Gândire, Atitudine, Acțiune Pozitivă

 Gândire, Atitudine, Acțiune Pozitivă  Gândire, Atitudine, Acțiune Pozitivă


Blog dedicat dezvoltării personale, optimismului și poziției active în viață.
RSS posts

Lifestyle


Comenteaza





7 Componente ale Succesului
Potrivit lui Brian Tracy există 7 componente ale succesului: 1. Pacea interioară (armonia) Pacea interioară presupune mulțumire de sine, sentimentul de bunăstare personală, propria fericire.  Cum obținem pacea interioară? Eliminând sistematic, sau cel puțin, minimalizând, sentimentele distructive de teamă, furie, îndoială, resentiment și îngrijorare, cu alte cuvinte tot ceea ce ne cauzează stres sau ne induce un sentiment negativ. 2. Sănătatea și energia E bine să vă imaginați că aveți o sănătate perfectă. Gândiți-vă cum ați arăta, ce înfățișare ați avea, cum v-ați simți, ce anume ați face mai mult s-au mai puțin. Cu cât te gândești mai mult la cum ai putea fi, în loc să te gândești la cum ești de fapt, cu atât vei fi mai animat de acest gând, ceea ce te va face să acționezi în vederea obținerii a ceea ce vrei să devii. Vei deveni persona care ți-ai imaginat-o că ai putea fi! 3. Relații pline de iubire O calitate esențială a unei persoane normale este abilitatea acesteia de acrea și menține relații de prietenie și intime cu ceilalți oameni pe termen lung. Esența personalității voastre se devăluie prin felul în care comunicați cu ceilalți și prin modul în care ei se înțeleg cu voi. Dacă nu aveți o idee clară despre ce doriți cu adevărat într-o relație cu o altă persoană, vă veți găsi probabil în situații pe care nu le-ați ales voi. În viață problemele sunt invariabil „probleme cu alți oameni”. Trebuie să mențineți controlul asupra relațiilor personale. 4. Libertatea financiară Obținerea independenței financiare reprezintă unul din cele mai importante scopuri și responsabilități din viața noastră. Nu banul stă la originea oricărui rău, ci lipsa banilor. Banii sunt un factor esențial pentru obținerea primelor 3 componente ale succesului. Puneți următoarele întrebări:  „Cât demult ai vrea să câștigi într-un an, în cinci, în zece ani?” „Ce anume ai face mai mult sau mai puțin?” „Cât de mare ai vrea să fie contul din bancă?” Totul începe cu definirea clară a viitorului financiar și apoi prin elaborarea unui plan pentru a-l realiza. 5. Idealuri și țeluri importante Pentru a fi fericit omul are nevoie de un sens și scop în viață. Trebuie să simțim că viața noastră are un sens. Avem nevoie de un angajamnet față de ceva mai mare și mai important decât noi înșine. 6. Autocunoașterea și conștiința de sine Pentru a trăi în armonie cu tine însuți trebuie să te studiezi și să te cunoști. Trebuie să înțelegi de ce ești așa cum ești, de ce procedezi așa cum procedezi, care sunt factorii care te-au influențat în anumite situații din viață. Numai atunci când te vei înțelege și te vei accepta pe tine însuți, te vei putea îndrepta spre alte domenii din viața ta. 7. Împlinire personală Împlinirea personală este sinonim cu autorealizarea. Este caracteristica de bază a celor mai de succes persoane din societatea noastră.
Deblocarea personalității
Cel mai mare obstacol în calea dezvoltării unei personalități pozitive este imaginea pe care o avem despre noi înșine. Personalitatea ta se bazează pe ceea ce se crede a fi. Limita ta este propria autoimagine mintală. Dacă vrei să-ți depășești limitele eliberează-te de autoimaginea negativă pe care o ai despre tine însuți.
Tecnica pătratului negru
Când vreți să obțineți ceva sau pretindeți ca un vis să devină realitate, imaginați-vă o tablă neagră și pe dvs. scriind pe această tablă. De ex. Puteți scrie ceva de genul „Obțin succesul de fiecare dată tot mai ușor în tot ceea ce fac”. Scrieți respectiva frază de mai multe ori încercând de fiecare dată să o vizualizați cât mai clar posibil. Cel mai propice timp pentru practicarea autohipnozei și autosugestiei este dimineața devreme, imediat după trezire și seara înainte de culcare.
O imagine ca și un cuvânt este o sămânță
Dacă implantăm în minte imagini de succes, sănătate, fericire, bogăție și liniște interioară vom asista la materializarea acestora în viața noastră. Pentru ca o imagine să devină realitate este necesar ca procesul de vizualizare să poarte un caracter metodic (permanent și continuu).
Puterea imaginației
Imaginația este o armă foarte puternicăîn procesul de autoeducare și autoperfecționare. Toți oamenii de mare succes, fie sportivi, politicieni sau businesmani au fost / sunt în primul rând mari visători. Imaginația poate fi folosită în două scopuri: 1.Eliberarea de o fobie sau deprindere rea fumat, claustrofobie etc); 2.Realizarea de ceva important (cumpărarea unei case, începerea unei afaceri).        Principiul de bază în folosirea imaginației constă în aceea ca să operăm / să ne comportăm ca și cum dorința pe care o avem în minte este deja realizată. Explicația este simplă – subconștientul nu face distincții temporale. Când ne imaginăm ceva subconștientul nu distinge între imaginea unei dorințe ce urmează a fi realizată în viitor și o dorință deja realizată.
A trece peste limitările proprii
Cea mai mare limitare pe care o persoană o poate avea este impusă de propria sa minte. Nu trebuie să uităm că anumite lucruri nu devin realitate instantaneu, durează ceva timp până când devin realitate, de ex. Să devii președinte de șară sau milionar. Entuziasmul și perseverența pot trece de orice obstacol. De aceea, nu trebuie să ne limităm pe noi înșine. Ține-ți minte – proiectele ambțioase durează până devin realitate.
Autosugestia – o arma cu două tăișuri: bine/rău
Când utilizăm tecnica autosugestiei și autohipnozei trebuie să facem formulări benefice, atât pentru noi înșine, cât și pentru toată lumea în general. Dacă cerem rău cuiva – ne facem rău nouă înșine. Pozitivul atrage pozitivul, tot așa cum negativul atrage negativul. Dacă admitem să se dezvolte în noi gânduri de ură sau invidie, vom atrage persoane și situații de această natură.
Subconștientul este sensibil la limbajul emoțional
Când cerem ceva sau dăm ordine subconștientului trebuie să punem inimă în asta. În acest fel solicitarea devine mult mai puternică dacă e întărită de emoții și sentimente.
Cum să interpelăm subconștientul
Tecnica de interpelare a subconștientului respectă aceleași reguli ca și tecnica sugestiei. Problema poate fi tratată ca o solicitare sau ca un ordin.  De exemplu: „Caut automobilul care mi-l doresc la un preț bun. Se află într-o stare bună și corespunde necesităților mele. Subconștientul meu mă ghidează către automobil”. Sau: „ Caut partenerul meu ideal, care mă iubește și pe care îl iubesc”. Când formulați ordine e de dorit să fiți pozitiv și afirmativ și nu interogativ. 
Câte sugestii se pot face simultan?
Experiența demonstrează că e mai eficient de a face o singură sugestie per sesiune și de preferință o sugestie foarte specifică. Respectiv este indicat să se lucreze asupra unei probleme specifice per sesiune. De exemplu nu se poate lucra efectiv asupra unor probleme totalmente diferite, cum ar fi: îmbunătățirea memoriei și pierderea în greutate. Însă se pot folosi două sugestii pe sesiune: Una generală / globală; Alta specifică – care vizează problema abordată. Regula de aur a autosugestiei este repetarea!
Cum să formulăm autosugestii?
1. Formulează sugestia cât mai pozitiv Pentru ca o sugestie să devină funțională, și mai cu seamă dacă vrem să evităm efectul contrar celui scontat, trebuie ca sugestia să exprime ceea ce se dorește a fi obținut și nu ceea ce se vrea a fi evitat sau îndreptat. Este absolut interzis ca sugestia să conțină negația „nu”. 2. Formulează sugestia într-o formă progresivă Nu este indicat să se folosească prezentul indicativ, mai utilăeste utilizarea verbelor care exprimă ideea de progres, de ex. Nu – Vânzările decurg bine. Da – Vânzările se îmbunătățesc zi de zi. O altă modalitate prin care putem evita problemele legate de timpul verbelor este să le excludem cu totul. „Succes – Bogăție” Sănătate – Relaxare” 3. Folosește formule scurte Formulările lungi „impresionează” puțin subconștientul; cele mai efective formulări sunt cele scurte. 4. Folosește cuvinte simple și clare Evită utilizarea neologismelor și expresiilor sensul cărora nu îți este cunoscut. 5. Ce pesoană să folosesc – I-a sau a II-a Pronumele „eu” – când se optează pentru repetarea mintală; Pronumele „tu” – când se apelează la înregistrări audio.
Cum să te protejezi de sugestii negative?
E foarte important să reacționezi imediat la orice sugestie nocivă. Pentru a neutraliza o sugestie negativă aplică principiul substituirii, când cineva sau tu însuți îți inoculezi o sugestie negativă, te poți proteja cu succes substituind-o imediat cu o sugestie pozitivă. Deci, fii gardianul gândurilor tale. Nu uita – suntem ceea ce gândim! Pentru a trăi o viață fericită trebuie să avem gânduri fericite. E o lege universală, ce nu are excepții.
Subconștientul este un puternic amplificator
Subconștientul nu face diferență între ideile adevărate și false. Subconștientul funcționează ca o lupă – mărește tot ce vede. Acest principiu de amplificare are aplicații infinite! Dialogul interior cu noi înșine este foarte important. Și tot atât de important e caracterul acestui dialog: Pozitiv Negativ
Cum putem face ca subconștientul nostru să lucreze în favoarea noastră?
Sunconștientul este guvernat de legile „cauză – efect”. Toată gândirea este acțiune. În fapt orice gând reprezintă cauza care produce efecte externe. Subconștientul este ca un câmp fertil. Pentru a face ca subconștientul să funcționeze în favoarea noastră trebuie să începem prin a semăna semințele gândurilor pozitive chiar azi: Gânduri de fericire și succes; Gânduri de dragoste și pace; Gânduri de sănătate.
Cum suntem programați?
„Programele„ care determină modul de funcționare a subconștientului vin fie de la însuși individul, fie din mediul înconjurător. Ce vine din exterior de multe ori are o conotație negativă. În general programarea este clasificată în: Pozitivă Negativă E important de reținut faptul că orice programare, cât de negativă și de puternic înrădăcinată în subconștientul nostru n-ar fi, poate fi ștearsă și modificată profund. Schimbându-ți programa îți schimbi viața.
Cum funcționează subconștientul nostru?
Subconștientul uman poate fi comparat cu un computer. Subconștientul e programat ca și un computer; Subconștientul dispune de o putere nemărginită; Subconștientul, ca și un computer dispune de o logică perfectă și implacabilă; Subconștientul, ca și un computer, acceptă orice sugestie sau programă fără autocritică și o execută orbește; Subconștientul nu dispune de liber arbitru; Subconștientul este reactiv, în sensul că e capabil să răspundă la un impuls, o programă sau un ordin pe care il dăm. 
La ce folosește autohipnoza?
Începând de la naștere și pe durata întregii vieți suntem supuși unui proces de „programare”. Marea parte a „programării” noastre subconștiente își are rărădinile în copilărie. Putem folosi autohipnoza pentru: A șterge programele negative din mintea noastră; A ne reprograma în conformitate cu dorințele și aspirațiile noastre; Autohipnoza ne poate ajuta să ne „curățim” de toate obiceiurile și tendințele noastre negative, ne poate ajuta să „scăpăm” de un destin „predeterminat”, care în realitate nu este altceva decât rezultatul imaginilor și proceselor subconștiente pe care le putem modifica. 
Ce este autohipnoza?
Potrivit Marelui Dicționar de Neologisme AUTOHIPNOZA este hipnoza provocată de subiectul însuși. O altă definiție a hipnozei ar fi – „o tehnică menită să-i permită pacientului să-și continue în mod independent terapia, intrând într-o stare hipnotică datorită propriilor sale sugestii”.  Autohipnoza reprezintă metoda cea mai simplă și mai eficientă de a accede la subconștientul nostru pentru a face uz de puterile sale supranaturale.
Cum este organizată mintea umană?
Viața noastră este o oglindă exactă a gândurilor noastre. Mintea umană se împarte în două părți: Conștientul – activități de rutină, intelectuale; Subconștientul – funcțiile vitale. Deasemenea subconștientul înregistrează și depozitează tot ceea ce ți se întâmplă în viață – e un arhiv al existenței.
Cum să devii centrul atenției la o reuniune sau la o petrecere
Nu-ți poți face prieteni fără ca oamenii cel puțin să te observe. Iată primii trei pași pentru a deveni o personalitate puternică: A se face remarcat/observat/evidențiat; A se face cunoscut; A se face plăcut; În rândurile ce urmează este prezentată o metodă verificată și sigură care te va ajuta să fii remarcat, cunoscut și plăcut. Înainte de a  pleca la o reuniune sau la o petrecere sau a te alătura unui grup - fă o pauză de moment și asumăți cu încredere atitudinea că cunoști și îți place de toată lumea prezentă acolo. După care, când ajungi la reuniune, oferă fiecărei persoane care te privește un surâs cordial, ca și cum ai cunoaște-o și o plecăciune a capului, ca și cum de mulțumire. Fă-i pe oameni să te cunoască și să simtă că îți PLACE de ei! Fă lucrul acesta indiferent de faptul dacă îi cunoști sau nu. Fă-i să se întrebe de ce nu-și amintesc de tine?! Asta îi va face nu numai să te observe, dar și să se gândească la tine și să-și amintească de tine! Fă comentarii cordiale tuturor în jurul tău, ca și cum ați fi fost deja prieteni. Nu exagera, fii natural și simte-te liber, comportându-te ca și cum te-ai afla între vechi prieteni. În scurt timp, toți cei prezenți vor avea impresia că te cunosc sau că vor să te cunoască. Iar tu vei fi remarcat, cunoscut și te vei face plăcut!
Aforisme despre atitudine
Nu ești ceea ce gândești că ești. Dar EȘTI ceea ce GÂNDEȘTI. (Norman Vincent Peale) Gândește, acționează și vorbește cu entuziasm și vei atrage rezultate pozitive. (M. Le Boeuf) Succesul este o stare mentală. Dacă îți dorești să ai succes, trebuie să începi să te gândești la tine însuți ca la o persoană de succes. (Dr. Joyce Brothers) Este bine să te menții curat și strălucitor; tu ești fereastra prin care trebuie să vezi lumea. (George Bernard Shaw) Lucrurile nu sunt bune sau rele în sine, gândirea noastră le face să fie astfel. (W. Shakespeare) Fie crezi că poți, fie crezi că nu - ai dreptate! (Henry Ford)
Gândirea pozitivă în citate
”PESIMISTUL VEDE DIFICULTĂȚI ÎN ORICE OPORTUNITATE. OPTIMISTUL GĂSEȘTE OPORTUNITĂȚI ÎN ORICE DIFICULTATE.” WINSTON CHURCHILL ”OMUL ESTE PRODUSUL GÂNDURILOR LUI; EL DEVINE CEEA CE GÂNDEȘTE.” MAHTAMA GHANDI ”IMPOSIBIL ESTE UN CUVÂNT ÎNTÂLNIT NUMAI ÎN DICȚIONARELE PROȘTILOR.” NAPOLEON ”ATITUDINEA POZITIVĂ POATE SĂ NU ÎȚI REZOLVE TOATE PROBLEMELE, DAR VA DERANJA DESTUL DE MULȚI OAMENI PENTRU A MERITA EFORTUL.” HERM ALBRIGHT ”DACĂ NU ÎȚI PLACE UN LUCRU, SCHIMBĂ-L; DACĂ NU POȚI SĂ ÎL SCHIMBI, SCHIMBĂ FELUL ÎN CARE GÂNDEȘTI DESPRE EL.” MARY ENGELBREIT ”CÂT DESPRE MINE, SUNT UN OPTIMIST. NU-MI PARE DE MARE FOLOS SĂ FIU ALTFEL.” WINSTON CHURCHILL ”ESTE ATÂT DE GREU CÂND TREBUIE SĂ FAC CEVA, ȘI ATÂT DE UȘOR CÂND ÎMI DORESC ASTA.” ANNIE GOTTLIER ”NU ORICE ZI POATE FI BUNĂ, DAR EXISTĂ CEVA BUN ÎN FIECARE ZI.” ANONIM ”FERICIREA ESTE O ATITUDINE. NE FACEM PE NOI ÎNȘINE FIE ÎNDURERAȚI, FIE FERICIȚI ȘI PUTERNICI. ÎN AMBELE CAZURI AVEM LA FEL DE MULT DE MUNCIT.” FRANCESCA REIGLER SURSA HTTP://WWW.PARTEABUNA.RO/
Ce este atitudinea pozitivă?
„Atitudinea pozitivă este pașaportul nostru pentru un mâine mai bun” Ce este atitudinea și mai cu seamă ce este atitudinea pozitivă? Jeff Keller în cartea sa „Atitudinea este totul” vorbește despre atitudine ca despre o putere secretă, care funcționează 24 h din 24, spre binele sau răul cuiva, mai mult decât atât este fereastra prin care individul vede lumea. Într-o abordare mai simplistă atitudinea poate fi comparată cu un filtru mintal prin care percepi lumea. Filtrul optimist - vezi jumătatea plină a păharului. Filtrul negativist - vezi jumătatea goală a păharului. Un individ cu o atitudine pozitivă poate fi caracterizat prin sintagma„POT”: Se centrează asupra soluțiilor; Caută aspecte pozitive; Vede posibilitățile. Un individ cu o atitudine negativă este caracterizat de sintagma „NU POT”: Stăruie asupra problemelor; Găsește defecte în toate; Vede limitările; Atitudinea pozitivă este esențială pentru a obține succesul în viață. Fără o atitudine pozitivă, nu poți activa niciun principiu care duce la succes. Ca ființe umane înzestrate cu liber arbiru avem întotdeauna posibilitatea de a alege ce atitudine să manifestăm. Este bine să te menții curat și strălucitor; tu ești fereastra prin care trebuie să vezi lumea. (George Bernard Show)

Generat în 0.334 secunde.