Degustare de Bere

 Degustare de Bere Degustare de Bere


un blog despre bere
RSS posts

Hobby


Comenteaza





Cele mai faimoase beri din Cehia


Republica Ceha este pe locul 1 in lume la consumul de bere, cu o medie de 156 de litri pe cap de locuitor. Berea se serveste absolut oriunde in Praga, chiar si la micul dejun in unele cafenele. Are un gust foarte bun si este extrem de ieftina. Cele mai faimoase beri din Cehia Majoritatea berilor din Republica Ceha sunt beri blonde obtinute din malt si hamei. Cehii servesc berea rece si cu un guler mare de spuma. Cand veti dori sa cereti o bere la draft, trebuie sa comandati o "male pivo" (draft de 0.33l) sau "pivo" (draft de 0.5l). Cea mai cunoscuta bere este berea Pils, Pilsner Urquell, fabricata in orasul Plzen si exportata in toata lumea. O alta bere fabricata in Plzen si pe care cehii o consuma cu multa placere este berea Gambrinus. Berea Bernard din Boemia de Est a fost votata cea mai buna bere in ultimii ani. Cea mai exportata bere din Cehia este Budvar (cunoscuta in lume sub numele de Budweiser, nume folosit si de o foarte bine cunoscuta bere americana). O alta marca de bere, cu o traditie mai mica dar foarte populara este Velvet. Kelt de asemenea este o bere neagra ce poate fi gasita mai in toate berariile din Praga. Dintre berile fabricate chiar in Praga se remarca Staropramen si Branik. Berea in Cehia dupa Revolutia de Catifea De la caderea comunismului, multe dintre fabricile de bere din Cehia au fost cumparate de giganti straini care au facut investitii mari. In barurile din Praga preturile variaza de la 0.8 € la 3 € pentru o bere la o jumatate de litru de bere de cea mai buna calitate. In afara orasului Praga, in restul tarii, berea este chiar si mai ieftina. Profiturile pentru fabricile de bere, din vanzarile autohtone sunt relativ mici si de aceea, acestea depind aproape in totalitate de exporturi. Berea din Cehia a ajuns aproape sa dicteze pretul berii premium pe piata internationala. Asadar, atunci cand vizitati Praga, bucurati-va si de o bere locala. Savurati gustul unui Budweiser, Pilsner Urquell, Staropramen sau al oricarei alte beri - proaspata si ieftina.  Si nu in ultimul rand aminti-va ca berea trebuie consumata responsabil!
Berea Chișinău sărbătorește 140 de ani


Berea Chișinău celebrează aniversarea a 140 de ani prin lansarea berii Chişinău de Jubileu, într-un nou ambalaj aniversar, deosebit atât prin design, cât  și prin extra-volumul de 550 ml. Campania care marchează aniversarea brandului național de bere a început în luna curentă și va continua cu multe alte surprize, în perioada următoare. În luna mai, Compania Efes Vitanta Moldova Brewery sărbătoreşte jubileul de 140 de ani ai Berii Chişinău. Cu această ocazie, compania a lansat o bere nouă, într-un ambalaj de sărbătoare – Chișinău de Jubileu. O bere care te surprinde prin caracter şi te cucereşte cu propria personalitate. Ambalajul unic, deosebit de artistic, manifestă o diferenţa delicată de caractere masculine şi feminine, dar care ascunde în interior o personalitate unică, maturizată şi cristalizată în timp - berea de Jubileu. Gustul distinctiv al noului produs relevă secretul unui secol de istorie și tradiție în arta producerii berii și este un cadou pentru toți iubitorii de bere. Chișinău de Jubileu este o bere rafinată, creată din 2 tipuri de malț blond într-o combinație perfectă cu aroma bogată a 4 tipuri de hamei. Noul produs este disponibil pe piaţă în sticlă și în doze cu un design special și în extra-volum de 550 ml. Pe parcursul acestor 140 ani de istorie, tradiţie şi calitate, berea Chișinău a câștigat recunoașterea și aprecierea oamenilor buni. Spiritul şi valorile brandului au fost intens reflectate atât prin respectarea calității, cât şi prin politica social responsabilă promovată activ de companie. „Suntem mândri că aniversăm 140 de ani. Cu această ocazie ne dorim să fim cât mai aproape de consumatorii noștri care, pe toată perioada sărbătoririi, vor avea parte de multe noutăți şi surprize speciale oferite de companie. Dincolo de toate aceste aspecte, marcarea aniversării de 140 de ani ai berii Chişinău reflectă tradiția și experienţa de producere a berii atestate în R. Moldova. Dar nu e suficient sa avem tradiţii, trebuie să şi inovăm. Consumatorii noștri sunt din ce în ce mai deschiși la nou, astfel, am produs o bere nouă, deosebită, Chişinău de Jubileu”, a declarat Kamil Yazici, Director General EVMB. Istoria berii Chișinău a început în primăvara anului 1873, când iscusitul negustor german pe nume Raps a întemeiat prima fabrică de bere din Chişinău, aceasta fiind şi prima fabrică de bere din Moldova. Berea obţinută la fabrica lui Raps se făcea după o reţetă tradiţională germană. Negustorul şi-a dorit cu tot dinadinsul să răspândească pe teritoriul Moldovei principiile şi cultura nemţească de fabricare a berii, fapt care i-a reuşit cu desăvârşire. Brandul Chișinău, purtând numele capitalei R. Moldova – este cel mai cunoscut brand de bere din țară. De-a lungul anilor a evoluat și s-a reinventat pentru a fi pe placul consumatorilor.
Berea, un posibil scut împotriva infecţiei cu Helicobacter Pylori


Consumul moderat de bere poate preveni cu până la 17% riscul infecţiei cu Helicobacter Pylori şi poate facilita eradicarea bacteriei datorită efectului său antibacterian, arată un studiu realizat de cercetătorii din Marea Britanie. Helicobacter Pylori este o bacterie care infectează mucuoasa stomacului şi a duodenului. Infecţia cu Helicobacter Pylori este cel mai frecvent tip de infecţie la om, afectând peste jumătate din populaţia globului. Majoritatea persoanelor în al căror tract digestiv se regăseşte bacteria, nu prezintă semne sau simptome de boală. În anumite situaţii însă, infecţia cu această bacterie poate conduce la complicaţii serioase, cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac. ”Helicobacter Pylori este responsabilă de multe cazuri de gastrită şi ulcer, ducând, într-o mare măsură, la cancer gastric. Datorită ingredientelor sale naturale, în special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural împotriva factorilor prezenţi în mediu şi care ne pot ataca sănătatea. Este foarte important să ştim însă că doar combinată cu un stil de viaţă sănătos berea îşi poate pune în valoare beneficiile pentru organism”, a spus dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Liam J. Murray, împreună cu colegii săi de la Universitatea Queens din Belfast, Marea Britanie, a realizat un studiu, pe un eşantion de 10.537 de persoane, legat de infecţia cu Helicobacter Pylori. Rezultatele studiului au indicat că un consum moderat de bere poate proteja împotriva infecţiei cu această bacterie al cărei grad de incidenţă la populaţia globului este de aproape 50%. Un pahar sau două de bere consumate săptămânal scad incidenţa infecţiei cu Helicobacter Pylori cu 11%, iar 3-6 pahare de bere pe săptămână reduc factorul de risc cu 17%, datorită conţinutului bogat de substanţe antibacteriene. Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere, adică 330 ml cu 5% alcool pentru femei şi 660 ml cu 5% alcool în cazul bărbaţilor, consumat zilnic trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare. AGERPRES.ro
Băutorii de bere sunt euforici încă de la prima înghițitură


Ultimele cercetări arată că gustul berii este suficient pentru a activa circuitele cerebrale implicate în simţirea plăcerii, chiar şi atunci când este vorba despre o cantitate redusă, relatează adevarul.ro. Organizaţia Alcoolicii Anonimi îşi avertizează membrii că „prima înghiţitură este cea care te îmbată“, amintind astfel că nu este nevoie de o cantitate mare de alcool pentru ca dependentul să îşi reia obiceiul. Potrivit unui articol apărut în revista „Time”, ultimele cercetări susţin această teorie: gustul berii conduce la creşterea nivelului de dopamină din zonele cerebrale asociate cu plăcerea, iar efectul este mai intens resimţit de către cei care provin din familii în care alcoolismul este o problemă. La studiu au participat 49 de bărbaţi, dintre care şapte erau alcoolici, iar ceilalţi consumau alcool ocazional. Un părinte sau un membru al familiei celor implicaţi în cercetare fusese dependent de alcool. La început, participanţilor li s-a administrat o doză dintr-un compus care să le permită cercetătorilor să evalueze modificările nivelului de dopamină din creier. După ce li s-au pulverizat apă, bere şi energizant pe limbă, cei 49 de participanţi au evaluat senzaţia de plăcere resimţită în fiecare situaţie. Deoarece cantitatea de bere consumată a fost atât de redusă, se aştepta ca eventualele variaţii ale nivelului de dopamină să fie provocate de asocierile şi aşteptările participanţilor. Înaintea cercetării, s-a dovedit că dopamina tinde să fie eliberată într-o regiune a creierului care este responsabilă de anticiparea plăcerii, înaintea administrării oricărei substanţe. Cercetarea  a confirmat aceste descoperiri, arătând că  gustul berii sau, mai degrabă, asocierea cu gustul respectiv, mărea cantitatea de dopamină eliberată în acea regiune a creierului. Istoricul familial a explicat diferenţele: persoanele în a căror familie existau membri alcoolici au resimţit mai intens modificările. Descoperirile nu asociază însă în mod clar eliberarea dopaminei cu instalarea dependenţei. „Este vorba despre o dezbatere, să ne dăm seama dacă eliberarea a mai multă sau mai puţină dopamină corespunde cu riscul dependenţei“, au arătat autorii cercetătorii.
Cercetătorii au descoperit un remediu nebănuit împotriva îmbătrânirii


Hameiul, un ingredient-cheie al berii, este considerat un remediu în lupta cu efectele trecerii timpului asupra organismului uman. Potrivit unor studii derulate de cercetători din Austria şi Cehia, berea consumată în cantităţi moderate poate avea proprietăţi antiinflamatorii ce au drept efect încetinirea procesului de îmbătrânire, scrie Libertatea.ro. În studiul publicat de revista International Immunopharmacology, cercetătorii de la Innsbruck Medical University din Austria au dezvăluit că hameiul utilizat la fabricarea berii poate influenţa producţia de neopterină, un marker al proceselor inflamatorii, ca şi nivelul de triptofan, aminoacid esenţial al cărui nivel scăzut pare să se asocieze cu intensitatea crescută a inflamaţiilor. Sprijinind descoperirile cercetătorilor austrieci, oamenii de ştiinţă din Republica Cehă au adus, la rândul lor, în atenţia publicului rezultatele unui studiu care demonstrează că un consum moderat de bere încetineşte procesul de îmbătrânire şi, mai mult, reduce posibilitatea producerii unui atac de cord în rândul bărbaţilor.
Guvernul ceh vrea să scumpească berea. Acum mai ieftină decât apa


În cele mai multe restaurante, baruri sau taverne din Republica Cehă, o halbă de bere este mai ieftină decât apa, aşa că ministerul sănătăţii vrea să schimbe obiceiurile şi dieta localnicilor, care beau peste 140 de litri de bere pe an, cel mai mare consum din lume, scrie businessmagazin.ro. În ţara care consideră berea „pâine lichidă", opiniile localnicilor încep cu declaraţii de genul „berea este laptele de mamă al adultului" sau „berea este pentru un ceh ceea ce este vinul pentru franţuz sau vodca pentru rus". O halbă de bere de 500 de mililitri costă în jur de un dolar, în timp ce o sticlă de apă sau suc este de două ori mai scumpă.  Ministrul sănătăţii Leos Heger vrea să impună restaurentelor şi barurilor să ofere cel puţin o băutură nealcoolică, la un preţ mai mic decât berea, în special tinerilor, ca alternativă. Heger este un medic radiolog în vârstă de 64 de ani care crede în concepte precum ingineria socială; mai mult, el nu se declară împotriva consumului de alcool, ci doar „o persoană rezonabilă".  Ministrul mai propune şi mărirea amenzilor pentru localurile care vând alcool minorilor, precum şi limitarea spaţiilor pentru fumători, nu a obţinut, încă, acceptul miniştrilor.
Berea previne apariţia răcelii (studiu)


Berea ar putea preveni apariţia virozelor respiratorii, printre care se numără şi răceala, afecţiuni des întâlnite în această perioadă a anului. La această concluzie a ajuns un grup de cercetători de la Universitatea Medicală Sapporo, din Japonia, scrie gandul.info. Potrivit oamenilor de ştiinţă, o substanţă din hamei, denumită Humulona, joacă un rol important în prevenirea instalării virozelor respiratorii specifice sezonului rece. Studiul demonstrează că acest ingredient poate proteja organismul împotriva virusului sincitial respirator care stă la baza bronşitelor şi pneumoniilor şi care afectează în sezonul rece milioane de persoane. În acest moment nu există un vaccin împotriva acestui virus, astfel că descoperirea japonezilor reprezintă un prim pas în dezvoltarea unui tratament eficient în tratarea problemelor respiratorii generate de virusul sincitial respirator. În plus, datele obţinute de specialiştii japonezi mai arată că acest compus ar avea şi efecte antiinflamatorii. “Berea este un produs fabricat din ingrediente exclusiv naturale iar acest fapt nu conteneşte să îşi facă simţite efectele pozitive. Hameiul se află din nou în centrul atenţiei, un compus al său – Humulona, dovedindu-se un inamic al săcâitoarelor viroze respiratorii din timpul iernii. Considerată mai degrabă un produs destinat perioadelor cu temperaturi ridicate, iată că este indicat ca berea să fie inclusă  în alimentaţie şi pe timpul sezonului rece, acest studiu oferind un argument în plus în acest sens”, declară dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie. Deşi cantităţile de Humulona depistate în conţinutul de hamei al berii sunt mici, studiul rămâne valoros, iar un consum de bere moderat, pe o perioadă îndelungată, ar fi posibil să conducă la obţinerea efectului rezultat din această cercetare, mai este de părere dr. Zugravu. Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de  un stil de viaţă sănătos şi de o alimentaţie corespunzătoare.
Berea Chișinău – naturală sută la sută ( + comentariile celor păţiţi )


Probabil nu există în Moldova vre-un adult care să nu cunoască berea Chișinău la gust sau cel puțin să nu recunoască logoul acestei beri. Sunt convins că acest produs are mai mulți fani în țara noastră decât cel mai popular sport – fotbalul. Berea are mai mulți fani în țara noastră decât cel mai popular sport – fotbalul. Mă bucură foarte mult faptul că au mai rămas în noi picături de patriotism și că ne este mai aproape de suflet un produs autohton care, pe lângă gust și aromă, ne mai atrage prin valorile pe care le promovează. Berea oamenilor buni inspiră valori care reunesc toţi moldovenii Fiind berea care poartă numele capitalei, ce simbolizează și inima acestei țări, brandul „Chișinău” inspiră admiratorilor săi valorile ce reunesc toți locuitorii Moldovei: prietenie, sinceritate și relații bazate pe încredere. Este berea oamenilor buni, optimiști, veseli, care îi fac şi pe cei din jurul lor să fie la fel. Cine ştie totul despre bere? Și totuși, sunt curios să aflu cărui fapt se datorează această popularitate și care sunt acele elemente care creează succesul acestei beri? Am dat o căutare pe internet, dar nu am primit suficientă informație care să-mi liniștească curiozitatea. Și atunci am îndrăznit să cer o întâlnire cu persoana care știe totul despre berea Chișinău. Este o doamnă foarte plăcută, Șef de Producere la fabrica unde se produce această bere – doamna Natalia Tovarnițchi. Adică este persoana care dirijează acest proces extrem de complicat, rezultatul căruia este o halbă de bere Chișinău rece, proaspătă, cu bule de gaz ( mai corect zis CO2) care se ridică și cu o spumă elegantă și extrem de atrăgătoare, fără de care berea nu ar fi bere. E nevoie de o carte întreagă pentru a descrie toate procesele şi etapele de producere a berii Chişinău Am pregătit un șir de întrebări din cele mai deochiate și, fără sfidare, am început s-o bombardez pe doamna cu ele. Cu multă răbdare, cu un zâmbet permanent și o bunăvoință enormă, doamna Tovarnițchi a început, puțin câte puțin, să mă inducă în această lume cu totul deosebită , o lume aparte – lumea berii, a proceselor și a ingredientelor. Nu credeam că totul e așa de complicat și dificil, că e așa de multă muncă – într-un singur păhar de bere! Vă propun un mic fragment al discuției noastre care sper să vă facă cât de cât cunoscuți cu acest proces, pe cât de complicat, pe atât de interesant și captivant. Deși, ca să descrii toate procesele și etapele producerii unei beri Chișinău, la sigur ar trebui o întreagă carte! J: Din ce este compusă berea Chișinău? NT: Berea Chișinău cuprinde doar 4 componente: malț, hamei, apă și drojdii. J: Dacă de ultimele două am mai auzit, atunci de primele două nu prea. Ați putea descifra, vă rog, ce sunt astea? Malțul selectat pentru producerea berii Chișinău conține combinația ideală de amidon și proteine

NT: Malțul este, de fapt, orzul care a fost umezit, încolțit și uscat. Transformarea orzului în malț este un proces lung ce durează în mediu 2-3 luni. Malțul selectat pentru producerea berii Chișinău conține combinația ideală de amidon și proteine – atât de necesare în procesul de producere a berii. Proteinele sunt necesare pentru alimentarea celulelor de drojdii ( în etapa de fermentare) și pentru formarea spumei de bere – element indispensabil al unei beri adevărate. Hameiul este o plantă multianuală cu o durată de viață de 30 de ani, cu flori sub forma de conuri. Pentru producerea de bere se folosesc doar inflorescențele plantelor femele – căci doar ele conțin substanțele necesare care conferă berii gustul și aroma specifică. Hameiul potrivit pentru producerea berii crește doar în zone cu climă temperată. Pentru comoditatea transportării și depozitării precum și pentru păstrarea mai îndelungată a proprietăților sale, florile de hamei se presează în granule și apoi se folosesc în producerea berii. J: Pare cât de cât clar, dar sunt sigur că pe parcurs vor mai apărea întrebări :). Dar ce interesant ne puteți spune despre drojdiile și apa folosite în producerea berii Chișinău? Ceva ce noi încă nu cunoaștem? Drojdiile folosite în producerea berii Chișinău sunt patent unic al Grupului de Bere Efes NT: Drojdiile de bere sunt niște organisme unicelulare, vii. Drojdiile îmbogățesc berea cu vitamine și microelemente. Ele conțin întregul complex al vitaminelor din grupa B. Drojdiile folosite în producerea berii Chișinău sunt patent unic al Grupului de Bere Efes. Anume drojdiile de bere conferă berii Chișinău acel gust autentic și aroma specifică. Apa – aproape 90 % din bere este apa. La producerea berii Chișinău fabrica folosește fântânile arteziene proprii aflate la adâncimea de 100 metri. Această apă este prelucrată de un echipament german pentru a o aduce la parametrii necesari pentru producerea berii. Tratarea apei include așa etape ca: filtrarea, dedurizarea și desalinizarea. J: Și acestea sunt toate ingredientele folosite în producerea berii Chișinău? Doar patru și atât? NT: Da, acestea sunt componentele necesare și suficiente pentru producerea berii Chișinău. J: Cât timp durează producerea berii Chișinău? NT: In mediu, procesul de producere a berii durează în jur de 2 săptămâni. Procesul de producere a berii Chişinău ocupă aproximativ 2 săptămâni şi constă din 11 etape -11 procese diferite

J: De ce așa mult? Ce se întâmplă în tot acest timp? NT: În timp de aproape 2 săptămâni au loc succesiv 11 etape, 11 procese diferite, realizarea cărora, în final, permite să avem berea gata de oferit consumatorilor. J: Tocmai 11 etape diferite ca proces? Timp de 2 săptămâni? Cum e posibil așa ceva? Și eu care credeam că a face bere e ca și cum ai face apă dulce, amestecând cu apa anumite ingrediente și gata. NT: Procesul de producere a berii în general și al berii Chișinău în particular, este unul deosebit de complicat, complex și de lungă durată. Acuși o să vă relatez pe scurt cum decurge acest proces ca să vă puteți convinge personal. O să încerc să descriu etapele producerii berii simplificat, fără folosirea denumirilor științifice. Deci, cele 11 etape sunt următoarele: 1. Malțul este măcinat în echipamente închise, speciale. În timpul măcinării se separă miezul bobului de malț de coaja acestuia, pentru a putea extrage mai ușor din miez amidonul și proteinele. Din acest amidon se vor extrage hidrații de carbon, care la etapa de fermentare vor fi transformați în alcool și dioxid de carbon. Din amidonul extras din malţ vor fi extraşi carbohidraţii care, la rândul lor, vor fi transformaţi în alcool în timpul fermentării 2. Masa obținută la etapa precedentă ( măcinișul) se deplasează într-un alt cazan unde este amestecată cu apă la anumite temperaturi, care permit extragerea hidraţilor de carbon din amidon. Masa obţinută se numește – plămada. 3. Plămada obținută se filtrează, adică se separă acele învelișuri de malț și rămân doar miezurile de malț, care după amestecarea cu apă de la etapa precedenta, deja au devenit o soluție lichidă care se numește – must de bere. Mustul de bere este foarte dulce datorita prezenței hidraților de carbon - niște zaharuri care vor fi necesare pentru fermentare. Fiind un conservant natural, hameiul împiedică dezvoltarea bacteriilor 4. Într-o altă instalație are loc fierberea mustului de bere cu hamei. Acesta se adaugă treptat, iar în timpul fierberii, din hamei trec în must componentele amare și aromate. Hameiul împiedică dezvoltarea bacteriilor din must, fiind un conservant natural. 5. Apoi are loc separarea sedimentului proteic format în timpul fierberii cu hamei. 6. Mustul de bere se răcește până la temperatura necesară pentru fermentare. La această etapă, mustul este un lichid de culoare chihlimbarie, care conține hidrați de carbon. 7. La etapa de fermentare, în must se adaugă drojdii de bere, sub influenţa cărora are loc întreg procesul de fermentare. Fermentarea durează aproximativ 6 zile. În tot acest timp, sub influența drojdiilor, hidrații de carbon din mustul de bere se transformă în alcool și dioxid de carbon. În rezultat se obține berea tânără. După ce etapa de fermentare a luat sfârşit, drojdiile sunt scoase. În timpul maturării are loc nașterea berii 8. Are loc maturarea berii tinere, acestui proces i se mai spune - nașterea berii, care devine acum o bere adevărată.  9. Cu ajutorul materialelor filtrante are loc filtrarea berii, adică din bere se separă rămășițele de drojdii rămase de la faza de fermentare. După această etapă, berea obține o transparență perfectă. 10. Berea este pasteurizată. 11. Are loc îmbutelierea. Și fiecare din procesele menționate mai sus au loc în echipamente speciale, expres achiziționate pentru etapa respectivă, cu monitorizare electronică în fiecare secundă și cu un strict control al calității la fiecare pas. J: Adică reiese că CO2 și alcoolul sunt obținute pe cale naturală în cadrul procesului de fermentare? NT: Da, exact. CO2 şi alcoolul se obţin pe cale naturală, în timpul procesului de fermentaţie Îmi place să stau cu prietenii la o halbă de bere, nu doar de dragul berii. Pentru mine, berea este un atribut absolut necesar care face ritualul comunicării cu prietenii mei apropiați, unul special și unic. Și sunt sigur că mai mulți oameni o să mă susțină aici. Dar nici nu îmi închipuiam că în spatele unei halbe de bere sunt atâtea procese implicate. Cunoscând toate acestea, berea Chişinău o să –mi pară și mai gustoasă de azi înainte! COMENTARII Pavalache la ora: 15:46, 23 noi 2012 

+1 (3)

 

obrazul nu va frije? nici nu se inroseste? gustati, daca nu ati baut berea pe care o comercializati in reteaua din republica in orice sticle si convigeti-va ca nici pe departe nu prea miroase a bere naturala. de la o posta se vede ca e preparata din praf cu apa si umflata cu gaze din butelii. daca taceati, filozof ramaneati. dar asa va trebui sa schimbati ceva in tehnologia de fabricare a berii. dar in realitate sa schimbati, nu in mintea mincinoasa a voastra. oleg25 la ora: 20:36, 23 noi 2012 

+1 (1)

 

cea mai naturala este acea bere produsa in or. Cahul nrtel la ora: 16:00, 23 noi 2012 

+2 (4)

 

aha! cea mai naturala minciuna!!! oleg25 la ora: 20:37, 23 noi 2012 

+1 (1)

 

incearca bere Dion / Spicusor sau Orasul Vechi produsa in cahul si ai sa simti gustul berii naturala crististar la ora: 16:09, 23 noi 2012 

+1 (3)

 

Ei chir ne cred de prosti! Doua saptamini in urma am fost in cehia unde am fost la degustare de bere. Am consumat 7 beri timp de doua ore . A doua zi dimineata mam trezit cu capul limpede si treaz, nu madurea nimic. Vara aceasta am consumat de citeva ori berea Chisinau si vreau sa va spun ca dupa trei halbe incei sa aiuresti si vreai sa mai beai si sa mai beai, astai rezultatul ca berea chisinau are in ea toate prostiile ce te fac sa consumi, si e departe de a fi naturala. In cehia linga fabricutile lor de bere miroase a bere , a malt, ect. la noi la Vitanta nu miroase a bere sau malt, findca se importa concentrate din care ei fac bere. Cu parere de rau nu pot spune ca berea aceasta e facuta pentru oameni buni. Ouagadougou la ora: 16:22, 23 noi 2012 

-1 (1)

 

cea mai democratica minciuna PorcusorusAgresiv la ora: 16:32, 23 noi 2012 

0 (2)

 

mincinosilor, mai potolitiva!!!  era sa fie bine daca era asa cum descrieti, dar realitatea este ca berea chisinau este de proasta calitate... blummd la ora: 16:51, 23 noi 2012 

-1 (1)

 

minciuna cu spuma de kilometri. Berea Chisinau naturala? Ei ne au de prosti!!! Sau deprins ca moldovanu tace si rabda sii fara bani! Singurul motiv de ce pina acum mai au vinzari este pretul, moldovanul e atit de sarac incit nu-si poate permite ceva mai bun pentru ca este mai scump, nu ma refer la toti dar astai realitatea de la sate. Obraz ca la porci! Minciuni! Turcii toarna cicat si vor sal vinda ca produs natural!!! blummd la ora: 17:02, 23 noi 2012 

-1 (1)

 

Aceasta stire seamana cu alta in care tot reese ca oamenii de la conducere ne au de prosti "Adevărul: Magistrat fără avere, „chiriaş“ în casa de milioane a soţiei" freeobserver la ora: 17:05, 23 noi 2012 

-1 (1)

 

Am mari dubii ca berea chisinau e un produs natural. In primul rand e foarte gazata. Berea buna cu adevarat nu este atit de gazata. In al doilea rand dupa berea chisinau te doare capul. Nu am simtit dorinta de a mai consuma dar nu te simti bine - asta e sigur. Ceea ce se vinde la stilca de plastic nu are cum sa fie un produs natural cu siguranta. Mai bine beti un paharel de vin de casa facut din poama decit jumate de litru de bere facuta din chimicate. JohnyBravo la ora: 18:19, 23 noi 2012 

-1 (1)

 

deacord cu lumea, berea miroase a drojdii (chiar potrivit ar fi pute), daca se bea mai mult de 2-3 sticle a doua zi esti mort de parca ai baut 2 litri de coniac falsificat, se mai intimpla ca in sticle sa fie ceva normal dar nu toata vremea, da de cele in plastic nici nu mai zic. Eu as spune ca consumind acest produs joci in loterie poate sati mearga si sa beai niste bere buna dar mai dese ori se nimereste pishat. De asta ma starui sa beau bere europeana sau la vrac sint o sumedenie de magazine cu bere destul de buna e putin mai scump dar mai bina sa platesti in plus decit de te intoxici de drojdi si himicate. ocupatie_1812. la ora: 18:37, 23 noi 2012 

-1 (1)

 

Frecati capu... Chsnau se vinde doar ca e mai ieftina... Daca bei cateva sticle apoi te doare capu de la ea... Asta e bere naturala? Pisat ... Eu pot accepta multe ... dar chiar asa minciuni.... ocupatie_1812. la ora: 18:41, 23 noi 2012 

-1 (1)

 

Mai pe scurt mai bine nu faceati publicitatea asta... ca vati facut de cacat. disperat la ora: 18:43, 23 noi 2012 

-1 (1)

 

Bere de RAHAT. Sai spuneti lui tuzic ca e bere naturala, chear credeti ca noi nam mai baut bere. Seamana mai mult a piset de vaca dechit a bere. O beau doar betivii carora lii tot una ce beau. ERTATIVA la ora: 19:14, 23 noi 2012 

0 (0)

 

Ши аич минчунэ. magnum la ora: 21:54, 23 noi 2012 

0 (0)

 

luati o bere buna din cehia si o bere chisinau, faceti un experiment video unde sa se analizeze compozitiile fiecareia, dupa asta plasati rezultatul pe youtube poate atunci vor intelege unii ce bere beu chisinauenii '' Berea oamenilor mintiti ''
Îţi place berea? Aplicaţie pe telefoanele mobile dedicată Oktoberfest


Vrei să-ţi cunoşti nivelul alcoolemiei, să flirtezi sau să ajungi cu bine acasă după ce ai băut multă bere? Totul va fi posibil doar cu ajutorul unui click! Oktoberfest, sărbătoarea berii de la München, a intrat în zona 2.0, scrie Jurnalul.ro. Oktoberfest, cel mai mare festival popular din lume, aflat în 2012 la a 202-a ediţie, intră de-a binelea în secolul al XXI-lea, după cum demonstrează gama de aplicaţii pentru smartphone-uri şi tabletededicate acestui eveniment. Gradul de beţie Aplicaţia "oficială” Oktoberfest i-a atras pe vizitatori, până în prezent fiind înregistrate circa 75.000 de descărcări. Ea permite utilizatorilor care-şi ştiu greutatea şi numărul de halbe de un litru băute să-şi afle gradul de beţie. În plus, dă posibilitatea petrecăreţilor să ştie în cât timp se va putea spune că le-a dispărut starea de euforie. Un alt atu al aplicaţiei este că arată numărul de calorii dintr-un brezel (covrig) gigantic, dintr-un jambon de porc, un purceluş de lapte sau din alte mâncăruri tradiţionale de la Oktoberfest. Căutarea cortului, crucială O altă funcţie, cu actualizare în timp real, arată ce corturi special amenajate pentru Wiesn sunt integral ocupate şi nu mai pot primi musafiri din lipsă de spaţiu. ' Pentru petrecăreţii mai îndrăzneţi există o aplicaţie botezată 'Wiesn, să flirtezi şi să găseşti'. Se poate crea un profil, se pot trimite mesaje altor celibatari, pentru a-i invita la un tur în montagnes russes sau la o bere. Se afişează fotografia, vârsta, tipul de persoană căutată, iar aplicaţia realizează potenţiale cupluri, anunţând locul în care se găseşte fiecare amator de întâlniri. Pentru a face sărbătoarea mai accesibilă celor care nu locuiesc în Bavaria, există un fel de traducere ce poate fi descărcată, care transformă limba vorbită în zonă în ceva ce se apropie de o germană mai tradiţională. Nu trebuie uitată nici aplicaţia care propune o selecţie a celor mai bune cântece de la Oktoberfest.  Home, sweet home.. Cineva s-a gândit şi la băutorii prevăzători: ei pot înregistra coordonatele casei lor, iar aplicaţia îi ajută să găsească drumul, în cazul consumului excesiv de bere.  Berea a început să curgă la tradiţionalul festival Oktoberfest de la München, la 22 septembrie, startul fiind dat de primarul Christian Ude.
Unde se produce cea mai bună bere din lume ? Clasamentul celor mai bune beri din lume îl deţine berea mănăstirească Westvleteren 12


Cu toate că industria mondială a berii este dominată în prezent de câteva nume mari precum Anheuser-Busch InBev, SABMiller, Heineken sau Carlsberg, micii producători au intrat în forţă pe piaţă. Unul dintre aceştia a reuşit să câştige cu produsul său titlul de cea mai bună bere din lume, acordat de site-ul de specialitate Rate Beer, scrie CNBC. Contrar tuturor aşteptărilor, primul loc în clasamentul celor mai bune beri din lume îl deţine berea mănăstirească Westvleteren 12, produsă de călugării din localitatatea belgiană omonimă. Juriul compus din 79 de degustători a acordat cea mai înaltă distincţie băuturii produse de abaţia Saint Sixtus din Westvleteren, după ce a analizat peste 140.000 de tipuri de bere înscrise în concurs de cei circa 12.000 de producători din întreaga lume. Călugării sunt asaltaţi de numărul mare de cereri venite din partea pelerinilor şi a colecţionarilor veniţi din toată lumea. Pentru a putea face faţă, călugării de la mănăstirea Saint Sixtus au limitat frecvenţa cu care un client poate cumpăra bere. Regulamentul de pe site-ul mănăstirii stipulează că "este obligatoriu să treacă 60 de zile până când acelaşi automobil care a preluat o comandă are voie să revină pentru una nouă". În plus, potrivit aceluiaşi regulament, "trebuie să treacă cel puţin 60 de zile până când se poate face o nouă comandă de la acelaşi număr de telefon". Tot pe site-ul abaţiei Saint Sixtus se mai precizează şi că berea este comercializată doar clienţilor individuali, care nu au dreptul să o vândă mai departe altor persoane. Berea se vinde în lăzi de 24 de sticle. În topul celor mai bune beri ale acestui an, locul al doilea a fost câştigat de Narke Kaggen Stormaktsporter, produsă de Narke Kulturbryggeri, din Orebro, Suedia. Locul al treilea a fost acordat berii Rare Bourbon County Stout, produsă de Goose Island Beer Company în Chicago, Statele Unite. Sursa: www.gandul.info
Piaţa berii în 2012, tendinţe şi particularităţi


Mai multe surse istorice plaseaza apariţia berii pe teritoriul dintre râurile Tigru şi Eufrat, acum 7 mii de ani. Primele relatări despre bere apar înaintea erei noastre. Consumul ei se atestă în perioada războaielor romane. Pemeleagurile noastre primele relatări despre producţie de bere au o vechime mult mai mică. În Basarabia producţia industrială a berii începe abia în anul 1873, cînd un întreprinzător emigrant german, fondează la Chişinău prima fabrică de bere. Dumitru NICULĂIŢĂ În present, piaţa de bere din Moldova este estimată la 12,5 mil. decalitri pe an. Dintre acestea, o cantitate de 8 mil. decalitri este produsă la fabricile din Moldova, iar aproximativ 5 mil. decalitri sunt de import. Dacă menționăm particularitățile de consum ale berii - este evident caracterul sezonier, în funcţie de variația temperaturilor, care influenţează în proporție de peste 80% consumul produsului. Piaţa berii de la noi este destul de aglomerată şi apariția unor jucători noi este destul de dificilă, însă, această afirmaţie este valabilă mai mult pentru companiile autohtone şi regionale. În condiţiile globalizării, brandurile internaţionale de renumite ocupă poziții de lider pe piaţa autohtonă fără mari eforturi. Bătălia principal pentru cota de piaţă se dă între cel mai mare producător autohton şi distribuitorii de branduri străine. Cota cea mai mare de piaţă, peste 70% o deţine portofoliul concernului turcesc Efes Beverage Grup, din care face parte Efes Vitanta Moldova Brewery (EVMB). La o distanţă foarte mare urmează Carlsberg cu 11%. Carlsberg Group care vinde 11 branduri de bere pe piaţă şi-a propus să mărească ponderea în Republica Moldova pînă la 25% în 2013. O posibilă mândrie pentru unii ar fi faptul că cel mai mare producător de bere din RM - EVMB a început anul acesta să livreze brandul propriu pe piaţa românească. Producătorul anunţă că livrările de bere moldovenească se fac în urma stabilirii unui parteneriat de lungă durată cu o companie de distribuție din România. Acest acord, presupune exportul întregii game de ambalaje sub marca Chișinău Blondă. Producătorul speră că berea autohtonă va intra în competiție pentru câștigarea preferințelor consumatorilor români şi anunţă că este pentru prima dată când aceasta este exportată peste hotare, astfel fiind dat startul unei colaborări de lungă durată. Se aşteaptă majorarea accizelor la bere Consumul destul de mare de bere din ţara noastră a ajuns în atenţia Parlamentului. O iniţiativă a legislativului din iunie, current, prevede majorarea accizelor la bere, care ar putea aduce în bugetul de stat aproximativ 11 milioane de lei. Conform iniţiativei, berea este calificată drept băutură alcoolică, fapt ce va duce la restricţionarea condiţiilor de vânzare şi interzicerea publicităţii. Intenţia este micşorarea consumului de bere în rândurile populaţiei şi stimularea consumului de vin, o dată ce tot ne-am poziţionat ca ţară vitivinicolă. Pe de altă parte, potrivit unei iniţiative a Ministerului Agriculturii şi Industrie Alimentare, ultimul va suţine producătorii autohtoni care vor cultiva orz şi hamei. În ce priveşte promovarea berii autohtone la nivel naţional , la Chişinău, în anul 2011 a avut loc pentru prima oară festivalul Oktoberfest. Organizatorii au încercat să redea cât mai mult atmosfera de la festivalul cu acelaşi nume, organizat anual la Munchen. Şi în oraşul Băţi, anul acesta s-a desfăşurat Festivalul Berii, unde au participat doar producători naţionali. În acest an, de cele mai multe investiţii în publicitate a avut parte berea Chişinău, care îşi reînnoieşte campaniile de marketing periodic. Trebuie de menţionat şi publicitatea Carlsberg, odată ce a fost sponsor oficial al EURO 2012. Campionatul de fotbal a fost aşteptat de toţi comercianţii de bere cu siguranţă. Efectul campaniilor publicitare depinde, în mare măsură, nu de efectuarea sau neefectuarea acestora, ci de calitatea și consecvența lor. Pentru a atinge obiectivele de marketing, mesajele promoționale trebuie lansate la momentul potrivit și, cel mai important, ca încărcătura informațională și emoțională pe care o poartă, să impulsioneze cumpărătorul în alegerea produsului dat. Nu doar acţiunile de maketing susţin consumul de bere, ci, oricât de banal nu ar suna, nivelul temperaturilor la fel influenţează achiziţia acestui produs. Temperatura înaltă, în combinaţie cu o strategie publicitară bine gândită, asigură distribuitorilor succesul aşteptat. Pe lângă reducerea capacităţii de consum a moldovenilor, scăderea consumului de bere în primul trimestru din 2012 a fost influenţată în special de vremea rece şi zăpada abundentă din ianuarie – februarie. Însă începerea sezonului estival, a caniculei, alimentată de euforia EURO 2012 a mărit cifra de afaceri a tuturor distribuitorilor. Pe lângă faptul că berea Chişinău îmbuteliată este prezentă practic în orice punct comercial din ţară, EVMB deţine şi o reţea de bere la halbă în lanţurile de retail, care la fel măreşte cota de piaţă a producătorului. Cea mai scumpă bere ce o putem găsi pe rafturile supermarketurilor sunt desigur mărcile produse departe de hotarele ţării noastre, şi anume – Guiness, Kilkenny, Corona Extra, Awanont, New Castle, Negra Modelo. Berea cehă se face tot mai prezentă în magazinele de la noi, iar berea românească, oricît ar fi de straniu, nu se găseşte în vânzare. Sursa: www.eco.md
Studiu: Cantitatea de bere produsă în Moldova este în creștere


În total pe tot parcursul anului 2011 în lume au fost produse circa 1,9 miliarde de hectolitri de bere. Un sfert din acest volum i-a revenit Chinei, unde consumul anual al acestei băuturi a ajuns la 490 de milioane de hectolitri. Cel puțin asta arată datele unui raport realizat de Barth-Haаs Group. Piaţa berii din Asia cunoaște o perioadă de creştere rapidă, consideră experții. Mai mult, berea chineză este practic "fabricată pe apă" devenind foarte limpede și uşoară. Pe locul al doilea în clasament s-au plasat Statele Unite. Anul trecut, americanii au produs 225 de milioane de hectolitri de bere. Potrivit studiului, spre sfârşitul anului 2011 în SUA au existat 1989 de producători de bere, majoritatea dintre care fiind fabrici private mici. Pe locul trei a ajuns Brazilia, care în 2011 a produs 133 de milioane de hectolitri de bere. În ceea ce privește Republica Moldova, deși volumul de bere produs este în creștere, țara noastră se situează mai jos de mijlocul clasamentului, ocupând în Europa locul 33 din 43 de țări. Astfel, Republica Moldova a produs anul trecut 1,07 milioane de hectolitri. Asta în timp ce în 2010, cantitatea de bere produsă a fost de 905 mii de hectolitri. Pe locul patru la nivel mondial și pe locul întâi la nivel european s-a poziționat Federația Rusă care a reușit să depășească Germania (locul doi în Europa), aceasta din urmă fiind cunoscută printr-o varietate soiuri de bere de calitate.
O bere reusita se bea alaturi de un factor de remotivare


Sa ma explic (prin “o bere” vom intelege, buninteles, “o sesiune de baut bere”!). Ideea ca e intr-un grup uman exista totdeauna o tensiune sociala, mare sau mica: atunci cand grupul e proaspat format, tensiunea e mare; cand grupul are in urma o istorie comuna, tensiunea e mai mica, dar nu cu mult mai mica. Cauza acestei tensiuni e de natura animala, probabil, si anume imprecizia ierarhiei (nu stii exact cum sa te raportezi la cei de langa tine, daca esti mai sus sau mai jos decat ei pe scara sociala). Factorul de remotivare e acel lucru (sau persoana) care abate atentia intregului grup de la tensiunea sus-pomenita; poate fi orice, dau cateva exemple: un meci de urmarit la televizor; cineva care canta la ghitara; un foc de tabara care trebuie intretinut (sau si mai bine, un gratar pe care se frige carnea); un joc de carti sau o partida de table (pe care s-o chibiteze toata lumea); o punga cu seminte din care mananca toti, scuipand cojile; un “povestas” deosebit, cineva care capteaza atentia intregului grup; etc (nu-mi mai vin in minte alte exemple). Esential e ca factorul de remotivare sa nu fie berea in sine! E foarte important – daca tensiunea grupului e disipata prin bautul de bere, atunci se bea foarte repede, iar tensiunea creste, in loc sa scada (din cauza alcoolului berii, asa slaba cum e ea). Efecte: daca esti slab de intestine, ajungi pe buda cu diaree (si pe urma fuga acasa – sa nu-mi ziceti ca asta e o bere reusita!); daca esti slab de stomac, ajungi la buda si versi tot din tine (la fel); daca esti slab de creier, te imbeti si sari la scandal cu cei din jur (iti mai iei si peste cocoasa – nici asta nu e o bere tocmai reusita…). Concluzii: incearca sa bei bere cu un grup vechi, sudat, cunoscut, cu o ierarhie cat de cat stabilita; incearca sa aveti la indemana un factor de remotivare; daca nu aveti, si singurul factor posibil e berea in sine, incearca sa bei cat mai incet, si mai ales, adu in discutie subiecte neutre (altele decat fotbalul, politica si prostia celor de fata, cu exceptia ta!). Daca, totusi, nu-ti iese nimic, n-ai decat sa ma chemi pe mine, pe post de factor de remotivare! Sursa: http://berile-de-aur.blogspot.com/
Действующие пивзаводы республики Молдова (informație în rusă despre fabricile de bere din Republica Moldova)


Тихман Алекс: Действующие пивзаводы на территории Государства Республика Молдова 2007 год Название города Названия фирмы или предприятия Год основания Максимальный обьем Продукция  1. Кишинев EFES Vitanta Moldova Brewery 1873 10 млн.дал\год Chisinau blonda -4.5% Chisinau draft – 5% Chisinau aurie -5..5% Chisinau tare – 7% Vitanta premium extra – 5 % Vitanta premium classic – 6.5 % ( стекло 0.5, пэт 1, 1.5, 2 л., кеги 50 л, банка )  2. Мун. Кишинев Будешты Makler - plus 90 - e 300 000 дал\год макс 10 тонн\сутки Kellers blonda – 4 % Kellers blonda clasica – 4.5 % Kellers bruna – 4.7 % ( Пэт 0.5, 1, 1.5, 2 л, кеги )  3. Мун.Кишинев Гратиешты I.M. RIVEX 1998 200 000 дал\год Bohemian Kings Beer 3.5 % ( кеги ) 4. Кишинев Beer House Пивоварня - ресторан 90 - е 500 л\ сутки Светлое фильтрованное\нефильтрованное Темное нефильтрованное Красное  5. Пос.  Костешты Interprindere Piesciola Costesti 500 л\сутки  6. Пос. Пухой 1999 500 л\сутки Элвис плюс кеги  7.  Бельцы Beermaster 1906 600 000 Дал\год макс 30 тонн\сутки Companion blonda – 4 %  Goldenburg blonda – 4.9 % Noroc – 4.5 % ( стекло 0.5, Пэт, кеги )  8. Бельцы Fantezia 90 - e Fantezia Пэт 1.5л  9. Кагул Bere Unitanc 500 000 дал\год макс 30 тонн\сутки Victoria – 4.5 % Стекло 0.5, Пэт 0.75, 1 л Cahul – 4.5 % Стекло 0.5, Пэт 1.5 л, кеги  10 Унгены Feodora 1998 3 тонны\сутки Feodora Пэт 1.5л, кеги  11 Чимишлия S.R.L. Cogilnic 1971 200 000 дал\год макс Grand Gold – 4.3 % Пэт 1.5 л, кеги  12 Комрат ( Гагаузия ) 1993 500 л\сутки Жигулевское  13 Чадырлунга ( Гагаузия ) S.R.L. Cogilnic 2000 140 000 дал\год 10 тонн\сутки Cozerog blonda – 4 % Стекло 0.5, Пэт 1.5 л 14 Бендеры (Приднестровье) ЗАО Бендерский пивоваренный завод 1969 900 000 дал\год Старая крепость – 4 % Стекло 0.5, Пэт 1.5 л, 2л, кеги  Ответов - 4 Ох-хо-хо...: А вот тут написано про EVMB : Портфель компании представлен следующими брендами: Chisinau, Vitanta Premium, Efes Pilsener, Warsteiner и Старый Мельник. Последние три не производятся сейчас? Будут ли? Тихман Алекс: в этом году начнется производство Старого мельника и Ефеса в Кишиневе будет стекло и банки Тихман Алекс: всем заинтересованным вышлю по мэйлу таблицу tichman@dnt.md Amazar: Прочитав список, вспомнил анекдот:"А деревня у нас маленькая - всего четыре вытрезвителя".
Spitalul de urgenta - Traiasca berea
Un omagiu pentru a treia bautura din lume, dupa apa si ceai: BEREA.
Berea Chişinău la butoi, adusă acasă


Recent, a apărut serviciul de livrare la domiciliu a berii Chișinău la halbă, în orice cantitate și în orice colț al capitalei. Este greu de imaginat o petrecere perfectă fără o bere de calitate, proaspătă și răcoritoare. De obicei, ca să dai o petrecere, e nevoie să mergi la magazin, să procuri bere, să asiguri transportarea ei și să găsești suficient loc în frigider. Dar dacă petrecerea este undeva în afara orașului, situația se complică cu mult, și atunci, ești în căutarea unei soluții, ca să ai o bere rece pe toată durata picnicului. Nu de alta, dar sunt cam prea multe griji, de altfel, și până le rezolvi pe toate, îți trece și cheful de chef.  Din vara asta însă, producătorul berii Chișinău - compania Efes Vitanta Moldova Brewery (EVMB), îți vine în ajutor, ca un prieten adevărat și îți dă soluția mult așteptată, cum să organizezi o petrecere pe cinste fără prea multă bătaie de cap.  Acum, este suficient să formezi numărul de telefon 022 47 80 93 și să dai comandă de bere Chișinău la halbă, produsă local – și deci, proaspătă, rece, dar cel mai important – de la un producător de încredere!  Berea va fi livrată în cantitatea solicitată la adresa indicată, împreună cu o instalație de turnare și răcire. Deci, pe toata durata evenimentului, veți avea parte de o bere rece și veți putea juca rolul de barman, deoarece respectiva instalație nu necesită o persoana special instruită pentru a face rost de bere din ea. Cu atât mai mult, este și o surpriză plăcută, pentru cantitatea de bere comandată, se oferă gratuit și pahare din plastic de 0,5 lt., create anume pentru berea „Chișinău” și pentru toţi oamenii buni.  Atenție! Acest serviciu este accesibil doar pentru persoane ce au împlinit 18 ani. Pentru mai multe detalii interesante cu referire la acest serviciu puteți forma numărul de telefon 0 22 478 093 sau accesa site-ul www.berechisinau.md, selectând rubrica Bere la comanda.  Berea Chișinău Vă dorește o petrecere cât mai reușită!
Festivalul berii şi băuturilor răcoritoare”, ediţia a XII-a


Filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova de comun acord cu primăria municipiului Bălţi Vă invită să participaţi la “Festivalul berii şi băuturilor răcoritoare”, ediţia a XII-a ce se va desfăşura în perioada 13 – 15 iulie 2012. Locul desfăşurării Festivalului – piaţa centrală municipală “Vasile Alecsandri”. Sunt invitaţi: -         producători de bere şi băuturi răcoritoare, sucuri şi nectare din ţară şi de peste hotare; -         producători şi furnizori de utilaj şi veselă pentru berării, baruri, material pentru ambalaj; -         producători de gustărică la bere: snacksuri, cipsuri, pizza, alune,caşcaval, diferite produse din carne (salamuri, mici, frigărui, etc.), peşte şi produse de mare; Pentru informaţii suplimentare ne contactaţi la tel/fax: (231) 2-92-27, 2-34-79, , 2 70 35.
Kasztelan Niepasteryzowane


Bere nepasteurizată Kasztelan Niepasteryzowane este o bere poloneză produsă în centrul Poloniei, regiunea Sierpc.Proces tradiţional de producere a berii. Se foloseşte apă tratată şi  ingrediente naturale, atent selectate şi fătă urmă de conservaţi. Berea Kasztelan Niepasteryzowane se caracterizează printr-o aromă uşoară de hamei, gust proaspăt frumos. Extract de 12,5% Alcool 5,7% Disponibil în caseta de 0,5 L, 0,5 L sticla.  Kasztelan Niepasteryzowany to polskie piwo produkowane w lokalnym browarze w Sierpcu w środku ekologicznie czystych terenów Mazowsza.Tradycyjny proces warzenia piwa, woda czerpana z głębokich źródeł oligoceńskich, starannie wyselekcjonowane naturalne surowce oraz brak pasteryzacji powodują że Kasztelan charakteryzuje się lekkim, przyjemnymi świeżym smakiem.Ekstrakt 12,5%Alkohol 5,7%Dostępny w : puszka 0,5l, butelka 0,5l, czteropak, ośmiopak oraz butelka 0,33
Ce tipuri de bere gasim in Ucraina la Euro 2012?


Berea din Ucraina este asemanatoare cu cea din Cehia insa in tara gazda a campionatului european vom gasi cu siguranta mai multe tipuri de bere. Berea din Ucraina este de calitate, mai ales daca o comparam cu berea ruseasca. In general berea din Rusia si Ucraina tind sa respecte stilul traditional german cu cateva exceptii. Cele mai importante tipuri de bere din Ucraina sunt: SVITLE (Light) – Pale Lager standard cu ABV de 4-5%. Fara aroma prea puternica  insa per ansamblu bere buna care nu iese din tipare. Cea mai buna din aceasta categorie:Lviviske Premium. TEMNE (Neagra) – Un lager dark (dunkel) tot cu ABV intre 4 si 5%. In general au un gust dulce dar sunt si exceptii si de obicei se simte aroma maltului prajit. Gusturile puternice sunt greu de gasit, nu ies din tipare cu toate ca unele dintre ele tind sa fie exagerat de dulci. Cea mai buna bere din aceasta categorie: Obolon Oksamitove. MITSNE (Strong) – Pale lager stron, tipic european cu ABV intre 6-8%. Sunt mai dulci si mai consistente decat cele din tipul SVITLE si au un gust mai pronuntat de hamei. Doua beri care merita incercate: Slavutych Mitsne si Arsenal Mitsne. BILE (Bere alba) – Berea din grau germana se gaseste si-n Ucraina dar aici sunt mai aromate si au un gust citric mai pronuntat (mai slab totusi decat berile din grau belgiene). Exista si bere neagra din grau care este mai dulce. Una dintre cele mai bune alegeri: Chernigivske Bile Nefiltrovane. PORTER - In Ucraina se gasesc mai multe beri care se incadreaza in acest gen, daca e sa comparam cu celelalte state europene …numai ca sunt greu de gasit. Un bun exemplu este Lvivske Porter – o bere consistenta, un lager de culoare rosiatica. Are arome de prune si stafide, se simte gustul de malt prajit. De asemenea, daca mergi la EURO 2012 in Ucraina, nu trebuie sa ratezi berea de tip KVAS - o bere traditionala ruseasca, fara prea mult alcool care se face din paine. Se vinde rar in baruri sau magazine si ai mai multe sanse sa o gasesti la vanzatori ambulanti din orase. O gasesti vanduta de babushke la pahare din plastic. Cea mai buna varianta cica s-ar gasi in Odessa la capatul scarilor Potemkin. Exista doua tipuri de bere KVAS - primul mai traditional ce are gust a paine, putine condimente si drojdie. Al doilea se gaseste (daca ai noroc) in baruri si are gust de chimen. Berea din Ucraina merge aproape cu orice fel de mancare si este cel putin la fel de buna ca berea din Cehia. Daca mergi la EURO 2012 in Ucraina si mergi dupa la un restaurant, pretul pentru o bere este de 7-10RON pentru berile facute local si poate si mai putin pentru cele cunoscute. Exista cateva berarii in Odessa dar nu sunt la fel de populare ca restaurantele. Sursa: http://berarul.ro/
Bere EFES PILSENER 0.5L


Pilsener este un tip de bere blondă cu fermentare în straturile inferioare, care a fost produsă pentru prima dată în oraşul Pilzen din Boemia, în anul 1842. Efes Pilsener simbolizează veselia şi spiritul pozitiv, acele momente speciale de fericire şi relaxare, pline de spiritualitate. Ingrediente: apă, malţ, melasă de maltoză, hamei. Conţinutul în extract al mustului de malţ: 12 %. Valoarea energetică: 46 kcal / 100g. Valoarea nutritivă la 100 g: proteine – 0,6 g, glucide – 4,7 g. Pasteurizată Nu conţine conservanţi şi aditivi alimentari. Comentarii: Sincer, o bere parşivă de tot! Până şi berea Chişinău are un gust mai omenesc. Doar brandul şi sticla originală - atât. În general în Republica Moldova la capitolul bere e jale. Vrei să bei seara o bere bună, tre să mergi la market şi să dai o groază de bani pe bere vie autohtonă Kellers, Boheminas sau Chişinău. În rest e spălătură de butoiae şi prafuri aduse dreaku ştie de pe unde...
Compania Efes Vitanta Moldova Brewery a livrat primul lot de bere Chișinău în România


Efes Vitanta Moldova Brewery (EVMB), unul dintre cei mai mari producători de bere din Moldova a realizat primul export al berii Chișinău. În urma stabilirii unui parteneriat de lungă durată cu o companie de distribuție din România, berea autohtonă va intra în competiție pentru câștigarea preferințelor consumatorilor români. În cadrul acestui acord, peste Prut se va exporta întreaga gamă de ambalaje sub marca Chișinău Blondă și anume: sticlă 0,5 lt., doza 0,5 lt., PET 1.0, 1.5, 2.0, 2.5,  și Chișinău Draft la KEG 30 lt. și 50 lt. În luna mai curent, Compania Efes Vitanta Moldova Brewery a încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu compania românească LIQUID GROUP IMPORT EXPORT, care a devenit distribuitorul oficial și exclusiv al producției companiei EVMB pe teritoriul României. Distribuitorul va presta, de asemenea, și servicii de publicitate și promovare a produselor EVMB pe teritoriul țării vecine. Este pentru prima dată când berea autohtonă este exportată după hotare, astfel fiind dat startul unei activități de export de lungă durată. Brandul de bere Chișinău are o notorietate foarte puternică pe teritoriul Republicii Moldova şi cu siguranță va atrage simpatia consumatorilor din România. Berea Chişinău este prima marcă naţională de bere produsă în Moldova. În prezent, marca Chișinău este prezentă în portofoliul companiei cu următoarele extensii: Blondă, Aurie Originală, Draft, Draft Mild, Specială Tare și Nefiltrată.
De ce bere vie?


1. „Berea vie” este nepasteurizată. Pasteurizarea reprezintă un proces de încalzire (în decurs de 3 – 20 minute) până la 60 – 80 grade a berii deja preparate şi îmbuteliate în ambalajul corespunzător pentru a distruge şi a suprima capacitatea de reproducere a microorganismelor. Pasteurizarea prelungeşte semnificativ durata de viaţă a berii, însă ea afectează în mare masură gustul băuturii. Şi cu cât este mai înaltă temperatura, cu atât mai puţin gustoasă devine berea. Berea nepasteurizată se pastrează o lună, maximum două luni dacă este bine filtrată. 2. „Berea vie” este nefiltrată. Tehnologiile moderne de filtrare dublă ba chiar şi triplă purifică berea de drojdii şi microorganisme nu mai rău decât la pasteurizare, cu toate acestea gustul berii nu este afectat, dar numai îşi pierde „farmecul”. Este evident că o astfel de prelucrare va îndepărta mai multe componente, inclusiv şi cele care influenţează la modul cel mai favorabil asupra gustului. Prin urmare gustul devine mai puţin intens. 3. „Berea vie” este neconservată. Cel mai periculos proces pentru bere este procesul de conservare (prelucrare chimică). Dacă în procesul filtrării şi pasteurizării berii se înrăutăţeşte gustul şi aroma, inclusiv sunt eliminaţi nutrienţi, atunci la adăugarea înhibitorilor, stabilizatorilor şi a altor conservanţi berea devine periculoasă pentru sănătate. O astfel de bere se păstrează de pâna la 1 an. 4. „Berea vie” este benefică pentru sănătate. Berea alimentează omul cu vitamine şi minerale. Mai ales berea se recomandă în caz de malnutriţie, indigestie, boli de rinichi şi vezica urinară. Berea reglează respiraţia şi circulaţia sângelui, are un efect pozitiv asupra funcţiei cardiace, creşterii uşoare a secreţiei gastrice şi creşterii absorbţiei intestinale. Savanţii americani au ajuns la concluzia că cei ce consumă zilnic câte 1-2 doze de alcool ( 13,2 g de spirt sau 330 g de bere) reduc riscul de atac de cord cu 50%. În prezent peste hotare medicii prescriu tratamente cu bere, spre exemplu pentru prevenirea şi tratarea bolilor urologice. 5. Termenul de păstrare al „Berii vii” este de câteva zile. Pînă nu demult era posibil de gustat această bere numai în restaurantele pe lângă care existau mini-fabrici de bere, sau în barurile de pe lîngă unele fabrici de bere. Însă astăzi am încercat să facem astfel ca, cu adevărat berea vie proaspătă să fie disponibilă fiecăruia şi fiecare să o poată savura în atmosfera dorită şi la un preţ mai avantajos. Respectând cu atenţie regimul termic, condiţiile şi termenii de păstrare, vă oferim cea mai bună bere vie, mereu naturală şi proaspătă. P.S.: Unii vor spune că berea conţine alcool, ceea ce e rău! Însă în comparaţie cu alte băuturi, conţinutul de alcool în bere este foarte redus. Studiile moderne au arătat că o astfel de concentraţie şi dozele raţionale de consum a berii au un efect anti-stres, accelerează circulaţia sangvină, reduc riscul apariţiei bolilor cardiace. Sub o doza raţională se subînţelege o halbă de bere consumată zilnic.
Berea nu se aşază numai pe burtă


Berea nu este duşmanul numai al burţii, ci al siluetei în general. Fie albă, blondă, roşcată sau brună, nu berea ar fi vinovată de apariţia burţii, caracteristică marilor consumatori, dar nu abuzivi, ai băuturii cu spumă, arată un studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition, menţionat de Le Point. Chiar dacă o jumătate de bere înseamnă cantităţi de alcool variabile (conţinutul de alcool este între 4,5 şi 7%), studii recente afirmă că cine bea sub 500 ml pe zi nu-şi modifică aspectul, cu condiţia să aibă un regim alimentar echilibrat. În schimb, berea pare să favorizeze depunerea grăsimilor pe tot corpul.  Cercetători suedezi de la Universitatea din Goteborg au vrut să evalueze efectele consumului regulat de bere din ţara lor. Au desfăşurat un studiu pe 20.000 de voluntari - aproape 7.900 de bărbaţi şi peste 12.700 de femei, care au fost observaţi timp de opt ani şi jumătate şi împărţiţi în mai multe categorii, în funcţie de câtă bere beau. Li s-au măsurat regulat curba de greutate, circumferinţa taliei şi a şoldurilor, ceea ce a dus la constatarea că, aparent, nu există nicio legătură între proeminenţa abdomenului şi consumul de bere.  Berea are însă şi efecte benefice. Consumul de bere - în cantităţi rezonabile - poate reduce riscul de diabet şi hipertensiune arterială, deoarece conţine acid folic, multe vitamine din grupa B, potasiu, fier şi calciu, cu efecte protectoare pentru sistemul cardiovascular. Din aceste motive este la fel de bună pentru organism ca şi cantităţile moderate de vin, potrivit unor cercetători spanioli, cu condiţia să se respecte un regim mediteranean, bogat în peşte, fructe, legume şi ulei de măsline şi să se practice un minim de activitate fizică.  Conform unui specialist, consumul moderat de bere prezintă beneficii nutriţionale şi pentru sănătate. Nu înseamnă obligatoriu o creştere în greutate, pentru că băutura nu conţine substanţe grase şi nu are foarte multe calorii.  Alte cercetări arată că berea ar putea avea un efect protector în privinţa diabetului de tip 2 (de la maturitate). Consumul moderat de bere ar reduce şi riscul de cancer de colon (cel puţin la şoareci!), datorită conţinutului de antioxidanţi. Un studiu britanic, apărut în octombrie, afirmă că femeile s-ar putea proteja împotriva osteoporozei dacă beau un pahar de bere pe zi. El demonstrează că berea este o sursă ideală de siliciu, element care joacă un rol crucial în soliditatea oaselor, îndeosebi după menopauză. Sursa: agerpres.ro
Ziua de naștere a berii „Chișinău”


Berea „Chișinău” și-a marcat ziua de naștere. S-a întâmplat săptămâna trecută într-un local din Capitală. La eveniment au fost invitați artiști, interpreți, bloggeri și cei mai apropiați prieteni. În timpul serii, odată cu împlinirea a 139 de ani ai berii Chișinău, compania Efes Vitanta a lansat și versiunea nefiltrată a acesteia.  Oaspeții serii au avut ocazia să revadă prieteni dragi, să cânte la karaoke, să participe la concursuri pentru a câștiga bere și să se delecteze cu noul membru de familie - Chișinău nefiltrată.  Evenimentul a durat până seara târziu, timp în care au curs zeci de litri de bere. Și-au marcat prezența la cântat și veselit reprezentanți ai FurioSnails, Alternosfera, Mihai Teodor, FlavyDeejay, dar și alții.

Generat în 0.226 secunde.