriere👆🏻 #valeriesfood DETOX WATER😻O postare distribuită de Valeria Țurcan (@valeriesfood) pe 5 Iul 2017 la 08:41 PDT 🌞 Keep calm and discover the world! 🌞❤ #DescoperaMoldova ❤O postare distribuită de Svetlana Matvievici (@orheianca) pe 6 Iul 2017 la 00:10 PDT The glory of the ruinsO postare distribuită de Andrei Curăraru (@kurararu) pe 10 Iul 2017 la 05:38 PDT Если жизнь тебе подкидывает бокал вина - то выпей его,не будь дураком 🤤❤️ #wine #wineglass #wineexpert #winecountry #vinariadinvale #vibes #summer #instameet #instacherries #cherryinstameet #countryside #trip #texture #ashadetare #discovermoldova #discover #vscomoldova #localsmd #vscoO postare distribuită de 🦄 (@bezumiya) pe 10 Iul 2017 la 04:41 PDT Some Rose? #ashadetare #vinariadinvale #instameet #instacherries #moldovantraveler #greengirl #weekend @vinaria.din.vale #peopleofchisinauO postare distribuită de Irinelu Iacobunny (@irineluiacobunny) pe 24 Iun 2017 la 08:20 PDT #igmoldova #imiplacemd #instadaily #dailyphoto #explore #travel #naturephotography #nature #naturelovers #moldova #moldovamea #vscomoldova #colors #ashadetare #girl #summer #discover #descoperamd #madeinmdO postare distribuită de Doina Struna (@doinastruna) pe 9 Iul 2017 la 15:57 PDT Accesați , da-ți FOLLOW ⤵️ @mihay_photography pentru a vede zilnic cît mai multe creații. O zi frumoasă să aveți 🤗 #instagram #instagood #minimalist #minimalism #moldova_mea #igmoldova #moldova #инстанрамнеделиO postare distribuită de #Handinflowers (@mihaygl) pe 10 Iul 2017 la 05:28 PDTDaca cunoasteti conturi de instagram interesante si care merita apreciate, atunci scrieti in comentarii si le adaugam. Incerc si eu sa creez ceva colorat si interesant, dar vedem cum iese, pana atunci ma puteti urmariri aici>>> Upsss🍉 ******************************** #watermelon #ashadetare #photooftheday #instagood #bestoftheday #cool #amazing #color #picoftheday #followme #follow4follow #popular #love #selfie #happy #vsco #red #instalove #instafollow #summer #summertime #repost #instalike #food #likeforlike #vscocam #moldova #localsmd #igmoldovaO postare distribuită de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 10 Iul 2017 la 01:13 PDT
CONCURS | Castiga 4 pachete de distractii la #vatrafest


Dati-mi voie s' ma laud, sunt blogger oficial VATRA. De aceea voi face un concurs cu 20 de bilete pentru orice eveniment al Complexului Etno Cultural Vatra. Despre ce poti face la Vatra am scris aici, dar va mai spun ca in fiecare weekend sunteti asteptati la Complexul Vatra, iar conditiile concursului sunt mai jos)Se pun la bataie 20 de pachete (in valoare de 2000 lei) pentru orice eveniment Vatra, iata ce include un pachet:Mini golf;Aruncari din topoare;Tir cu arcul;Darts;Free camping zone;Program muzical;Zona de distractii pentru copii;Discoteca in aer liber;Foc de tabara;OPTIONALTiroliana;Tir cu pusca;Transport organizat tur retur;Jocuri de societate (mafia, sah etc.)CONCURS:20 pachete de distractii la VATRA (care sunt valabile pentru orice eveniment marca Vatra)5 castigatori, a cate 4 pachete (care vor fi selectati pe 25 iulie, ora 15.00)Conditiile le găsești pe pagina blogului - Mihaela Josanu - blogParticipa si petrece un weekend de neuitat cu prietenii. Cele bune, pe 25 iulie vedem cine sunt cei 5 castigatori ;))Dar pana atunci vedeti pe instagram mai multe fotografii si impresii in stories @mihaelajosanuPe prispa lu' Vasili, jioaca nunta de trii zili, ori cum acolo? 😂 #vatrafest #ashadetare #descoperamoldova #moldova_mea #moldova #thebest_capture #mylifestyle #followforfollow #bloggerlife #bloggerpost #blogger #followback #lifestyle #igersmoldova #igmoldova #igerseurope #ig_europe #mylife #mylifestyle #topphoto #nicephoto #goodday #instalike #myhobby #vsco #vsco📷 #topphoto #instablog #bloggerlifestyle #life #lifestyleO postare distribuită de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 3 Iul 2017 la 12:00 PDT
Ce mi-a placut si ce NU mi-a placut la #IaMania2017


Eu iubesc evenimentele, si cele organizate de Klumea sunt mereu la inaltime, de fapt vreau sa scot in evidenta cateva lucruri si anume:Cu bani putini se fac lucruri minunateNata Albot a demonstrat ca totusi e posibil si se poate, din rasputeri dar s-a primit un eveniment pe masura, la amiaza erau peste 5000 oameni, dupa nu le mai stiu numarul. A fost foarte multa lume, iar asta inseamna ca s-a lucrat bine.Echipa Klumea e nemaipomenitaAm observat aceasta prin modul in care s-a organizat, comportament fata de voluntari si multe alte lucruri, pana la moment cred ca-s cei mai buni.Iesc moldovenesc 😊 #ie #iecumandrie #iamania2017 #madeinmoldova #descoperamoldova #ashadetare #localsmd #moldovamea #moldova_mea #traditional #goodday #topphoto #igmoldova #vsco #travel #passionpassport #travellifestyle #igtravel #igeurope #mylifestyle #follow4follow #followmeO postare distribuită de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 8 Iul 2017 la 07:55 PDTImprovizatie de momentDin culise am aflat ca multe lucruri s-au improvizat pe ultima suta de metri, din motiv ca nu erau resurse financiare.Autenticitate in tot ce fac#workbabies #iamania #iamania2017 #mamaliga #mamaligaswagO postare distribuită de Damian Cristina (@criss.damian) pe 8 Iul 2017 la 11:13 PDTMulta creativitateUnele elemente decorative m-au facut sa zic WOW.#ladybutterfly #lovebutterflies #inlovewithbutterfly #discovermoldova #iamania2017O postare distribuită de Ștefanița Moșanu (@stefanita.mosanu) pe 8 Iul 2017 la 09:21 PDT Dress code ehh, imi pare rau ca n-am ie)Dziś dzień pod znakiem etno. Niezły festiwal odwiedziliśmy! #iamania #iamania2017 #moldova #moldovamea #moldovatrip #etno #ethno #visitmoldova #slowlife #festival #moldovan #summer #music #folk #traditionalday #traditons #podróżującarodzina #polishtravelblogs #podróże #igtravel #travelogue #travellingfamily #localsmd #summerfest #festivalulartelor #klumea @klumea.euO postare distribuită de PODRÓŻUJĄCA RODZINA (@podrozujacarodzina.pl) pe 8 Iul 2017 la 07:39 PDTCe nu mi-a placut:Unele preturi sunt cam exagerate Uneori cei care comercializeaza profita de moment si in 2 secunde te trezesti ca de la 50 lei, achiti 60 sau alte preturi poate. In fine, sunt oameni intre oameni, si nu generalizez, e doar un caz. Stiu ca si ei achita o taxa, care s-a scumpit anul acesta, dar traind in Moldova nu poti pune preturi ca in Europa, dar, fiecare are o explicatie...Nu-mi place sa stau in rand, insa spre mirarea mea nu s-au imbulzit ca la piata centrala)Asta am avut de spus, dar daca sincer, pentru un asa eveniment - UN grandios BRAVO Klumea si tot mai multe evenimente.Va inserez cateva fotografii, dar mai multe sunt pe instagram in stories, ma gasiti @mihaelajosanu )))Alte fotografii gasiti pe hashtag-ul #iamania2017Cele bune si nebune)))

Nu stii ce sa faci in weekend? Iata o lista de activitati pentru un weekend activ la #vatrafest


In weekend am fost la Complexul Etno Cultural VATRA, si pot spune cu voce tare ca a fost o experienta nemaipomenita. De ce? Pentru ca acolo am gasit aventura pe care inca n-am intilnit-o prin calatoriile mele.Drumetii prin Codrii MoldoveiPentru a respira aer curat si pentru a fi in unison cu natura, nu trebuie sa mergi departe, pentru ca la Vatra, se organizeaza in fiecare weekend drumetii prin padure pana la manastirea Capriana. Dupa o noapte ploioasa evident ca potecile prin padure mi-au dat batai de cap pentru ghete albe, dar am rezolvat si asta cu pelicula (mai in gluma mai in serios, am ramas cu ghetele albe )))Sa privesti de jur imprejur doar copaci e o adevarata satisfactie pentru creierul care-i satul de calculator. Pot sa va spun ca drumetia mi-a reancarcat bateriile la propriu.Fost-am la @vatrafest 😍 Am facut drumetii prin Codrii Moldovei si o multime de distractii oferite de #vatrafest Va scriu azi pe blog despre cum a fost si cand puteti sa mergeti si voi 😘 #ashadetare #descoperamoldova #moldova_mea #moldova #thebest_capture #mylifestyle #followforfollow #bloggerlife #bloggerpost #blogger #followback #lifestyle #igersmoldova #igmoldova #igerseurope #ig_europe #mylife #mylifestyle #topphoto #nicephoto #goodday #instalike #myhobby #vsco #vsco📷 #topphoto #instablog #bloggerlifestyle #life #lifestyleO postare distribuită de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 28 Iun 2017 la 03:35 PDT Tiroliana la Complexul VatraCea mai interesanta activitate e tiroliana! Si o afirm cu multa incredere, pentru ca am ras foarte mult la fiecare etapa, dar a fost foarte vesel, dar mai multe am scris aici. Keep going! #descoperamoldova #VatrafestO postare distribuită de Svetlana Matvievici (@orheianca) pe 24 Iun 2017 la 08:07 PDTArunca cu arcul sau toporul

Joaca mini golf

Pe langa aceste activitati distractive, la #vatrafest se organizeaza evenimente grandioase pentru ca spatiul ii permite, iar stilul rustic chiar e unul autentic, vedeti mai multe in articolul despre autenticitatea Complexului Vatra.Vizitati pagina de facebook VATRA pentru ca acolo puteti castiga pachetul de activitati pentru un weekend activ.

Acolo unde autenticitatea e la ea acasa | #vatrafest


Prima mea reactie cand am ajuns la Vatra am zis ca-i tare fain, dar pana am ajuns sa vad toata locatia, si anume ornamentele si picturile de pe case si stilul rusticcare-mi place la nebunie. In mare parte constructia din lemn, pe alocuri varuit ca pe vremuri, dar cu baie de nivel european, ceea ce mai rar gasesti.Ei bine, iata cateva fotografii care arata ce am vazut noi, si parca-s multe fotografii, dar n-am spus inca totul, pentru ca despre evenimentele grandioase care se organizeaza la Vatra si scena mare inca n-am scris )))Acolo unde autenticitatea e la ea acasa 😊 #vatrafest #ashadetare #descoperamoldova #moldova_mea #moldova #thebest_capture #mylifestyle #followforfollow #bloggerlife #bloggerpost #blogger #followback #lifestyle #igersmoldova #igmoldova #igerseurope #ig_europe #mylife #mylifestyle #topphoto #nicephoto #goodday #instalike #myhobby #vsco #vsco📷 #topphoto #instablog #bloggerlifestyle #life #lifestyleO postare distribuită de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 29 Iun 2017 la 01:49 PDT Authentic 😍 #vatrafest #ashadetare #descoperamoldova #moldova_mea #moldova #thebest_capture #mylifestyle #followforfollow #bloggerlife #bloggerpost #blogger #followback #lifestyle #igersmoldova #igmoldova #igerseurope #ig_europe #mylife #mylifestyle #topphoto #nicephoto #goodday #instalike #myhobby #vsco #vsco📷 #topphoto #instablog #bloggerlifestyle #life #lifestyletravelO postare distribuită de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 30 Iun 2017 la 12:26 PDT Orice weekend e un nou mod de a te redescoperi 😊 #vatrafest #ashadetare #descoperamoldova #moldova_mea #moldova #thebest_capture #mylifestyle #followforfollow #bloggerlife #bloggerpost #blogger #followback #lifestyle #igersmoldova #igmoldova #igerseurope #ig_europe #mylife #mylifestyle #topphoto #nicephoto #goodday #instalike #myhobby #vsco #vsco📷 #topphoto #instablog #bloggerlifestyle #life #lifestyleO postare distribuită de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 2 Iul 2017 la 01:44 PDT Pe prispa lu' Vasili, jioaca nunta de trii zili, ori cum acolo? 😂 #vatrafest #ashadetare #descoperamoldova #moldova_mea #moldova #thebest_capture #mylifestyle #followforfollow #bloggerlife #bloggerpost #blogger #followback #lifestyle #igersmoldova #igmoldova #igerseurope #ig_europe #mylife #mylifestyle #topphoto #nicephoto #goodday #instalike #myhobby #vsco #vsco📷 #topphoto #instablog #bloggerlifestyle #life #lifestyleO postare distribuită de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 3 Iul 2017 la 12:00 PDT

Tiroliana de la Vatra | Vrei aventura? Iti dam aventura!


La Complexul Etno Cultural Vatra am gasit raspunsul la intrebarea: Unde te poti distra in Moldova? Iata tiroliana e aici )Pentru mine a fost o mare provocare. Nu-s eu cea mai indrazneata, dar de data asta am zis ca n-am nimic de pierdut asa ca HAI!Etapele sunt destul de dificile pentru o persoana care nu prea se suia prin copaci cand era mica, dar, e posibil, daca pot eu ai sa poti si tu.Ca sa nu va zic cine acolo a tipat si cine nu avea rabdare mai repede sa treaca etapele si iar sa le treaca, va adaug fotografiile si secretele le lasam in culise, nu mai scoatem chiar tot din casa )))Pentru a afla cand poti sa mergi accesati pagina de facebook acolo puteti gasi si concursuri cu bilete pentru activitatile lor, asa ca hai la #vatrafest )))Foto: Victor Grastea si un video mai jos )))Vreti adrenalina? Poftim adrenalina! #vatrafest #ashadetare #descoperamoldova #moldova_mea #moldova #thebest_capture #mylifestyle #followforfollow #bloggerlife #bloggerpost #blogger #followback #lifestyle #igersmoldova #igmoldova #igerseurope #ig_europe #mylife #mylifestyle #topphoto #nicephoto #goodday #instalike #myhobby #vsco #vsco📷 #topphoto #instablog #bloggerlifestyle #life #lifestyleO postare distribuită de Mihaela Josanu (@mihaelajosanu) pe 30 Iun 2017 la 07:59 PDT
Smartwach sunt o adevărată provocare pentru orice utilizator


Un smartwatch e la modă, și nu doar. De ce? Pentru că e și util pe lîngă faptul că e la modă. Acum îl poți procura pentru tine sau pentru copilul tău ca să-l supraveghezi.În primul rând e comod și cu numeroase funcții de la GPS până la spionaj. Să începem cu începutul și să vă zic prin ce sunt ele deosebite de un ceas obișnuit.Pentru copii sunt foarte accesibile și iubite, pentru ca se pot juca, pot să urmărească ce au facut o zi întreagă, pot vorbi cu parinții sau să dea semnal SOS atunci când sunt în pericol. Pe lângă toate astea părinții pot fi liniștiți, pentru că-i pot supraveghea de la distanță și pot fi pe pace că copilul lor e în siguranță datorită GPS-ului care mereu îți spune când și unde se află copilul.Cu ajutorul unei hărți pe care o desenezi pentru pici, poți vedea dacă a încălcat perimetrul și să vezi unde se deplasează. Are funția de a fi găsit în caz că se pierde și chiar să-l oprești de la distanțăUnele ceasuri pentru copii au și cameră foto și video, astfel ei pot face fotografii, sau părinții îl pot spiona.La ceasurile pentru adulți funcțiie diferă puțin, și anume prin faptul că ei pot primi notificări de pe rețelele de socializare sau să răspundă la apelurile telefonice fără să folosească telefonul - o funcție destul de utilă pentru cei care șofează.Dacă ești un iubitor al sportului, atunci ceasul îți numără pașii, ba chiar mai mult, unele îți spun și ce puls ai. Iar o altă abilitate e că îți monitorizează activitate de somn și de activitate - așa că, pentru un stil sănătos de viață ai nevoie de un asemenea ceas.Pentru a vedea ce modele de smartwach sunt pentru copii și pentru adulți puteți accesa KIDGPS unde găsiți o gamă largă de produse la un preț accesibil.
Scrisoare către Umberto Eco


Pentru mine, drama spațiului virtual a început prin 2010, atunci când părinții mi-au procurat un leptop, ca să fiu și eu în rând cu lumea. Nu pot să decid până la urmă, a fost cu noroc sau ghinion. Din start nu mi-am dorit rețele de socializare, dar le-am făcut, am fost dependentă de ele, vorbeam nopțile și nu mai aveam astâmpăr. Din cauza acelui calculator am ajuns la un colegiu, care nu-și găsea rostul în viața mea, dar am supraviețuit și acolo. Din cauza acelui calculator au început și sfârșit relații, conversații și tot felul de aberații.Am pierdut timp, foarte mult timp pe like-uri, comentarii, fotografii, nervi virtuali și tot ce vrei. Am avut trei ani de degradare intensă cu jocuri prostești și conversații inutile. M-am transformat într-un client fidel, care consuma tot felul de informații inutile.La un moment dat a apărut facebook-ul în viața mea, acolo unde am descoperit blogurile. În 2014 am încercat să-mi fac un blog, care a eșuat. Nu aveam destul curaj să spun lumii ce simt. Am scris câteva postări, după care l-am șters. 

După despărțiri și frământări, copilul de 18 ani a decis că trebuie să scrie. Așa au început gândurile scrise. Gândurile care se transformau în lacrimi pe tastatura leptopului, și un mănunchi de caractere pe o platformă unde puteam să bocesc, virtual desigur. Așa am început să-mi vărs frustrările pe internet în articole citite de oameni pe care-i număram pe degete. Unii mă corectau, nu eram cea mai bună la capitolul gramatică, dar mi s-a oferit o șansă. O șansă de care am profitat. Am început să fiu mai atentă atunci când scriam, să am grijă de imaginile pe care le postez și conținutul pe care-l distribui.Într-o bună zi am început să vorbesc cu o altă fată care avea blog, care mi-a zis să-mi încerc norocul la un portal de știri. Nu știu sigur dacă mi-am dorit asta, însă simțeam nevoia de o schimbare. Exact după ce am aplicat am fost chemată la un interviu, iar spre mirarea mea am fost acceptată. Pe lângă aceasta  am mai aplicat să devin membru al unei organizații care avea Clubul Jurnaliștilor la care la fel am fost acceptată. La acel moment internetul pentru mine a devenit sursa oportunităților.Reporter la un portal de știri, jobul care m-a scos din zona de confort, care m-a provocat să vorbesc cu oameni și care mi-a redefinit personalitatea, fapt ce i se datorează că sunt studentă la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Sigur că, pe lângă aceasta voluntariatul a început să-și facă loc în viața mea, iar unul din proiectele de bază a fost Școala Bloggerilor, iar lista continuă.Umberto Eco a spus că ”Reţelele de socializare dau drept de cuvînt unor legiuni de imbecili, … în timp ce acum au acelaşi drept la cuvînt ca şi un premiat cu Nobel”.Da, aveți dreptate.  Pe rețelele de socializare oamenii pot spune orice, pot influența și pot organiza chiar și un protest. Orice prost își poate expune părerea, și mai e un lucru, mass media preia prostiile și le distribuie mai departe. E trist, dar adevărat. Eu fac parte din acei imbecili care nu ar fi trebuit să scrie ceva, însă am riscat. Rețelele de socializare m-au schimbat, dacă nu erau ele, cred că nu ajungeam unde sunt. Faptul că unor imbecil li se oferă cuvântul – poate fi o șansă ca ei să devină cineva sau poate fi o șansă să se piardă în spațiul virtual.
Business Start - prima ediție
 clubul nostru, evenimente de business chisinau

Clubul Nostru este o asociație care organizează diferite evenimente pentru femei și nu doar. Recent a lansat un nou proiect - Business Start despre care Doina Cernavca, fondatoarea Clubul Nostru spune că preconizează a fi unul care să inspire atât femei cât și bărbați. insert – a menționat Doina Cernavca, fondatoare Clubul Nostru.Pentru prima ediție Business Start au fost invitați Andrei Crigan, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Moldova- care a vorbit despre cât de mulți anterprenori au acces la granturi în mediul rural și despre cum  a reușit să crească Asociația. Un alt speaker al evenimentului a fost Adrian Lazarencu, directorul retelei „Fourchette” care a povestit cum a început afacea cu importarea brandului Filips și cum un prieten de-al său i-a trimis CV-ul in locul lui, ca mai tarziu să creeze peste 10 rețele de supermarket Fourchette. Un alt invitat a fost Diana Agachi, director „Marco English Course” a vorbit despre o nouă tehnică de a învăța limbile străine. Si Ion Luca, director la „Carpe Diem, Wine Shop & Bar care au povestit curioșilor despre cum și-au început afacerea, dar și cum reușește să exporte vinuri în Japonia și Coreea.Peste 50 de persoane prezente la eveniment au reușit să adreseze întrebări și să primească răspunsuri.În următoarele săptămâni organizatorii planifică cea de-a doua ediție care se promite a fi și mai interesantă și mai utilă cu speakeri din Moldova cat si Romania
Wine Friendly cu genericul - La vie en rose
Rozmarin cafe

Programul WINE FRIENDLY s-a bucurat de un interes sportit din partea localurilor din Chișinău, dar și a publicului.Acum WINE FRIENDLY anunță un nou val de evenimente în perioada mai – iulie 2017 care va purta genericul LA VIE EN ROSE.WINE FRIENDLY este o serie de evenimente organizate în WINE FRIENDLY RESTAURANT, unde doritorii pot veni să guste din vinuri alese împreună cu experți, care le explică cum trebuie să consume vin de calitate în cantități moderate, cu ce bucate trebuie să le consume, cât de reci sau calde, cum se deschide sticla și așa mai departe.Ce  este WINE FRIENDLY RESTAURANT? – Este o distincție pe care o oferă Oficiul Național al Viei și Vinului pentru cele mai bune restaurante din țară, care trec  un proces riguros de selecție și primesc Acreditarea de Excelență în Servirea Vinului. Un local care poartă logo-ul „Wine Friendly Restaurant”, aceasta înseamnă că acolo vei găsi o selecție extraordinară de vinuri, un meniu creativ și o atmosferă prietenoasă față de clienți și față de vinuri.Wine friendly la rozmarin cafe

Andrei a încercat să ne demonstreze cum trebuie să desfaacem un spumantwine friendly

Recent am fost la restaurantul Rozmarin Cafe, de care am auzit de multe ori, dar pentru prima dată l-am vizitat. Este ultimul restaurant care a primit această distincție, și urmează să fie aprobate restaurante în Cahul și Bălți.În cadrul offline-urlui între bloggeri am degustat câteva vinuri, iar Andrei Cibotaru ne-a deservit și chiar ne-a povestit mai multe din nutățile  WINE FRIENDLY. wine friendly rozmarn cafe

De această dată: Fiecare degustare va fi diferită, cu o tematică specializată cum ar fi degustări oarbe, asociere de vinuri și bucate, apreciere olfactivă, prezentări ale micilor producători și altele.  La evenimente vor participa un producător autohton de vinuri și un sommelier.Se planifică peste 30 de master classuri de degustare a vinurilor, iar noi fiind persoane care “nu cred până nu văd” iată că am degustat vinuri și am savurat bucate alese.secretele vinului moldova, wine friendly

Vinul serii a fost ALBARINO de la Fautor, care mi-a plăcut cel mai mult pentru gustul său deosebit. Dar așa cum este și tendința vinurilor rose, pot spune că vinul rose de la Castel Mimi pe care-l știu de anul trecut, mi-a rămas printre favoriți.rozmarin cafe bucate deosebite

rozmarin cafe bucate alese

rozmarin cafe eine friendly

Desigur aceste vinuri s-au asortat de minune cu bucatele pregătite de Rozmarin Café, care, sincer m-a impresionat prin diversitate și unicitate.Acum ne-a rămas să așteptăm evenimentele marca WNE FRIENDLY și să mergem să degustăm cele mai bune vinuri ale Moldovei și desigur să suținem producătorii autohtoni.Wine friendly este proiectul Oficiului Național al Viei și Vinului cu suportul Proiectului de competivitatate din Moldova, susținut de USAID și Guvernul Suediei. Pentru mai multe detalii accesați aicirozmarin cafe wine of moldova

Women’s day în stil italian


Women's day chisinau, women's day moldova,Cea de-a treia ediție WOMEN'S DAY a avut loc la Chișinău. Un eveniment exclusiv pentru femei din partea Women Adventure.Fiecare dintre noi își dorește o lărgire a propriului orizont, dar și mai multe cunoștințe în domeniu, pentru a ne putea manifesta pe deplin personalitatea. Pentru aceasta La Chisinau s-a organizat cea de-a treia editie Womens day, o zi de trainiguri cu personalități marcante din țara noastră și din Italia. Primul invitat a fost Sanda Diviricean care a vorbit despre psihologia unei relații și despre egalitatea de gen în Republica Moldova.

Iar ca invitat special a fost, Excelența Sa Valeria Biagiotti, ambasadoare a Italiei în R. Moldova,care a povestit despre viata profesionala, despre cât de mult a învățat pentru a ajunge o femeie diplomat în Italia, tinand cont de faptul ca doar 30% din numarul de angajati in diplomatie sunt femei. La fel a vorbit despre relațiile cu soțul și atitudinea lui față de faptul că la fiecare 4 ani se mută în altă țară sau oraș.

Un alt invitat special a fost Carlo Iacullo, care este stilist la cele mai populare posturi TV din Italia precum Rai 1 si canal 5, cel care a evidențiat faptul că în Moldova sunt puțini stiliști buni, de aceea a venit pentru a inspira si a da sfaturi celor care isi doresc sa arate frumos si cu bun gust,  la fel a menționat că femeile din Republica Moldova au stil si sunt frumoase.Cu sfaturi din bucataria Italiana, dar si despre cum se importa produsele italiene direct de la producatori a vorbit Franco Sanna, fondatorul Casei Rinaldi in moldova.La eveniment au participat peste 50 de femei, care au rămas surprinse de bucătăria italiană și de sfaturile primite de la stilist, si desigur de tombola si  cadourile pregatite de organizatori.

Nu avem locuri de muncă ori nu avem specialiști calificați?


Majoritatea tinerilor de astăzi susțin că nu există un viitor în Republica Moldova, că salariile sunt mici, că nu ajunge și că-i totul anapoda. Însă haideți să privim altfel lucrurile. Potrivit Biroului Național de Statistică structura populaţiei active s-a modificat după cum urmează: ponderea populaţiei ocupate a crescut de la 91,5% la 93,8%, iar ponderea şomerilor s-a micșorat de la 8,5% la 6,2%. Ceea ce înseamnă că în Moldova sunt locuri de muncă, noi nu avem specialiști calificați, iată aceasta e altă problemă.Mulți tineri sunt întreținuți financiar de părinți, astfel interesul lor pentru a face ceva în plus e minim. Sistemul nostru de învățământ nu oferă cele mai avansate studii, însă sunt diferite centre de dezvoltare care oferă studii aprofundate cu specialiști de peste hotare care sunt cu prețuri minime sau chiar gratuite.Avem foarte multe organizații nonguvernamentale care organizează traininguri gratuite, seminarii, dezbateri pe diferite teme, avem o mulțime de evenimente organziate zilnic în Chișinău care contribuie la dezvoltarea personală a tinerilor, doar că foarte puțini participă. Potrivit statistica.md moldovenii alocă în mediu 2 ore pe zi volutnariatului, iar cei mai mulți sunt implicați indivizii cu vârsta între 20-35 ani. Moldovenii alocă relativ mult timp activităţilor de voluntariat, însă acestea constau preponderent în activităţi informale de voluntariat, pe când în statele europene sunt practicate mai activ activităţile formale. Astfel, ajutorul acordat altor gospodării reprezintă cea mai frecventă formă de voluntariat și relevă solidaritatea socială a populaţiei din Moldova; Activităţile formale de voluntariat, care implică participarea în cadrul diverselor organizaţii nonguvernamentale, trebuie promovate și încurajate. Acestea educă populaţia ţării, în special tinerii, să fi e mai responsabili social, dezvoltă abilităţi practice în diverse domenii și facilitează comunicarea și socializarea între tineri;Unii tineri preferă să se distreze în loc să facă volutnariat sau să-și dezvolte anumite abilități, pentru că se tem să încerce sunt mereu cu teamă de a nu greși, astfel avem tineri care poate și au potențial, dar le este frică. Aici se potrivește un citat -„Trebuie?! Nu, categoric. E în fața ta un drum și poți să alegi: mergi pe el sau nu. Atât. E viața ta. O trăiești cum vrei tu. Există doar o singură problemă, societatea, care vrea ca tu să pășești anume pe acest drum. E problema ta dacă ești un cetățean ascultător!” Andreea RussoMai bine să fii un cetățean care se revoltă, își cunoaște drepturile și obligațiile, nu se mulțumește doar cu facultatea, dar mai învață de la cei mai buni, investește în dezvoltarea personală și profesională, care nu se mulțumește cu un salariu minim ci muncește și crește professional. Avem o mulțime de tineri care primesc salarii de peste 10 mii de lei sau chiar 20 mii, care lucrează pentru companii IT sau în alte domenii. Avem tineri care au fost desemnați ca cei mai activi din Europa, tineri care și-au deschis afaceri la 18 ani, tineri care au obținut investiții de peste hotare, tineri care au studiat dublu și au ajuns să ocupe funcții importante.

E adevărat că unii angajați cer experință de muncă, însă această experineță poate fi obținută prin voluntariat, prin activități și proiecte.  E adevărat că avem locuri de muncă cu salarii de peste 10 mii lei, însă nu avem oameni potriviți pentru acele posturi de muncă. 

Nu suntem învățați să ne ascultăm pe noi înșine


 PHOTO CREDIT +Oxana Dvornic Vreau să fiu un om liber, care-și croiește viața după simțuri. Vreau să fac ceea ce simt. Să-i împlinesc dorințele inimii, nu a societății. Noi, oamenii suntem un sistem complicat, dar ne-am complicat mai mult luând în considerație orice spune societatea, fiind la modă și urmărind ultimele trend-uri. Așa începem să creștem la fel, cu aceleași frici, aceleași gânduri și fără să simțim ce-i aia dragoste acoperind golul cu haine scumpe și ruj de buze. Nici o haină nu va putea să-ți confere încredere și nici un ruj de buze nu va putea picta fericire pe buze.Straniu lucru, dar noi nu mai simțim ce ne dorim, am trecut la lucruri materiale și uităm să simțim. N-o fi vorba doar de sentimentele de dragoste sau ură, ci e vorba de faptul că nu știm ce vrem de la noi. Trăim și nu știm pentru ce trăim, ne dorim o mulțime de lucruri și le agonisim fiind nefericiți într-un final. Fie că ai milioane sau sute de lei nici un fel de bogăție nu-ți va aduce satisfacție decât gândirea ta.La școală ne învață să gândim la fel, chiar dacă profesorii ne lasă uneori să avem creativitate, dar e puțin. Învățăm aceleași lucruri, aceleași concepte de mii de ani, dar nu suntem învățați să ne ascultăm pe noi înșine.

Generat în 0.538 secunde. Thumbnail Screenshots by Thumbshots