Gurmand hoinar

 Gurmand hoinar Gurmand hoinar


CĂLĂTORIM ÎN JURUL LUMII PENTRU A DECOPERI NOI REŢETE CULINARE!
RSS posts

Turism


Comenteaza





Prăjituă rapidă cu mascarpone
Sunt zile în care tare ți-e pofta de ceva dulce și gustos, dar tare ți-e lene să stai o jumate de zi în bucătărie și să „meșterești” prăjituri sofisticate. Prăjitura aceasta cu mascarpone și frișcă într-o astfel de zi s-a născut. Ingrediente: 250gr de frișcă 250gr de mascarpone 10-15 pișcoturi 50g de lapte 1 linguriță de […]
Ris à l’amande
Contrar aparențelor, Ris à l’amande nu este vreo rețetă sofisticată franceză. Acesta este un desert tradițional danez, servit la masa de Crăciun. Un desert simplu, din orez, fără pretenții, dar tare gustos. Așa cum e defapt bucătăria daneză în general: fără mari rafinamente consistentă și gustoasă. Risalamande, inventat la finele secolului 19, într-un restaurant luxos  din Copenhaga, […]
Crăciunul danez
„Din bătrani se povesteşte. Că-n toţi anii negreşit. Moş Crăciun pribeag soseşte. Niciodată n-a lipsit. ” Inevitabil, a mai trecut un an, iarăși despre Crăciun vom povesti. Dacă anul trecut scriam despre obiceiurile de Crăciun din jurul lumii, anul acesta vin cu povești de acolo pe unde acu un an doar imaginația și penița (* […]
Compot tomnatic
Îmi place toamna, ieși la plimbare prin pădurice și găsești tot felul de fructe: mere, flori și fructe de măceiș, mure. Binențeles că le culegi, vii acasa și faci un compot cu aromă de toamnă. Ingrediente 7-8 mere 2 mâini de măcieși 1 mână de mure 1/2 de pahar de zahăr căteva petale de măcieș […]
Clătite mici
Încep prin a recunoaște clătitele nu sunt punctul meu forte: le lipesc, ard, defapt n-am răbdare să le fac. Dar rețeta asta e altă poveste. De când am „furat-o” de la maicămea nu mă mai satur de ele. Se fac super repede și se mănâncă la fel de repede, dovadă stă faptul că acum, când […]
Primele impresii din Danemarca
Astăzi se face exact o lună de când mi-am făcut (desfăcut, făcut, iar desfăcut și refăcut de câteva ori) valiza și am ajuns în Danemarca. Țara care mă va găzdui următoarea perioadă de timp – care-mi va fi casă, unde voi învăța, relaxa, lucra ( cât de curând, sper),  unde-mi voi invita prietenii și familia în […]
Salată de sfecla
Pentru că aveam câteva sfecle rătăcite prin sertar am preparat rapid o salată tomnatică, colorată și tare bunicică. Ingrediente: 2 -3 sfecle 2 morcovi 100 g de brânză feta oțet balsamic sare, piper, oregano Procedura e foarte simplă, fierbem sfecla și morcovii aproximativ 40 de minute, până când pot fi înțepați ușor. Lăsăm legumele să […]
Aventura daneză începe
O noua postare pe blog aduce cu ea o noua categorie pe blog Expat in Danemarca și vine odată cu un nou capitol în viata de „copil-adult” a povestitorului (adică eu) – mutarea în Danemarca, mai exact în Aarhus. Ce nu ați auzit de Aarhus? Nici eu pana a ma muta aici. Asa ca în această […]
Ocroșca
Când începe vara întodeauna am poftă de rețete ușoare, care nu necesită mult timp de preparare, iar dacă mai sunt și răcoritoare cu siguranță devin preferatele mele pentru sezonul estival. Din această categorie face parte și Ocroșca. Ocroșca este o supă rece specifică bucătăriei rusești, perfectă pentru zilele de vară caniculare. Ingrediente: 500 ml iaurt natural […]
Cartofi noi cu sos tzatziki
 Vara nu-mi place să stau deasupra cratițelor din bucătărie prea mult așa că pentru o cină rapidă și lejeră am ales să fac cartofi noi cu sos tzatziki. Ingrediente: 1kg cartofi noi mărunți 3 castraveți 2 căței de usturoi 250 ml chefir sau iaurt 1 legătură de mărar ulei piper, sare și ieburi aromatice Spălăm cartofii, […]

Generat în 0.228 secunde.