… mai mult emoţii, decît cuvinte.Google Page Rank

  … mai mult emoţii, decît cuvinte. … mai mult emoţii, decît cuvinte.


le iau prea personal, știu...
RSS postsRSS comments

Lifestyle


Comenteaza

Forma vs. Funcția
Universul e compus din antagonisme: lumină și întuneric, mișcare și repaus, acțiune și reacțiune (Newton), bine și rău, viu și mort, frig și cald etc. Și una fără de alta nu poate exista. De exemplu, reacțiunea nu poate exista fără acțiune. Iar altele se conturează doar prin comparație: lumina, binele și căldura. Printre multe antagonisme, … Continuă lectura „Forma vs. Funcția”
O perspectivă mai largă asupra ta
*Dacă sincer, e tare greu de ales titlu pentru așa texte Nu vezi pădurea de copaci din cauza Se zice că una din tehnicile meditației este de a te observa dintr-o parte. Nu neapărat să încerci să oprești fluxul de gânduri, dar să vezi gândurile și pe tine care le generează de la o distanță. … Continuă lectura „O perspectivă mai largă asupra ta”
Shantaram, Gregory David Roberts
Am să-mi fac un ”raft” pe Goodreads.com care se va chema ”6”. Asta pentru că nota maximă pe care o poți da unei cărți este de 5 stele, iar eu simt uneori nevoia și, mai important, dorința, de a aprecia cu 6 stele anumite cărți. ”Shantaram” este exemplu bun în acest sens, poate cel mai bun. Prima … Continuă lectura „Shantaram, Gregory David Roberts”
Sărăcia, pârghia nr.1
”Alegeri”, dar oare avem noi cu adevărat alegere? Nu am să încerc să răspund la această întrebare, e prea complicată cu tot felul de ˝votul tău contează!˝ și ˝dacă nu noi, apoi cine?˝. Dar această întrebare oricum îmi apare nerușinat în toiul oricărei electorale. Ca să nu las loc pentru interpretări greșite și pentru a … Continuă lectura „Sărăcia, pârghia nr.1”
Despre fericire, operă în două acte
Actul I ”Experiența personală” Odată ca niciodată am stabilit că scopul meu în viață va fi … ta daaaam! Să fiu fericit. Și mi s-a părut genial. Genial și înălțător… Toți își bat capul și vor bani, putere, carieră… la mine e simplu, vreau să fiu fericit! Da… genial. Cu anii însă, am observat că … Continuă lectura „Despre fericire, operă în două acte”
Obiecte moștenite
Timpul se așternea frumos pe obiectele fabricate înaintea revoluției informaționale. Revoluția informațională am ales-o aproximativ. Când totul a început a se produce din plastic și silicon? Dacă e să analizăm rațional, noile materii prime utilizate în fabricare au tot sensul. Nu vreau să-mi închipui de câți copaci și animale ar fi nevoie pentru a satisface … Continuă lectura „Obiecte moștenite”
Nu sunt ceea ce cumpăr!
Trăiești, trăiești și mai găsești niște chestii de ”cacao” în tine.  Ultima descoperire am făcut-o cam jumate de an în urmă, dar am conștientizat-o și i-am văzut formele adevărate acum – eu, dar sunt sigur că și alții, altfel nu aș scrie aceste gânduri public, încerc să-mi cumpăr anumite obiecte pentru a crea, forța o … Continuă lectura „Nu sunt ceea ce cumpăr!”
Arhipelagul Gulag de Aleksandr Soljenițîn
Bunicii Florica, până în ultimii ani de viață nu i-au plăcut (i-a urât mai sincer spus) rușii (ca fenomen expansionist și asupritor, nu ca popor). Încă de când eram mici și priveam la televizor emisiuni și filme rusești (așa cum în română pe atunci nu aveai ce vedea) ea intra în cameră, nu mai vedea … Continuă lectura „Arhipelagul Gulag de Aleksandr Soljenițîn”
Into thin air (Everest) de Jon Krakauer
Mai întâi am văzut filmul, dar demult, nu mai țineam minte detaliile. Știu doar că am rămas pătruns de durerea și neajutorarea personajelor din film, și reflectam că totul s-a petrecut în viață, cu oameni reali. Apoi, când am dat undeva de existența cărții, imediat mi-am adăugat-o în Goodreads, iar recent am cumpărat-o prin Audible. … Continuă lectura „Into thin air (Everest) de Jon Krakauer”
Biografia lui Steve Jobs de Walter Isaacson
Intro Această carte mi s-a părut dublu interesantă, fiindcă la fel ca și Apple Inc., care nu a creat  un simplu produs, dar un ecosistem întreg, autorul nu a descris doar un om, dar o perioadă importantă din sec. XX, ce include un șir de oameni, tehnologii, produse, relații, companii și revoluții. Lectura s-a primit … Continuă lectura „Biografia lui Steve Jobs de Walter Isaacson”

Generat în 2.543 secunde. Thumbnail Screenshots by Thumbshots